Zetor 25 K - renovace
Re: Zetor 25 K - renovace
Ak máš nový chladič, tak to je potom záhada. Motor by sa nemal zohriať ani na 60°C.
Žeby boli tie nove chladiče menej účinné?
Žeby boli tie nove chladiče menej účinné?
Ne,píšu že nový chladič koupím.
Aha.
Pokial je len zaneseny a netecie tak ho mozes skusit octom a kyselinou citronovou vycistit.
Idealne na traktore a nechat zohriat a podrzat v strednych otackach bezat take 3 az4 hodiny a potom dat dole chadic aj vodnu pumpu a motor ajchladic priadne vyplachnut vodou pomocou hadice.
Je to robota na leto.
Termostat polsky z ursusa C 360 typ Tv4 vyrobca MERA. Su naozaj dobre.
Pokial je len zaneseny a netecie tak ho mozes skusit octom a kyselinou citronovou vycistit.
Idealne na traktore a nechat zohriat a podrzat v strednych otackach bezat take 3 az4 hodiny a potom dat dole chadic aj vodnu pumpu a motor ajchladic priadne vyplachnut vodou pomocou hadice.
Je to robota na leto.
Termostat polsky z ursusa C 360 typ Tv4 vyrobca MERA. Su naozaj dobre.
Tak díky za radu,motor se nepřehřívá a tak počkám do léta.Nešlo by použít nějaký přípravek pro výplach chladiče?
Pripravky su na baze sody, co by si cistil mozno 10rokv. A minul hromadu penazi. Kyselina citronova je menej agresivna nez HCl, ktora je doporucena v navode na udrzbu. Mozes skusit ocistu, ked to nevyjde, tak kupis novy chladic. Alebo tomuto das vymenit stred.
sezen ty sracky co se stim meje dojeni chladic to taky vycisti
Po delší době něco přidám ke svému stroji. Zatím přežívá s bolavou hlavou, po jízdě upustím vodu...
Co se mi ale stalo v neděli. Z lesa sjíždím takový delší mírný kopeček po louce, na šestku na volnoběh, nejede to moc rychle, tak akorát. Než se vjede na cestu, tak zastavuju a přizvedávám stípačku, trochu klesne, když tři hodiny běžela a ohřátý olej v hydraulice tak nedrží. Jak jsem zastavil a vymáčkl spojku, traktor se rozběhl na maximální otáčky. Nereagoval na plynovou páku, zkusil jsem jej chcípnout na šestku a brzdu, ale bylo to na rovině a to bych oddělal spojku. Tak jsem honem seskočil a když jsem rukou pohnul ovládání na regulátoru, tak se hned umoudřil a postupně nasadil k volnoběhu. Nikdy se to ještě nestalo a pak když jsem jej zkoušel, tak vše fungovalo normálně. Tak snad se to nebude opakovat. Zítra se chystám vyrazit špalíkovat.
Co se mi ale stalo v neděli. Z lesa sjíždím takový delší mírný kopeček po louce, na šestku na volnoběh, nejede to moc rychle, tak akorát. Než se vjede na cestu, tak zastavuju a přizvedávám stípačku, trochu klesne, když tři hodiny běžela a ohřátý olej v hydraulice tak nedrží. Jak jsem zastavil a vymáčkl spojku, traktor se rozběhl na maximální otáčky. Nereagoval na plynovou páku, zkusil jsem jej chcípnout na šestku a brzdu, ale bylo to na rovině a to bych oddělal spojku. Tak jsem honem seskočil a když jsem rukou pohnul ovládání na regulátoru, tak se hned umoudřil a postupně nasadil k volnoběhu. Nikdy se to ještě nestalo a pak když jsem jej zkoušel, tak vše fungovalo normálně. Tak snad se to nebude opakovat. Zítra se chystám vyrazit špalíkovat.
Problém bych hledal v regulátoru otáček - prasklá pružina ,nebo něco drhne-jde ztuha.Motor bych při tomhle problémů určitě chcipnul přes dekompresor.
Tak vše běhá jak má, snad to byl jen nějaký šotek. Motor drží otáčky tak, jak je nastavím, nehoupe...
Chcípnutí před dekompresor mě napadlo, až když už to bylo vyřešené . Myslí, že pro případné příště si to budu pamatovat.
Chcípnutí před dekompresor mě napadlo, až když už to bylo vyřešené . Myslí, že pro případné příště si to budu pamatovat.
Snad už to bude jen a jen dobré . Kdysi to samé udělalo sousedovi, ale to už je dávno....
Libor :-)
Mira, mne to tiež robilo a bol to ten bazmek na čerpadle ako je tá pružina ako ide tiahlo z plynového pedala.. Skús pozrieť tam..
Mihi
Kývnul jsem hajnému na brigádu a tu vyklizenou paseku jsem začal sázet (má koupeno celkem 40 tis. sazenic a lidí poskrovnu). Už jsem zasázel 1300 buků a 100 modřínů po okraji. Chce to sázet pouze do štěrbiny rýčkem, tak se dá udělat za den 500 ks. S motykou by to bylo podstatně delší. Počasí je na to ale až moc teplé, stín je tam bohužel jen tak do devíti ráno... Už se těším na druhou půlku, kam má jít jedle. Je lépe vidět, kde je zasázeno. Ty bučky aby člověk v té řádce potom pohledal...
Místo traktoru teď využívám MZ 150, které jsem vloni musel pořídit nové zapalování. Ráno jedu na paseku, hajný na skládce počítá dřevo, tak zastavím, domluvíme se na počtu stromků atd. Nastartuju, ujedu 50 metrů a nic. Nebyla jiskra na svíčce. Myslel jsem si, že se kouslo něco s tím zapalováním, nějaký kablík nebo kostra. Že je pryč svíčka NGK, která byla koupena s tím zapalováním přímo k němu, na které bylo najeto tak do 50 km, mě teda napadlo až ve chvíli, kdy jsem vše rozebral, okouknul, zjistil že je vše ok. Tak jsem nasadil záložní Brisk a uvidíme.
Místo traktoru teď využívám MZ 150, které jsem vloni musel pořídit nové zapalování. Ráno jedu na paseku, hajný na skládce počítá dřevo, tak zastavím, domluvíme se na počtu stromků atd. Nastartuju, ujedu 50 metrů a nic. Nebyla jiskra na svíčce. Myslel jsem si, že se kouslo něco s tím zapalováním, nějaký kablík nebo kostra. Že je pryč svíčka NGK, která byla koupena s tím zapalováním přímo k němu, na které bylo najeto tak do 50 km, mě teda napadlo až ve chvíli, kdy jsem vše rozebral, okouknul, zjistil že je vše ok. Tak jsem nasadil záložní Brisk a uvidíme.
Kurnik tož zas máš o zábavu postarané... To je stromků a stromků... Nikdy sem to nesadil a snáď si to nedovedu ani představit 500 stromků za den, masakr .
No MZta to uz je jiný stroj, je treba taky vyvětrat
No MZta to uz je jiný stroj, je treba taky vyvětrat
Libor :-)