Zetor 25 K - renovace

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
klon
Kontaktovat uživatele:

Re: Zetor 25 K - renovace

#181 Nový příspěvek od klon »

Zdravím, koukám na tuto rozsáhlou rekonstrukci a měl bych jeden dotaz, na který jsem nenašel odpověď. Potřeboval bych vyměnit ventily, ty se dají koupit, případně mírně upravit, ale jak je to s vodítky, jakou udělat vůli mezi ventilem a vodítkem? Pokud s tím máte někdo zkušenost tak bych byl moc rád...
Hlavně když je výkon...

Jaro25

#182 Nový příspěvek od Jaro25 »

Pozri sa sem http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 30&t=39706.

Otvor vo vodítku by mal byť v torerancii cca H7, driek ventilu má menovitý rozmer 9,95 mm. Max. prípustné opotrebenie podľa príručky je na ventile do 9,75 a na vodítku do 10,3. Čo je v kombinácii síce už hrozná vôľa. ale tak sa to tam píše.

klon
Kontaktovat uživatele:

#183 Nový příspěvek od klon »

Jaro 25: Díky moc, super to tu funguje a najít se dá vše, jen vědět kde... :) Ještě tu nemám takový přehled...
Hlavně když je výkon...

Míra Z 25

#184 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Počítal jsem zuby uvnitř převodovky pro UHNZ 500 a vyšel mi poměr 1:3,6.

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#185 Nový příspěvek od Bronťo »

Takže to nemam až tak prehnany pomer 1 k 3,8 zdalo sa mi to pririchle a pri radnom zabere to pekne cviči z otačkama motora no dik ja aj tak skusim ten pomer 1 k 3 pri tolkych otačkach byto mala byt zmena

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#186 Nový příspěvek od Bronťo »

ešte prosimta ked hovoriš žesi počital zuby mašto rozebrane nemaš nejaku fotku z vnutra zujimama umiestnenie ložisk a gufer ak su tam no skratka celkove riešenie dik

P.S.

#187 Nový příspěvek od P.S. »

tady máte možnost pořítat
Přílohy
DSC05095.JPG

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#188 Nový příspěvek od Bronťo »

parada diky takže 1 k 3,6 a tomi šeci tvrdili žetoje 1 k 3 a gufero je len malinke v tem obali že? a ide tam olej alebo tušim to vyzera ako od vazeliny? škoda dufalsom že zeženem origo a bude pokoj ale potrebujem pomalšiu dik

Míra Z 25

#189 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Bronťo, já tam dal nová gufera (rozměry si nepamatuji, přečetl jsem si je po rozebrání převodovky) i ložiska, je to jednoduchá konstrukce, jde to snadno. Uvnitř mám olej pp90, někdo tam dává vazelínu, co je lepší nevím, zatím mi to neteče :-).

Když hydraulika na štípajdě zabere, tak to s otáčkama hýbe, ale nemá to tendenci chcípnout, tak nechávám na lehce zvýšený volnoběh a jsem spokojenej.

Míra Z 25

#190 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Pustil jsem so repase vodní pumpy a snažím se napasovat dovnitř ten paskvil co jsem koupil pod názvem sada na opravu vodního čerpadla. Teda ono to co já jsem tam měl namontováno nebylo také nic světoborného, ani se nedivím té vůli axiální, co tam byla, ale to byla záležitost předchozího majitele.
U mě se vyskytl ten problém, že tam nedostanu celou tu sestavu tak, aby bylo oběžné kolo utopené pod hranou pumpy, přečuhuje mi o 1,2 mm ven, přitom na druhé straně od ložiska to mám úplně akorát. Tak nevím, co s tím udělat. Když udělám silnější těsnění, tak by byl asi problém vyřešen, ale není to řešení, které se mi zamlouvá...

mihi

#191 Nový příspěvek od mihi »

Ahoj Miro. A ako to nakoniec dopadlo s tou Tvojou vod. pumpou, dal si hrubšie tesnenie, alebo si ju upravoval :prace: ako na nakreslil Jaro?
Dúfam že keď pôjdeš v sobotu do lesa :rally: tak porobíš nejaké pekné fotečky a odfotíš aj ten Tvoj lesík...ako si nám to kedysi sľúbil.... :)

Mihi :)
Mihi

CBS

#192 Nový příspěvek od CBS »

Míra Z 25 píše:Pustil jsem so repase vodní pumpy a snažím se napasovat dovnitř ten paskvil co jsem koupil pod názvem sada na opravu vodního čerpadla. Teda ono to co já jsem tam měl namontováno nebylo také nic světoborného, ani se nedivím té vůli axiální, co tam byla, ale to byla záležitost předchozího majitele.
U mě se vyskytl ten problém, že tam nedostanu celou tu sestavu tak, aby bylo oběžné kolo utopené pod hranou pumpy, přečuhuje mi o 1,2 mm ven, přitom na druhé straně od ložiska to mám úplně akorát. Tak nevím, co s tím udělat. Když udělám silnější těsnění, tak by byl asi problém vyřešen, ale není to řešení, které se mi zamlouvá...
Nemáš tam niečo zle napasované, keď som repasoval pumpu, tak som vložil vrtulu naprázdno a vtedy bola medzera medzi hranou príruby a vrtuľou 3mm, tak som riešil upchávku a dorazy tak, aby bola vrtuľa od hrany 1 - 1,5 mm.
To že vrtulka prečnieva cez hranu nie je dobré už len preto, že je veľká vzdialenosť vnútri medzi telesom pumpy a lopatkami na vrtuli.

Jaro25

#193 Nový příspěvek od Jaro25 »

CBS: On sa snaží namontovať sadu na opravu vodnej pumpy, ktorá sa dá kúpiť. Tu o nej píšem http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=225
Problém je, že okrem iného má pomerne hrubé obežné koleso, ktoré do toho telesa skoro nejde. Ja som z neho trošičku zosústružil.

P.S.

#194 Nový příspěvek od P.S. »

Strýc kolem roku 1990 opravoaval pumpu na našem traktoru.Byl jsem v té době na vojně,tak nevím co s ní přesně dělal.Vím jen, že je tam teď gufero.Podle něj mě to přežije.V té době asi moc věcí na koupení nebylo.Už jsem to slyšel od různých lidí,že koupí sadu na opravu vodní pumpy na Z25 a ono to nepasuje.Výhoda je, že máme doma tovární-samoděl soustruh.

CBS

#195 Nový příspěvek od CBS »

Jaro25 píše:CBS: On sa snaží namontovať sadu na opravu vodnej pumpy, ktorá sa dá kúpiť. Tu o nej píšem http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=225
Problém je, že okrem iného má pomerne hrubé obežné koleso, ktoré do toho telesa skoro nejde. Ja som z neho trošičku zosústružil.
To som čítal, že skladá zo sady, ale som nečakal, že si človek zaplatí ako za špičkovú kvalitu a tovar má cenu špičkového ho... :vztek: Keď to chce človek poriadne spraviť, bez sústruhu sa tak či tak nezaobíde, mám pocit, že ak nie je vrtuľka zožratá je úprava na upuchávku z Liazu lepšia. Nechcem vyrývať, len aby to dobre chladilo.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“