Srdcová 25K

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
rosch8

Re: Srdcová 25K

#1036 Nový příspěvek od rosch8 »

Mohol sa zaseknut termostat.
Ja by som ho vybral von a skontroloval, ci nieco neskorodovalo, pripadne ho skontroluj v hrnci s vodou na sporaku.

Peter768

#1037 Nový příspěvek od Peter768 »

Míra, môžeš mať aj zanesený chladič a nestíha chladiť.

mira1131

#1038 Nový příspěvek od mira1131 »

Díky za rady vypustil jsem vodu z chladiče...byla neskutečně rezava :shock: . Byla i ucpaná výpusť u chladice tzn. Máte pravdu že by to mohlo být zanesenym chladičem. Celou chladící soustavu několikrát prolil vodou a zítra vyrážím do lesa s vyvážečku tak snad to bude ok. Dám vedet :)

rosch8

#1039 Nový příspěvek od rosch8 »

Daj kyselinu citronovu do systemu s vodou. Fridex odloz.
Pripadne ocot.
To by malo zozrat nieco z toho kamena. Normalne s tym pojazdi jeden den, vecer potom este teplu vodu vypustis.

mira1131

#1040 Nový příspěvek od mira1131 »

Ok. Díky moc :)

mira1131

#1041 Nový příspěvek od mira1131 »

TAk děkuji za rady...dal jsem do chladiče trochu octa...projel...vypustil...nalil vodu projel se s nákladem ...vše v pohodě :) . Díky mira

Bellian

#1042 Nový příspěvek od Bellian »

Ahoj, no klasika se mnou, to je snad už třetí jaro co se mi něco stalo, tentokrát záda (nějak dodrbané obratle), nemohl jsem pohnout hlavou, nakonec jsem skončil v Třebíči v nemocnici, konečně jsem po více jak měsíci v práci a mohou vám napsat (ehm mám tady heslo na fórum a doma jsem ho neměl).

Přidám pár fotek pročtu témata co je nového 8) .

Jak byli ty svátky v květnu, tak jsme vyrazily do lesa půjčená 8t dostala trochu zabrat, ležela jak prase co padne na zadní nohy a jak na sviňu jsem potkal majitele po cestě :D. Jo a klasika po cestě za mnou jel strejc s 5611 tak v půli cesty na mě začal divoce blikat, zrovna v úseku mezi stromy v kopci a v zatáčce před horizontem. No a co se nestalo, měl jsem skoro vypadlou rezervu z držáku, padla by rovnou za zadní kolo, tak si asi dovedete představit, co by s traktorem udělalo, kdyby to tam padlo, pochybuji že bych to přejel, spíše by mě to omlátilo o stromy. Mě nenapadlo, že ju nemá zajištěnou, jel jsem sní 3x a vždy držla, teď jsem jel nejpomaleji a ono vypadne.

Obrázek

Skládka doma:

Obrázek

Test koček (všechny drží, už jsem je rozdal po rodině):
Obrázek

Dřevo za odvoz, njn máme toho málo :smich:
Obrázek

Ráze:
Obrázek

No a pak se mi to stalo s tou páteří, takže jsem nic nemohl a jak jsem mohl, tak jsem se věnoval Z25 konečně. Zítra přidám foto co jsem urobil a byl jsem i na srazu veteránů 8) .
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W

mihi

#1043 Nový příspěvek od mihi »

Návrat strateného syna...??
Mihi

Bellian

#1044 Nový příspěvek od Bellian »

Tak trochu vždyťmě znáte, moje docházka není nejlepší :smich: .

Tak konečně jsem dodělal přírubu na olej dle našeho hlavního konstruktéra Rosh8 8) 8) díky pane. Dle výkresu to šlo pěkně, jen u dalšího kusu nebudu soustružit ten průměr 84,4mm až dolů, ale udělám tam jen zápičh na o-kroužek, abych si ušetřil pro mě docela složitou operaci. Nepodařilo se mi najít vhodný nůž kterým to jsem schopen soustružit. Vyvrtat díry no co vám budu vykládat, na tý vrtačce vrtám fakt rád hodil jsem tam sklíčidlo z kovošrotu a jen jsem otáčel 8) .
No ale co byla sranda, tak to udělat M2 do držáku filtrů, dělal jsem M3 (protože M2 je tak krátká, že mi nekoukala ven a nemohl jsem ji chytit do vratidla). A dělat to kombinačkama, tak bych to vyštípal. No zkrátka nepodceňte přípravu jak já a zajistěte si dostatečně dhlouhý závitník. Jo a dělat to na traktoře v poloze, tak to už musíte být opravdu mistr. Doporučuji ven a jak řikal Rosh pěkně vyfoukat vzduchem.

Pak jsem měl problém na poslední fotce, že baňka si už sedla na ten držák a nešlo to ani sesadit, musel jsem držek v těch místech ubrousit.

Jinak vše v pohodě, sundal jsem i vanu, vše vyčistil (čekal jsem to horší). Nalil nový olej. Tlak se mi překvapiˇve držel 3,5atm studený a při rozpáleném lehce pod 2atm, předtím mi to padalo až pod 1atm. A to jsem jel 2x2h.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

No protože mě lidi pořád nadávali za alternátor, tak jsem to kuchnul na dynamo (tam mám nové ložiska anechal jsem je nabudit). Relátko jsem dal ven, protože bych musel tahat nové káble do skříňky na nářadí a to se mi fakt nechtělo, když jsem viděl, jak hezky to tam je udělané ;-) .

Obrázek

No a pak jsem vyrazil do škrdlovic za Martinem asi největším českým 25 co cestuje po evropě.
Počasí nic moc oblečení jsem měl až hrůza, samozřejmě jsem několikrát zmoknul. Ale jsem rád že jsem vyrazil. Potkal jsem se s Vitex stálým návštěvníkem a letitým členem tohot fóra zdravím šéfe :jazyk: .
Pak jsem vyhrál druhé místo ve startu klikou, no nervy jako předtím, konkurenti podcenily zahřátý motor a nechtělo jim to chytnout. A nakonec se mi líbí uchycení kliky na baterce přes ty plasty, něco takového musím udělat, jen lepši zajistit občas vymetu díru jako sviňa.

No ve Škrdlovicích klasika, nejvíce lidi zarazí kola 13-28, pak přední závaží a nakonec rozvaděč. Ale překvapivé dost lidí ví když jsem zmínil Bronťu a jeho nakladač, že to je podle něj tak se chytali 8) . Svezl pár dětí pokecal s nadšenci a jeden mi řekl, že u naftového čerpadla by měl ten pravý šroub být průtokový a měla tudy odtékat nafta co se dostane k segmentům. To musím pozjišťovat

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

No a pak jsem opravil pojezd kočky co jsem chtěl vyhodit původně. Vyvařil zuby, udělal nějaký podložky a vyříznul závit M30x2 ručně, což byl skvělý nápad (zohýbl jsem 16kulatinu jak to šlo těžko). Na obrázku je vidět jak to dopadlo, musel jsem si na soustruhu udělat i držák na očko.

Obrázek

Obrázek

No teď v sobotu opět v lese co dodat, po 2 měsících dalších 20 stromů napadeno. Na prodej to nikdo nechce, nevím ce s tím budeme dělat, je to docela neštěstí. Náklad je malý, protože cestu mi zaházely stromama a musím jet takoým ovozem plným blata a kamení. Málem jsem tam zahrabal i tuhle trochu. Takže hodina cesty a náklad nic moc :vztek:

Obrázek

Obrázek

Jo a taky se nám v dubnu podařilo rozlámat bočnici. Schazovali jsme to na druhou stranu a dřevo jsme dávali strejcovi, doma vždycky zapírám tu druhou stranu železnou trubkou. Stoupli jsme s tatou každý k jednomu kurtu na 3 povolily a pak už jsi jen pamatuji, že stojím vedle vleku a předemnou hromada dřeva. Ani nevím jak jsme uskočily, řekl bych pradávný instinkt praskání dřeva a reflexy.

Obrázek

Obrázek

Tak jsme použily prkna z vrat z bývalé kůlny a vnitřkem jsem to přeplátoval hliníkový plechem.

Obrázek

No tak to je asi vše, jinak zítra a v pátek opět do lesa, jo a taky jsem v sobotu ráno vstal sednu do traktora, kontrolky svítí a starter nic, rozsypala se baterka, dal jsem tam jinou ze školníkovy 25 a tuhle dal na nabíječku , vrátil se večer z lesa a pořad brala 9A, tudíž je po ní. Aspoň že se mi to nestalo v lese.
Njn jinak na dílně jsem toho moc nedělal, nakreslil jsem si rámy a část jich vyrobil, budu věšet skříně pod stropem kotvení skrz zeď. Místa málo :co?: .
Jo taky jsem dostal pár metrů kulatiny D60-80mm jako dárek + další majetek ze železa, trochu jsem počítal kolik je v regálu železa a dostávám se na 2t a to tam mám ještě místo, těch 5t tam nacpu v klidu. Musím uznat že soustruh je fakt super, sice mi to trvá, ale mám další možnosti, opravoval jsem i řetězový hupcuk na 1,5t taky vyhození. Vyrobil jsem nové třecí kolečka jde pěkně 8) . To stejné vrtačka, prvně jsem si říkal 31mm vrtak ten nikdy nepoužiju a jak jsem se mýlil, popravdě bych bral i morse 4.

Ok tak už dost, snad vás aspoň něco zaujalo :jazyk:

Samozřejmě hlavní pomocník tam je taky, momentálně si v hlavě probírá povely na zkoušky. Taky malá si chodí sednout na traktor, pak spočítá psovi prsty na všech tlapkách, donese mu vodu a nutí ho pít dokuk si aspoň nesmočí čumák :smich: .

Obrázek

PS: Teď jsme mluvil s tatou, že našel kupce na 33kubíků v 11m do rakouska, takže zítra opět s plnou polní i s navijákem vyrážím do lesa. Už se těším na to teplo :prace: :prace: :prace: . Ehm kdo že zítra dojede pomoci?
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S

Heroldak

#1045 Nový příspěvek od Heroldak »

No ja Valašsko tam je krásně, mám tam početnou rodinu ve Vlachovicách.Za dřevo berete kolik za kubík na topení?

Bellian

#1046 Nový příspěvek od Bellian »

No Valašsko teda moc nejsme. Spletl sis to s Valašským Meziříčím, tohle je Velké :) :) .

Zatím jsme nic neprodávali na topení. Na pilu se cena pohybuje kolem 1100 za kubík, ale většina pil nechce o výkupu ani slyšet :( .
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S

rosch8

#1047 Nový příspěvek od rosch8 »

Ten priemer 84,4 nemusi byt az ku stredu. Staci par mm. Je to na to, aby ten limec zasiel doddrazky a pritlacil O kruzok.
Ta kolizia banky a strmena v rohoch, kde su tie zosilnujuce prelisy, to sa stalo aj mne, ale staci to trochu obrusit a ide to tam. Navyse, ked si sadne okruzok, tak tam bude miesta tak akurat. Teraz je okruzok este novy a ma kruhovy tvar.
Co sa tyka tlaku, tak to robi ten plnoprietokovy. Ma vacsiu plochu, takze lepsie prepusta olej a motor je lepsie mazany. A tlak je teda vyssi, ako so sitkami , hlavne ked je zohriaty. Keby zacal pomaly padat tlak, tak vies, ze filter uz treba vymenit.

Hej, ten zavit M2 je porod, ja som ho rezal z druhej strany cez zaslepku... M3 je v pohode tiez, na tom aj tak velmi nezalezi, hlavne nech netecie. 8)

mihi

#1048 Nový příspěvek od mihi »

Jaro pekné zážitky. Keby si bol bližšie tak dôjdem..

Bacha na seba.
Ahoj :)
Mihi

Míra Z 25

#1049 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

S filtrem mám úplně stejné zkušenosti jako ty, včetně broušení třmenu v dolní části :-). Absolutní spokojenost.
Kamarád dělal v zimě asi 120 kubíků, nyní mu nastupuje harvestor, to co je ještě zelené, tak prý do Německa, zbytek bude těžký udat, kamarád lesník udělá týdně v obecních lesích 4 auta, odvezou 2. U nás je ta kalamita tedy brutální, mám pár let starou fotku zalesněného vrchu několik km2, tak na podzim, až se u nás dotěží, udělám ze stejného místa novou, to bude pohled...

zdeník

#1050 Nový příspěvek od zdeník »

Stále přemýšlím nad tím olejovým filtrem. Pro mě je to tak, že s tlakem bez problému stačí přidat na čerpadle a letí tlak nahoru - po zahřáti stále 3,5. Také se mně nějak nezdá, že by ty sítka málo propouštěla, aby to snižovalo tlak.
Co je tedy v těch kartuších, také jenom nějaký síto s velkou plochou???

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“