Mapovo UNC

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
unčo

Re: Mapovo UNC

#61 Nový příspěvek od unčo »

Nazdar ve spolek.Tak ja som tej šrovbe nakoniec pomohol presvedčovákom typu lešenárska trubka a pomohlo.Chlapa čo servisoval tuto mašinu samozrejme moc, moc pozdravujem.Takto dotiahnúť výpustný šroub dokáže, len ozajstný umelec :D Použil filtre mot. oleja s avie ako hydraulické a samozrejme bez tesnení.Tak hádam sa nám aj počasie vylepší a robota pojde od ruky.

mape
Kontaktovat uživatele:

#62 Nový příspěvek od mape »

Tak hlavně že se povedlo povolit.
Já budu taky vypouštět tak jsem zvedavej jak to půjde. Mi
už žádné domadělané stroje. mám už jen své mazlíčky
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Vlastnoručně vyrobený dvouosak vlek nebrzděný

mape
Kontaktovat uživatele:

#63 Nový příspěvek od mape »

Dneska jsem využil pěkného počasí tak jsem trochu dělal. Jednak jsem dodělal druhou převodovku na které jsem nakonec závity přeřezal taky na M14. Dva uz byli, jeden jsem odvrtával a ve třech dírách ten závit nebyl moc peknej.
Taky už jsem začal barvit a připravovat na barvení .
Jedna z šílených činností bylo vypuštění oleje a vymontování chladičů. První věc co mě docel pobavila bylo to že tam nebyl vůbec termostat. kdyz jsem oba chladiče vyndal byli oba uplně zalepené. Evidentne už asi chvíli a proto byl asi vyndanej ten termostat .
Bylo to tak zajetelený zě když jsem to začal vymejvat tak chvíli trvalo než jsem ho vaprkou prostříknul. Olejovej to samé.
Když jsem to přivezl tak jsem to tu zkoušel a už tehdy mi bylo divný že se to tak rychle v tom mrazu ohřívá....
A když už jsu chladiče venku tak jsem to ještě jednou umyl. motor se krásně ukázal a rozvaděč hydrauliky taky.
Ještě jsem objevil prasklinu u držáků chladičů tak budu muset ještě zavařit a už se to začne skládat dohromady.
Obrázek

Obrázek

Obrázek
Tak zajetelenej chladič jsem už fakt dlouho neviděl. :shock:
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

unčo

#64 Nový příspěvek od unčo »

Nazdar ve spolek.Dneská som tiež mákol na stroji.Vymenil som olej v oboch prevodovkách,zhodil hydrochladič.Ale na tochto borca sa zatial nechytám...https://www.youtube.com/watch?v=2BAr8DX0ymg

mape
Kontaktovat uživatele:

#65 Nový příspěvek od mape »

Noooo ja se nebudu tajit tím že jsem přemýšlel taky o tomto upínání.Ale jsem ještě daleko. 8)
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

mape
Kontaktovat uživatele:

#66 Nový příspěvek od mape »

Dneska jsem zase chvilku dělal a hlavně jsem nechal obout nové pneu.
Vyměnil jsem palivové filtry a zjistil zpuchřelou hadičku u odpadu ze vštřikovacích trysek.
Taky jsem vypláchnul chladicí soustavu a konečně dočistil ten chladič.
Zkusil jsem taky vyměnit kostřící kabely a ejhle staruje to jak divý. Byl tam takovej pochybnej kus kabelu... no ta elektrika je celkově mazec. Ale stejně ji budu dělat takže se to vylepší.
Teeda ale přístup k těm filtrům to je něco... a to jsem ješte nedělal olejový. tam vůbec nevím kudy strcit klíč. Chci to předělat na plnoprůtokáč .
Obrázek

Obrázek
Trochutuningu a tak písty půjdou do červené.
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

unčo

#67 Nový příspěvek od unčo »

Nazdar.Dneská som menil tiež tie palivové filtre a tie olejové ma ešte len čakajú takže ma to zaujíma.Čo to znamená ten plnoprietokáč??

mape
Kontaktovat uživatele:

#68 Nový příspěvek od mape »

Dlouho jsem tu nebyl. Na unc jsem toho moc neudělal. Ty olejové filtry chci nahradit adapterem na takovou tu kovovou patronu a papírovou vložkou a odbourat to co tam ted je. Sice když jsem pročítal tady na foru přízpevky tak jsem uplně nedovedl pochopit jestli je to dobrý nebo ne ale jsem na tento system vyměny oleje zvyklý a nechce se mi při každé výměně neco propírat a čistit. proste starou vlozku zahodím a dám novou a je hotovo.
Jinak už mám vlastně skoro všechny problémy co jsem objevil tak nějak vyřešené a pustím se do skládání .
Trochu práce bude ještě s předěláváním trubek od hydrauliky nějak se s tím poperu.
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

unčo

#69 Nový příspěvek od unčo »

Pozdravujem ťa.No ja som na rozdiel postíhal na unčovi toho dosť.Komplet som pomenil filtre,oleje,silenbloky,všetky hydrohadice poviem tie hadice už viac nechcem meniť.Som sa s tým namordoval jak blázon hlavne tie čo sa režú na metráž čo idú okolo rozvádzača,prečapoval som ho,zavaril som ten hydrochladič.Inak do toho mazania by som asi nezasahoval...

Caaana

#70 Nový příspěvek od Caaana »

Čau pánové, tak jsem nahlédl po delší době na forum a radostí koukám, že je tu další majitel UNC :) já mam teda 61čku, jako začátečníkovi mi bylo asi jedno jestli 60 nebo 61, jelikož jsem nebyl zvyklý na žádný smykáč tak mi bylo jedno na čem začít :). Teď si ale nemůžu v tom jednopákovým ovládání asi 61čku vynachválit, člověk má volnou druhou ruku když neovládá lopatu. Bobka jsem pořídil loni v létě, hned z kraje mě čekaly taky nějaké opravy nebo spíš výměny. Bývalý majitel nechával repasovat jeden hydromotor a ejhle, po tom co mi to přivezl tak jsem dva dny na to zjistil že mi tam nehorázným způsobem začal kapat nebo spíše téct olej. Jelikož byl pán solidní, tak další den dorazil a pomohl mi vyměnit uskřípnutý Okroužek, dále jsme vyměnili hadice k olejovému chladiči. Aby toho nebylo málo, tak ještě bobík přestal spolupracovat a nešla mu do oběhu šťáva. Pán mi pak sdělil, že jezdili na bionaftu a bobík že teď cca 2 roky stál.... takže se asi zalepilo co kde mohlo. Vypouštěcí ventil palivové nádrže se nám nepodařilo povolit, tak jsme z nádrže vysáli co tam zbylo(pěknej hnus) vyměnili jsme palivové hadice, celou skleničku(pač nejen že byla zasviněná ale taky uštíplý kraj), palivové filtry a když už jsme si mysleli že bobík pěkně pofrčí tak prd... na chvilku chytnul a pak zase chcípal. Zjistili jsme že díky té bionaftě bylo "zalepené" i dopravníkové čerpadlo, takže to jsem pořídil taky nové, protože i po vyčištění se zasekával ventilek. Jelikož mi bobík stále trošku kapal(ale nic extra hrozného) tak jsem chtěl přetěsnit hydralický rozvaděč, který je pod podlahu u noh. Dva měsíce jsem se k tomu odhodlával a když jsem si řekl jdu na to, tak jsem zjistil, že vydolovat ho ven nebude zase tak jednoduché :( takže ten drobný úkap budu muset ještě letos přežít. Ale udělal jsem alespoň to, že jsem předělal ovládací táhla k ovládání výložníku, protože na nich byly ukrutné vůle. Dnes jsem namontoval táhla i s uložením zpět a po 3 měsících jsem ho zase projel :)

a tady je ten můj
Obrázek

Peto2307

#71 Nový příspěvek od Peto2307 »

Zdravím majstri mám taký problém na unc60 s pojazdom keď je olej studený ide pekne akonáhle sa zohreje prava strana brzdi nejde tak akoby mala a keď dám joistick naplno tak zavija neviem čerpadlo.Mate nejaké typy kým sa pustím do hľadania chýb?Mám pocit ako by to robil olej.dakujem za odpovede

Petrjamp

#72 Nový příspěvek od Petrjamp »

Ahoj už tady někdo řešil na UNC 060 horní uložení kabiny nevím kde sehnat jen ten silenblok cela konzole se mi kupovat nechce popřípadě z čelo se dá použít.Děkuji za odpověď a radu

mape
Kontaktovat uživatele:

#73 Nový příspěvek od mape »

Je úplně stejně jako ten spodní. Ale za to patlani s tím to vylisovat a zalisovat nový a přitom ho netrhnout jsem já osobně koupil celé konzole, odšrouboval 4 šrouby a byl jsem za 5 min hotov.
Ale chápu finanční stránku.
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

majo1357

#74 Nový příspěvek od majo1357 »

Dobry večer, tiež som sa stal čerstvym majitelom unc ( ale 061) . Je trochu v horšom stave , musím spravit motor. Pravdepodobne budu zle aj hydromtory a hydrogeneratory . Neviete ako zistim ktore su zle dobre ako ? Okram skusky na stolici :(

unčo

#75 Nový příspěvek od unčo »

Nazdar.Najjednoduchšia skúška čerpadiel je sadnúť do stroja.Oprieť lyžicu o pevnú prekážku,vypeckovať otáčky a dať mu povel dopredu.Ak stroj zadusí na fleku GO čerpadiel ako aj hydromotorov ťa neminie.Ak kolesá začnú prehrabávať na mieste je to v pohode.Potom na čerpdlách máš šrovby ktoré ked vyšrovbuješ sú tam kontrolné miesta na meranie tlakov v čerpadlách.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“