HON 053
Moderátor: Franta.cz
Re: HON 053
Zatím by jsme chtěli vůbec vyzkoušet, jestli bude fungovat motor a hydraulika. Mělo by to fungovat, ale přecijen asi 6 let stál. Když bude motor funkční a nějaké uniky tak se to pak už udělá. Hlavně jestli se s tím začít vůbec lopotit. jak se nsatartuje a bude motor funkční bude to dobrý. Některý věci jsou viditelně potřeba opravit, přetěsnit. To uděláme rovnou hned.
Motor je ten najmensi problem honu horsie je to z hydraulikou najme tesnost pride mi to ako keby bol hon robeny doma na kolene nic nema svoje miesto vela veci je tam blbo riesene teda skor vobec ale na to prides casom sam, ked nemas doma sustruh frezku a vela trpezlivosti tak stim neurobys nic
Tak s tím soustruhem a frézkou Jsi mě potěšil! Kdyby všeho tak tohodle tu mám asi nejvíc! A asi 20 tun vybavení k tomu.
Neumím ale motor. To neznám, nebo jsem nedělal nikdy a nemám zkušenost. Čerpadlo jede dneska nevečer do opravy.
Neumím ale motor. To neznám, nebo jsem nedělal nikdy a nemám zkušenost. Čerpadlo jede dneska nevečer do opravy.
Motor nieje zlozity to urobis mas meradla vsetko je to o spravnich volach dnes maloktory "majster" co roby motory si pomeria kluku blok ojnice atd kazdy to tam len nahadze a je. Ide zima mas casu dost hlavne si oprav brzdy !!! Ak je vsetko v poriadku tak ich nepotrebujes akonahle pustis plyn stojis na mieste ale ak ty dole kopcom vypadne rychlost ako mne tak si skoncil
Jo brzdy ty se musí přejít aby fungovaly jak mají. Ty mě kdysi vyškolily na domádo tryktůrku. Od té doby jsem poučenej. Třeba u toho Supra taky každej říká, že má slebé brzdy. Ten náš tedy brzdí parádně. Kola jdou smykem obě dvě stejnoměrně. Stočil jsem bubny a dali jsme nalepit obložení. Pak seřídili a paráda. Tady v předu někdo chytil o ten plechovej kryt ze vnitř a je kousek ohnutej a pakny mají tak přez 1 cm tlustý obložení co je vidět. Klíče chodí všechny. Není to tedy zarezlí. To jsme zkoušeli hned na místě kvůli nakládce. Vzduchové nezarezají. Ale soused byl pro Ifu a nemohli ji naložit. Měla přirezlé bubny a netočily se kola. Jeden buben museli rozbit aby ji dostali na podval.
Velmi náhodná koupě. Museli jsme to vzít. Jedno kolo nejetý a druhý jezdilo 1 den na UNK. Bohužel prasklo v kloubu. Tak pán kolca prodal. Ještě jsme koupili filtry v agroprodejně. A pak jsme se pokochali v Libenicích u prodejce dílů na stroje. Pohovořili jsme a okoukli co bude třeba koupit k našemu hoňíkovi. Má tam asi 10 honů. Tak si máme sesumírovat co potřebujeme a on to připraví. Máme to asi 15 km. Tak zase ušetřime na cestě.
Ota jede bomby!
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Gumy super tie by som bral len by mi nesedely zo zadnym nahonom o kolko maju vätsi priemer ?
Neměřil jsem průměr na těchto gumách. Ale ty co jsme předťím dovezli dom, jak je jedno proražený a druhý v pohodě tak má 135cm průměr. Měřili jsme ho dneska, kvůli tomu jastli se vejdou na vozík. Šířka skoro 60 cm. Ale na vzorku je to o fous užší, a u disku širší. Můžu to změřit, ta jedna je s diskem a je nafouknutá.
Tady byly na Honu 4x4 a vzadu měl 11x20" kola co má třeba Liazka. On stejně jezdil 4x4 jen v terénu. Nepamatuju se, že by to něco někdy dělalo.
Tyhle kola mají vejšku vzorku pořádnou. Povídal prodejce že je měl a má na těch UNK a nikdy neotrhal vzorky. Jednou že chytil kramly a protočilo se mu kolo a z boku si rozříznul gumu že to nešlo opravit. Měl na ní 600 hodin práce.
Tady byly na Honu 4x4 a vzadu měl 11x20" kola co má třeba Liazka. On stejně jezdil 4x4 jen v terénu. Nepamatuju se, že by to něco někdy dělalo.
Tyhle kola mají vejšku vzorku pořádnou. Povídal prodejce že je měl a má na těch UNK a nikdy neotrhal vzorky. Jednou že chytil kramly a protočilo se mu kolo a z boku si rozříznul gumu že to nešlo opravit. Měl na ní 600 hodin práce.
Ja mam v predu celkom slusne gumy ale su stare maju mozno 30rokov casom by som ich chcel vymenit vzadu som kupoval nove protektory zatial sa mi stalo len raz ze som nevisiel vid foto ale v tej chvili bolo vo vydlach 1000-1500kg odrezkov z pili cela vaha bola na prednych kolesach ale na spiatocku som vysiel v pohode a do kolaji jeden betonovy obrubnik a uz to slo u nas v zahrade ako kus poprsi tak koniec
Mam stejný gumy, ony jsou do bláta málo řezaný, zas dobře berou v tvrdším sypkym bordelu. Kazdy ma neco.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
sV18 - to je PUR barva? Moc pěkný. Nevíš odstín?
Prej budeme taky stříkat. Zaťím neřeším barvu. Jednou mi ukazoval kámoš ten pneumatickej oklepávač. Očistil s ním celé JCB. Potřebuju ze souseda vymámit tu pistoly. Má fungláč ve škatuly a už mi asi 3 slíbil že ji vyšpulí.
Barva prý bude bílá kabina, lehce do oranžova ostatní a disky slonová kost. Barva nebude problém, podle RAL vzorníku napíšu čísla a kila a dám objednat bráchovi. Dvousložku polyuretan. Možná že bych to fouknul pod to epoxidovým základem. Docela se mi osvědčil jako nosná vrstva. Ikdyž polyuretan jsem taky stříkal rovnou na očištěný šasi. Teda základ a pak vrchní.
Slonovou kost mám doma. Disky až se zujou kola budu stříkat s ní.
Barva prý bude bílá kabina, lehce do oranžova ostatní a disky slonová kost. Barva nebude problém, podle RAL vzorníku napíšu čísla a kila a dám objednat bráchovi. Dvousložku polyuretan. Možná že bych to fouknul pod to epoxidovým základem. Docela se mi osvědčil jako nosná vrstva. Ikdyž polyuretan jsem taky stříkal rovnou na očištěný šasi. Teda základ a pak vrchní.
Slonovou kost mám doma. Disky až se zujou kola budu stříkat s ní.