Kamarád zetor 25K
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kamarád zetor 25K
Ten vývod na boku má klasickou 6ti drážku ? já jednou oddělal deklík na boku a byl tam tisícihran
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
no tak dnes mi to nedalo odkrutilsom krit natom nahone vnutri bol semering a pak sem odkrutiu matku tej hridele a stiaholsom taku trubyčku a podnu ta šestidraška priemer 30mm ta trubka tam bola aby to držalo olej takže ked dojde podruku čerpadlo a neco natu drašku prerobym to aj ja tak čosom skušal cca ta bočna hridel ma 2 otačky na jednu otačku kardanu .
ondřej zetor 25K píše:takže tak nejdřív zajít pojistit na pojištovnu (neregystrovaný zemědělský stroj 213 kč za rok) potom fotku z boku a ze předu potom napsat žadost že se žádá o povolení k vězdu na pozemní komunikace mezi obcemi ..... a datum od kdy do kdy bud půl roku nebo rok půl stojí 500kč a rok 1000kč s těma třema věcma na magystrát příslušného města (zelená karta ,žádost a foto ) a oni uš to pošlou na policiji hasiče a obecní uřady kde chcete jezdit a pokud se to schválí tak zavolají vy zaplatíte poplatek těch 500 nebo 1000 dají vám povolení a jezdí se dá se to obnovovat kolikrát chcete
kámo, nezapomeň na DOPROVODNÉ VOZIDLO! -trouba v autě jedoucí před tebou a držící v ruce z okýnka praporek. já to vzdal a koupil traktor s papírama.
Čerpadlo by sa dalo dať aj na remenicu motora, ak máš poháňanú vodnú pumpu a alternátor jedným remeňom. Výhoda - ak stlačíš spojku stále funguje čerpadlo hydrauliky.mihi píše:Ondrej, dobrý nápad.
So zvedavý na celkový výsledok, a držím palce.
Pravdu poviem že tento týždeň som aj ja nad hydraulikou rozmýšľal a napadlo mi toto riešenie, ale na priamo a napadlo mi že by sa dalo dopasovať hydr. čerpadlo aj namiesto vzduchového kompresora, samozrejme ak by človek nepotreboval vzduch. vlečku....Ale to je len také hypotetické myslenie...neviem aký tam je prevod atď....
Mihi
- ondřej zetor 25K
Já jsem nad tím uvažoval uš hodně dlouho dokonce jsem měl věci i na dodělání orygynál druheho rozvaděče do hydraulické skříně na origynál čerpadlo ale na konec jsem to vzdal a dělám to přídavné , taky jsem uvažoval dát čerpadlo na motor ale chci mít čerpadlo vypínatelné ,zbytečně by bralo výkon motoru tak uvidím jak se mi to podaří dodělat.mihi píše:Ondrej, dobrý nápad.
So zvedavý na celkový výsledok, a držím palce.
Pravdu poviem že tento týždeň som aj ja nad hydraulikou rozmýšľal a napadlo mi toto riešenie, ale na priamo a napadlo mi že by sa dalo dopasovať hydr. čerpadlo aj namiesto vzduchového kompresora, samozrejme ak by človek nepotreboval vzduch. vlečku....Ale to je len také hypotetické myslenie...neviem aký tam je prevod atď....
Mihi
Zetor 6945 Zetor 25 K Suzuki Samurai 1,9 D Nissan Terrano 2 2,7 Tdi Plato na 2 tuny a tak dále :-)
- ondřej zetor 25K
má 6drážku ale né zemědělskou je trošku ménší , teda tak to mám jábigles píše:Ten vývod na boku má klasickou 6ti drážku ? já jednou oddělal deklík na boku a byl tam tisícihran
Zetor 6945 Zetor 25 K Suzuki Samurai 1,9 D Nissan Terrano 2 2,7 Tdi Plato na 2 tuny a tak dále :-)
- ondřej zetor 25K
přesně takhle jsem to měl i já , ja jsem si nechal věci vyrobit u biboše ocať s fora zaslal jsem mu rozměry a vše ok ,však ta boční má tisíc otáček a ta zadní má 500 otáčekBronťo píše:no tak dnes mi to nedalo odkrutilsom krit natom nahone vnutri bol semering a pak sem odkrutiu matku tej hridele a stiaholsom taku trubyčku a podnu ta šestidraška priemer 30mm ta trubka tam bola aby to držalo olej takže ked dojde podruku čerpadlo a neco natu drašku prerobym to aj ja tak čosom skušal cca ta bočna hridel ma 2 otačky na jednu otačku kardanu .
- ondřej zetor 25K
pro petr768 to by jse dalo jenže zbytečně se bude opotřebovávat čerpadlo a ubírat výkon z motoru ,tak to aspon vidím já , ale taky je to řešení
Jasné všetko má svoje výhody a nevýhody.ondřej zetor 25K píše:pro petr768 to by jse dalo jenže zbytečně se bude opotřebovávat čerpadlo a ubírat výkon z motoru ,tak to aspon vidím já , ale taky je to řešení
Ja som rozmýšlal nad tým kompresorom na vzduch.Je tam aj páčka na vypínanie a zapínanie tak by sa čerpadlo neopotrebovalo (aj keď tieto hyd. čerpadlá sú dimenzované na iné motohodiny(hodiny) a my na našich 25-kách nemáme šancu ich zničiť) akurát to trošku uberie ten výkon ale to Ti uberie trochu aj keď bude na vývode. Výhoda je že 25-ka má obrovský krútiaci moment, tak či urobíš tak či onak myslím že to motor až tak nepocíti....
Teším sa na ďalšie fotky, robíš to dobre...
Mihi
Mihi
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
jasne šlobyto aj natu remenicu napr jak je na tk 14 remenica sa toči volene na hrideli čerpadla až po zatlačeni kolika ktori sa zasune do vsuvky hridele čerpadla sa zapne čerpadlo a tušim ty novši už naju prevod a pačku ale zase ta delka hadic dopredu
-
len tak mimochodom ako zapinate kompresor...mne to ide cez zuby a nechce sa mi koli tomu zdochynat traktor..
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
no nesmi byt motor v točkach na klepaka to tam len luskne ale molobysato pri zhaslem motore kluku potočit abyto sedlo do zubu a zapat
- ondřej zetor 25K
Ondrej pekné foto, ľúbi sa mi že s tých fotiek ako robíš s tým nakladačom dýcha taká starodávna doba....
Nemáš náhodou nejaké výkresy na výrobu tých držiakov na blatníky??ak hej daj ich sem do vlákna
Diely ktoré pasujú na naše Zetory 15 – 25+prípravky,pomôcky, určite to niekomu pomôže.
Ď.
Mihi
Nemáš náhodou nejaké výkresy na výrobu tých držiakov na blatníky??ak hej daj ich sem do vlákna
Diely ktoré pasujú na naše Zetory 15 – 25+prípravky,pomôcky, určite to niekomu pomôže.
Ď.
Mihi
Mihi
- ondřej zetor 25K
Zdravim . Děkuju za pochvalu , zase jsem dodal nějaké foto . Výkresy bohužel nemam dělal jsem to podle origynálu ale můžu to nakreslit a vložím to tam jen nějak nestíhám času je málo a moc prácemihi píše:Ondrej pekné foto, ľúbi sa mi že s tých fotiek ako robíš s tým nakladačom dýcha taká starodávna doba....
Ď.
Mihi