UNC 060,061

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
unčo

Re: UNC 060,061

#91 Nový příspěvek od unčo »

jiriSBS píše:Tak tohle je odvážná rada ,tato výměna není za pár korun, tak se vyplatí, na to unc trochu podívat, na SPV i SMF jsou kontrolní místa,kde se dájí připojit měřáky a podle nich se dájí tyto hydr.celky diagnostikovat.Pokud by byla chycená šikmá deska ,tak v nádrži na olej je "zlatý olej". Nejprve bych zkontroloval odpadní tlak na SMF,měl by být max. 0,25MPa(2,5atm).
Tlaky v hydromotore premerať môžeš, ale ak za studena stroj silu ako tak má a ak sa zohreje SMF-ko zavíja je to jasné podla mňa.Skús ešte toto opri lyžicu o pevnú prekážku a daj mu plný plyn a povel pred.Ak začne skákať ako koza a hrabať čerpadlá sú ok ak začne kvíkať a motor zadusí čerpadlá sú ko.

koprkam

#92 Nový příspěvek od koprkam »

To mě zajímá. Když s unc nahrnuji hnůj, tak když zaberu do hromady, tak mi unc jede, jede, pak když už hrnu moc velkiu hromadu, tak musím ubrat na pojezdu, abych nezadusil motor a pak teda hydraulika kňučí, ale pomalinku popojíždím, ale většinou už zvedám výložník, takže odpor klesá. Plyne z toho, že mám v prdeli čerpadla? Mělo by unc hrnout a až je odpor velkej tak začít hrabat? Chápu to správně?
Když něco nejde vem kladivo,
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.

unčo

#93 Nový příspěvek od unčo »

[quote="koprkam"]To mě zajímá. Když s unc nahrnuji hnůj, tak když zaberu do hromady, tak mi unc jede, jede, pak když už hrnu moc velkiu hromadu, tak musím ubrat na pojezdu, abych nezadusil motor a pak teda hydraulika kňučí, ale pomalinku popojíždím, ale většinou už zvedám výložník, takže odpor klesá. Plyne z toho, že mám v prdeli čerpadla? Mělo by unc hrnout a až je odpor velkej tak začít hrabat? Chápu to správně?[/quote presne tak správne si to pochopil.To kvíkanie sa odborne nazýva kavitácia a vzniká pri nárazovom poklese tlaku.Skús ešte toto pri hrnutí resp. vnikaní do materiálu sa odporúča zvýšiť otáčky čiže mu treba pridať, lebo optimálne tlaky v čerpadlách máš zhruba v polovici plynu.

koprkam

#94 Nový příspěvek od koprkam »

Díky za radu, většinou v tomto rozsahu otáček pracuji, ale zbývá rozmetat hnoje, tak to bude dost času ozkoušet.
Když něco nejde vem kladivo,
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.

unčo

#95 Nový příspěvek od unčo »

koprkam píše:Díky za radu, většinou v tomto rozsahu otáček pracuji, ale zbývá rozmetat hnoje, tak to bude dost času ozkoušet.
https://www.youtube.com/watch?v=CioCT_3NEYA Tento človek je naj. macher na šmýkače akého poznám osobne.Na tomto videu máš aj ten test

majo1357

#96 Nový příspěvek od majo1357 »

Nemáte niekto prosím Vás príručku na uNC 061 v pdf formate ?

Dakujem

romie

#97 Nový příspěvek od romie »

Když nabíram z hromady, není problém udusit Locustu 752L. Jde o to, že se kola při nabírání dotěžují. Něco jiného je se zapřít o překážku, a dát plný dopředu

tomasberry
Kontaktovat uživatele:

#98 Nový příspěvek od tomasberry »

Tak jsem taky pořídil unc 060 a měl bych dotaz. Pravý pojezd když jedu dopředu naplno tak jede výrazně pomaleji než levý. Když ale couvám, tak jede stejně jako levý, možná i o torchu rychleji. Jde to nějak vyštelovat nebo je to na nějakou větší opravu?

oro

#99 Nový příspěvek od oro »

Sem tam nějaká porucha,ale toto jsem ještě neviděl,leda ,že by byla vrtule nějak nevyvážená...................No čerpadlo nove,fridex a trošku práce
Přílohy
čerpadlo.JPG
čerpadlo.JPG (3.4 KiB) Zobrazeno 6324 x

majo1357

#100 Nový příspěvek od majo1357 »

Dobrý den , nenašla by sa u niekoho schema zapojenia polivovej sustavy na UNC 061 ? V zime som začal vymienat hadice a teraz neviem ako to presne bolo zapojene :(
Dakujem

unc-060

#101 Nový příspěvek od unc-060 »

zdravim, neviete ako je mozne nabijat unc 060 ?
mam pripojeny podkop,takze neviem sklopit moc teraz kabinu aby som sa dostal k baterke.
Pri packe odpajaca baterie je zasuvka (ta packa na mojom unc asi nefunguje/nieje zapojena ,lebo som startoval ako kolvek bola prepnuta).
No a ta zasuvka bude asi podla navodu sluzit na pomocny start, len neviem ako ju pripojit ...ma dva kontakty z jednej a 4 z druhej strany a kable do nej su vcelku tenke.
Po rozpojeni tam mam 3 kontakty v strede (to neviem ci je vporiadku,alebo maju byt 4)
A nenameral som ziadne napatie na nich.
Je to pripojene priamo na starter ?
Alebo ako inak sa da dobit baterka nabijackou zvonka bez odklopenia kabiny ,len cez odpojovac,ktory je u mna asi nefunkcny ,ci aj inak ?
v navode k elektroinstalacii je oznacenie 41 = zasuvka, 42=zastrcka , 44=zasuvka pre pomocny start
neviete poradit ? a este pomimo, poistkova skrinka na unc 060 je kde presne?
vdaka

Tomas6

#102 Nový příspěvek od Tomas6 »

pojistková skříň je u pravé nohy,nabíjíme,plus na startér,na přívod od baterky,minus na kostru někde na motoru. Dá se to otevřením zadních vrat.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

unc-060

#103 Nový příspěvek od unc-060 »

dakujem , nameral som 12,5V cca mesiac som unc nepouzival. Aj osobne auto po 2 tyzdnoch musim nabijat, rok stara baterka bosh, najvacsia kapacita aka sa tam zmesti a uplne vybita na 5 Voltov, teraz som zistil,ze najviac nici baterku letna horucava, v zime sa len prejavi znizena kapacita .
-od kedy som unc kupil, startuje az na druhy raz pokial je studeny motor (ci treba niekde tlakovat palivo alebo cim to je neviem..)
-na lavej strane odzadu blizsie k servisnym dveram je asi alternator, a dalej ten starter (horna matka vyzera byt + , spodna kostra) a je tam dalsia zasuvka... ,
zoznamujem sa so strojom , mam ho len par mesiacov, podarilo sa mi stiahnut servisny manual aj uzivatelsku prirucku, vtej by vsak mohlo byt trochu viac napisane ako do nej dali...ale inak je to super stroj ,moj prvy :)
Přílohy
1-1.JPG
1-1.JPG (7.91 KiB) Zobrazeno 4597 x

mape
Kontaktovat uživatele:

#104 Nový příspěvek od mape »

Zásuvku na pomocný start jsem zprovoznil jako první. Mám ji u odpojovače vedle kabiny vlevo.
už žádné domadělané stroje. mám už jen své mazlíčky
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Vlastnoručně vyrobený dvouosak vlek nebrzděný

Tomas6

#105 Nový příspěvek od Tomas6 »

na tom startéru není plus a mínus. To vrchní je trvalé plus a ta druhá matice je seplé plus dovnitř startéru.Tim ten startér točí...
Hele nechci se tě dotknout,podle toho co píšeš,jsi totálně technický antitalent. Nebylo by lepší kdybys oslovil někoho kdo ti na místě na stroji ukáže co a jak? Případně ti to dá dohromady? Ona elektrika na uncu je pokud to někdo už nedal do hromady za ty roky většinou na vyhoření. A nějaký neodborný zásah k tomu může výrazně přispět.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“