Obecna diskuse

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Syki

Re: Obecna diskuse

#2431 Nový příspěvek od Syki »

Taky sem ten vystupni otvor presoustruzil (rosch8 delam to podle tveho navodu ;-) ) aby tam vlezla ta 28mm trubka takze je to souose ale na samotnym termostatu je videt ze se otvira ,,krivo". Skusim udelat podlozku s dirou mezi 22mm a 25mm a uvidim.
Jsem kutil, mám malou dílnu, víc mě nezajímá...

rosch8

#2432 Nový příspěvek od rosch8 »

Syki píše:Taky sem ten vystupni otvor presoustruzil (rosch8 delam to podle tveho navodu ;-) ) aby tam vlezla ta 28mm trubka takze je to souose ale na samotnym termostatu je videt ze se otvira ,,krivo". Skusim udelat podlozku s dirou mezi 22mm a 25mm a uvidim.
Tak potom neviem, ci ho nemas buchnuty, alebo co. Skus ho vymenit, alebo kupit novy. Nemal by byt vyoseny vobec. Mal by ist pekne rovno dolu, este pozri ci to nie je pruzinkou alebo co...

Sniper

#2433 Nový příspěvek od Sniper »

Syki: jestli on ten termostat nekdo nemackal v rukách,jakoby zkoušel tu pružinu. Tím ho spolehlivě zničíš. Kup nový,stoji pár korun...
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

rosch8

#2434 Nový příspěvek od rosch8 »

Sniper píše:Syki: jestli on ten termostat nekdo nemackal v rukách,jakoby zkoušel tu pružinu. Tím ho spolehlivě zničíš. Kup nový,stoji pár korun...
Prikláňam sa k názoru Snipera. Radsej novy.

Syki a samostatne vlakno pre svoj traktor neotvoris?

Syki

#2435 Nový příspěvek od Syki »

Kluci tak sem jeste jednou termostat povaril a prisel sem na to ze ta tycinka po kterej jezdi je ohnuta jak kdyz kopne hada. Pri otevrenem termostatu to je krasne videt. Takze zrovna ja sem narazil na jeden spatny kus z tisice. Ale jeste ze sem si to zkusil doma v hrnci a nenamontoval ho, pak bych hledal v cem je chyba. Skusim ho vymenit nebo koupit jiny.
rosch8 - vlakno zalozim chystam se na to, uz i mihi se me ptal, ted o dlouhych zimnich vecerech neco sesmolim ;-)

miropele214

#2436 Nový příspěvek od miropele214 »

ahojte :)
Aké mate tesnenie (gumičku ,,kružok ) na tičke mierky oleja ? včera som oral a mam zakidanýbcelý dekel... :(
Dakujem

Libor Z25

#2437 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Ahoj já tam mám fíbr nebo kroužek kože včil nevim.A ten čurachvístek co drží v díře mám trochu roztažený aby měrka držela tam , kde má :)
Libor :-)

rosch8

#2438 Nový příspěvek od rosch8 »

Aj mne tade unikne sem tam jedna kvapka. Najlepšie by bolo zväčšiť dieru na najbližší cely priemer a do mierky urobiť zapich na okruzok, tak, aby tiesnil v tom priemere vo veku motora. Takto sú tesnene aj mierky na autách.

Libor Z25

#2439 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Ale mě nic neteče ... :) myslím , že stačí jen roztáhnout to kovové osazení aby tam měrka držela ...

rosch8

#2440 Nový příspěvek od rosch8 »

Libor25, závisí veľa od toho, koľko motor fúka do kartra.
Ak viac, potom môže unikajúci vzduch strhávať olej zo steny okolo diery a vynášať ho von.

pavel sk

#2441 Nový příspěvek od pavel sk »

Nalievacie vicko motora neni upchate? Tadial by to malo odfukovat. Ak si este kus spominam na 25ku, tak v tom vicku boli dierky a tusim aj niejaka mala plst. Nieco ako drotenka.

Libor Z25

#2442 Nový příspěvek od Libor Z25 »

No to máš pravdu Rosch ale tajak píše Pavel v případě , že by bylo ve víčku nalévání oleja ucpané to odvětrávání by to tlakovalo do měrky...tama mi to dýchalo před GO.Pak by to už netlakovalo do měrky.Sůsed mi říkal , že mu kdysi ta měrka vystřelila jak raketa :D .S tím O-kroužkem je to ale dobrý nápad.Mě to stačilo přihnout a ten kroužek z kůže to utěsní.

Peter768

#2443 Nový příspěvek od Peter768 »

Presne tak ako píše Pavel......treba dôkladne vyčistiť to nalievacie víčko....respektíve ten klobúčik. V ňom sú tie dierky na odvetrávanie.

pavel sk

#2444 Nový příspěvek od pavel sk »

Tak si este dobre pamätam ze tam nieco take bolo. Kedysi som 25K spravoval a aj par krat ju šoferoval. Jazda na tom bolo zazitok na cely zivot 8)

Syki

#2445 Nový příspěvek od Syki »

Cau chlapi, tak dnes sem provedl zkusebni jizdu s termostatem a poznatky jsou takove: (venkovni teplota +/-3°C a traktor nebyl v nicem zaprazeny a pres pul chladice karton) po 15min behu na volnobech se raficka sotva odrazila od 40°C po 5ti minutove, klidne jizde po rovince na trojku se nic nezmenilo teplota porad stejna, az sem s nim jel do kopce ze byl trosku v zatezi (opet na trojku a tak pul plynu mozna neco malo pres) zacla teplota pomalu stoupat az na necelych 80°C tam se ,,asi" ustalila nebo proste nezvysovala, nemel sem moznost ho brat dal u huby. Na kopci otocka a v klidu dolu a teplota spadla na 60°C. Jen doplnim ze termostat s telesem je z URI a do termostatu sem vyvrtal dve dirky prumer 3mm mezera pod termosatem 7mm a jak to klapalo na ten volnobeh tak se vrch chladice postupne prohrival taky. OTazka na vas co mate delsi zkusenosti s termostatem zni: je to takhle tak nejak +/- v poradku? Diky za odpoved ;-) :-)

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“