Hynkův Hektor 25A

Moderátoři: Lukashil, mihi

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hynek

Hynkův Hektor 25A

#1 Nový příspěvek od Hynek »

Ahojte všeci, tak do třetice mojeho vozovýho parku jsem si koupil hodně zubožený Áčko :) .

Traktor vlastně na nic nepotřebuju, ale dlouhodobá touha mít doma pětadvacet koní byla silnější :smich: ..

Koupil jsem jí od pána z nedaleké dědiny. Vlastil ju asi 10let a poslední 2roky jen stála. Do lesa si koupil silnějšího Supra. Podle jeho slov byl motor někdy dávno dělaný a podle toho jaký to má tlaky a jak pěkně to maže, to bude asi docela pravda :) .

Sice jsem chtěl zachovalejší kus, ale cena a vzdálenost byla rozhodující 8) .

Po příjezdu dom jsem si zas od milované maminky něco vyslech.. Na co třetí traktor, kde to budu dávat a něco o magorovy... :smich: Ale už mojí úchylku začíná pomalu chápat :typek: .

Tak přidám něco málo z fotek, práce na ní bude dost, ale věřím že s vaší pomocí pomalu dokoupím chybějící díly a dám jí do původního stavu 8) .

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Celkem mě překvapilo jak obstojně chytá aji bez žhavení. Potom mě to nedalo a zahřátou jsem ju chtěl nahodit klikou, ale ani hovno zlatá rybko :smich: .

Zkoušelo to pár pořádných řízků a jediný co, tak je to akorát po puštění dekomprese přehouplo zpět :321: :shock: . Na startér je to jistota, jen se převalí a už to blafká :) .

Tak a ted´ tu v nejbližší době očekávám návštěvu kluků Snipera a Libora. Pokecáme, pojezdíme a sednem na nějaký to desetipivo :) . Kdo se k nim přidá, bude vítán..
Golf II 1.6GTD nafoukaný na 121ps 241Nm

2× Zetor SUPER 50

Zetor 25A "Hektor"

2× vrak Škody 30

Sniper

Re: Hynkův Hektor 25A

#2 Nový příspěvek od Sniper »

Hehe, misto 180-ti koni quattro, 25 koni duo :smich: :smich: :smich:

Budu se muset na te tvuj zazrak dojet podivat a hlavne ho musime poradne :pivo: :pivo:

A startovani klikou, to neni pro kdejakyho pitomce, to chce panecku fistrona :smich:

A ta sklenicka na filtru paliva, ta tam vubec nemabyt, tu mi radeji dej a ja ji vyhodim :smich: :smich: ;-)
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

František K

#3 Nový příspěvek od František K »

Pěkný 2 válce :smich: :smich: koukám,že máš v mezikusu speciální redukci rychlostí (Je to ta páka v boku pod starterem.) Slyšel sem,že se to používalo v lesích . :) Máš dost vzácný kus. :)
Moje stránky : http://nase-traktory.webnode.cz/ - Nové

Libor Z25

#4 Nový příspěvek od Libor Z25 »

A tak dobréé :ano: 8) tož je fakt , že je tam hodně věcí neoriginálních , nebo zbastlených ,ale jako základ na renovaci dobrý 8) 8) 8) hlavně,že ten motor je v cajku :).A supry už máš hotové ? :).ta páčka je fakt zajímavá, nikdy jsem to neviděl.Není to zvlášť páčka na zapínání náhonu kosy,nebo fakt redukce? :) Mosíme to zapit :D já kofolou :D
Libor :-)

Sniper

#5 Nový příspěvek od Sniper »

Ta packa - to je stykac na starter :smich:
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

František K

#6 Nový příspěvek od František K »

Ne je to redukce na kosu,kosa se zapina normalne na páčce náhonu,ale kdyz tam máš tuhle redukci tak tam už nemůžeš dát kosu,protože by se to tam vevnitř nevešlo. :)

František K

#7 Nový příspěvek od František K »

František K píše:Ne je to redukce na kosu,kosa se zapina normalne na páčce náhonu,ale kdyz tam máš tuhle redukci tak tam už nemůžeš dát kosu,protože by se to tam vevnitř nevešlo. :)
oprava je to redukce na rychlosti :smich: :smich:

saimon25

#8 Nový příspěvek od saimon25 »

Kuva to je redukcia na rychlosti ktorych ostalo len minimum kusov nezohnatelna vec a nevičislitelna 8) 8) 8) kde si to vyhrabal aj ja chcem taky :) a hlavne aj bez uzavierky maz uz odblokovanu 6 rchlost alebo tam mas este 5 rychlosti

František K

#9 Nový příspěvek od František K »

saimon25 píše:Kuva to je redukcia na rychlosti ktorych ostalo len minimum kusov nezohnatelna vec a nevičislitelna 8) 8) 8) kde si to vyhrabal aj ja chcem taky :) a hlavne aj bez uzavierky maz uz odblokovanu 6 rchlost alebo tam mas este 5 rychlosti
Přesně tak 8) 8) :)

Sniper

#10 Nový příspěvek od Sniper »

saimon25 píše:Kuva to je redukcia na rychlosti ktorych ostalo len minimum kusov nezohnatelna vec a nevičislitelna
Tak je to jasne, my jdem s Liborem a Hynkem v patek na pivo, pak to rozeberem a dame nechat vyrobit malou serii a bude to 8) Ja si to dam na Kacko taky a budu mit plazivky ;-)

Otazkou je, kolik jeste takovych traktoru po dedinach stoji a nikdo o nich nevi...

TATRA NEZNÁ BRATRA

František K

#11 Nový příspěvek od František K »

Sniper píše:
saimon25 píše:Kuva to je redukcia na rychlosti ktorych ostalo len minimum kusov nezohnatelna vec a nevičislitelna
Tak je to jasne, my jdem s Liborem a Hynkem v patek na pivo, pak to rozeberem a dame nechat vyrobit malou serii a bude to 8) Ja si to dam na Kacko taky a budu mit plazivky ;-)

Otazkou je, kolik jeste takovych traktoru po dedinach stoji a nikdo o nich nevi...
Tady je něco o tom - http://www.veteranforum.cz/index.php?id ... dtop=53698 - je to kousek pod tim lisem .

Libor Z25

#12 Nový příspěvek od Libor Z25 »

No presne :) je to asi poklad,no hergot,porad je na svete co zavidet :smich: :smich: :smich: .
Jsem zvedavy na rychlosti tech rychlosti :D , to mosime fakt omrknout,máš ten starsi typ,rychla predovovka no mazec,tu šestku tam mas ci ne ?
Libor :-)

Hynek

#13 Nový příspěvek od Hynek »

Ahojte, to je reakcí, to jsem nečekal :) .

Ano místo oturbené audi jsem si koupil pětadvacet koní dou :smich: . Na to startování klikou asi ještě nejsem správný fištrón, přeci jen jsem suprovej.. Ale jsme zvědavý na vás, jak se ukážete když dojedete :friends: .

A ted hledím jak péro co jsem to dotáhl dom. Věděl jsem že uzávěrku nemá, tak jsem si říkal že to asi bude jedna z prvních Aček. Ale tu redukci bych nečekal :shock: . Na tu páku jsem se ptal, na co tam je, že jsem ju nikde na jiných traktorech neviděl.. Ale ten pán to taky nevědět a nikdy s nou nic nedělal :smich: ..

Kdyby jste měli někdo víc informací o té redukci, tak budu rád 8) .

Hned ted´to jdu vyzkoušet jak to funguje a jak se to chová 8) . Pak jí udělám pod mlatem místo na parking a pěkně ju tam zaparkuju.

Jo a kdyby jste měli někdo doma díly co mě tam chybí nebo je nemám origo a chtěli byste se jich zbavit tak je moc rád odkoupím :) .
Golf II 1.6GTD nafoukaný na 121ps 241Nm

2× Zetor SUPER 50

Zetor 25A "Hektor"

2× vrak Škody 30

vladman

#14 Nový příspěvek od vladman »

Hm no vidíš, chcel si zachovalejší kus a nakoniec sa z toho vyfarbila najzaujímavejšia 25-ka na fóre 8)
,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly

Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/

zdeník

#15 Nový příspěvek od zdeník »

Jestli ta redukce bude fungovat tak to máš asi opravdu pěkný poklad :pohar: .
Dej vědět jak se to plazí :vysmech: .

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“