Obecna diskuse

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
mihi

Re: Obecna diskuse

#6496 Nový příspěvek od mihi »

Chlapi v príručke o opravách 25ky sú aj tolerancie na opravu a licovanie voditok s ventilmi...
Mihi

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#6497 Nový příspěvek od Bronťo »

Veru nerobte formulovu presnost mne sa to teraz pri mojom K vypomstilo jeden vyfukovy sa pridrel ked zme ho robyli chodil pekne lahucko no bol presny ba tie ostatne 3 sa nam zdali volnejsie no asi po 15mth a vecej zatazi sa ventyl zadrel z zdvihacia tycka sa ohla do S zrovna dnes sem znova zhodil hlavu novy ventyl i voditko atd.

kovář 1

#6498 Nový příspěvek od kovář 1 »

zdravím chlapi. dotaz ohledně pístních kroužků ve válci hydrauliky.
vkládají se označením nahoru nebo dolu?. dík za odpovědi
[*] jestli-že něco chceš, tak musíš [*]

ota

#6499 Nový příspěvek od ota »

Kluci k té přesnosti. Generálkuju přední ,,Ķčkovou" nápravu. Koupenou od rozebírače. Dneska jsem lisoval pouzdra. Jak pro středový čep, tak 2+2 pro svisláky. To středové pouzdro jsem vylisoval a podle venkovního rozměru jsem vyrobil nové. Vnitřní díra u původního byla 1 mm šišatá proto. Vyrobil jsem ocelové pouzdro a nalisoval ho. Čep jsem na zkoušku zkusil nastrčit. A nešel tam. Přitom jsem tam udělal 0,1 mm vůly. Tedy jsem upnul čep a o 0,1 mm jsem ho stočil. Zkouším znovu a natřel jsem čep fixem. Točím v pouzdru čepem a šel trochu ztuha. Koukám co vnitřek pouzdra. Nahoře a dole namáznutej ten fix. Prostě díra pro pouzdro byla šišatá asi už z výroby. No vzal jsem to smirkové lamelové kolečko a prošůroval ty plochy s otiskem fixu. Nakonec čep v pohodě.
Pak jsem lisoval pouzdra svisláků. Koupil jsem je z netu nová. No mazec opět. Jedno horní pouzdro jsem musel dát na lepidlo. Druhé taky, ale asi 1/3 ke konci šlo trochu ztuha. Ale dobrý. Spodní pouzdro jedno šlo v pohodě. To druhé tam jsem musel vložit mezi matici a lisovací placku axiální ložisko. A musel jsem klíčem zabrat. Lisuju to závitovou tyčí a osazenejma plackama ve středu s dírou pro závitovku. Utahuju matici na závitovce a pouzdra tam pohodově lezou. Takže každá díra trochu jiná. No mám to nalisované a teď spasovat svisláky mám je navařený a s 0,5 mm přídavkem přetočený. Změřím díry v pouzdrech a uvidím co tam bude. Napasuju je přímo na rozměry. Zkusím tak od 0,1 po 0,2 mm vůli udělat. Ono to pak nevhce chodit, když je to moc přesné. Spojovačku mám už hotovou, jen ji pak nasadit.

Bolevak

#6500 Nový příspěvek od Bolevak »

Ta pouzdra do svisláků když vlisuješ, trochu se zdeformují. Je potřeba je vystružit, a dá se říct že na míru na konkrétní svislý čep

ota

#6501 Nový příspěvek od ota »

Ty svisláky co tam byly měly šišoid 1,5 mm. Proto jsem to dělal opravu. Změřím zítra ovalitu vlisovaných pouzder a uvidím co tam je. Svisláky jsem na činných plochách navářel. Jiné nemám. Tedy uvidím co ovalita. Když to bude dobré osoustružím na to svisláky.

Jaro25

#6502 Nový příspěvek od Jaro25 »

kovář 1 píše: pon říj 21, 2024 6:42 pm zdravím chlapi. dotaz ohledně pístních kroužků ve válci hydrauliky.
vkládají se označením nahoru nebo dolu?. dík za odpovědi
Myslím že pri týchto krúžkoch je to jedno. To nie je ako v motore, kde potrebuješ stierať olej, aby neprenikal do spaľovacieho priestoru. A navyše je tam ešte tesniaca manžeta.
Mám rád traktory, ale môj najobľúbenejší je ZLÍN 37 ČMELÁK

kovář 1

#6503 Nový příspěvek od kovář 1 »

děkuji

ota

#6504 Nový příspěvek od ota »

Přestruženo, spasováno. Teď jen začistit vyvařenou drážku pro pero na jednom svisláku. A vyrobit nové pera pro páky. Obě původní jsou vyčvachtaný. Vyvrtat dírky do pouzder pro mazání, začistit zevnitř a poskládat. Akorát nemůžu najít ten stabilizátor co se šroubuje na nápravnici. Kde je položený.

Ursus 73

#6505 Nový příspěvek od Ursus 73 »

kovář 1:
Ak majú krúžky označenie, tak ich montujeme tak, aby označenie smerovalo ku dnu piestu (po tvojom hore) 8) . Ale ak by si ten krúžok dal opačne, určite to bude fungovať aj tak :prace:
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

kovář 1

#6506 Nový příspěvek od kovář 1 »

pánové prosím o radu, jak je utěsněná hřídel na řemenici pod guferem? nějak mi to hlava nebere :help:
děkuji za odpovědi.
Obrázek

Jaro25

#6507 Nový příspěvek od Jaro25 »

To je taká špecialitka 25-ky. Ak tam nemáš remenicu, patrí tam taká krytka s osadením na gufero. Ak je tam remenica tá mala zrejme na náboji tiež osadenie.

kovář 1

#6508 Nový příspěvek od kovář 1 »

myslíš toto?
Krycí trubka hriadeľa remenice pre gufero .

Obrázek

Jaro25

#6509 Nový příspěvek od Jaro25 »

Áno, to je ono.

kovář 1

#6510 Nový příspěvek od kovář 1 »

no ale to neutěsní ty drážky, nebo jo