Ako sa sprava Zetor 25K v lese
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ako sa sprava Zetor 25K v lese
Ako vždy je nedela a ja musim zareagovať na pár príspevkov v tomto vlákne takže sa s kludom domňa môžeťe pustiť sú predsa sviatky mieru a pokoja a preto ma všetci ktorých sa to týka môžeťe nikto tu neprezentuje renováciu ZETORA 25 ale traktor ktorý si jeho majitel upravil na svoj obraz to znamená čo potrebuje čo mu vihovuje a hlavne na čo má a ak s tým má niekto zvás problém tak chodte tam do (I) na veterán forum a tak sa rozdrapujte kolko vám hrdlo ráči ja mám traktor s motorom zo Š 1203 prevodovka VZV a náprava V3S a nemám pocit že som dokurvil 3 stroje kôli niečomu s čím by som sa mal hambiť visť na ulicu aj keď som z dediny sme predsa na fore našetraktory vy to aj na slovensku a aj v čechách znamena že sú naše či už sa jedná o originály alebo domarobené prajem vám štastné a veselé a teraz sa môžete domňa pustiť je vás tu predsa dosť ktorý ma nemusia
Feri, ty si spravil z troch strojov jeden pekný. Klobúk dole pred takými majstrami, ktorí vedia spraviť pekný traktor z rôznych strojov. Na to je potom radosť pozrieť, ale toto čo ukazujú chlapci vo videách je.......
No radenie ide praveže dobre,za jazdy nemusiš ani stlačat dva razy spojku,a pre tych čo to hania asi ešte nepochopili,že ten traktor nie je dokončeni,v stredu visel ešte motor na koze a v piatok o 16 00 sme ho akurat roztahovali,takže neviem,čo by ste očakavali od toho....tie videa nie su na chvalu,ale ako spestrenie fora,si myslim ,že sa radšej niekto pozre na video ako len čitat veččne debaty o leštenkach,ktore su v mnoha pripadoch oničom.... :)a Fero 873 je jeden z mala,ktory tuto prestavbu pochopili.....
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Ale ty si asi nepochopil čo ukazujú oni oni ukazujú traktor ktorý im má slúžiť na robotu a nie aby ho vymalovali ako svetý obrázok a chodili sa knemu klaňať a to si asi nepochopil ty čo je natom že si naňom spravili úpravu podla svojho gusta ve´d predsa 25 nieje na zozname kúltúrneho dedičstva aby si museli pýtať povolenie od pamiatkarov tak potom tu absolútne nevidim dôvod prečo mu tu do toho pič..jete pri pohlade na podmienky v akých to robia by ste im tu maly písať chválospevy a ne tu donich vrtaťe chlapci
A podmienky su ozaj psie,večšinou sme to robili :prace:na daždi alebo v mraze,že ked si chytil šrob alebo matku tak ti ostali prilepene na ruke a jedine čo nas hrialo boli čaje s jablkovicou...
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
no podla mna je toto forum nato aby sme sa podelili z ostatnymy do čo jak má jak vyrobu či kupiu do ma leštenku nech ju foti preparadu do ma stroj na robotu nech ju foti jak maka nech je ten stroj hocijaky každy mame ine priority a ine možnosti či tužby každy nech sa prezentuje čim chce ked sa mi to pači pozremto ak sa my to nepači ignorujemto ale nekeri kolem teho kecaju ale samy nepredvedu co dokažu.
no negdo by na aviacky motor štrikovau prevodovku z napravu PV3S nekdo použil zadek z 25 a motor predal nekomu čo ho viužie negdo vytahne 25 z koprivy či stodoli poroby ju iny ju zavleče do šrotu každy roby ze svojim jak uzna zavhodne.
no negdo by na aviacky motor štrikovau prevodovku z napravu PV3S nekdo použil zadek z 25 a motor predal nekomu čo ho viužie negdo vytahne 25 z koprivy či stodoli poroby ju iny ju zavleče do šrotu každy roby ze svojim jak uzna zavhodne.
Super chlapy konecne vam to jazdi este ho dat trochu do pucu a bude to fesak ktory obycajnu 25ku schova do vrecka Tych ktorym sa to nepaci nech sa nepozeraju aspon vase vlakno zije.
Zetor 25
Jo taky se přikláním k menšim gratulacím, že vám to brble . Jak zde bylo napsáno, každý to vnímá a bere jinak, pro někoho stroj na práci a pro jiného zničená 25. My máme v 5611 taky 69-motor a neberu to jako "kulvení" traktoru.
Za chvíli budete vyztužovat přední nápravu .
Za chvíli budete vyztužovat přední nápravu .
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Ď akujeme vam chlapi ,aj my sme radi ,že to konečne brble,uznavam ,že teraz to vyzera ako polovrak ale verim,ked sa to dorobi a hodi do farby, tak bude z neho fešak.Ono čo sa tyka stability traktora na odvratenie dozadu, tak čo sme to len tak narychlo skušali a tam kde predtym by odliepalo predne kolesa tak teraz nič a pritom je ten motor lahší,má iba 320 kg ,takže prednu napravu vystužovat nemusime.... :)aj riadenie ide lahšie ako predtym.
Nič nieje dokurvené. Mne sa to páči. Chalani urobili traktor podla svojich možností. Niekto nemá na to aby kupoval fabrický traktor, alebo si nechal na zákazku vyrobiť stroj, alebo to prihlasoval na veterána. Na značkách to nebolo, tak prečo to rozprplávať.
Výpočet rýchlosti: http://prevody.alm.cz spáchal autor a užívateľ "Jiřin"
Stále tu zbieram inšpiráciu............
Stále tu zbieram inšpiráciu............
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
chlani vy planujete spravyt taketo lkt z 25 že? https://www.youtube.com/watch?v=ENT2rLGQYSw , https://www.youtube.com/watch?v=kWddGx4ONCQ
to už by šeci nefrkotali zaujima ma čo tam ma za motor a odkat vycuceu ten predni nahon lebo prevodovka asi je z 25 ako u vás, neviete o tom neco?
to už by šeci nefrkotali zaujima ma čo tam ma za motor a odkat vycuceu ten predni nahon lebo prevodovka asi je z 25 ako u vás, neviete o tom neco?
No neviem,nebol som pri tom ,ale kamarat z roboty mi vravel,ked bol v zazrivej,že sa rozpraval s tym chlapkom .Motor tam je avia turbo a predna naprava tatra 805,vyvod je vyvedeny niekde z boku prevodovky,podla mna tak isto ako to ma ten super 4x4 na youtube.... Mimochodom,mam na toho chlapka čislo,ale neviem,i je ešte platne .
Je to vyvedené od hriadeľa uzávierky. Ten hriadeľ prechádza "durch" cez prevodovku, tak vyrobíš nový, na ľavej strane dlhší a ideš. (v skratke napísané)
To vypadá na dobrý stroj. Kurňa chcelo by to poslať nejakého špiona čo pozná majiteľa nech to nafotí a zisí podrobnosti....
Mihi
Mihi
Mihi
Ono je to "s predkom" dobré, ale nevýhoda u tej to prerábky bude, že predok je "ťahaný" až za diferenciálom. To znamená, že ťahať predok bude cez ľavé koleso = ak bude treba ťahať tak bude pravé hrabať. Sériové traktory to majú vyvedené z prevodovky. Je to pekne spravené, ale žiadna výhra. Predstavte si, že sa otáčate v lese v brehu a treba aby ťahal predok, čo potom? Uzávierka. Ale.... snáď chápete čo som tým chcel povedať.