Zetor 25 od Lukáša

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
mihi

Re: Zetor 25 od Lukáša

#106 Nový příspěvek od mihi »

A Lukáš aký motor tam bude kamarát dávať? do tej jeho 25-ky? keď bude robiť prírubu tak nezabudni okopírovať výkres.....možno sa niekedy hodi.....
S bratom to pekne robíte,,,,,aká je to vodná pumpa? koľko stála? a ako vyriešite prírubu na vod,pumpu?
A veľa ľudí nadáva aby sa 25-ka nekazila iným motorom, ale ja si myslím že je to stále lepšie ako 25-ku poslať do VSŽ. :rally:

Mihi :)
Mihi

lukasko83

#107 Nový příspěvek od lukasko83 »

Ahoj Mihi tá sedačka nie je na predaj to som zo všetkým kúpil za 10€ už sa na nej pracuje :prace:

K tej kamaratovej 25ke kupil ju za dobrý peniaz koli tomu že má doma motor z avie čo je výkonovo okolo 40koní tak to chce dať dokopy (lepšie ako nejaký zlepenec z V3S a všetkého možného...) Tú prírubu mu má niekto robiť tak ak bude nejaký nákres existovať a dostane sa mi do rúk možem ho sem dať.

K tej vodnej pumpe: kupoval som ju v agrozete u nás je to poská pumpa stála 30€ a vrtula 10€ je len jednovývodová druhý okruh nebudeme zapájať :-/ ked tam dám nový chladič a bude to fungovať ako má nemôže sa pri mojom(našom) jazdení nič stať.

A k tomu uchyteniu pumpy tá pojde rovno na blok a pod vrtulu sa vysústruží medzikus to sa dopasuje podla remena ako to bude vychádzať :zapomel:
Zetor 25

mihi

#108 Nový příspěvek od mihi »

Prepáč s tými dielmi za 10€ som to nepochopil, som po nočných.... ;-)
Tá pumpa pasuje na blok presne na skrutky na pumpu z 25-ky? :prace:
Už som videl na Bazoši na predaj tvoje blatníky...

Mihi :)
Mihi

lukasko83

#109 Nový příspěvek od lukasko83 »

Ano tá pumpa tam pasuje ale nie na vrchné a spodné diery ale na tie čo sú v strede a spodné.
K tým blatníkom snád sa niekto najde cena neviem či je dobrá ale je to nové ak sa niekomu hodia tak nech ešte poslúžia ja idem dávať oblé (lízatká)
Sakra nedajú sa mi dávať obrázky :vztek:
Zetor 25

Jaro25

#110 Nový příspěvek od Jaro25 »

Lukáš, ja tiež nie som veľkým zástancom transplantácií motora do 25-ky, ale keď už, tak aspoň nejaký primeraný traktorový. Motor z Avie je čisté šialenstvo. Neviem kde ste prišli na tých 40 koní, ale Avia 30 má 80 koní, 15-ka 72. Navyše tie motory točia 3200 otáčok oproti 1800 na 25-ke a krútiaci moment na tridsiatkovom je dvojnásobný.

Jaro25

#111 Nový příspěvek od Jaro25 »

[K tej vodnej pumpe: kupoval som ju v agrozete u nás je to poská pumpa stála 30€ a vrtula 10€ je len jednovývodová druhý okruh nebudeme zapájať :-/ ked tam dám nový chladič a bude to fungovať ako má nemôže sa pri mojom(našom) jazdení nič stať.

Až teraz som si to uvedomil, to chceš prevádzkovať bez termostatu?

lukasko83

#112 Nový příspěvek od lukasko83 »

K tomu motoru Jaro neviem to mi povedal kamarat že vraj to má okolo 40koní neviem v živote som sa o aviu nezaujimal tak neviem :-/ Aj mne to prislo divné ale nezamyslal som sa nad tým :chytry:

A k tej pumpe ano budem jazdiť bez termostatu sto ludí ti povie len s termostatom dalších 200 bez termostatu navyše chladič bude taký ako bude čiže bez toho vyvodu na termostat.
Zetor 25

mihi

#113 Nový příspěvek od mihi »

Lukáš skús pomerať či by Ti nepasovala takáto príruba na tú pumpu, ak nie pre Teba tak aspoň pre niekoho iného,
Bolo by super že by sme mali náhradu za originál aj s prírubou za 40€ a hlavne novú........

Mihi
Přílohy
príruba vod.pumpy.jpg
Mihi

lukasko83

#114 Nový příspěvek od lukasko83 »

mihi píše:Lukáš skús pomerať či by Ti nepasovala takáto príruba na tú pumpu, ak nie pre Teba tak aspoň pre niekoho iného,
Bolo by super že by sme mali náhradu za originál aj s prírubou za 40€ a hlavne novú........

Mihi
To bude ono Mihi ale pre istotu zmeriam...

Pár foto zo včerajška zase len čistenie :prace:
Přílohy
regu.JPG
reg.JPG
re.JPG
IMG_0021.JPG
14.2 (1).JPG
Zetor 25

lukasko83

#115 Nový příspěvek od lukasko83 »

Sedačka zatial len časť :)
Přílohy
sedad.JPG
seda.JPG
Zetor 25

Jaro25

#116 Nový příspěvek od Jaro25 »

Máš pravdu, 200 ľudí Ti povie že bez termostatu ale len preto, že vôbec netušia čo hovoria. Ak je termostat dobrý a správne namontovaný, tak kvoli nemu motor určite neuvaríš. Aby sa motor neuvaril, musí mať v poriadku chladič a potom mu termostat nemôže vadiť. Pôvodné 25-ky tarmostat nemali a regulovalo sa to dečkou. Potom chladiaci systém prekonštruovali a termostat tam doplnili, myslíš, že tí konštruktéri, ktorí urobili stroj čo funguje dodnes tam dali termostat len preto, aby sa nám pomstili? Koľkí z tých 200 antitermostatistov by ho vymontovali aj z osobného auta?
Ak nechceš hlavu trápiť tepelnými šokmi, tak tam termostat má byť. A dá sa namontovať aj k tojmu chladiču, len by bolo treba tam namontovať komoru termostatu napr. z 30-ky http://shop.monsta.cz/teleso-termostatu ... 21276.html http://shop.monsta.cz/hrdlo-termostatu- ... 21280.html a bolo by to OK. Ale je to tvoj traktor, urob ako myslíš.

lukasko83

#117 Nový příspěvek od lukasko83 »

Jaro to je všetko vec názoru podla mna termostat dá šok hlave ked sa otvorí a pustí do nej studenú vodu je tam len preto aby sa motor rychlejsie ohrial a potom ostáva otvorený čiže akoby tam ani nebol takto bez neho sa voda bude ohrievať pomenej a tepelné šoky nehrozia pretože cirkuluje všetka.Ale ako som napísal je to vec názoru :friends:
Zetor 25

Jaro25

#118 Nový příspěvek od Jaro25 »

Je to vec názoru, ale v tom to prípade sa budem hádať o život. Termostat, obzvlášť dvojokruhový nerobí šoky, lebo sa neotvára skokom ale postupne zmiešava vodu oboch okruhov. A po ohriatí neostáva otvorený, ale pulzuje podľa okamžitej teploty vody. Šoky to dostáva práve bez neho. Zober si príklad, motor ide dlhšiu dobu na voľnobeh, vonku nie je práve horúco. Voda v chladiči je studená a takmer necyrkuluje, lebo vodná pumpa má malé otáčky. Teraz motoru pridáš a normálne ho zaťažíš. Čo sa začne okamžite najintenzívnejšie ohrievať? Komôrka a bezprostredné okolie výfukových ventilov. Samozrejme vodná pumpa, ktorá už má dostatočné oráčky tam z celej sily valí tú studenú vodu z chladiča. A komôrka sa teší a teší. No a môžeš hádať, kde hlavy najčastejšie praskajú.

Míra Z 25

#119 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Už jsem to sem jednou psal, s problematikou termostatu absolutní souhlas s Jarem, však moje hlava byla prasklá od komůrky k výfukovému ventilu, samozřejmě že v traktoru termostat nebyl.

Zaznamenal jsem drobný problém - jak spadly teploty k nule, traktor se mi nedaří ohřát na 80°C. Podle nějaké zřejmě chytré rady jsem totiž do termostatu vyvrtal dirku asi 5 mm (do plechu nahoře), je možné, že je to tím? Neohřál jsem jej ani po cca 1,5 km, kus bylo dokopce. Nebo je to normální a bez výrazné zátěže se to hnedtak neohřeje...

Jaro25

#120 Nový příspěvek od Jaro25 »

Aj keď sa 5 mm dierka zdá malá, mne sa tiež ukazuje, že dokáže chladenie ovplyvniť. Ale možné je aj to, že pri naozaj nízkych teplotách a malom zaťažení sa motor dosť ochladzuje aj vlastným povrchom, ktorý vôbec nie je malý. Každopádne, ak sa ti ten motor nezohrieva a pri tom je chladič teplý, tak termostat prepúšťa aj keď by ešte nemal.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“