Dakujem za rady a upozornenia, ale vies mi poslat manual? Ja mam v cestine, ale iba taku o prevadzke, proste tam nic uzitocne nieje...Fiškus píše:Tím že tam nenasadil zpátky tu páčku a nechal tam jen dvě matky kontra dotažené a otáčel s tím obyčejným klíčem,otočil hřídel dekompresoru o 180+45 stupňů místo cca 45 a delší strana stavěcích šroubků na dekompresorové hřídeli přitlačila ty ventily příliš směrem do spalovacího prostoru. Asi tušíte co následovalo. Při pokusu o start písty doslova vytrhly litinové kozlíky vahadel a bylo vymalováno. Jak už jsem tady kdesi psal, nechal jsem si jedny dfovézt z Ukrajiny a jedny z Polska a VŽDY se jednalo o šrot, který nebylo možné použít. Kolik mě to stálo peněz-na to nechci ani myslet. Nakonec jsem sehnal kus litiny a sám jsem si ty kozlíky musel vyfrézovat na CNC. V manuálu je upozornění, na důležitost přesného seřízení dekompresoru. Jinak také může dojít k poškození motoru. Snad Ti tyhle moje trpké zkušenosti pomůžou.
Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bielorus EO 2621
Bielorus eo 2621A
- Killer Koly
kdyz uz chces byt tak presny, tak dekompresor je neco jineho, je to ventil navic, ktery nema ve spalovacim prostoru jinou funkci nez prave snizit kompresi. pravy dekompresor mel napr. stadion. zvednutim ventilu jsem myslel jeho otevreni, ale to snad vsichni pochopili. taky nevim, jak to pomuze pri startu, maximalne se vic roztoci motor, ale nastartovat se zvednutou packou nejde.
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Takže se opravuji většina fotek ne všechny byly smazány a tady http://nasetraktory.eu/forum/viewtopic. ... start=4470
je to poškození vidět
je to poškození vidět
-
- Kontaktovat uživatele:
Dakujem za radu, skusim vo stvrtok, ked pridem z tyzdnovky, ci mi to vobec funguje. Ak dobre chapem, tak klesne aj zatazenie startera a tym padom aj baterky. Lebo mam ju smerom k sebe a tak s nou startujem a mam tam novu 100ah bateriu s 900a startovacim prudom a to prve az druhe otocenie ma co robit, potom uz ide lahsie, az sa motor chyti na 4 az 5 otocenie...Fiškus píše:Už je to opravdu dlouho co jsem ho použil, takže-snad to řeknu správně, ale aktivuješ ho, když dáš páku nahoru. A výsledkem je že to vrčí na dva válce. Teda po nastartování se to hned netúruje, ale má se chvilku počkat až se stabilizujou otáčky a pak jít tu páku vrátit dolu. Pak začnou běžet všechny válce na max. Je blbý když na to zapomeneš a jezdíš s tím na dva válce.
Bielorus eo 2621A
Ano-když je vše dobře seřízeno tak to opravdu výrazně sníží zatížení baterie. A ještě jeden postřeh-výborně mi startuje ve dvaceti stupních, ale běda jak teplota klesá k nule-bez dekompu ani náhodou, jinak bych utrápil baterii. Jestli se mi zítra v pracovním PC podaří vyhrabat ten obrázek snávodem, pošlu Ti to jako SZ nebo tak nějak.
Naposledy upravil(a) Fiškus dne ned zář 09, 2018 9:38 pm, celkem upraveno 1 x.
- Killer Koly
ano, pri startovani smerem k sobe (dolu), pri protaceni smerem od sebe (nahoru). kdyz ji das nahoru, motor se volne protaci, bez komprese a do valcu se vstrikuje nafta. pak ji preklopis dolu a na 2. nebo 3. otoceni by mel naskocit, kdyz je dobre serizenySuriK píše:No, tak som to myslel... A pri startovani mam dat smerom ku mne? Ked berem, ze som na strane, kde je naftove cerpadlo a palivovy filter? Alebo od seba? Ako sa bude spravat pri jednej polohe a ako pri druhej?Killer Koly píše:to taky neni packa na jednoduchy start, je to packa, co zveda ventily, aby sel motor lepe protocit. takze pokud motor nenastartuje, je to spravneSuriK píše: Ta packa pre jednoduchy start mi nefunguje co je zvrchu pri vrtuli chladica.
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Řeknu to jinak-jakmile sundáš víko a podíváš se na tu dekompresorovou hřídel zespodu rychle to pochopíš v jaký má být poloze, ale dej opravdu pozor aby se na vahadla přitlačovala správná strana těch stavěcích šroubků!
-
- Kontaktovat uživatele:
To bude asi najlepsie riesenie, dam to dole a pozrem.Fiškus píše:Řeknu to jinak-jakmile sundáš víko a podíváš se na tu dekompresorovou hřídel zespodu rychle to pochopíš v jaký má být poloze, ale dej opravdu pozor aby se na vahadla přitlačovala správná strana těch stavěcích šroubků!
Bielorus eo 2621A
-
- Kontaktovat uživatele:
Bol by som ti velmi vdacny, keby mi to posles. Chcem aj pozbierat vsetky dokumenty ohladom tychto strojov a vytvorit stranku, aby kazdy nasiel vsetko potrebne a aby si to vedeli ludia stiahnut...Fiškus píše:Ano-když je vše dobře seřízeno tak to opravdu výrazně sníží zatížení baterie. A ještě jeden postřeh-výborně mi startuje ve dvaceti stupních, ale běda jak teplota klesá k nule-bez dekompu ani náhodou, jinak bych utrápil baterii. Jestli se mi zítra v pracovním PC podaří vyhrabat ten obrázek snávodem, pošlu Ti to jako SZ nebo tak nějak.
Bielorus eo 2621A
Za ty roky jsem postahoval asi 4 manuály a to je víc než dost. Zapojím ještě teď svůj starej komp. CCa za půl hodiny to budu mít a nějak se domluvíme na tom, jak Ti to pošlu. Jestli přes ten E-mail nebo jak?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Daj to na letecku postu alebo uloz to nech sibto mozeme stiahnut.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Hm takže jsem to nepopletl teď do jednoho manuálu koukám a skutečně páka patří nahoru pokud chceš dekompresor aktivovat. tj. přitlačit ventily směrem dolů do spalovacího prostoru a tím usnadnit start.
Na tyhle stránky jsem ještě nikdy nic neumisťoval a nejsem mistr takže bych to raději přes ten E-mail dnes tomu kdo spěchá a později třeba někam jinam. Dokonce to seřízení mám v češtině
-
- Kontaktovat uživatele:
Fiškus píše:Na tyhle stránky jsem ještě nikdy nic neumisťoval a nejsem mistr takže bych to raději přes ten E-mail dnes tomu kdo spěchá a později třeba někam jinam.
Snazil som sa ti poslat Sukromnu spravu a neslo to, vyhadzuje mi nejaku chybu v databaze. Mozes mi pslat vsetko na mail, co tu mam, cize surik@najzone.eu. Dakujem, velmi ma potesis, ale nemusis ponahlat, kludne aj zajtra mi mozes poslat... Uplne mi blbne, neviem poslat nic na forum nechapem, dufam ze toto zoberie...Fiškus píše:Za ty roky jsem postahoval asi 4 manuály a to je víc než dost. Zapojím ještě teď svůj starej komp. Ca za půl hodiny to budu mít a nějak se domluvíme na tom, jak Ti to pošlu. Jestli přes ten E-mail nebo jak?
Konecne to zobralo prispevok...
Ak je toho dost na citanie, mozes mi poslat este dnes a do stvrtka budem studovat...
Našel jsem ten nejlepší a v češtině jdu to přes flash-ku přenést ze starého PC do noťasu a odtud rovnou Tobě Na E-mail cca 5 min
Má to 14Mb to přes E-mail ani nepůjde sakra.Ale pošlu zatím alespoň tu stranu se seřizováním
Má to 14Mb to přes E-mail ani nepůjde sakra.Ale pošlu zatím alespoň tu stranu se seřizováním