Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
Maximálně bych zkusil zjistit, jestli je blok skutečně prasklej uvnitř a nebo jestli neni ruplá krom bloku hlava a podle toho bych se rozhodoval, co dál..
Fiškus píše:Maximálně bych zkusil zjistit, jestli je blok skutečně prasklej uvnitř a nebo jestli neni ruplá krom bloku hlava a podle toho bych se rozhodoval, co dál..
No uvidíme až se do toho pustím. myslím ale že i tak je to fakt výhodná koupě... pokud by byla prasklá i hlava má to cenu opravovat ?
Hlavu při troše štěstí seženeš za 5000,- a když opět přičteš, že výsledek je nejistej, protože pořád je tu ten blok tak odpověď je-NEVYPLATÍ. Když vyměníš rovnou celej motor, bude Tě to stát sice desítku(plus nějaká ta nafta či benzín), ale zbyde Ti halda náhradních dílů z motoru původního. A to je slušnej bonus nehledě na to, že je můžeš rozprodat a ještě se Ti tak skutečný náklady sníží.
Mam zimni problem - nechce mi moc tocit starter.
Rozebral jsem ho, vypada ale v poradku.
Maze se necim vnitrek, ty bronzovy pouzdra nebo ne? Maji vuli asi 0,15 do plusu (oproti nom. rozmeru).
Rozebral jsem ho, vypada ale v poradku.
Maze se necim vnitrek, ty bronzovy pouzdra nebo ne? Maji vuli asi 0,15 do plusu (oproti nom. rozmeru).
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Vymenit puzdra, namazat mozes ale nema to vyznam. Bacha na startovanie v zime, praskaju volnobezky startera ked je vsetko stuhnute.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
0,15 vule je uz moc?
Kdyz motor rucne v zime jednoujednprotocim protocim, predejdu moznemu zniceni volnobezky? :-)
Kdyz motor rucne v zime jednoujednprotocim protocim, predejdu moznemu zniceni volnobezky? :-)
Pokial maš novši typ zo servom, tak si treba uvedomit že tahaš zo štarterom hned dve hydravlicke čerpadla a pokial maš v hydravlike motorový olej, tak maju sakra odpor pri takychto mrazoch. A pokial nevymačkneš spojku tak je to zase len dalši odpor takže neni sa čo čudovat. Ja som mal na byvalom belorusovi redukovany štarter a tiež sa trapil v tychto mrazoch stim motorom.....
Tak nevím jestli má vůbec cenu měnit ty bronzová pouzdra... tenhle rozměr neseženu, musel bych si je vyrobit, tak aby to nebylo ještě horší... Můj startér byl už jednou repasovanej, má totiž asi jiné víko s držáky uhlíků.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Podla gotiek to vyzera ze rotor este neskrta o stator tak zepuzdra by este mohli vydrzat chvilku. Ale v zime to chce do ru baterku 100Ah a viac. Osobne pouzivam startovaci vozik, pripadne teplovzduska do sania je istota.
A pozri si ci sa ti toci vodna pumpa cinezmrzla voda v nej. To potombrzdi hodne motor.
Na pretocenir motora tam mas dekompresor. Zaklad je v takych mrazoch ako su nabita bateria, lebo ak je vybita tak zmezne lektrolit a polame clanky a na jar kupujes novu batwrku. Tak ze hlavne nabit poriadne bateriu a potom nieco skusat.
A pozri si ci sa ti toci vodna pumpa cinezmrzla voda v nej. To potombrzdi hodne motor.
Na pretocenir motora tam mas dekompresor. Zaklad je v takych mrazoch ako su nabita bateria, lebo ak je vybita tak zmezne lektrolit a polame clanky a na jar kupujes novu batwrku. Tak ze hlavne nabit poriadne bateriu a potom nieco skusat.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Motor jsem růčo protočil, a pak přes dekompresor a pak normálně - ale točilo to strašně pomalu - jen přehupovalo. Baterka je ok, nabitá, 145Ah.
Tak jsem zjistil:
Pouzdra jsou ok, uhlíky ok, vůle rukou nezjistitelná. Ale po utažení víka se startér zkříží asi v pouzdrech, asi ohlá hřídel rotoru - v jednom místě jde rotorem docela dost těžce protočit. Jedině v jednom místě vypodložit (cca 0,5 mm) zadní víko startéru aby se to po utažení "nezkřížilo", ale nevím co by na to uhlíky...
Tak jsem zjistil:
Pouzdra jsou ok, uhlíky ok, vůle rukou nezjistitelná. Ale po utažení víka se startér zkříží asi v pouzdrech, asi ohlá hřídel rotoru - v jednom místě jde rotorem docela dost těžce protočit. Jedině v jednom místě vypodložit (cca 0,5 mm) zadní víko startéru aby se to po utažení "nezkřížilo", ale nevím co by na to uhlíky...
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Neprehodil si vymedzovacie podlozky? Inak tusim ten starter ma. Pri uhlikoch brzdu, tak ze ked snim chces tocit rucne postav ho na spic a tak skusaj. Vaha rotora by mala sposobit ze to nebude brzdit.
0,5 mm hmmm fakt to skontroluj ci si nieco zle neposkladal. Bud zle dana podlozka v predu alebo zle poskladna brzda v zadu. Inak to kludne podloz ked to pomoze.
0,5 mm hmmm fakt to skontroluj ci si nieco zle neposkladal. Bud zle dana podlozka v predu alebo zle poskladna brzda v zadu. Inak to kludne podloz ked to pomoze.
Chlapi, ked tu citam tie prispevky tak mam pocit ze sa bavite o super presnom najnovsom japonskom stroji. Krizenie startera pri volach ktore uz z vyroby mozu byt vacsie. Toto je Bielorus. Strasite s praskanim pastorka.
Starter treba ocistit od toho stareho bordelu co je namiesto vazeliny. Je tam voda a spina. Puzdra treba namazat tiez. Ak ti slabo toci v mraze aj s dobrou baterkou skus nieco ako WD40 Streknut na to klzne lozisko co je pri uhlikoch a bude tocit ako divy.
Ja nemam zhavice a v tychto mrazoch okolo -10 som startoval len teplovzduskou do sania, plny plyn, roztocit na dekompresor aby nastriekal do valcov naftu az kym nesiel dym z vyfuku a potom vypnes dekompresor a ides. Do 5sekund bezi. A nezabudni vypnut hlavne cerpadlo.
Starter treba ocistit od toho stareho bordelu co je namiesto vazeliny. Je tam voda a spina. Puzdra treba namazat tiez. Ak ti slabo toci v mraze aj s dobrou baterkou skus nieco ako WD40 Streknut na to klzne lozisko co je pri uhlikoch a bude tocit ako divy.
Ja nemam zhavice a v tychto mrazoch okolo -10 som startoval len teplovzduskou do sania, plny plyn, roztocit na dekompresor aby nastriekal do valcov naftu az kym nesiel dym z vyfuku a potom vypnes dekompresor a ides. Do 5sekund bezi. A nezabudni vypnut hlavne cerpadlo.
Brzdu to nemá, a i bez připojených uhlíků to jde ztěžka... Axiální vůli má - když je natočený aby nedřel, tak s ním pohnu axiálně asi o 1-2mm, krásně zlehka. Půl otáčky jde zlehka, půl ztěžka - to hází hřídel... Ale vše jsem dal jak bylo. Ještě to poladím, vymezím tu vůli podložkou
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Tak dojdiked som nevyhodil darujem ti dva kusy volnobezok samozrejme prasknutych. Takze obcas pocut fiiiiii a motor sa netoci. A obcas na 10 pokus pastorok zaberie a roztoci motor. Oba odisli v zime.