Zetor 25 K Rad 5

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
zdeník

Re: Zetor 25 K Rad 5

#121 Nový příspěvek od zdeník »

Horní klínek nejlépe vytáhnout, spodní o pár mm sklepnout.Excentr bude přilepený, nebo přírezlý.Já jsem to povoloval naftou(naftu do díry po klínku).Chce to čas.

Bellian

#122 Nový příspěvek od Bellian »

Na obrázku je označen červeně jedničkou ten "klínek" jak píše zdeník. Do pod ním je ten stejný, ale se závitem. Takže když tam máš ten šroub tak se ty dva klínky stáhnou a utáhnou ten excenter. Když ten klínek vytáhneš, tak tam uvidíš šikmou plochu, která právě drží excenter. Proto je nejlepší šroub vytočit, horní excenter vytáhnout, nalít tam uvolňovač a pak tam strčit kulatinu a klepnout na ni a tím odrazíš ten spodek. Můžeš klepat i přes ten šroub, ale ničíš závit. Potom musíš zkusit otáčet tím excentrem, možná to máš dost zalehlé, takže nalij fo té dírky, nějaký uvolňovač a nech to chvíli být, ať si zbytečně nevylámeš osazení toho excentru, tak jak to mám já :-( . Momentálně to mám komplet rozebrané, takže to můžu večer detailně nafotit a hodit to sem 8) . Budu dávat nový excenter a dnes mi přišel klíč na otáčení tím excentrem, tak jsem zvědavý, jak bude pasovat :D .

Obrázek

A co ty brzdy, pořád to zlobí? Taky se s tím právě zaobírám. Mimo simering, tam mám ještě takový kousek plechu a na těch vyznačených plochách mám papírové těsnění.

Obrázek

Obrázek
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W

Rad 5

#123 Nový příspěvek od Rad 5 »

Bellian píše:Na obrázku je označen červeně jedničkou ten "klínek" jak píše zdeník. Do pod ním je ten stejný, ale se závitem. Takže když tam máš ten šroub tak se ty dva klínky stáhnou a utáhnou ten excenter. Když ten klínek vytáhneš, tak tam uvidíš šikmou plochu, která právě drží excenter. Proto je nejlepší šroub vytočit, horní excenter vytáhnout, nalít tam uvolňovač a pak tam strčit kulatinu a klepnout na ni a tím odrazíš ten spodek. Můžeš klepat i přes ten šroub, ale ničíš závit. Potom musíš zkusit otáčet tím excentrem, možná to máš dost zalehlé, takže nalij fo té dírky, nějaký uvolňovač a nech to chvíli být, ať si zbytečně nevylámeš osazení toho excentru, tak jak to mám já :-( . Momentálně to mám komplet rozebrané, takže to můžu večer detailně nafotit a hodit to sem 8) . Budu dávat nový excenter a dnes mi přišel klíč na otáčení tím excentrem, tak jsem zvědavý, jak bude pasovat :D .

A co ty brzdy, pořád to zlobí? Taky se s tím právě zaobírám. Mimo simering, tam mám ještě takový kousek plechu a na těch vyznačených plochách mám papírové těsnění.
Brzdy jsem zadělal gumovým těsněním a zasilikonoval. Hlavně dal jsem tam simering podle katalogu před třemi lety a on tam musí být menší. Brzdy teď relativně nezlobí.

Aha, pod tím šroubem je nějaký trubkový klínek a pod ním je ještě jeden...
Sice si to neumím představit, ale uvidíme. A jak ho vyndat, půjde vytahnout?
Takže:
1) povolit šroub, sklepnout - to mi šlo snadno, ale nešlo mi hnout s excentrem
2) vyšroubovat šroub
3) vytahnout horní klínek tím, že ho chytím kombinačkama?
4) a ten spodní vyndám jak tou dírkou? Nebo musím sundat celou konzolu s volantem?
5) Nestačí vyšroubovat pouze šroub a nalít tam uvolňovač?

Kastlík na nářadí a na něm spousta elektriky se mi sundávat nechce.

Ještě dotaz, jakou máte vůli ve volantu na horu a dolu? Jestli bych i to nepodložil...Dík.

padesátka

#124 Nový příspěvek od padesátka »

Spodní klínek asi nevytáhneš dokud nebude venku ten excentr,ale nč ho vyndavat muže tam zustat.

zdeník

#125 Nový příspěvek od zdeník »

Horní klínek je lepší vyndat, protože když se excentrem točí ve směru hodinových ručiček, tak se zakusuje.A mně přesahuje tolik, že ho kleštěmi chytím.
Jaký simering máš v brzdovém štítu (60x80x13)???

Bellian

#126 Nový příspěvek od Bellian »

Rad 5

bod.3 - jo normálně kombinačkama
4. Konzole s volantem s tím nemá nic společného, jak psal padesátka, když vytáhneš excenter, tak ho vyděláš.

Předpokládám, že chceš vymezit vůli na řízení, takže v první fázi ti stačí rozhýbat otáčení excenteru, prakticky nic krom toho zajišťovacího šroubku, nemusíš povolovat. Nalej do té dírky nějaké "svinstvo" na uvolnění, každý preferuje něco jineho (naftu, brzdovku, petrolej, spreje). A nech to případně působit a pomale zkoušej to rozpohybovat.

Já dopadl tak, že mám vymletý excenter a vůli na šnekovém převodu, takže jsem to komplet rozebral :) .

Vůli na volantu nahoru - dolů, teď popravdě ani nevím :-/ .

Jo a ten simering mě taky zajímá, co jsi tam dal :).
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#127 Nový příspěvek od McPeci »

zdar nprosímtě když řešíš i ty brzdy jak to máš udělané s tím táhlem mezi pedálem a pákou brzdy?? jaký význam má ta pružina?? Na levém kole to mám seštelované na minimum takže pružina nepruží vůbec ale na pravém je vyšroubované na max a než začne brzdit tak se pružina dosti stlačí než brzda nějak reaguje :(
díky za pomoc
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Rad 5

#128 Nový příspěvek od Rad 5 »

McPeci píše:zdar nprosímtě když řešíš i ty brzdy jak to máš udělané s tím táhlem mezi pedálem a pákou brzdy?? jaký význam má ta pružina?? Na levém kole to mám seštelované na minimum takže pružina nepruží vůbec ale na pravém je vyšroubované na max a než začne brzdit tak se pružina dosti stlačí než brzda nějak reaguje :(
díky za pomoc
To nevím, také by mě to zajímalo...
Mě to ale brzdí celkem dobře, takže jsem sím neměl potřebu nikdy štelovat

Nejsem si jistej, ale dal jsem tam simering o dvě čísla menší, takže rozměr je 58x80x13. Kdysi jsem to vyčetl někde na fóru a zapsal si to do příručky...

Ten klínek naleju tam nějaký uvolňovač a pak uvidím. Pokud půjde vyndat ten klínek tak ho vyndám...

Budu dělat komplet GO řízení, proto řeším i tu vůli volantu nahoru dolů.
Dále budu muset vymyslet něco s čepy. Koukal jsem, že se prodávají i nové, ale asi k tomu nebudou ty misky. Uvidím, zda třeba nebude stačit dotáhnout. Dále ještě svisláky. Bronzová pouzdra jsou stejná u A i u K?

mihi

#129 Nový příspěvek od mihi »

Budu dělat komplet GO řízení, proto řeším i tu vůli volantu nahoru dolů
Dále budu muset vymyslet něco s čepy. Koukal jsem, že se prodávají i nové, ale asi k tomu nebudou ty misky. Uvidím, zda třeba nebude stačit dotáhnout. Dále ještě svisláky. Bronzová pouzdra jsou stejná u A i u K?[/quote]

K tým novým čapom čo sa dajú kúpiť tak by si môhol nechať predsa sústružníkovi vyrobiť tie protimisky...a mš to dosmrti...
Bronzové púzdra by mali pasovať(ale nie som si na 100% istý) ale to je jedno lebo musíš to rozobrať pozrieť v akom stave sú zvislé čapy, ak sú vybehané tak to hodiť sústružníkovi na sústruh a potom kúpiť bronzový polotovar a z neho namieru vyrobiť tie púzdra.Tak som to robil aj ja a veľa ďalších aj tu na fore.
Našiel som foto ako to robil Filipo 8 -mi príspevok z vrchu:
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 98#p647498 :)

Ložiská čo som kupoval ja:
Ložiská na prednú nápravu :

Kuželíkové č.ložiska : 30307 -2ks (cena 1ks- 4.26€)
30305 -2ks (cena 1ks-2.78€)
Axiálne guličkové : 51108 -2ks (cena 1ks-3.68€)

http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view

Mihi :)
Mihi

Jaro25

#130 Nový příspěvek od Jaro25 »

Rad 5, vôľa na volante v smere osi musí byť minimálna, lebo inak bude volant cestovať hore, dolu a samozrejme tým výbať kolesá. Tak že sa to prejaví ako zvýšená vôla na kolesách. Vymedzuje sa to podložkami nad a pod šnekom, tu ich vidno http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view. Nedávno som tot tiež riešil.

Rad 5

#131 Nový příspěvek od Rad 5 »

Pánové, díky za rady.
O víkendu jsem vyměnil O kroužek pod vstřikovačem a drží to - paráda. :wink:
Zároveň jsem nalil uvolňovač do toho excentru a za 15 minut s tím šlo volně otáčet. Takže řízení dotažené - je to teď minimálně o 100% lepší. :potlesk: :wink:

Bellian

#132 Nový příspěvek od Bellian »

Tak to je paráda, když se takhle daří 8) 8) 8) .
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S

Rad 5

#133 Nový příspěvek od Rad 5 »

Zdar pánové.
Podařilo se mi udělat přes zimu GO svislých čepů v přední nápravě (bohužel foto žádné nemám) a teď se snažím spasovathydročerpadlo na vývod na řemenici.

Na fotce mám na to připravené základní komponenty.
Obrázek

Na další fotce jsem rozbral čerpadlo. Co je pro GO čerpadla potřeba obrousit?
Obrázek

Rad 5

#134 Nový příspěvek od Rad 5 »

Pokračování vyroby vývoje pohonu hydročerpadla...
Obrázek

Ještě zapojit hadice rozvaděč..
Ještě jsem potom musel celé převodové ústrojí natočit, aby nepřekáželo šavlím a teď už je to OK.
Zároveň do první zkoušky uberu distanční kus mezi kolem a skříní převodovky, aby byly kola pěkně proti sobě.
Po první zkoušce, pokud to bude fungovat byl celé převodové ústrojí mělo být opláštěné.

Jsem zvědav zda to bude fungovat.

Ondra Svijany

#135 Nový příspěvek od Ondra Svijany »

na tom čerpadle máš nějaký domeček? bylo mi řečeno,že mi takhle odejde čerpadlo,tak jsem to dal napřímo a jsem s tim spokojenej

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“