ТРАКТОР ЗЕТОР XXV А - Zetor 25 A
Re: ТРАКТОР ЗЕТОР XXV А - Zetor 25 A
Hřídel asi nepotřebuji, mám tam zbytek hydrauliky (jen přišroubovaný spodek bez víka a ramen) a hřídel tam je. Pokud se nemýlím, tak bude stejná. Kdyby tam byl, tak mi prosím dej vědět. Ale nijak to nehoří, času dost. Díky za ochotu
tomm píše:Ahoj, kdybys náhodou dával ten domek s řemenicí pryč, měl bych o něj zájem na své Áčko
http://img4.rajce.idnes.cz/d0402/8/8737 ... .jpg?ver=0
Ahoj, a prečo tu také pekné A-čko ešte nie je???? Prečo nemá vlastné vlákno????
Mihi
Mihi
Ahoj, no, zatím jsem ho ani víc nenafotil. Bude se dávat trochu dohromady, tak pak dodám fotkymihi píše:
Ahoj, a prečo tu také pekné A-čko ešte nie je???? Prečo nemá vlastné vlákno????
Mihi
Jinak se omlouvám za zaplevelní vlákna
Ahoj, no, zatím jsem ho ani víc nenafotil. Bude se dávat trochu dohromady, tak pak dodám fotky
Jinak se omlouvám za zaplevelní vlákna [/quote]
No tak sa polepši a začni fotiť a potešíš nás...
A mohol by si mu založiť aj vlákno...pomôžem ak chceš..
Mihi
Jinak se omlouvám za zaplevelní vlákna [/quote]
No tak sa polepši a začni fotiť a potešíš nás...
A mohol by si mu založiť aj vlákno...pomôžem ak chceš..
Mihi
Mihi
To Áčko jsme koupili spíš na hraní k našim dvoum Suprům, bude bez kabiny, kompresoru, hydrauliky... prostě co nejjednodušší. Jestli se chceš mrknout, tak pár fotek padesátek mám tady http://tombrp.rajce.idnes.cz/Traktory/
Teda Tomme klobouk dolu, jsou to krasavci!!
Koukal jsem, že jsou tam nějaké fotky traktorů v kovárně, Děláš kovařinu, nebo je to jen dílna kde supříky opravuješ?
Když píšeš, že je jen na hraní a hydrauliku nepotřebuješ, Můžem se domluvit na výměně můj domek hřídele za skřín hydrauliky, jestli s ní tedy nemáš nějaké jiné plány, pak bychom to vymysleli nějak jinak.
Koukal jsem, že jsou tam nějaké fotky traktorů v kovárně, Děláš kovařinu, nebo je to jen dílna kde supříky opravuješ?
Když píšeš, že je jen na hraní a hydrauliku nepotřebuješ, Můžem se domluvit na výměně můj domek hřídele za skřín hydrauliky, jestli s ní tedy nemáš nějaké jiné plány, pak bychom to vymysleli nějak jinak.
Těžká práce stroji patří, proč se dřít, když dělá za tři..
Klidně Ti to vyměním, ale mám jen ten obal a nějaké samodomo víko. Ramena ani nic ostatního bohužel nemám. Pokusím se to zítra nafotit.
Jinak kovařinu dělá děda, už jen občas nějaké sekery, sekáče a co si lidi přinesou na opravu...
Jinak kovařinu dělá děda, už jen občas nějaké sekery, sekáče a co si lidi přinesou na opravu...
Kovařina je krásné řemeslo, sám taky bouchám do železa, ale zatím jen jako koníček a přivýdělek. Dědovi závidím tu prostornou dílnu, ja jsem do te moji kovarny narval buchar a už tam skoro neprojedu ani kolečkem! Jinak je vidět, že je to Řemeslník, má tam pořádek a vše srovnáno.
Na fotky nespěchej, ja přivezu traktor až v pátek, tak to nejdřív prohlédnu, abych ti nedával nějáké šroty.
Nejde mi sem vložit fotka, napiš mi kdyžtak do sz tvůj mail a pošlu ti to alespon pro představu.
Na fotky nespěchej, ja přivezu traktor až v pátek, tak to nejdřív prohlédnu, abych ti nedával nějáké šroty.
Nejde mi sem vložit fotka, napiš mi kdyžtak do sz tvůj mail a pošlu ti to alespon pro představu.
tomm píše:To Áčko jsme koupili spíš na hraní k našim dvoum Suprům, bude bez kabiny, kompresoru, hydrauliky... prostě co nejjednodušší. Jestli se chceš mrknout, tak pár fotek padesátek mám tady http://tombrp.rajce.idnes.cz/Traktory/
Tomáš krásne stroje, vidno že Vás to baví a to je dôležité...niečomu sa v dnešnšj dobe vednovať a nájsť si na to čas. .
Aj 25-ka je , nezaložíš jej vlákno aby sme sledovali ako pokračujete s opravami???
Ďakujem.
Mihi
Mihi
Mihi, zatím Áčko čeká ve stodole až posháním co chybí a hlavně bude dostatek času. Ale neboj, budu dokumentovat
Tak zdoláno 583 km a já jsem se stal oficiálně majitelem traktoru. Cesta po D1 byla šílená, ale k traktoru jsem dostal spoustu náhradních dílů včetně bloku, volantu se šnekem, čerpadla, vačky atd, tak to stálo za to.
Včera jsem shodil hlavu a písty byly dle očekávání zarezlé na fest do válců, takže mě čeká boj se stahovákem a kladivem, abych je dostal ven. Ve výfukových kanálech a potrubí byly špunty rzi a bordelu, ale hlava vypadá v pořádku.
Další problém je v hydraulice, horní dno válce je rozlámané na 4 kusy a chybí mi tam ta závitová tyčinka s pružinou, což je asi důvod poškození toho válce.
Jinak trakrůrek vypadá zachovale a kompletní, řadit jde lehce, brzdí všechno a řízení nemá velkou vůli. Práce na tom bude ale jak na kostele!
Koukněte na fotky: http://rourek.rajce.idnes.cz/Zetor_25_Agregacni/
Včera jsem shodil hlavu a písty byly dle očekávání zarezlé na fest do válců, takže mě čeká boj se stahovákem a kladivem, abych je dostal ven. Ve výfukových kanálech a potrubí byly špunty rzi a bordelu, ale hlava vypadá v pořádku.
Další problém je v hydraulice, horní dno válce je rozlámané na 4 kusy a chybí mi tam ta závitová tyčinka s pružinou, což je asi důvod poškození toho válce.
Jinak trakrůrek vypadá zachovale a kompletní, řadit jde lehce, brzdí všechno a řízení nemá velkou vůli. Práce na tom bude ale jak na kostele!
sklanim se nad kovarnou
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
Rourek pekný kusok na renovaciu docela zachovala 25 ale tym že stala pekne duho asi vonku čaka vás hone práce tie hrdzave valce kukam to je sila :-/ale zaujimave že na hlave sa držal tolke roky olej že nestiekol nevyschol schvalne kolko asi nejazdil? a ta 25K čo sa medzi fotky priplietla to je dalši kusok na renovaciu? Ať sa darí
Nooo tak hrdzavé valce som ešte asi ani nevidel, škoda no, ale dobrý základ na renováciu , už len nech dni počas zimy nemajú 24 hodín, ale aspoň 35.......Vela zdarurourek píše:Tak zdoláno 583 km a já jsem se stal oficiálně majitelem traktoru. Cesta po D1 byla šílená, ale k traktoru jsem dostal spoustu náhradních dílů včetně bloku, volantu se šnekem, čerpadla, vačky atd, tak to stálo za to.
,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly
Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/
Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/
Bronťo: Ten kulťák byl na druhém baráku u majitele a bral jsem z něho tu hydrauliku, zbytek traktoru je už prý prodaný taky na renovaci. Jak dlouho stál ten můj traktor zarezlý majitel ani nevěděl, stál mu venku 10 let na dvoře a děti co si na něm hráli někdy v průběhu sundali plechovku z komína a voda udělala své.
Jsem ale rád, že aspon ta hlava je v cajku, písty a vložky už nejsou taková palba.
Podle stavu těsnění pod hlavou, pístů a vstřiků, bych řekl, že toho od poslední GO moc nenajezdila, tak uvidím jak na tom bude spodek motoru. Rád bych ale nechal přebrousit i tu kliku, at je to komplet.
Existuje nějaká tabulka s rozněry klikovky před a po výbrusech? Dostal jsem k traktoru totiž i sadu ojničních pánví ještě origo výroby.
Jsem ale rád, že aspon ta hlava je v cajku, písty a vložky už nejsou taková palba.
Podle stavu těsnění pod hlavou, pístů a vstřiků, bych řekl, že toho od poslední GO moc nenajezdila, tak uvidím jak na tom bude spodek motoru. Rád bych ale nechal přebrousit i tu kliku, at je to komplet.
Existuje nějaká tabulka s rozněry klikovky před a po výbrusech? Dostal jsem k traktoru totiž i sadu ojničních pánví ještě origo výroby.