Hynkův Hektor 25A
Hynkův Hektor 25A
Ahojte všeci, tak do třetice mojeho vozovýho parku jsem si koupil hodně zubožený Áčko .
Traktor vlastně na nic nepotřebuju, ale dlouhodobá touha mít doma pětadvacet koní byla silnější ..
Koupil jsem jí od pána z nedaleké dědiny. Vlastil ju asi 10let a poslední 2roky jen stála. Do lesa si koupil silnějšího Supra. Podle jeho slov byl motor někdy dávno dělaný a podle toho jaký to má tlaky a jak pěkně to maže, to bude asi docela pravda .
Sice jsem chtěl zachovalejší kus, ale cena a vzdálenost byla rozhodující .
Po příjezdu dom jsem si zas od milované maminky něco vyslech.. Na co třetí traktor, kde to budu dávat a něco o magorovy... Ale už mojí úchylku začíná pomalu chápat .
Tak přidám něco málo z fotek, práce na ní bude dost, ale věřím že s vaší pomocí pomalu dokoupím chybějící díly a dám jí do původního stavu .
Celkem mě překvapilo jak obstojně chytá aji bez žhavení. Potom mě to nedalo a zahřátou jsem ju chtěl nahodit klikou, ale ani hovno zlatá rybko .
Zkoušelo to pár pořádných řízků a jediný co, tak je to akorát po puštění dekomprese přehouplo zpět . Na startér je to jistota, jen se převalí a už to blafká .
Tak a ted´ tu v nejbližší době očekávám návštěvu kluků Snipera a Libora. Pokecáme, pojezdíme a sednem na nějaký to desetipivo . Kdo se k nim přidá, bude vítán..
Traktor vlastně na nic nepotřebuju, ale dlouhodobá touha mít doma pětadvacet koní byla silnější ..
Koupil jsem jí od pána z nedaleké dědiny. Vlastil ju asi 10let a poslední 2roky jen stála. Do lesa si koupil silnějšího Supra. Podle jeho slov byl motor někdy dávno dělaný a podle toho jaký to má tlaky a jak pěkně to maže, to bude asi docela pravda .
Sice jsem chtěl zachovalejší kus, ale cena a vzdálenost byla rozhodující .
Po příjezdu dom jsem si zas od milované maminky něco vyslech.. Na co třetí traktor, kde to budu dávat a něco o magorovy... Ale už mojí úchylku začíná pomalu chápat .
Tak přidám něco málo z fotek, práce na ní bude dost, ale věřím že s vaší pomocí pomalu dokoupím chybějící díly a dám jí do původního stavu .
Celkem mě překvapilo jak obstojně chytá aji bez žhavení. Potom mě to nedalo a zahřátou jsem ju chtěl nahodit klikou, ale ani hovno zlatá rybko .
Zkoušelo to pár pořádných řízků a jediný co, tak je to akorát po puštění dekomprese přehouplo zpět . Na startér je to jistota, jen se převalí a už to blafká .
Tak a ted´ tu v nejbližší době očekávám návštěvu kluků Snipera a Libora. Pokecáme, pojezdíme a sednem na nějaký to desetipivo . Kdo se k nim přidá, bude vítán..
Golf II 1.6GTD nafoukaný na 121ps 241Nm
2× Zetor SUPER 50
Zetor 25A "Hektor"
2× vrak Škody 30
2× Zetor SUPER 50
Zetor 25A "Hektor"
2× vrak Škody 30
Re: Hynkův Hektor 25A
Hehe, misto 180-ti koni quattro, 25 koni duo
Budu se muset na te tvuj zazrak dojet podivat a hlavne ho musime poradne
A startovani klikou, to neni pro kdejakyho pitomce, to chce panecku fistrona
A ta sklenicka na filtru paliva, ta tam vubec nemabyt, tu mi radeji dej a ja ji vyhodim
Budu se muset na te tvuj zazrak dojet podivat a hlavne ho musime poradne
A startovani klikou, to neni pro kdejakyho pitomce, to chce panecku fistrona
A ta sklenicka na filtru paliva, ta tam vubec nemabyt, tu mi radeji dej a ja ji vyhodim
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
-
Pěkný 2 válce koukám,že máš v mezikusu speciální redukci rychlostí (Je to ta páka v boku pod starterem.) Slyšel sem,že se to používalo v lesích . Máš dost vzácný kus.
Moje stránky : http://nase-traktory.webnode.cz/ - Nové
A tak dobréé tož je fakt , že je tam hodně věcí neoriginálních , nebo zbastlených ,ale jako základ na renovaci dobrý hlavně,že ten motor je v cajku .A supry už máš hotové ? .ta páčka je fakt zajímavá, nikdy jsem to neviděl.Není to zvlášť páčka na zapínání náhonu kosy,nebo fakt redukce? Mosíme to zapit já kofolou
Libor :-)
Ta packa - to je stykac na starter
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
-
Ne je to redukce na kosu,kosa se zapina normalne na páčce náhonu,ale kdyz tam máš tuhle redukci tak tam už nemůžeš dát kosu,protože by se to tam vevnitř nevešlo.
-
oprava je to redukce na rychlostiFrantišek K píše:Ne je to redukce na kosu,kosa se zapina normalne na páčce náhonu,ale kdyz tam máš tuhle redukci tak tam už nemůžeš dát kosu,protože by se to tam vevnitř nevešlo.
Kuva to je redukcia na rychlosti ktorych ostalo len minimum kusov nezohnatelna vec a nevičislitelna kde si to vyhrabal aj ja chcem taky a hlavne aj bez uzavierky maz uz odblokovanu 6 rchlost alebo tam mas este 5 rychlosti
-
Přesně taksaimon25 píše:Kuva to je redukcia na rychlosti ktorych ostalo len minimum kusov nezohnatelna vec a nevičislitelna kde si to vyhrabal aj ja chcem taky a hlavne aj bez uzavierky maz uz odblokovanu 6 rchlost alebo tam mas este 5 rychlosti
Tak je to jasne, my jdem s Liborem a Hynkem v patek na pivo, pak to rozeberem a dame nechat vyrobit malou serii a bude to Ja si to dam na Kacko taky a budu mit plazivkysaimon25 píše:Kuva to je redukcia na rychlosti ktorych ostalo len minimum kusov nezohnatelna vec a nevičislitelna
Otazkou je, kolik jeste takovych traktoru po dedinach stoji a nikdo o nich nevi...
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
-
Tady je něco o tom - http://www.veteranforum.cz/index.php?id ... dtop=53698 - je to kousek pod tim lisem .Sniper píše:Tak je to jasne, my jdem s Liborem a Hynkem v patek na pivo, pak to rozeberem a dame nechat vyrobit malou serii a bude to Ja si to dam na Kacko taky a budu mit plazivkysaimon25 píše:Kuva to je redukcia na rychlosti ktorych ostalo len minimum kusov nezohnatelna vec a nevičislitelna
Otazkou je, kolik jeste takovych traktoru po dedinach stoji a nikdo o nich nevi...
No presne je to asi poklad,no hergot,porad je na svete co zavidet .
Jsem zvedavy na rychlosti tech rychlosti , to mosime fakt omrknout,máš ten starsi typ,rychla predovovka no mazec,tu šestku tam mas ci ne ?
Jsem zvedavy na rychlosti tech rychlosti , to mosime fakt omrknout,máš ten starsi typ,rychla predovovka no mazec,tu šestku tam mas ci ne ?
Libor :-)
Ahojte, to je reakcí, to jsem nečekal .
Ano místo oturbené audi jsem si koupil pětadvacet koní dou . Na to startování klikou asi ještě nejsem správný fištrón, přeci jen jsem suprovej.. Ale jsme zvědavý na vás, jak se ukážete když dojedete .
A ted hledím jak péro co jsem to dotáhl dom. Věděl jsem že uzávěrku nemá, tak jsem si říkal že to asi bude jedna z prvních Aček. Ale tu redukci bych nečekal . Na tu páku jsem se ptal, na co tam je, že jsem ju nikde na jiných traktorech neviděl.. Ale ten pán to taky nevědět a nikdy s nou nic nedělal ..
Kdyby jste měli někdo víc informací o té redukci, tak budu rád .
Hned ted´to jdu vyzkoušet jak to funguje a jak se to chová . Pak jí udělám pod mlatem místo na parking a pěkně ju tam zaparkuju.
Jo a kdyby jste měli někdo doma díly co mě tam chybí nebo je nemám origo a chtěli byste se jich zbavit tak je moc rád odkoupím .
Ano místo oturbené audi jsem si koupil pětadvacet koní dou . Na to startování klikou asi ještě nejsem správný fištrón, přeci jen jsem suprovej.. Ale jsme zvědavý na vás, jak se ukážete když dojedete .
A ted hledím jak péro co jsem to dotáhl dom. Věděl jsem že uzávěrku nemá, tak jsem si říkal že to asi bude jedna z prvních Aček. Ale tu redukci bych nečekal . Na tu páku jsem se ptal, na co tam je, že jsem ju nikde na jiných traktorech neviděl.. Ale ten pán to taky nevědět a nikdy s nou nic nedělal ..
Kdyby jste měli někdo víc informací o té redukci, tak budu rád .
Hned ted´to jdu vyzkoušet jak to funguje a jak se to chová . Pak jí udělám pod mlatem místo na parking a pěkně ju tam zaparkuju.
Jo a kdyby jste měli někdo doma díly co mě tam chybí nebo je nemám origo a chtěli byste se jich zbavit tak je moc rád odkoupím .
Golf II 1.6GTD nafoukaný na 121ps 241Nm
2× Zetor SUPER 50
Zetor 25A "Hektor"
2× vrak Škody 30
2× Zetor SUPER 50
Zetor 25A "Hektor"
2× vrak Škody 30
Hm no vidíš, chcel si zachovalejší kus a nakoniec sa z toho vyfarbila najzaujímavejšia 25-ka na fóre
,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly
Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/
Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/
Jestli ta redukce bude fungovat tak to máš asi opravdu pěkný poklad .
Dej vědět jak se to plazí .
Dej vědět jak se to plazí .