Zetor 25A z Železných hor
Re: Zetor 25A z Železných hor
Ale výfukové tyčky nemôžu dosadať na hriadeľ dekompresora. Tam dosadajú sacie s krčkom a výfukové sú bez neho.
Mám rád traktory, ale môj najobľúbenejší je ZLÍN 37 ČMELÁK
Ano, zdvihátka=zvedací tyčky. Myslel som, že ši ti neklepú sacie zvedací tyčky o tyčku čo ich podvihuje - dekompresorovú tyčku.pitipitipaf píše:Zkusim, zítra nebo pozítří, jo a taky jsem si všiml, že sou mírně ohnutý výfukový zvedací tyčky, ale nezdá se mi, že by dosedaly místo do jamek dole na hřídel dekompresoru. Hlavu jsem měl dole a na pístech byla jenom slabá vrstva karbonu, která se dá hadříkem setřít a ani na karbonu, ani na pístu nejsou vidět sebemenší otlačeniny od ventilů. S těma zdvihátkama jsem to moc nepochopil, jako zvedací tyčky? Kde by drhly? Hlavou vedou volně, dosedají dole i nahoře.Peter768 píše:Povoľ vstrekovače aby si nemal kompresiu a skús pretočiť kľukou.pitipitipaf píše:Když protáčim klikou tak mě většinou zastaví komprese, takže to moc nerozpardim, musim startérem.Peter768 píše:No počkaj...
takže tebe ten motor klepe keď ho pretáčaš kľukou, že?
Takže to budú robiť zdvihátka. Teoreticky môžu drhnúť o hlavu, alebo sa stáva to, že tie sacie zdvihátka nesadjú na doraz dole, ale ostávajú "visieť" na dekompresorovej hriadelke.
-
Jasně, sací, omlouvám se.Jaro25 píše:Ale výfukové tyčky nemôžu dosadať na hriadeľ dekompresora. Tam dosadajú sacie s krčkom a výfukové sú bez neho.
-
Ne, neklepou, a pro upřesnění, řikám že motor klepe, ale je to bordel jako prase, je to snad hlasitý jako samotný výbuchy. Kovovej zvuk.Peter768 píše:Ano, zdvihátka=zvedací tyčky. Myslel som, že ši ti neklepú sacie zvedací tyčky o tyčku čo ich podvihuje - dekompresorovú tyčku.pitipitipaf píše:Zkusim, zítra nebo pozítří, jo a taky jsem si všiml, že sou mírně ohnutý výfukový zvedací tyčky, ale nezdá se mi, že by dosedaly místo do jamek dole na hřídel dekompresoru. Hlavu jsem měl dole a na pístech byla jenom slabá vrstva karbonu, která se dá hadříkem setřít a ani na karbonu, ani na pístu nejsou vidět sebemenší otlačeniny od ventilů. S těma zdvihátkama jsem to moc nepochopil, jako zvedací tyčky? Kde by drhly? Hlavou vedou volně, dosedají dole i nahoře.Peter768 píše:Povoľ vstrekovače aby si nemal kompresiu a skús pretočiť kľukou.pitipitipaf píše:Když protáčim klikou tak mě většinou zastaví komprese, takže to moc nerozpardim, musim startérem.Peter768 píše:No počkaj...
takže tebe ten motor klepe keď ho pretáčaš kľukou, že?
Takže to budú robiť zdvihátka. Teoreticky môžu drhnúť o hlavu, alebo sa stáva to, že tie sacie zdvihátka nesadjú na doraz dole, ale ostávajú "visieť" na dekompresorovej hriadelke.
Ja som sa stretol s ohnutými tyčkami raz, keď niekto namontoval nejaké neoriginálne ventily bez zapustenia do hlavy a tie samozrejme klepli o piesty. Máš ventily zapustené v hlave? Majú byť utopené cca 1,5 - 2 mm.
-
Jo, to by tak odpovídalo.Jaro25 píše:Ja som sa stretol s ohnutými tyčkami raz, keď niekto namontoval nejaké neoriginálne ventily bez zapustenia do hlavy a tie samozrejme klepli o piesty. Máš ventily zapustené v hlave? Majú byť utopené cca 1,5 - 2 mm.
-
Tak kdyz tocim klikou, bez vstrikovacu, tak to nedela, musi to mit tlak, musej mit OBA valce tlak, pokud jeden z nich nema, tak to nemlati. Jsou to dve rany, kazda pri kompresi jednoho z valcu. Muzou to delat rozvodovy kola? Vule mezi nima? Vule v nich je. Jak bych to zjistil?
A neni nakonec prasklá klika a neni to pořádně vidět?
tiež by som to videl na tú kľuku...buď sú volné ložiská alebo môže byť prasknutá.
-
Rozpulil jsem traktor, znova, a vycuknul motor, mám ho na paletě a rozeberu ho celej, na kliku mi to moc nesedí, vůli se mi tam nezdá, pružil jsem montpákama co to šlo, a nic to nedělá, navíc ten motor to dělá od jeho generálky, a to by si snad ty amatéři všimli, doufám. Ikdyž tam dali vyrezlou vačku. Nicméně ho rozdělám ho do šroubku, a ty rozvody sou s vůlí normální? Docela to cinká, když pohnu regulátorem sem a tam. A potřeboval bych přebrousit ložiska na vačce a udělat pouzdra, tak kdybyste o něčem věděli, tak prosím napište. Nahrál jsem ten zvuk na telefon, ale bojuju s vložením na youtube. Až se podaří tak to sem hodim, jinak díky za reakce.
Jestli tam máš nové čerpadlo s elementamy B7 a nechali ti předvstřik 30stupnu,tak je to jasný...
-
čerpadlo je starý, jinak motor je novej, klika, ojnice, ložiska, písty, válce, čepy, nové, přebroušenopeeveepee píše:Jestli tam máš nové čerpadlo s elementamy B7 a nechali ti předvstřik 30stupnu,tak je to jasný...
-
Tak sem se konečně dokopal k tomu to nahrát, nat tomu bude rozumět, válce nepálí aby to nerušilo to klepání. https://www.youtube.com/watch?v=a05fWTN ... e=youtu.be
Čo sa týka rozvodových kolies, tie naozaj normálne cinkajú, tie tvoje vyzerajú podľa fotky OK. Len mi to stále nejde do hlavy, súvislosť s kovovým zvukom a kompresným tlakom. Tiež som celkom nepochopil, čo si písal v jednom z prvých príspevkov:
"Ojnice, nový šály ale jedna složená blbě (spodní část otočená, nedosedla do drážek a šála byla "na volno" takže se kousla do kliky a točila se ojnice a šály stály, nicméně motor běžel jenom chvilku, takže jsem jenom zabrousil ten zoubek na klice a šály, sesadil správně a vše bez vůle."
Mne kovovo klepal starý motor, keď mal veľkú vôlu na ojničnom ložisku, ale to robil stále bez ohľadu na komresiu. Ešte ma napadá, keď bola povolená matica na kľuke, či sa nevytĺkla drážka v zotrvačníku a neklepe to tam.
"Ojnice, nový šály ale jedna složená blbě (spodní část otočená, nedosedla do drážek a šála byla "na volno" takže se kousla do kliky a točila se ojnice a šály stály, nicméně motor běžel jenom chvilku, takže jsem jenom zabrousil ten zoubek na klice a šály, sesadil správně a vše bez vůle."
Mne kovovo klepal starý motor, keď mal veľkú vôlu na ojničnom ložisku, ale to robil stále bez ohľadu na komresiu. Ešte ma napadá, keď bola povolená matica na kľuke, či sa nevytĺkla drážka v zotrvačníku a neklepe to tam.
Myslíš veľký predstih, že? Ale on píše, že je to kovový zvuk. Skús akú máš axiálnu vôľu na vačke. Prasknutú kľuku by si všimli pri prebrusovaní. A zvuk prasknutej kľuky som počul, keď praskla kedysi dávno nám na A-čku. Som zvedavý čo to bude, ale ako píše kolega tak pozri ten predvstrek.peeveepee píše:Jestli tam máš nové čerpadlo s elementamy B7 a nechali ti předvstřik 30stupnu,tak je to jasný...