JCB3CIII

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
norcoDH

JCB3CIII

#1 Nový příspěvek od norcoDH »

Vlastníte někdo tento traktorbagr, jste spokojeni ? Všechny zkušenosti piště sem :)

ulli03

Re: JCB3CIII

#2 Nový příspěvek od ulli03 »

Zdravím, jestli se tímto označením myslí opravdu 3C MKIII a ne 3CX …. A je to cca 50 letý krasavec, tak nějaké zkušenosti mám. Vlastním cca 2 roky 3C MKII, které je trochu předělané, podkop má z MKIII nebo 3D + možná ještě nějaké úpravy. Ale v historii tohoto stroje se zas tak moc dobře nevyznám. Co konkrétně by Vás zajímalo?
JCB 3CII

norcoDH

#3 Nový příspěvek od norcoDH »

Ano bude to nejspíš on , na blatníku je 3CIII, rok výroby tuším 1978. Chtěl bych se zeptat jak je to se spolehlivostí ? jaké se projevů nejčastějí závady, samozřejmě beru v potah stáří stroje. Co takle nějaké foto. Děkuji

norcoDH

#4 Nový příspěvek od norcoDH »

Chtěl bych se zeptat ještě jak je to s provozem na pozemních komunikacích?

ulli03

#5 Nový příspěvek od ulli03 »

Zdravím,
Už sem tady o něm psal v kategorii: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=225 a starší.
Je tam popsáno i co všechno sem na tom dělal, jak jsem vybíral a tak.
Obecně nemůžu říct asi nic, co by se na tom muselo opravovat nějak často. Z 90% to jsou opravy vlivem staří a opotřebení, a z těch cca 10 % z mé blbosti. Tím myslím že s tím dělám věci, na které to zas tak moc nebylo dělaný a konstruovaný. Myslím si, že to bude s poruchovostí hodně kus od kusu. Celkově mě udivuje, vzhledem k tomu věku, co všechno to zvládá. Motor je výborný, bez žhavení do 5stupnu C chytá jak víno. Pod 0 už si člověk musí trochu pomoci horkovzdušnou pistolí do sání. Výkon motoru na tu dobu až překvapující.
Hydraulika je taky vpoho. Dost mě na tom udivuje spotřeba. I když nakládám s předkem, tak sem se ještě nedostal přes 10 l/hod (hrubý výpočet- předek cca 8 l/hod. práce s podkopem cca 5 l/hod.) Hodně záleží, co člověk hrabe (jíl/písek apod.) a v jakém terénu.
Dokonce jsem někde na nějakém veteránském fóru v UK našel Part Manual a uživatelskou příručku. Myslím si, že to má dneska už i docela cenu. Jestli mě pošlete email, tak vám to můžu poslat. Myslím si, že by se to mohlo hodit. Je tam popsaná i základní údržba, mazací program, jak se má správně pracovat s předkem/zadkem, jak se má správně přesouvat podkop apod.
Na práci na úvazek 1,0 bych s tím nechtěl jezdit, ale pro mé potřeby (cca 70 hod/ rok) max. spokojenost. U mě si na sebe už min. z ½ vydělal.
Dejte sem taky nějaké fotky, ať se mohu taky pokochat. Myslím si, že už jich v republice asi moc funkčních nebude.
Jinak, co se týká pohybu po silnicích, tak už se to tady několikrát řešilo. V podstatě pro nás co máme veterány platí to, že by to mělo mít správně: 1. Pojistění, 2. Kartička výrobce o tom, že to někdy už někdo schvaloval (něco jako se dávalo k mopedu Stadion). A snad i nějaká lehká tech. prohlídka. (Borec co přijede a řekne: brzdí to a svítí to, vůle v řízení jsou v normě a dá štempl) + řidičák a samozřejmě strojničák. Ale v reálu prý policajtům stačí, když to má pojištění, svítí to, a neřídí to člověk co má jen do 3,5t.
Přílohy
P1150097.JPG
DSC01011.JPG
DSC01010.JPG
DSC01009.JPG
DSC00927.JPG
DSC00864.JPG
JCB 3CII

norcoDH

#6 Nový příspěvek od norcoDH »

Chtěl bych se zeptat jak je to se servořízením, jestli to má svůj vlastní okruh nebo jak je to řešené,, jestli má bagr uzávěrku diferenciálů,,

ulli03

#7 Nový příspěvek od ulli03 »

Se servem si teďka nejsem 100% jistý jak to tam je dělaný, ale 100% to je nezávislý od pracovní hydrauliky. Jinak uzávěrku diferáku to nemá. Má to každý kolo bržděný zvlášť. Takže dva pedály vedle sebe s možností propojení jako jeden. V praxi se mně to ve špatném terénu dobře osvědčilo. Za sucha to člověk skoro nevyužije.
JCB 3CII

mape
Kontaktovat uživatele:

#8 Nový příspěvek od mape »

Zdravím ve spolek.
dříve jsem vlastnil taky takovej stroj .Byla to spíše parodie na jcb. Bylo to na podvozku ZT303 a melo to motor z V3S. strašná nestvůra. Koupili jsme to za pár korun. Asityden to dávali dohromady a pak už to jen a jen dělalo. Byl to hroznej nezmar.Ukrutnou sílu, díky tomu zetečku to všude vyjelo protože to bylo 4x4 a obe nápraavy ještě uzáverku. Problém dělala jen hardyspojka mezi motorem a prevodovkou. Byl tam takovej gumovej zvon a ten byl hned pryč. Předělali jsme to na spojku z řezačky E281 udělali porádné unašeče a pak už to drželo. pak jsme to ještě jednou měnily protože to už mlátilo.Bylo to tím jak se s tím hrozně zacházelo.Melo to špatný brzdy a tak se to dohánělo spojkou.
Už jsem měl dokonce vymyšleno že tam napasuju jinej motor a celkově to zkrátím zase na původní délku a další plány ale nakonec začalo zlobit hlavní čerpadlo a navíc naše stavební činnost se zmenšila a tak jsme to nakonec prodali tak jak to bylo. Ale stroj to byl neskutečnej. Po silnici to upalovalo klidně i 40km/h .Měli jsme k tomu dodělané i vidle a tak se s tím i skládálo,zvedalo na patro a podobně.Rád na něho vzpomínám. Kupoval si ho tehdy někdo kdo chtel odkopat kus pozemku a pak že to hodí do šrotu a tak by mě zajímalo jestli to tu nakonec někde nezakotvilo u někoho zvás.

pár fotek
Přílohy
09122009410.jpg
IM003696.JPG
IM003561.jpg
IM003233.jpg
IM000228.JPG
už žádné domadělané stroje. mám už jen své mazlíčky
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300