Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bielorus EO 2621
To je vsetko pekne , kym nejaky expert nezvaril pomocny a hlavny ram dokopy.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Ked ho zvaril tak sa pozri ci nemas odrezane aj z toho capu co je pred remenicou na klukovke. Ak je do sikma, tak ti motor pojde vybrat aj bez polenia rusa.
- Killer Koly
diky vsem za rady pri oprave cerpadla, bohuzel problem je opet tady. chvili to bagrovalo nadherne, tahal jsem obrovske balvany jako nic. ani olej se nijak nehral, dokonce ani nikde nijak zvlast netekl, vsechno v norme. vydrzelo to asi 3 dny. dnes jsem rypal takove male kousky na inzenyrske site, bylo tam potreba jen jemne hybat lzici. pri malem pohybu paky se skoro zadusil motor, jako by to bylo nekde zacpane. kdyz jsem za to poradne vzal, zase se rozbehl. takhle jsem to nekolikrat udelal az bagr prestal opet fungovat. zase se roztrhla ta tlakova cast cerpadla. rad bych vedel, jestli je to vlastnost belorusu nebo nekde delam neco spatne. pokud za to vezmu jen jemne, cerpadlo to nepretlaci (proc??) a roztrhne se. tlakomer oleje nekdo predemnou vymontoval, nastavil jsem to od oka tak, jak tu kdysi nekdo popisoval. muze byt chyba jeste nekde jinde? mam kulaty typ, trojcerpadlovy system, hlavni cerpadlo NŠ 71 A (presne oznaceni tady https://stroje.bazos.cz/inzerat/6240531 ... elorus.php )dekuji za rady
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
od oka sa tlak nastavuje nudzovo a na chvilu nie na dlhe použivanie.. jednoznačne vysoký tlak
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
- Killer Koly
da se tlak serizovat jeste nekde jinde? nastavuju to tim sroubem na rozvadeci http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka/# ... e-0028.jpgcont33 píše:od oka sa tlak nastavuje nudzovo a na chvilu nie na dlhe použivanie.. jednoznačne vysoký tlak
http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka/# ... e-0003.jpg
kdyz jsem to delal, jeste jsem ten sroub pro jistotu o 1 otacku povolil
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Upokilann3zmeras tlaky tak pocitovo to nenastavis.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- Killer Koly
tlakomer bohuzel nemam, kam se pripoji? a da se tedy tlak nastavit jeste jinde nez na rozvadeci?
Zdravim, jde vyvarit navarovou elektrodou v jednem miste vymlety cep lopaty?
Kde se daji sehnat nove oka pro cep na navareni na lzici? Jak velke vule maji byt mezi cepem a okem? Zda se mi, ze rus je ma uz z vyroby trochu vetsi asi schvalne, aby se to nepridiralo?
Kde se daji sehnat nove oka pro cep na navareni na lzici? Jak velke vule maji byt mezi cepem a okem? Zda se mi, ze rus je ma uz z vyroby trochu vetsi asi schvalne, aby se to nepridiralo?
- Killer Koly
cep bych vubec nevyvaroval, dal bych novy, je to levnejsi a je s tim min prace. to navareni musis jeste opracovat. oka jsem neshanel, ale dal jsem pouzdra
A z jakeho materialu ty cepy delas? Pak se musi cementovat?
Oka potrebuji na lzici, stara jsou vytahana snad o centimetr...to uz nic nezachrani...
Oka potrebuji na lzici, stara jsou vytahana snad o centimetr...to uz nic nezachrani...
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
DAs vyrobit dlhsi cap ,a na stare oka na lopate navaris nove hrube podlozky s cca o 2mm vecsou dierov ako je cap. matros napr S355. KAlit cementovat netreba. Tolko kopat nebudes. LAzdych 10mth mas mazat vsetko
- Killer Koly
jsem z toho kramu uz zoufaly. prasklo mi dalsi cerpadlo, hadice praskaji jak na bezicim pasu a tlak je stale vysoky. snizuju ho tihle sroubem na rozvadeci
http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka/# ... e-0028.jpg
ale uz je to vysroubovane tak, ze se bojim, ze to vypadne. da se seridit tlak jeste nekde jinde? jak uz jsem psal driv, tlakomer tam neni ani nevim, kam ho pripojit. vi nekdo co s tim? teda krome srotu, potreboval bych jeste od nej nejakou praci. dik za rady
ale uz je to vysroubovane tak, ze se bojim, ze to vypadne. da se seridit tlak jeste nekde jinde? jak uz jsem psal driv, tlakomer tam neni ani nevim, kam ho pripojit. vi nekdo co s tim? teda krome srotu, potreboval bych jeste od nej nejakou praci. dik za rady
Mohu použít ocel 11375 (S235) ? Jinou tu nemají...
Vůli oko - čep udělat 2mm? není to moc?
Vůli oko - čep udělat 2mm? není to moc?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
NA tej forke nic nieje oznacene tak ze nevieme cim nastavujes, okrem toho nemas nahodu 2 rozvadzace ? na kazdom sa nastavuje tlak. No tak ten blby manometrer, by ta vysiel lacnejsie, na starom type je presne miesto kde to sa da pripojit, pri najhorsom kupit protikus a naskrutkovat namiesto piestu, alebo navatir matku na hlavne porubie a namointovat ho tam.Killer Koly píše:jsem z toho kramu uz zoufaly. prasklo mi dalsi cerpadlo, hadice praskaji jak na bezicim pasu a tlak je stale vysoky. snizuju ho tihle sroubem na rozvadeci
S235 JE blato, ale ak nic ine nemas urob z toho, hlavne nezabudni urobit dlhsi cap aby sa dal zaistovat dobre, a na zacoatku urob nabeh kuzel aby sa lahko nabijal do diery, cca kuzel na dlzke 3cm. o tento kuzel musi byt dlhsi cap. tak si daj volu 1mm ale az sa ti tak 235 ohne tak budes vybijat perlikom von. Vyskusaj ak das volu 1mm ubrat ide vzdy.
Já chci udělat čep se zajištováním z boku - přes navařenou pasovinu na čepu zašroubuju šroub do boku lžíce. Zkusím někde jinde sehnat lepší ocel... buď tu S355/11523/11503, nebo i E335/11600?
Ještě jeden dotaz - na čepu který drží rameno (u věže) je vůle mezi čepem a pouzdry (ty co jsou v rameni, nevím jak fest tam původně byli naražené, ale teď samy vypadávají) max. 2mm - to je ok, netřeba měnit? Ono by se to asi při menší vůli u těchto starých strojů zadíralo, co?
Díky všem za rady.
Ještě jeden dotaz - na čepu který drží rameno (u věže) je vůle mezi čepem a pouzdry (ty co jsou v rameni, nevím jak fest tam původně byli naražené, ale teď samy vypadávají) max. 2mm - to je ok, netřeba měnit? Ono by se to asi při menší vůli u těchto starých strojů zadíralo, co?
Díky všem za rady.