Obecna diskuse
Re: Obecna diskuse
Nedávno jsme řešili tento typ hlavy u mě ve vlákně, je stejná jako ta, co ji dělají novu ve Finsku. Proč se změnila konstrukce té hlavy a ubrala se hmota materiálu - protože se špatně chladily a byly s tím problémy?
Mám za to, že to bol dôvod. Nová verzia je konštrukčne a výrobne náročnejšia, teda logicky si tú zmenu vyžiadala reálna prevádzka. Na tej staršej sa veľké masy materiálu striedajú s pomerne tenkými stenami. To pri tepelnom namáhaní nerobí dobrotu.
Nazdar hoši,potreboval by som znova poradiť.Na vani prednej nápravy je velky a menší čap.Ten menší som tam nemal a bolo to vybité dosť.Vedeli by ste mi povedať mieri originál čapu a hlavne aký materiál by mohol použiť na výrobu čapu.Ďakujem vopred
Miery originál čapu tam zrejme nemajú žiadny zmysel, lebo určite je to vybité aj v uložení (korytnačke). Tam treba prevŕtať oba otvory, pre veľký aj malý čap a buď ich urobiť na rozmer otvoru, alebo ak sú otvory príliš veľké, dať tam puzdrá a primeraný čap. Jednoduchou výmenou čapu to nevyriešiš.
bude sa vypuzdrovať Jaro,len chcel vedieť chalan aky material má použiť a či to kaliť a podobne.Vieš poradiť?
Ja som puzdroval bronzovými puzdrami a čapy som tepelne neupravoval. Ako polotovar som použil nejaký starší hriadeľ z poľnohospodárskeho stroja. Bolo to nejako zušľachtené, tak že myslím že to vydrží. Obzvlášť v našej skromnej prevádzke. Ale ak to máš možnosť povrchovo zakaliť, určite to nebude na škodu.
Dakujem ti,posuniem info chalanovi čo mi to robí.
Troška starých obrázkov...
Rok 1951: Školenie agronómov pre Štátne strojové stanice
Frekventanti školy sú robotníci, malí a strední roľníci, ktorí majú záujem o agronómiu a svoje vedomosti budú uplatňovať v JRD, s ktorými budú spolupracovať.
Medzi frekventantmi sú aj ženy traktoristky, ktoré chcú poznať agronómiu.
Medzi ne patrí aj Mária Rusnáková, ktorá chce tiež pracovať na vedeckom základe.
Foto: Archív TASR, autor J. Teslík, 18. januára 1951
Budú im nápomocní v mechanizácii poľnohospodárskej výroby a poradia im tiež pri pestovaní rôznych plodín.
FOTO: Budú im nápomocní v mechanizácii poľnohospodárskej výroby a poradia im tiež pri pestovaní rôznych plodín.
FOTO: Medzi frekventantmi sú aj ženy traktoristky, ktoré chcú poznať agronómiu.
Rok 1951: Školenie agronómov pre Štátne strojové stanice
Frekventanti školy sú robotníci, malí a strední roľníci, ktorí majú záujem o agronómiu a svoje vedomosti budú uplatňovať v JRD, s ktorými budú spolupracovať.
Medzi frekventantmi sú aj ženy traktoristky, ktoré chcú poznať agronómiu.
Medzi ne patrí aj Mária Rusnáková, ktorá chce tiež pracovať na vedeckom základe.
Budú im nápomocní v mechanizácii poľnohospodárskej výroby a poradia im tiež pri pestovaní rôznych plodín.
FOTO: Budú im nápomocní v mechanizácii poľnohospodárskej výroby a poradia im tiež pri pestovaní rôznych plodín.
FOTO: Medzi frekventantmi sú aj ženy traktoristky, ktoré chcú poznať agronómiu.
Jestli se nepletu na těch fotkách je Z25N.Přední náprava je jasná. Na sání není sklenička zajímavé.Asi to první neměly..
Hezké fotky, jsou jako nové:-)
A paní Márii to na ce sluší :-):-)
A paní Márii to na ce sluší :-):-)
Aspoň mohli ten traktor umyť , vyzerá miestami ako od vápna....
,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly
Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/
Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/
Neměl by někdo zájem o velké káčkové disky? leží mi doma, budu je brousit a stříkat základem :-)
cena za tie disky?
nesetkali jste se někdo s rozdílnou roztečí šroubů, co drží hlavní (střední) ložisko?
na dvou blocích (silná příruba na spojkový zvon) je ca 118 mm
a na jednom bloku, který mám holý je ca 124 - 125 mm.
Mám jeden pulměsíc, který drží ložisko právě 118mm a chtěl jsem ho použít a nesedí mi tam.
Je to standard nebo chyba ve výrobě bloku?
A otázka k přednímu ložisku. Proč tam není připravená mazací drážka jako na zadním ložisku?
Má to nějaký zvláštní důvod proč tam není? Za mě pokud tam bude tím líp ne?
na dvou blocích (silná příruba na spojkový zvon) je ca 118 mm
a na jednom bloku, který mám holý je ca 124 - 125 mm.
Mám jeden pulměsíc, který drží ložisko právě 118mm a chtěl jsem ho použít a nesedí mi tam.
Je to standard nebo chyba ve výrobě bloku?
A otázka k přednímu ložisku. Proč tam není připravená mazací drážka jako na zadním ložisku?
Má to nějaký zvláštní důvod proč tam není? Za mě pokud tam bude tím líp ne?
S rozdielnou roztečou som sa nestretol, ale použiť náhodný polmesiac na blok nieje dobrý nápad, lebo ten kus je spárovaný s konkrétnym blokom a sú spolu zvŕtané. Takže ak by aj rozteč sedela, nemusí byť súosový otvor pre ložisko. K prednému ložisku nie je privedená mazacia drážka preto, lebo olej ide zo zadného ložiska do kľukovky a cez ňu prechádza na všetky ostatné mazacie mesta na nej. Teda tam nie je potrebná.