Obecna diskuse

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
mihi

Re: Obecna diskuse

#6436 Nový příspěvek od mihi »

Ahojte .
Vedeli ste že 1. 25ky mali na prednej náprave na uchytenie kolies na p.strane pravý závit a na Ľ.strane ľavý závit?
Matky sú mosadzné , rok vyroby traktora 1947.

Obrázek

Túto informáciu vložím hlavne do sekcie o tech.informáciach zetor 25.
Mihi

Peto.25a

#6437 Nový příspěvek od Peto.25a »

Zdravím. Aká je dĺžka mierky oleja min. a max. Nalial som 6l oleja a som na maxime. Podľa príručky ide 8,5l ak sa nemýlim. Filtre toľko nevezmú. A to aj tak mám plno prietokový filter. Ako to máte vy ?

Ursus 73

#6438 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Nie Peťo, to sme nevedeli....
Aj keď u starších nákladných áut sa používali diskové šróby s pravým aj ľavým závitom.
S tými mosadzními matkami som sa stretol u Š-1202 (sú to tie isté matky na 19-ku kľúč) ale či boli originál alebo ich niekto vyrobil :-/
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

faustt

#6439 Nový příspěvek od faustt »

Dobry den, vedeli by ste prosim poradit, kde na Z25A ma byt vyrobny stitok a ake udaje nanom maju byt ? Sused chce dat svoju 25 na F znacky, ale nevedel ze treba stitok a nevie kde na traktore ma byt, lebo ho nema.
Je niekde vyrazene aj cislo motora a podvozku ?
Vdaka.

Sniper

#6440 Nový příspěvek od Sniper »

faustt píše: ned kvě 26, 2024 1:31 pm Dobry den, vedeli by ste prosim poradit, kde na Z25A ma byt vyrobny stitok a ake udaje nanom maju byt ?
Záleží, jestli má kabinu, nebo ne.
Standardně byl umístěny na krytu přístrojové desky uprostřed, býval tam i po montáži kabiny, která ovšem také měla svůj vlastní štítek, i když menší v pravém předním rohu.
Ovšem výrobní štítek není až tak důležitý, ale číslo motoru a číslo šasi ano a ty jsou na jiných místech.
Číslo motoru je na levé straně bloku, na kulatém nálitku a začíná 125 pro Typ A a 225 pro modely K, číslo šasi je na horní straně příruby mezi převodovkou a spojkovým košem, při pohledu od řadící páky vpravo na straně převodovky.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

PepaD

#6441 Nový příspěvek od PepaD »

Obrázek

kovář 1

#6442 Nový příspěvek od kovář 1 »

zeptám se, neměl by někdo z Vás na výměnu jedno víčko ložiska zadní poloosy dle foto? je jedno které, potřeboval bych je spárovat.
předem děkuji za odezvu
Obrázek
[*] jestli-že něco chceš, tak musíš [*]

faustt

#6443 Nový příspěvek od faustt »

Sniper píše: ned kvě 26, 2024 1:48 pm
faustt píše: ned kvě 26, 2024 1:31 pm Dobry den, vedeli by ste prosim poradit, kde na Z25A ma byt vyrobny stitok a ake udaje nanom maju byt ?
Záleží, jestli má kabinu, nebo ne.
Standardně byl umístěny na krytu přístrojové desky uprostřed, býval tam i po montáži kabiny, která ovšem také měla svůj vlastní štítek, i když menší v pravém předním rohu.
Ovšem výrobní štítek není až tak důležitý, ale číslo motoru a číslo šasi ano a ty jsou na jiných místech.
Číslo motoru je na levé straně bloku, na kulatém nálitku a začíná 125 pro Typ A a 225 pro modely K, číslo šasi je na horní straně příruby mezi převodovkou a spojkovým košem, při pohledu od řadící páky vpravo na straně převodovky.

Vdaka za odpoved. Vedeli by ste prosim niekto odfotit kde presne je to cislo sasi ? Pan ma na traktore niekolko vrstiev farby, nepodarilo sa najst to cislo ani naliatok.
Cislo motora sme nasli, je tam vyrazny naliatok na bloku motora.

Dáva

#6444 Nový příspěvek od Dáva »

Nová hlava na Z25 skladem za krásných 31000kč :vysmech:
https://www.atpmotor.cz/cs/e-shop/12078 ... gIbHPD_BwE

Libor Z25

#6445 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Je krásná...u pana Martina Havelky je levnější myslim...
Libor :-)

Míra Z 25

#6446 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Má pan Havelka nějaké stránky, kde hlavu inzeruje?

PepaD

#6447 Nový příspěvek od PepaD »

Na Zetor25 sk je taky levnější https://www.zetor25.sk/motor/

mihi

#6448 Nový příspěvek od mihi »

Ahojte ,malý oznam..

Zháňam jeden budík do palubovky na Z 25,napadlo mi že napíšem Robovi, či mu náhodou ešte nezostali...
Odpísal mi ze ešte má a bude robiť prerábku, ale asi až v septembri...

Budík tlaku 50eur
Budík teplomer chladiacej kvapaliny cca 80eur
Budik ampérmeter 20eur .
Takže myslím že dobrá správa, písal že najskôr dá prednosť fóru a čo sa nepredá pôjde na FB.
Takže šetriť na september. :friends:
Dik Robo
Mihi

mihi

#6449 Nový příspěvek od mihi »

Ahojte, nemáte náhodou niekto tlakomer do 5 atm ??
Kúpil by som..

Obrázek

ĎAKUJEM

Mihi
Mihi

ota

#6450 Nový příspěvek od ota »

Klucí zkušení. Mám dotaz.
Dovezl jsem motor po kompletní generálce. Koukal jsem do toho zvonu, co je spojka. Tam je hodně marastu. Asi nejdřív na hrubo špachtlí očistím. Poté to vezmu odmašťovaslem a vyčistím co to půjde. A teď dotaz. Když vyndám spolkové ložisko je za ním gufero, asi půjde vyndat směrem od motoru ven. Zatím jsem se na to pořádně nedíval. Lze to gufero vyměnit že strany od motoru? Mám si dávat pozor, aby mi něco třeba uvnitř převodovky nevypadlo? Jak je tam třeba uložené ložisko na té hřídely od spojky? Když by šlo vyndat bez lezení do převodovky, vyměnil bych ho taky.
Jde mi o to, že se v tom zvonu ten marast musel zamíchat s olejem. Ale asi část od motoru a část z převodovky. Řekl bych, že víc z převodovky. Protože spojka byla vcelku čistá a nesmekala se.
Nemám vůbec zkušenost s tím, proto se ptám. Na to ložisko spojky se musím podívat. Abych tam nedal nové a ono nebylo horší než to staré původní kvality.
Děkuji za případné rady.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“