Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Hari

Re: Bielorus EO 2621

#6076 Nový příspěvek od Hari »

Zdravim Pani.
Mam otazku ohladom prednej radlice. Ked ju pustite dole a chcete zrovnavat teren a jednu stranu mate na pevnom podlkade a druhu na sypkom, drzi vam radlica v rovine, alebo sa skruti na stranu sypkejsieho materialu a tym pafom tam vlastne urobi v podstate priehlbinu?

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#6077 Nový příspěvek od Atlan »

Ano

Teren sa zarovnava cuvanim..
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Hari

#6078 Nový příspěvek od Hari »

Atlan píše:Ano

To viem, ze cuvanim to ide lepsie, len ked potrebujem najprv prehrnut, tak mi prehrna do priehlbiny a ked postavim stroj na jednej strane na hranol a pustim dole radlicu, tak radlica nie je v naklone so stojom, ale normalne dosadne na zem. Cize sa v podstate vyosi z vodorovnej osi stroja. Pytam sa len preto, aby som vedel, ci to tak ma byt, alebo to mam tak vymlatene na capoch a okach radlice...

Hari

#6079 Nový příspěvek od Hari »

Zase ide otravovat...
Vie mi niekto poradit, kde zohnat a pripadne za aku cenu brzdove kotuce na gulatohranaty typ a tiez pakne, alebo oblozenia, popripade z coho by pasovali?
Vrela vdaka...

Jan_2

#6080 Nový příspěvek od Jan_2 »

pasovali by z traktoru JUMZ 6 , protoze to je traktor JUMZ 6 s nastavbou. Dily v Polsku, na Ukrajine , nebo urcite pude sehnat nekoho na Slovensku, jen to bude drazsi. Kdyz jsem se ptal u nas u vyhradniho dovozce belorus tak rikal, ze na objednavku neni problem cokoliv na cast traktoru.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V

Hari

#6081 Nový příspěvek od Hari »

Jan_2 píše:pasovali by z traktoru JUMZ 6 , protoze to je traktor JUMZ 6 s nastavbou. Dily v Polsku, na Ukrajine , nebo urcite pude sehnat nekoho na Slovensku, jen to bude drazsi. Kdyz jsem se ptal u nas u vyhradniho dovozce belorus tak rikal, ze na objednavku neni problem cokoliv na cast traktoru.
Diky Jan.
V podstate si mi odpovedal na 2 veci. Doteraz som mal trochu gulas z tych oznaceni jumz a podobne. 8)

nnntomas

#6082 Nový příspěvek od nnntomas »

Nejde náhodou v případě nesehnání koupit jen brzdové obložení (podobný průměr,sílu) a nalepit? Některé firmy toto dělají...

Killer Koly

#6083 Nový příspěvek od Killer Koly »

jde. v taline je firma, ktera to dela. prakticky na jakekoli celisti
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#6084 Nový příspěvek od Atlan »

Hari píše:

To viem, ze cuvanim to ide lepsie, len ked potrebujem najprv prehrnut, tak mi prehrna do priehlbiny a ked postavim stroj na jednej strane na hranol a pustim dole radlicu, tak radlica nie je v naklone so stojom, ale normalne dosadne na zem. Cize sa v podstate vyosi z vodorovnej osi stroja. Pytam sa len preto, aby som vedel, ci to tak ma byt, alebo to mam tak vymlatene na capoch a okach radlice...
Tak si to skontroluj, staci nejaka stangla a podpacit na jednej strane.
Ale s principu veci to nikdy nebude ono. A to koli sklonu britu na radlici. A po druhe hrnut rovno to bude len tak ako su v rovine zadne kolesa.
Niekedy pomoze natocit ra.eno s lopattou do strany aby odlahcilo stranu ktora ide do zeme.

Hlavne nezabudaj ze je ta radlica urcena na posun nakyprenej zeminy a nie na rytie do zeme na to je buldozer.

Inak skontroluj ci nemas popradkane zvaryco zvyknu byt na radlici. Navyse tlaci sa zasadne na redukovanej 1 na to nezabudaj.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Hari

#6085 Nový příspěvek od Hari »

Atlan píše:
Hari píše:

Tak si to skontroluj, staci nejaka stangla a podpacit na jednej strane.
Ale s principu veci to nikdy nebude ono. A to koli sklonu britu na radlici. A po druhe hrnut rovno to bude len tak ako su v rovine zadne kolesa.
Niekedy pomoze natocit ra.eno s lopattou do strany aby odlahcilo stranu ktora ide do zeme.

Hlavne nezabudaj ze je ta radlica urcena na posun nakyprenej zeminy a nie na rytie do zeme na to je buldozer.

Inak skontroluj ci nemas popradkane zvaryco zvyknu byt na radlici. Navyse tlaci sa zasadne na redukovanej 1 na to nezabudaj.
Hej hej... To som uz kukal a poprevaral aspon jak islo. A co sa tyka toho sklonu radlice... Praveze mne sa vychyluje viac, nez zadne kolesa. Ak by som to mal nejako popisat, tak by som asi povedal, ze to vypada skoro jak keby ju capy v sasoch drzali len aby nepadla :D
Proste dost tam chodi do kriza hore dole... Ale tak nic. Pochopil som, ze to az take byt nema, tak asi vytiahnem zvaracku a nove capy.
Vdaka.

nnntomas

#6086 Nový příspěvek od nnntomas »

Radlice se bude křížit vždycky, mě se to taky kříží a to mám ty její "ramena" od předešlého majitele celé vyztužené velkým "L" profilem v celé délce až k čepům... stačí na zvednutém kraji radlice zaskákat a pruží... a v podstavě kopíruje nakloněný terén když jí pustíš na zem..

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#6087 Nový příspěvek od Atlan »

Capy su tusim 40mm a do radlice idu naklapacie oka klasicke co sa pouzivaju na hydraulickych piestoch.

Ja mam svahovacku 125cm tym to zaskrabem do roviny...

Hari

#6088 Nový příspěvek od Hari »

No tak to ste ma moc nepotesili chlapi!
Neriesil niekto z vas radlicu len v capoch bez lozisk, aby sa nekrizila, ale chodila len hore dole a popripade naklapanie do stran pridanim piestov? Ze by som nehrnul pred sebou, ale si naklopis radlicu na ktoru stranu chces odhrnat... Nieco, jak mavaju cestari vpredu na autach...

Ja mam momentalne podkop nefunkcny a svahovacku tiez nemam, takze by mi bolo vhodnesie taketo riesenie, kedze potrebujem cim skor robit...

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#6089 Nový příspěvek od Atlan »

Daj si dopredu 2 piesty a nebude sa krizit....
Ked uvazim ten chatrny ram vvpredu, na kazdom stroji polamany.....

nnntomas

#6090 Nový příspěvek od nnntomas »

Já tam ty naklápěcí ložiska nemám, jen 40mm cepy...a myslím, že u mého ani origál nebyli, mám tam jen ocelová lůžka 40/50mm...

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“