Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
ten vyfuk mam takhle taky - asi to bude original. a mit 2 - 2x vic radosti pri opravach
Ja se ted pustil do toho , proc mi nestartuje studeny motor. Takze jsem objednal reduktorovy starter, novy vypinac baterie - co tam ma byt, ted tam mam magneton a vsimnul jsem si , ze se silne hreje. Protoze se mi furt ucpavala privodni hadicka nafty , tak bych timto rad podekoval EU za ty sracky, co se davaj do nafty - sitko a dno nadrze bylo pokryte takovym zele slizem. Kupoval jsem novou
pumpu rucni na naftu a i ta nova po chvily propoustela naftu - po vycisteni uz je v pohode. Jestli se muzu zeptat, nez sundam kryt kolem volantu, kde je vypinac baterie, kam je minus ukostren. Jestli ma smysl ho tahnout az k starteru (ja myslim, ze jo, ale neni tam).
Ja se ted pustil do toho , proc mi nestartuje studeny motor. Takze jsem objednal reduktorovy starter, novy vypinac baterie - co tam ma byt, ted tam mam magneton a vsimnul jsem si , ze se silne hreje. Protoze se mi furt ucpavala privodni hadicka nafty , tak bych timto rad podekoval EU za ty sracky, co se davaj do nafty - sitko a dno nadrze bylo pokryte takovym zele slizem. Kupoval jsem novou
pumpu rucni na naftu a i ta nova po chvily propoustela naftu - po vycisteni uz je v pohode. Jestli se muzu zeptat, nez sundam kryt kolem volantu, kde je vypinac baterie, kam je minus ukostren. Jestli ma smysl ho tahnout az k starteru (ja myslim, ze jo, ale neni tam).
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
Hranatý typ má odpojovač batérie v kabíne, ked sedíš za volantom tak ho máš na pristrojovej doske asi 40 cm od podlahy. (podobne to bude mať aj starší typ) Ak sa Ti hreje štartér môže to byť aj tým, že ide ťažko pretáčať motorom, skús vypnúť čerpadlá, zapni dekompresor a pohni pajsrom motor - ale to musíš vybrať štartér. Tak zistíš či Ti niečo niekde nerdrhne.
Tiez mam problem nastartovat, starter je magneton, baterka je velka a stejne toci prilis pomaly. Vsetky cerpadla okrem serva au vypnute. Mam podozrenie, ze problem je nove servocerpadlo, ktore bolo fakt problem pretocit nasucho a neviem ci uz natiahlo olej z nadrze...
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Ve si do neho nalial olej pred montaz ze.
Inak nemas zaseknuty altik alebo vodnu pompu skus zhodit remen.
Inak nemas zaseknuty altik alebo vodnu pompu skus zhodit remen.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
vim kde je ten odpojovac. A hreje se odpojovac, ne starter. Taky jsem psal , ze uz je na ceste jiny, original a ne magneton,
co je tam ted. Narozdil od ostatniho u elektriny tak nejak aspon tusim (profesi silnoproud).
Ohledne startovani, bylo mi doporuceno si nainstalovat zhavici svicku z avie, kouknul jsem na sani a tam toto :
nalevo to samy - nebudou to zhavici civky ? Jsou spojene do serie vodici a jeden pak vede k palubovce. Ale ani puvodni majitel mi o nich nic nerek, kde se obvykle zapina zhaveni pred startem ? a je to jen tak pres rele, nebo je na to casovy spinac, nebo nejaka kontrolka ? Abych , pokud je to ono, a nic jineho by to byt nemelo jsem je nespalil. Nemam s tim zkusenost.
Asi si je necham poslat nahradni taky, ale pokud to ma nejaky casovac, tak abych vedel, co chtit. (idealne fotka, jak to vypada.
Nebo jestli se proste jen pres nejaky bimetal, nebo od voka pusti tlacitko na svicky na 10 sec.
co je tam ted. Narozdil od ostatniho u elektriny tak nejak aspon tusim (profesi silnoproud).
Ohledne startovani, bylo mi doporuceno si nainstalovat zhavici svicku z avie, kouknul jsem na sani a tam toto :
nalevo to samy - nebudou to zhavici civky ? Jsou spojene do serie vodici a jeden pak vede k palubovce. Ale ani puvodni majitel mi o nich nic nerek, kde se obvykle zapina zhaveni pred startem ? a je to jen tak pres rele, nebo je na to casovy spinac, nebo nejaka kontrolka ? Abych , pokud je to ono, a nic jineho by to byt nemelo jsem je nespalil. Nemam s tim zkusenost.
Asi si je necham poslat nahradni taky, ale pokud to ma nejaky casovac, tak abych vedel, co chtit. (idealne fotka, jak to vypada.
Nebo jestli se proste jen pres nejaky bimetal, nebo od voka pusti tlacitko na svicky na 10 sec.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
Druhý bol kúpený na súčiastky, ale vyzerá že mu nič nie je, akurát padá nafta a treba pretesniť vodné čerpadlo. Tak ho skúsim zachrániť. Na hranatý mi prišli nové tesnenia na hydrauliku, tak som mal zhodené plechy kvôli prednému rozdelovaču a nestihol som ich ešte riadne ponahadzovať. Na prednej radlici sa zlomil jeden starý zvar, tak to musím prezvárať.Peter768 píše:Čo je ti jeden málo? A ten hranatý mal kolíziu s niečím, keď má ohnutý výfuk a chýba mu predná radlica?
- Killer Koly
Killer Koly píše:mam problem s hydraulikou. nejak dive to vrci (jinak ten zvuk nedokazu popsat), je to dost pomale a malo vykone. i bez zatizeni jen hybanim ramene je to schopne zastavit motor. posledne to zkoncilo roztrzenim hlavniho cerpadla a nerad bych, aby se to znovu opakovalo. nevite nekdo, kde je chyba? jinak je vse ciste, oleje je dost.
jeste me napadlo, jestli to nebude tim, ze to mam serizene na nizky tlak v systemu. cerpadlo dava nejakych 160 atm, z rozvadece jde cca 100, takze tech 60 se hromadi mezi cerpadlem a pojistnym ventilem. je to mozne?
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Tazko. Musi ti porafit niekto kto ma stary typ. Na tom su totizto zapinene 2 cerpadla paralelne pri urcitych polohach paka. Skor bude tam pes zakopany.
Na vsetkych rozvadzacoch co su na bagri mas nastavene spravne tlaky? Vsetky poustne ventili si skontroloval rozobral do srubky a vycistil.
Skus pozriet svhemu hydrauliky na ten tvoj stary typ tusim je niekde na nete mozno aj tu v vlakne. Viac ti neporadim mame hranaty typ.
Na vsetkych rozvadzacoch co su na bagri mas nastavene spravne tlaky? Vsetky poustne ventili si skontroloval rozobral do srubky a vycistil.
Skus pozriet svhemu hydrauliky na ten tvoj stary typ tusim je niekde na nete mozno aj tu v vlakne. Viac ti neporadim mame hranaty typ.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- Killer Koly
jj, udelal jsem to tak, jsk jsi mi nedavno psal. chvili to fungovalo, ale pak se to zas pokazilo. mam tzakove podezreni, ze to bude presne tak jak pises, taky mi prijde, ze ty cerpadla nepracuji az tak paralelne jak by mela. tu hydrauliku totiz nekdo predelal, nemam tam ten panel s prepinacem a manometrem a vzadu je to taky tak nejak divne zapojene. pojistaky tam mam jen dva, na hornim a dolnim rozvadeci po jednom.
jeste me napadlo, ze bych zkusil vypnout to pomocne cerpadlo vepredu na motoru, ma to vyznam?
jeste me napadlo, ze bych zkusil vypnout to pomocne cerpadlo vepredu na motoru, ma to vyznam?
Ja som mal toho stareho rusa stimi dvoma cerpadlami a možem povedat,že tam mi ta hydravlika fungovala najlepsie. A tvrdit ze hranaty rus to ma ine je blbost, tlak, prietok a poistne ventili su stale tie iste... Dokonca sa u dvojcerpadloveho systemu dal zvysit prietok oleja zo 100+40litrov na 140+40l vymenou velkeho čerpadla....
Male čerpadlo na motori ti taha spodny rozvadzac pokial si dobre pametam, preto mozes dat pomaly dvih ramena a trebarz zavieranie lyžice sucastne. Pokial nemas manometer na odmeranie jednotlivych tlakov tak moc stim nevymisliš. A každopadne gumicky v hlavnom čerpadle vedia robit hnusobu....
Male čerpadlo na motori ti taha spodny rozvadzac pokial si dobre pametam, preto mozes dat pomaly dvih ramena a trebarz zavieranie lyžice sucastne. Pokial nemas manometer na odmeranie jednotlivych tlakov tak moc stim nevymisliš. A každopadne gumicky v hlavnom čerpadle vedia robit hnusobu....
- Killer Koly
gumicky na hlavnim cerpadle jsou nove, menil jsem je kdyz jsem menil ten praskly hlinikovy vnitrek
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
A prepichol si ich?
- Killer Koly
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
A robis skladnika v Tesku.
Ale ja som sa vazne pytal.
Ale ja som sa vazne pytal.
- Killer Koly
ja jsem vazne odpovedel. jsou propichnute. i kdyby nebyly, ta dirka se tam casem udela stejne