Zetor 15
- mirektatra
Re: Zetor 15
RYCHLOST - RADOST Díky za foto
Číslo vyražené na převodovce pod převodkou řízení jsem skutečně našel. Je ale pouze třímístné, tak v porovnání s fotkou štítku nevím, jestli to není jen číslo dílu.
Můžete někdo poradit se seřízením předvstřiku?
Kdo to ví, odpoví ... (?).
Číslo vyražené na převodovce pod převodkou řízení jsem skutečně našel. Je ale pouze třímístné, tak v porovnání s fotkou štítku nevím, jestli to není jen číslo dílu.
Můžete někdo poradit se seřízením předvstřiku?
Kdo to ví, odpoví ... (?).
Ahoj. No, ja som to riesil sysemom pokus omyl nakolko nemam ziaden uhlomer a ani ziadne rysky na zotrvaku. Zatial s tym nehyb. Pokial to fungovalo tak to pojde. Po prvom starte sa ho popocuvaj,oproti inym traktorom patnastka klepe.Tak sa nelakaj. Nesmie motor vynechavat ani dymit moc na bielo. Ak ale ma niektore tieto vady ,tak zhod cerpadlo a pod nim je miska v ktorej je samotny mechanizmus nastavovania.Vyber aj tu misku a je v nej srobenie na kluce c12 a 17. Resp. 17tka je zaistovacia matica. Ak potrebujes skorsi zapal tak 12ku dotiahnes a zaistis 17kou. Ale ak ma motor velmi tvrdy chod tak naopak ,povol 12ku a skus nastartovat. Otacaj tak max.pol otacky, ale pamataj podla zavitov na 12ke,zaciatok tvojej korekcie,alebo to zmeraj posuvkou.Samozrejme cerpadlo aj tryska musia byt OK.Inacak mas moznost si u znameho popocuvat patnastku,tak nevahaj.To ti tiez vela napovie.
Já na setrvačníku rysku mám, ale proti čemu se má nastavovat a v jaké pozici má být čerpadlo?
ZETOR 15, ZETOR 4011, CUB CADET 1641, HONDA 4514, DEZA 5000, PAJ
Ja som to nerobil podla rysky,tak neviem. Nahod cerpadlo a skus natocit. Potom budes mudrejsi.Ak sa v tom nikto nevrtal,tak nevidim dovod preco by to nemalo fachcit.
- mirektatra
No ono je to takhle: Motor po nažhavení chytal pouze roztáhnutím, nebo rozjetím, přestože má dobrou kompresi a zvuk neměl špatný, ani nekouřil. Tak jsem vyčistil vstřikovač a nastavil tlak na předepsanou hodnotu, to je 85 Atm. Při tomto, ani o dost nižším tlaku ale čerpadlo při otáčení klikou nevstříkne - tedy nedává dostatečný tlak. Protože mám jiné náhradní čerpadlo, chci ho zkusmo vyměnit, ale tím rozhodím předvstřik, tak jsem to chtěl nějak nastavit přesně, abych se měl čeho chytit.
Díky kluci za rady, o výsledku budu informovat.
Díky kluci za rady, o výsledku budu informovat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Čaute chlapi, mam doma setrvačník a blok motoru (blok mírně kape už byl svařovaný) na zetor 15 kdo by chtěl více informací tak je to na aukru. http://aukro.cz/item981666433_blok_moto ... or_15.html
S pozdravem Toms
S pozdravem Toms
Nazdar chlapi,nevěřili by jste co se mi stalo.Vynechám detaili, prostě táta nevypustil na podzim vodu,hlava má 2 mrazovky(o kterých jsem neměl ani potuchy) ta to snad vydržela,ale blok na tradičnym místě od spoda přesně mezi držaky nádrže a až k hlavě otevřený.Díra je tak 15x17 prošroubovat záplatu není kam tak přišlo na řadu vaření.Nahoře měl blok tak 8-10 mm dole sotva 4mm takže to neustále praskalo výsledek???Nemáta někdo zkušenost když chybí pomalu jedna strana bloku jestli to vydrží a nebude praskat,nebo se propadat?V pr.....i bych se viděl.
Naposledy upravil(a) vilda dne úte dub 20, 2010 3:54 pm, celkem upraveno 2 x.
Chtěl bych stávající pneumatiky na Z15 rozměru 9,00-24 nahradit novými. Je rozměr 9,5-24 rovnocenou náhradou?
Bohužel nejsou měli jsme je tam a maji menší balon a traktor uplně sedí na zadek.Jsou to gumy ze Z5645,6745 naštěstí jsme je vyměnili za 70tkový myslim 11.2x24 je to o mnoho lepší,ale pořád nepatrně menší a disk je tak o 5cm užší je to vidět jak maji stažené patky jinak dobrý.
- Jakub
- Kontaktovat uživatele:
Já to furt říkám, dej si tam fridex a máš pokoj. Vem si, že ten traktor jezdí 50 let a takle to někdo zmrví. Zapomíná každej, to se holt během těch 50 let stane...vilda píše:Nazdar chlapi,nevěřili by jste co se mi stalo.Vynechám detaili, prostě táta nevypustil na podzim vodu,hlava má 2 mrazovky(o kterých jsem neměl ani potuchy) ta to snad vydržela,ale blok na tradičnym místě od spoda přesně mezi držaky nádrže a až k hlavě otevřený.Díra je tak 15x17 prošroubovat záplatu není kam tak přišlo na řadu vaření.Nahoře měl blok tak 8-10 mm dole sotva 4mm takže to neustále praskalo výsledek???Nemáta někdo zkšenost když chybý pomalu jedna strana bloku jestli to vydrží a nebude praskat,nebo se propadat?V pr.....i bych se vyděl.
Zetor 25 A, štípač od Biboše s navijákem.
Takže mám koupit 11,2-24? Jde mi hlavně o průměr (výšku pláště), ať je stejný jako 9,00-24 nebo klidně malinko menší, jinak to pojede rychle, ale ztratím sílu.vilda píše:Bohužel nejsou měli jsme je tam a maji menší balon a traktor uplně sedí na zadek.Jsou to gumy ze Z5645,6745 naštěstí jsme je vyměnili za 70tkový myslim 11.2x24 je to o mnoho lepší,ale pořád nepatrně menší a disk je tak o 5cm užší je to vidět jak maji stažené patky jinak dobrý.
Nejlepší bude když vezmeš do ruky metr obejdeš vesnici(pokud nemáš traktor někde v kočárkárně)určitě najdeš traktor s předkem pro přectavu co by vyhovovalo.My jsme koupili ty 9.5 a chodili s metrem až pak.Bohužel fotkou neposloužim jen na těch předkách vypadaji opravdu širší. Co se týká fridexu tak vložka je tam od roku 1963 samozřejmě na černých gumičkách měl bych strach po tom co vim co fridex dokáže ho tam nalít.Za mrazu bez teplé vody by chytla,ale já ji prostě tak neroztocim.
Nevíte o někom, kdo by vyrobil kapotu, přední masku a zadní blatníky na Zetor 15? Podle předlohy, třeba by ji někdo zapůjčil k výrobě repliky. Vím o replice plastových blatníků, ale to není ono.
A nebo kdyby to měl někdo na prodej.
A nebo kdyby to měl někdo na prodej.
- mirektatra
S těmi plastovými blatníky máš pravdu - není to ono a jejich kovová replika snad nebude tak neuskutečnitelná. Co se týká zapůjčení masky, kapoty a blatníků pro výrobu repliky, možná se můžeme dohodnout. Taky tady v okolí mám dost pečlivého autoklempíře, který mi dělal malé zázraky na TATRU 603. Pokud chceš pozeptám se ho, zdali by se do toho pustil, kdy a za kolik. Jinak - nepříznivější termín pro takovéhle práce jsi si těžko mohl vybrat: ...začátek zemědělské i veteránské sezóny, finále všech oprav a šlechtění veteránů před testacemi v květnu, karosářské práce na autech po zimě v plném proudu ...
Ahoj, já na to nespěchám a je jedno jestli to bude za měsíc nebo až v zimě. Zatím jen sháním informace. kdo kde a za kolik. Jinak budu moc rád, když se zeptáš toho klempíře, jestli by to udělal a za kolik a dáš vědět.