Obecna diskuse

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Heroldak

Re: Obecna diskuse

#4966 Nový příspěvek od Heroldak »

Já měl to samé s vložkou a po kontrole kliky to je na kompletku.

novacek1

#4967 Nový příspěvek od novacek1 »

Ano to červené je silikon, asi pro sicher aby to tesnilo. Ale nepatří tam.
A zjistil si příčinu prasknutí vložky ?

Heroldak

#4968 Nový příspěvek od Heroldak »

No jak jsem četl dřív na foru, že nebyly náhradní díly, tak tam vrátily starou, protože minulý majitel jen traktor používal ale ani olej neměnil, a ve vaně to taky nebzlo, tak to muselo být ještě od toho dřívějšího majitele, ale proč to prdlo to nevím, to by řekl ten předchoyí majitel, esi se to zapeklo?Ale když si vypomenu jak ten minulej majitel s tím jezdil a jak se k tomu choval tak to určitě vydrží, já nyní hledám materiály pro samodomo výměnu ložisek na klice a vše kolem, esi to yvládnu, kliku mě nabrousí za 2000kč a zbztek si chci udělat sám jen pak ty ceny za ložiska, kuknu ještě na fora esi to někdo někde nerozpitval, nebo budu pracovat dle návodu na zetor 25, šak dřív to tak taky dělaly, asi v tom hledám velkou vědu.

novacek1

#4969 Nový příspěvek od novacek1 »

No mně to přijde taky ze dotyčný stahoval vložky A praskly mu, neměl další tak to tam hodil zpět a poslal do světa. (Ke mně)
Jedny ložiska jsou ba inzerci za 220 € ale to seženete i na eshopech. Pokud netrvas na cssr výrobě
Daji se použit i starší ložiska jen musí být menší průměr než klika aby jsi tam měl co brát.
Kde brousils kliku?

Ursus 73

#4970 Nový příspěvek od Ursus 73 »

novacek1: Áno, podľa mňa máš pravdu. Vložky už raz boli v motore (možno v inom). Dakedy sa demontáž vložiek doma nerobila sťahovákom :tyty: . Bežne sa to robilo tak, že sa vložky pomocou kladiva a železnej trubky "vyrazili" odspodu. Niekedy sa z nich ulomilo, ale keď sa menili za nové tak to nevadilo. Staré (poškodené) sa potom samozrejme odložili, a v prípade potreby použili (to je tvoj prípad). Týmto spôsobom sme menili vložky na majoroch ešte pred 25-timi :zapomel: v dielni Štátneho majetku. Ale my sme tie staré vyhadzovali, nikdy sa už viac nepoužívali ani neposielali na výbrus.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

Jaro25

#4971 Nový příspěvek od Jaro25 »

Heroldak: Samodomo výmena ložísk nieje dobrý nápad. Ak tie ložiská aj pretočíš v sústruhu, potom ich nalisuješ a ako chceš zabezpečiť súosovosť tých troch ložísk? Možno keby si mal nejaký špeciálny prípravok na upnutie do sústruhu, ale ja by som s tým neexperimentoval.

anton30

#4972 Nový příspěvek od anton30 »

toto uz je stará téma, ale nemozem to nikde najst.
dnes sa ma kamos pytal, na ktorý pol baterky sa montuje bateriovy spinac. vedel som ze na minus, ale ked sa ma pytal preco, tak som nevedel argumentovat. zabudol som preco. Prečo teda? :)

rosch8

#4973 Nový příspěvek od rosch8 »

Aby ste si nemysleli, ze sa flakam.
Na fasbuku som nasiel cloveka blizko Prahy, ktory sa podujal odliat z lepsej liatiny teleso drziaku na krojidlo pluhu PN252.
Moja uloha bola namoelovat to, vytlacit na 3D tlaciarni model pre odlievanie a poslat mu to.
On zabezpecil odlievanie a mam potvrdene, ze ten model je dobre pouzitelny aj z 3D tlaciane.

Tu je model:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

A tu su hotove odliatky:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

tu je original drziak aj so stahovacim strmenom:
https://postimg.cc/34KHY47Z

Jaro25

#4974 Nový příspěvek od Jaro25 »

anton30 píše:toto uz je stará téma, ale nemozem to nikde najst.
dnes sa ma kamos pytal, na ktorý pol baterky sa montuje bateriovy spinac. vedel som ze na minus, ale ked sa ma pytal preco, tak som nevedel argumentovat. zabudol som preco. Prečo teda? :)
Je to trochu bezpečnejšie, lebo pri odpojovači na - póle ak sa napríklad pri demontáži akumulátora kľúčom na + póle dotkneš kostry, tak sa nič nestane. Ak by si mal odpojovačom vypnutý + pól, tak v tomto prípade dôjde j skratu.

Ivo Kison

#4975 Nový příspěvek od Ivo Kison »

Nazdar hosi,poradite mi e zavity ma redukcia co je namontovana naa oil filtroch a ide na nu trubka k budiku na tlak.vdaka

Simon97

#4976 Nový příspěvek od Simon97 »

M 12x1.5 by to malo byt aspoň ja som teraz vyrábal trubku k klakomeru a dával som závity m 12 1.5

Ivo Kison

#4977 Nový příspěvek od Ivo Kison »

Dakujem ti.Ivo

Johny1490

#4978 Nový příspěvek od Johny1490 »

Majstri má byť v olejovom čerpadle na motore tesnenie ? Mám požičaný katalóg a tam nieje nakreslené.
Dnes som si ho síce kúpil, ale aj tak keď zošrobujem čerpadlo, tak nejde točiť. A poviem úprimne mám celý motor rozobratý už hodne dlho kôli čisteniu a umývaniu a fakt netuším či tam tesnenie bolo. Ale pravdepodobne asi hej a bolo hrubšie, ale niesom si istý a hlavne by to pýtalo snáď aj milimetrove tesnenie. No každopádne zložiť ho nemám ako inak :pistol: PS: umýval som ho v ultrazvuku preto som ho mal rozobraté....
Skúste poradiť, keď nie tak zajtra výstrihnem hrubšie.... :-/

ecu

#4979 Nový příspěvek od ecu »

Kolik vyjde ten odlitek na pluch
Popřípadě kontakt na prodejce výrobce

rosch8

#4980 Nový příspěvek od rosch8 »

ecu, ja ich budem mat k dispozicii. Len musia dorazit ku mne domov, teraz je to komplikovanejsie. Vyrobne naklady by nemali byt vysoke.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“