Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
caute, teraz v zime mam problem so startom mojho sovieta .
ano viem sak vonku byva aj -20 v pohode u nas ALE , mne dajako starter hapruje, ked som spravne pochopil daco bude bud s cievkou
idem startovat a iba cvakne a dost..... ale baterka vyzera byt ok lebo ked na priamo na cievke skratujem motor zacne tocit , potom co toto spravim uz sa da startovat aj z kabiny zase ako keby sa daco zasekavalo .... da sa to premastit dajako alebo co tam je vlastne vadne
ano viem sak vonku byva aj -20 v pohode u nas ALE , mne dajako starter hapruje, ked som spravne pochopil daco bude bud s cievkou
idem startovat a iba cvakne a dost..... ale baterka vyzera byt ok lebo ked na priamo na cievke skratujem motor zacne tocit , potom co toto spravim uz sa da startovat aj z kabiny zase ako keby sa daco zasekavalo .... da sa to premastit dajako alebo co tam je vlastne vadne
Ak na cievke skratuješ kontakty, tak je problém v cievke, treba ju vyčistiť, sú zaoxidované kontakty, alebo opálené...treba ich prerovnať pilníkom.
Ja som vytiahol štartér z rusa, a bol riadne omrznutý a zatuhnutý.... Je vidieť na oske kvapky zamrznutej vody... Rozmastil som ho, ale cievku som rozobratú nemal ... Ak chceš dať dole cievku, štartér nemusíš vyberať...
nejaké foto tu http://peterko25.rajce.idnes.cz/Starter_Bielorus/
Ja som vytiahol štartér z rusa, a bol riadne omrznutý a zatuhnutý.... Je vidieť na oske kvapky zamrznutej vody... Rozmastil som ho, ale cievku som rozobratú nemal ... Ak chceš dať dole cievku, štartér nemusíš vyberať...
nejaké foto tu http://peterko25.rajce.idnes.cz/Starter_Bielorus/
tak ja som mal cievku von, mozno to je v kabelazi od tlacitka k cievke , lebo cievocku som pekne rozobral , kontakty precistil a to co trebalo precinovat som precinoval na novo
snad moj starter nebude v takom hroznom stave ako tvoj co pozeram na fotkach
snad moj starter nebude v takom hroznom stave ako tvoj co pozeram na fotkach
On dlhšie nebol natočený a tak tam skondenzovala voda a omrzlo to...inak je dobrý....po očistení je ako nový
Tak uz mi drak startuje :-) Vypiloval jsem izolacni mezery v komutatoru, vycistil, trochu projel pouzdra, sice sel stejne ztuha...ale zatim toci.
Protocil jsem s dekompresorem, a pak chytl do 3 sekund, je tu teda jen -5C.
Protocil jsem s dekompresorem, a pak chytl do 3 sekund, je tu teda jen -5C.
Dobry den pratele, tak jsem prohlidnu dukladneji beloruse, blok praskly nejni, jen vylitla mrazovka. Nic jineho mu nejni. Chtel bych dat nove tesneni pod hlavou zda se ze prosakuje. A novy termostat, myslite ze kdyz praskla mrazovka bude mu neco vic ?...
Milosba Tu je foto šťartéra po rozmrznutí a očistení....utrel som to handričkou a štetcom...a je to ako za mlada Ono ak stroj stojí dlhšie a sú takéto mrazy, tak potom to vyzerá ako v tom linku hore. Tu je po očistení.... http://img24.rajce.idnes.cz/d2403/13/13 ... .jpg?ver=0
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Blok zvykne praskat za starterom, tak sa tam mrkni.koji píše:Dobry den pratele, tak jsem prohlidnu dukladneji beloruse, blok praskly nejni, jen vylitla mrazovka. Nic jineho mu nejni. Chtel bych dat nove tesneni pod hlavou zda se ze prosakuje. A novy termostat, myslite ze kdyz praskla mrazovka bude mu neco vic ?...
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
za startérem je v pořádku. nic tam nejni. akorát mě trošku trápí, že vystříkl olej z kohoutku na odvzdušnění.. tak sna dto nebudenic hroznýho
Keď vyletela mrazovka v hlave tak sa miešala voda s olejom. Ak myslíš kohútom na odvzdušnenie ten kohút čo je na bloku s ľavej strany pred baterkami tak to je vypúštaci kohút nie odvzdušmovací a olej sa k nemu mohol dostať kľudne cez tu prdnutú mrazovku podľa mňa ale učite ma niekto opraví keď som napísal sprostosť sú tu väčši odborníci ako ja
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Peto ale aj tak to je dost ohrdzavete , ked to bude aj moje tak asi to poslem do nejakej fabriky nech mi to ocistia ultrazvukom abo jak , idem to zajtra rano pozret, som zvedavy.Peter768 píše:Milosba Tu je foto šťartéra po rozmrznutí a očiste]
inac ake mate baterie v traktore, ja mam novu 140A a posledny mesiac mi uz nenastartuje , musim pripojit este jednu 77A
- Killer Koly
taky me zlobi starter. jeste loni jsem to natocil i na 70 Ah baterii, ted to neroztoci ani se strtovacim vozikem. premyslim o tomhle
http://stroje.hyperinzerce.cz/traktory- ... -kromeriz/
nebo o predelani na benzinovy startovaci motor. neexistuje nahodou neco origo, at nevymyslim vymyslene?
http://stroje.hyperinzerce.cz/traktory- ... -kromeriz/
nebo o predelani na benzinovy startovaci motor. neexistuje nahodou neco origo, at nevymyslim vymyslene?
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
doufám že se mi povede vložit nějakou fotku...
tady mazel na podvalu..
photo uploading websites
krytka (dle meho mrazovka ) na bloku, to víčko leží ve spod fotky
post image online
ventil ze kterého vystříkl olej
image hosting 10mb limit
tady mazel na podvalu..
photo uploading websites
post image online
ventil ze kterého vystříkl olej
image hosting 10mb limit
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Podla mna to nieje mrazova poistka, tie byvaju tvare kaliska aby ich lad vytlacil toto bolo na sruby.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
post image online
To víčko není mrazovka, ale záslepka. A není na bloku ale na hlavě. Místo ní bývá připojený vývod na topení v kabině.
post image online
To víčko není mrazovka, ale záslepka. A není na bloku ale na hlavě. Místo ní bývá připojený vývod na topení v kabině.