HON 053
Moderátor: Franta.cz
Re: HON 053
Pavle že ,,ručně montpákama" jsi je přezouval? Tyhle ty Ruský? Na mašině coby ne. Ale ručně mi stačily dvě. Jak píšu nejhorší byla manipulace s ním. To bylo vo záda.
No druhý kolo je doma. Dneska ho vyplivnul manipulátor ze lžíce. Je to to proražený. Dírou tekla voda. Ale je víc sjetý než to první. Asi tenkrát vzali jiný a přehodili kolo a bylo to. Kdysi jsem tu potkal někde ještě jednu gumu, ale ta byla skoro hladká. Bez vzorku. No teď budou v dohledný době zakrejvat jámu na siláži tak třeba vyplave další. Dobrý je že dělají i na vedlejším kravíně taky do jámy. Budou zakrejvat dvě jámy. Tak třeba i tam něco bude.
No druhý kolo je doma. Dneska ho vyplivnul manipulátor ze lžíce. Je to to proražený. Dírou tekla voda. Ale je víc sjetý než to první. Asi tenkrát vzali jiný a přehodili kolo a bylo to. Kdysi jsem tu potkal někde ještě jednu gumu, ale ta byla skoro hladká. Bez vzorku. No teď budou v dohledný době zakrejvat jámu na siláži tak třeba vyplave další. Dobrý je že dělají i na vedlejším kravíně taky do jámy. Budou zakrejvat dvě jámy. Tak třeba i tam něco bude.
delal sem je pak na masine jinak rucne montpakama taky jen se nenazouva plast na rafek ale strkas rafek na lezaka do plaste dusi prifouknes a bys ji neskrip dasa dusi do plaste a pak strkas rafek v patce ho das na jedny strane do nejnisi prohlubne a tahnes porad to musys prat do te prohlubne ja mel udelane takove dva tremany neco jako truhlarska sverka a ty mne je tam drzely par let sem jezdil 320 a tam sem ty kola mel a to jeste tu nebejvaly tak velke obouvacky tak se delaly rucne
ota píše: ↑úte zář 28, 2021 4:39 pm Právě teď mám venku ,,študyjní chvilku" přd kafíčkem. Venku je krásně svíťí sluníčko. Obloha vametaná je to na kraťasy a tryčko. Píšu si čísílka do notýsku jakých si pouzdýrek a čepů. No překlepávám! Za chvilku něvo pojím, kafíčko a pujde se dom přepínat telku. Kde je pěknej prd. Možná někde chytnu nějakej dokumentární. Napotvoru v tom archyvu co tu mám v nabídce moc dokumentů není. Samej přiblblej seriál, to tam je. Ale něco kloudnýho aby pohledal.
Vida, máš i ty zrubky na přídavný zarizeni tam. Me je někdo štípl, takže hadice a moderní bezukapový rychlospojky a je to supr.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Ty nějaký rychlospojky mám někde zakramařený v dílně. Teoreticky i ty z hona. Máme je i na 500 nakladači. Kdysi jsme byli někde ve skladu na výprodeji. Tam rychlospojky velký na nás nezvyklý. Tak jsme 4 vzali. Bylo to na kila. Pak jsme přivezli 500 a potřebovali jsme nasadit kleště na dřevo a co s hadicema? Našroubovali jsme tam ty rychlospojky. Pak někdo povídal, to jsou z hona. A teď bábo raď, kde jsou ty další dva komplety? Problém bude, že máme jen dvě volný. Tedy by se musely sehnat další a nevím jestli to ještě někdo dělá. Asi navšťívíme tady výrobce je 10 km fabryka a něco tam dáme dohromady ve více kusech. Tam jsou ochotný. Tam by udělali tu trubku levou zadní, ale musel by mít mustr. Kdysi jsem tam byl s trubkou z ještěrky z desky z pomocného vývodu. Měla 11 ohybů. Přišel takovej klučina, kouknul na trubku hm to pújde. Kolik kusů? Dva a on jo tak se posaďte a za chvilku to bude. Opravdu za chvíli donesl dvě trubky. Zaplatil jsem a doma nasadi na místo bez jediný ůpravy, zašrouboval matky, utáhnul a hotovo.
Já jsem ti blikl tu opravu rámu.
Je dobrý tam udělat to zavětrování. Takhle už to mám nekolik let, maká hlavně s kladivem a drží.
Pristup jak k penězům, pod tím je to svařený taky, pri dobrušování předchozích oprav jsem se dostal na původní svár z fabriky a ten na pár místech neměl provařeny kořen.
Je dobrý tam udělat to zavětrování. Takhle už to mám nekolik let, maká hlavně s kladivem a drží.
Pristup jak k penězům, pod tím je to svařený taky, pri dobrušování předchozích oprav jsem se dostal na původní svár z fabriky a ten na pár místech neměl provařeny kořen.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Zejtra bliknu ten náš. V jednom místě je to vidět vedle sváru naprasklí. A na druhé straně na sváru. Bude to chtět trochu vybrousit a opravit. Potřeboval bych tu kámoše svářeče z nástrojárny. Aby mi tu stoupačku na obou stranách pak převařil. Trochu bych ji vybrousil a udělal žlábek a on by mi tam strčil pořádnou housenku jak na tlakovou nádobu.
-
Cena rychloupínáku 16.8.2018 590 Euro
Projdi to kolem, casto byvajiz prasklé i svary dál.
Já jsem převařoval i to zavětrování k plotně s otočí.
Já jsem převařoval i to zavětrování k plotně s otočí.
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Dneska jsme chvilku šťourali hoňíka. Syn vykutal podlahu v kabině. Asi tam hodněkrát stála voda. Všude prach z uhlí. Na podlaze hobra skoro na sračky. Na tom guma sporadicky. Všechny šrouby jsme nejdřív vysekali z té rzi, aby na to šel ořech nasadit. Pak kývavými pohyby pár šroubu povolili. Pak pedál plynu a spojky. Uplně zarezlej. Syn vlezl pod hona a držel matky a já povoloval. Axis tam zalezl za ním a olizoval ho. Pak tam chvilku vrčel a štěkal. Sranda. Pedály venku. Čepy vytřískaný z pouzder. Očistit a vrátit. Pak ještě rozchodíme ty šrouby co drží ty plechy podlahy, aby to šlo zvednout a namontovat z vrchu. Namazal jsem šrouby co drží chladič. Ty všechny držáky někdo vyhodil a nabastlil tam kusy pásoviny. Celé se to klepe jako sulc. To musíme taky předělat. Zkusím se podívat u toho chlápka co rozebírá hony, kdyby tam tyhle drobotě měl.
Dneska jsem vyklízel skříň a dole našel dva rozvaděče ZTS. Měly by být na HONa. Tehdy mi je přivezl kámoš ze šroťáku, když jednoho pitvali švajcem. Tak kdybys potřeboval. Občas mají vyrezlý šoupata a žere to o-kroužky.
Uloženky? Nebo "uloženky"?
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
No zaťím nejsme tak pokročilém stavu. Syn sehnal gumy na předek. Nevím jestli by jsme nejdřív neměli rozchodit motor a vyzkoušet funkce. Včera jsme zkoušeli ty zarezlí pedály a taky čerpadlo na motoru. No bude muset asi k doktorovi. Nechodí ta páčka vůbec radostně. Jde tak polovinu toho co by měla. Asi to bude někde vevnitř porezlí nebo jak. Čerpadlo bude muset vyndat. Průser je, že nám opravář čerpadel asi vloni zemřel. A ten je fakt uměl a levně. Pak ten chladič vykutat. Myslel jsem, že bych po obědě šel na něj. Ale prší. Všude kolem jsou nalátovaný dráty, plocháče a je to polárovaný, drží to jen na dvou napasovanejch plocháčích hadicích a drátech. To musí všechno ven a předělat. Držáky co tam mají být zespoda nejsou a myslím že tam nejsou na chladiči ani ty šroby dva dole. Až to vykuchám uvidím. Je to stejnej chladič jako máme u Z40. Tam máme vloni novej. Tak případně koupíme novej když bude tenhle pryč, nebo rozjebanej natolik, že nepůjde opravit.
Ota prajem priemnu zabavu z honom :-) moj ma stal rok casu o peniazoch ani nehovorim bol v podobnom stave ako tvoj, neviem na co ho chces pouzivat ale pre mna to bolo docela sklamanie kym neni zapnuty zadok prejazdnost to ma ako desta. A to mam v predu docela dobre gumy ak budes nieco potrebovat tak sa pitaj mal som ho rozobraty do srobika
Jé to bych taky chtěl rozebrat ho na kousky. Ale není na to čas. A ani místo kde by jsme to měli. Pěkně vše očistit, opravit, nastříkat a složit. To by bylo paráda! Takhle jsme dělali Supra. Akorát jsme neměli rozebranou převodovku a diferák. Ale jinak taky na kousky. Už stál hodně peněz, ani by se to neřeklo. Ale zase víme co v něm máme a motor chodí jako raketa!
Syn dneska vyndal vstřikovací čerpadlo. No chuděrka bude přirezlí uvnitř. Aspoň tam je to správný co má být. To jsme už zjistili. Pak ten chladič vyčistit. No a pak to zkusit nastartovat. Ale to až s čerpadlem. Nevíme jak na tom je regulátor. Tak jsme to ani raději nezkoušeli.
Syn dneska vyndal vstřikovací čerpadlo. No chuděrka bude přirezlí uvnitř. Aspoň tam je to správný co má být. To jsme už zjistili. Pak ten chladič vyčistit. No a pak to zkusit nastartovat. Ale to až s čerpadlem. Nevíme jak na tom je regulátor. Tak jsme to ani raději nezkoušeli.
Ja som to tiez nemal v plane ale uvidis casom ja som ho chcel len spojazdnit vybral som pojazdove cerpadlo aby som ho opravil ,lenze je tam blby pristup a montaz by bola komplikovana tak som vybral motor a ked uz bol motor vonku tak sa pretesnilo to a zase bol pristup k inim veciam tak sa urobilo zase to a uz to islo zaradom a nelutujem pretoze pretesnit hona nueje tolko penazi problem nastava ked nieco je poskodene ale je to lepsie urobyt naraz ako potom ked snim potrebujes robit