ТРАКТОР ЗЕТОР XXV А - Zetor 25 A

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
tomm

Re: ТРАКТОР ЗЕТОР XXV А - Zetor 25 A

#16 Nový příspěvek od tomm »

Hřídel asi nepotřebuji, mám tam zbytek hydrauliky (jen přišroubovaný spodek bez víka a ramen) a hřídel tam je. Pokud se nemýlím, tak bude stejná. Kdyby tam byl, tak mi prosím dej vědět. Ale nijak to nehoří, času dost. Díky za ochotu :)

mihi

#17 Nový příspěvek od mihi »

tomm píše:Ahoj, kdybys náhodou dával ten domek s řemenicí pryč, měl bych o něj zájem na své Áčko
http://img4.rajce.idnes.cz/d0402/8/8737 ... .jpg?ver=0

Ahoj, a prečo tu také pekné A-čko ešte nie je???? :'( Prečo nemá vlastné vlákno???? :shock:

Mihi :)
Mihi

tomm

#18 Nový příspěvek od tomm »

mihi píše:
Ahoj, a prečo tu také pekné A-čko ešte nie je???? :'( Prečo nemá vlastné vlákno???? :shock:

Ahoj, no, zatím jsem ho ani víc nenafotil. Bude se dávat trochu dohromady, tak pak dodám fotky 8)

Jinak se omlouvám za zaplevelní vlákna :)

mihi

#19 Nový příspěvek od mihi »

Ahoj, no, zatím jsem ho ani víc nenafotil. Bude se dávat trochu dohromady, tak pak dodám fotky 8)

Jinak se omlouvám za zaplevelní vlákna :)[/quote]

No tak sa polepši a začni fotiť a potešíš nás... 8)
A mohol by si mu založiť aj vlákno...pomôžem ak chceš.. :typek:

Mihi

tomm

#20 Nový příspěvek od tomm »

To Áčko jsme koupili spíš na hraní k našim dvoum Suprům, bude bez kabiny, kompresoru, hydrauliky... prostě co nejjednodušší. Jestli se chceš mrknout, tak pár fotek padesátek mám tady http://tombrp.rajce.idnes.cz/Traktory/ :)

rourek

#21 Nový příspěvek od rourek »

Teda Tomme klobouk dolu, jsou to krasavci!!
Koukal jsem, že jsou tam nějaké fotky traktorů v kovárně, Děláš kovařinu, nebo je to jen dílna kde supříky opravuješ?

Když píšeš, že je jen na hraní a hydrauliku nepotřebuješ, Můžem se domluvit na výměně můj domek hřídele za skřín hydrauliky, jestli s ní tedy nemáš nějaké jiné plány, pak bychom to vymysleli nějak jinak.
Těžká práce stroji patří, proč se dřít, když dělá za tři..

tomm

#22 Nový příspěvek od tomm »

Klidně Ti to vyměním, ale mám jen ten obal a nějaké samodomo víko. Ramena ani nic ostatního bohužel nemám. Pokusím se to zítra nafotit.

Jinak kovařinu dělá děda, už jen občas nějaké sekery, sekáče a co si lidi přinesou na opravu...

rourek

#23 Nový příspěvek od rourek »

Kovařina je krásné řemeslo, sám taky bouchám do železa, ale zatím jen jako koníček a přivýdělek. Dědovi závidím tu prostornou dílnu, ja jsem do te moji kovarny narval buchar a už tam skoro neprojedu ani kolečkem! :D Jinak je vidět, že je to Řemeslník, má tam pořádek a vše srovnáno.

Na fotky nespěchej, ja přivezu traktor až v pátek, tak to nejdřív prohlédnu, abych ti nedával nějáké šroty.
Nejde mi sem vložit fotka, napiš mi kdyžtak do sz tvůj mail a pošlu ti to alespon pro představu.

mihi

#24 Nový příspěvek od mihi »

tomm píše:To Áčko jsme koupili spíš na hraní k našim dvoum Suprům, bude bez kabiny, kompresoru, hydrauliky... prostě co nejjednodušší. Jestli se chceš mrknout, tak pár fotek padesátek mám tady http://tombrp.rajce.idnes.cz/Traktory/ :)

Tomáš krásne stroje, vidno že Vás to baví a to je dôležité...niečomu sa v dnešnšj dobe vednovať a nájsť si na to čas. 8) .
Aj 25-ka je 8) , nezaložíš jej vlákno aby sme sledovali ako pokračujete s opravami???

Ďakujem.

Mihi

tomm

#25 Nový příspěvek od tomm »

Mihi, zatím Áčko čeká ve stodole až posháním co chybí a hlavně bude dostatek času. Ale neboj, budu dokumentovat 8)

rourek

#26 Nový příspěvek od rourek »

Tak zdoláno 583 km a já jsem se stal oficiálně majitelem traktoru. Cesta po D1 byla šílená, ale k traktoru jsem dostal spoustu náhradních dílů včetně bloku, volantu se šnekem, čerpadla, vačky atd, tak to stálo za to.

Včera jsem shodil hlavu a písty byly dle očekávání zarezlé na fest do válců, takže mě čeká boj se stahovákem a kladivem, abych je dostal ven. Ve výfukových kanálech a potrubí byly špunty rzi a bordelu, ale hlava vypadá v pořádku.

Další problém je v hydraulice, horní dno válce je rozlámané na 4 kusy a chybí mi tam ta závitová tyčinka s pružinou, což je asi důvod poškození toho válce.

Jinak trakrůrek vypadá zachovale a kompletní, řadit jde lehce, brzdí všechno a řízení nemá velkou vůli. Práce na tom bude ale jak na kostele!

Koukněte na fotky: http://rourek.rajce.idnes.cz/Zetor_25_Agregacni/

pawka

#27 Nový příspěvek od pawka »

sklanim se nad kovarnou 8)
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#28 Nový příspěvek od Bronťo »

Rourek pekný kusok na renovaciu docela zachovala 25 ale tym že stala pekne duho asi vonku čaka vás hone práce tie hrdzave valce kukam to je sila :-/ale zaujimave že na hlave sa držal tolke roky olej že nestiekol nevyschol schvalne kolko asi nejazdil? a ta 25K čo sa medzi fotky priplietla to je dalši kusok na renovaciu? Ať sa darí :prace: :)

vladman

#29 Nový příspěvek od vladman »

rourek píše:Tak zdoláno 583 km a já jsem se stal oficiálně majitelem traktoru. Cesta po D1 byla šílená, ale k traktoru jsem dostal spoustu náhradních dílů včetně bloku, volantu se šnekem, čerpadla, vačky atd, tak to stálo za to.

Včera jsem shodil hlavu a písty byly dle očekávání zarezlé na fest do válců, takže mě čeká boj se stahovákem a kladivem, abych je dostal ven. Ve výfukových kanálech a potrubí byly špunty rzi a bordelu, ale hlava vypadá v pořádku.

Další problém je v hydraulice, horní dno válce je rozlámané na 4 kusy a chybí mi tam ta závitová tyčinka s pružinou, což je asi důvod poškození toho válce.

Jinak trakrůrek vypadá zachovale a kompletní, řadit jde lehce, brzdí všechno a řízení nemá velkou vůli. Práce na tom bude ale jak na kostele!

Koukněte na fotky: http://rourek.rajce.idnes.cz/Zetor_25_Agregacni/
Nooo :shock: tak hrdzavé valce som ešte asi ani nevidel, škoda no, ale dobrý základ na renováciu , už len nech dni počas zimy nemajú 24 hodín, ale aspoň 35.......Vela zdaru
,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly

Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/

rourek

#30 Nový příspěvek od rourek »

Bronťo: Ten kulťák byl na druhém baráku u majitele a bral jsem z něho tu hydrauliku, zbytek traktoru je už prý prodaný taky na renovaci. Jak dlouho stál ten můj traktor zarezlý majitel ani nevěděl, stál mu venku 10 let na dvoře a děti co si na něm hráli někdy v průběhu sundali plechovku z komína a voda udělala své.

Jsem ale rád, že aspon ta hlava je v cajku, písty a vložky už nejsou taková palba.

Podle stavu těsnění pod hlavou, pístů a vstřiků, bych řekl, že toho od poslední GO moc nenajezdila, tak uvidím jak na tom bude spodek motoru. Rád bych ale nechal přebrousit i tu kliku, at je to komplet.

Existuje nějaká tabulka s rozněry klikovky před a po výbrusech? Dostal jsem k traktoru totiž i sadu ojničních pánví ještě origo výroby.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“