Obecna diskuse

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Míra Z 25

Re: Obecna diskuse

#6421 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Díky za video, ještě jsem to takhle otevřené neviděl. Super!

mihi

#6422 Nový příspěvek od mihi »

Chalani, to video neberte vážne, chýba tam v vnútri olej ktorý slúžil ako náklonomer....
Táto informácia platí iba pre starších užívateľov nasieho fóra, za vzniknuté škody naše fórum nezodpovedá...
8) :D
Mihi

PepaD

#6423 Nový příspěvek od PepaD »

Fascinují mě tehdejší ceny...

https://youtu.be/FPz6bFaYqXg?si=N_MKYzAMWvyjqjIj

Jaro25

#6424 Nový příspěvek od Jaro25 »

Keď si vezmeš, že vtedy bola priemerná mzda okolo 1300 - 1400 korún, teraz ze u nás okolo 1300 €, tak vtedy to bolo necelých 6 mesačných platov. Des by to teda bolo 1300 x 6 = 7800 €. To by možno aj vyšlo. Samozrejme treba uvážiť, že cena GO, ak sa robili hromadne bola logicky nižšia, ako jednotlivo. A tiež cena dielov bola zrejme výhodnejšia, lebo sa robili hromadne.
Mám rád traktory, ale môj najobľúbenejší je ZLÍN 37 ČMELÁK

kovář 1

#6425 Nový příspěvek od kovář 1 »

chlapáci, nenašel by někdo z vás toto kuželové kolečko jak na foto? pro pohon boční kosy
Obrázek
[*] jestli-že něco chceš, tak musíš [*]

janci86

#6426 Nový příspěvek od janci86 »

Ahoj, myslim si ze ho mam v krabici s dielmi. Ako ta to suri?
Zetor 25A, 2x Zetor 25K viewtopic.php?t=95688
IHC McCormick D432
Agrostroj TH-4K2-10
Agrosystem JZD Slušovice
Zetor Super 35
Osevan

kovář 1

#6427 Nový příspěvek od kovář 1 »

noo dělám pomalu, tak moc nespěchám, ale na druhou stranu dyž bude doma, bude o starost míň.

bratrH

#6428 Nový příspěvek od bratrH »

kovář 1 píše: ned kvě 19, 2024 6:13 pm chlapáci, nenašel by někdo z vás toto kuželové kolečko jak na foto? pro pohon boční kosy
Obrázek
Mám doma celý domeček.Pošlu poštou....Nedovedu si představit cenu.

Jančo66

#6429 Nový příspěvek od Jančo66 »

Chlapi, náhodou niekto schopnú masku? Kúpil by som ak má niekto navyše a nepotrebuje ju, alebo ak býva blízko tých priekupníkov v SK/CZ a vedel by o nejakej.
Zetor 25 - kultivačný (narodený medzi 1948-1950)
Zetor 25 - s redukčnou prevodovkou (zatiaľ na prácu)
Zetor 25 - agregačný (ťahač vlekov a víkendový špeciál)

Jančo66

#6430 Nový příspěvek od Jančo66 »

Pripadne zhanam 1ks starú pneu barum 6.50-16 (používaná na Spartakoch alebo Š1202-3).
Obrázek
Zetor 25 - kultivačný (narodený medzi 1948-1950)
Zetor 25 - s redukčnou prevodovkou (zatiaľ na prácu)
Zetor 25 - agregačný (ťahač vlekov a víkendový špeciál)

kovář 1

#6431 Nový příspěvek od kovář 1 »

tak už nemusíte hledat, kolečko již vyřešené. děkuji Vám bratrH a janci86 za ochotu

Florian

#6432 Nový příspěvek od Florian »

Janco,ja myslim,ze S1203 a stara octavia mely 15" kola.
16" byli na starsich skodovkach,jako Tudor a pod.Take chmelnicni kary meli 16" a zetory ur1 na predku.
Florian

ota

#6433 Nový příspěvek od ota »

Kluci tuhle gumu máme jako rezervu na Z25. Je to z nějakého seřezávače na řepu. Stáří min 50 let. Doma je celá vypálená náprava když skončila řepa, skončily i seřezávače. Takovej taženej s hadrovou stříškou něco jako 500 nakladač tvar. To kolo bylo nyfouklí. Min 25 let ho nikdo nemusel přifukovat. No a koupili jsme zetůrkovi obě přední gumky nový. Ty původní byly sjetý na placku samozřejmě Barum. No a tedy jsme koupili Ozky. Gumař je měl skladem. Asi po 3 letech jsme jeli v lese cestou a někdo do koleje nasypal polámaný duťáky. A píchli jsme kolo. Dali jsme pod nápravu kladivo a dojeli dom. Doma syn přikulil tu rezervu a šupli jsme ji tam. Já pak když jsem jel do města, vzal jsem to píchlé ,,nové" kolo ke gumaři. Kouká na to a hm kurva to je spuchřelí! Má to cenu ještě opravovat? Čumím jako péro z gauče, však ta guma není ani 3 roky stará! :vztek: No tak prej já to zavařím a duši zalepím. A pak když jsem se stavil kolo vyzvednout opravený ukazoval mi kus toho duťáku. Propíchnul gumu i duši. A gumař že no moc dlouho to nevydrží. Kampak na starý Barumky! Tohle je stlačená tma jen. No povídám, však je to guma odsud koupená nová necelé 3 roky!
Ta rezerva je tam dodnes, bo týden po jízdě a píchnutí odešel ten motor a zetůrek nejezdí. Ale kolo stále jak před 20 lety drží tlak a vzorek skoro ještě ty čudlíky z formy na sobě.

Bolevak

#6434 Nový příspěvek od Bolevak »

..no a zase je to o penězích...Dnešní gumové výrobky, všeobecně, postrádají jednu celkem zásadní věc...kaučuk.
Pneumatiky jsou jako slepené saze...atd.
Na traktoru jsem měl nějaké gumové průchodky na kabely, a koupil jsem nové...Ale ty malé, jelikož jsou tvrdé jako puk, tak při snaze je nacpat do díry cca 10 mm, bylo nemožné. To bych tam musel rvat silou a zničit lak. Tak jsem vzal ty staré ,,zpuchřelé", a ty i po 60 letech byly vláčné měkké..
Tak jsem je očistil přípravkem na gumu s glicerinovým olejem, no a budou fungovat dalších 60 let:-)
Měl jsem původně 1 kolo s pláštěm Baru tractor a 1 myslím Baťa...Kdyby ten Baťa, nebo později barum, používal to co dnes, tak stačilo do toho kola klepnout klackem, z toho by se zaprášilo, a bylo by ekologicky zlikvidované :-):-)

ota

#6435 Nový příspěvek od ota »

Mám tu i kolo Kudrnáč. A má i vzorek. To je staré jako svět. Nemá ani vláseček prasklinky.
Včera tu byl kámoš. Je to bývalej ( vyhozenej na hodinu ) šéf nákupu surovin fi Mitas. A jeho manželka dělala vedoucí skladu surovin taktéž při odkoupení Treleborkem na hodinu vypovězená a oni vyprávěli, jak se ty gumy teď vyrábějí. Když on nastoupil na to místo, jezdil po světě a sháněl kvalitní suroviny. Co povídal, kaučuku jako takového je tak málo a je extrémně drahý. Postupně se nahrazuje levnějšími surovinami. Prostě se šetří a ceny rostou. Už nikdy ty gumy nebodou jako Baťovky. Některé spíš východní výrobní firmy ten kaučuk ještě používají v nějakých procentech. Proto třeba Voltyre vydrží asi 3x dýl než Mitaska.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“