Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Shrek

Re: Bielorus EO 2621

#5116 Nový příspěvek od Shrek »

Tohle by melo bejt z rusa https://goo.gl/photos/32gk4yaDnZ85tYtC8 mas tam tlak i litraz
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

nnntomas

#5117 Nový příspěvek od nnntomas »

Z jakého materiálu děláte futra (kluzná pouzdra) k čepům, a samotné čepy - na rameno u věže, na násadě u lžíce...?

Killer Koly

#5118 Nový příspěvek od Killer Koly »

da se nejak rozebrat hlavni hydraulicke cerpadlo? popraskala mi ta tlakova cast a potrebuju to vyvarit
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

jirkasbk

#5119 Nový příspěvek od jirkasbk »

nnntomas píše:Z jakého materiálu děláte futra (kluzná pouzdra) k čepům, a samotné čepy - na rameno u věže, na násadě u lžíce...?
na cepy by mel byt dobry material 12060 nebo 14220 ale musi se po obrobeni zuslechtit nemilim li se a nejlepsi matros
na futra je bronz

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#5120 Nový příspěvek od Atlan »

Killer Koly píše:da se nejak rozebrat hlavni hydraulicke cerpadlo? popraskala mi ta tlakova cast a potrebuju to vyvarit
3STARNY DOZADU SOM O TOM PISAL http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... start=5010
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Killer Koly

#5121 Nový příspěvek od Killer Koly »

Atlan píše:
Killer Koly píše:da se nejak rozebrat hlavni hydraulicke cerpadlo? popraskala mi ta tlakova cast a potrebuju to vyvarit
3STARNY DOZADU SOM O TOM PISAL http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... start=5010
vim, to jsem cetl. ale ja jeste potrebuju vyndat ty pulmesicky nebo jak to nazvat a na tom co odvadi olej, potrebuju vyvarit praskliny. ta polovina, co odvadi tlakovy olej, se malinko hybe, ta druha na vstupu je napevno. taky je tam gufero (nechapu, jak ho tam dostat), to je rozpadle, potrebuju ho vymenit. jinak dik za tip na cerpadlo, jestli ho neopravim, asi jdu do noveho. jak se urcuje levo/pravotocivost cerpadla? doufam, ze to tam je napsane

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#5122 Nový příspěvek od Atlan »

Daj fotky
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Killer Koly

#5123 Nový příspěvek od Killer Koly »

zitra dam fotky. mam jeste jeden dotaz. za vyhodnou cenu mam moznost koupit nepouzite cerpadlo, ale misto prutoku 96l/min ma prutok 130 l/min. muzu ho tam bez obav namontovat nebo s tim bude nejaky problem? mam kulaty typ s dvema cerpadly

Killer Koly

#5124 Nový příspěvek od Killer Koly »

http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka/#Obraz002.jpg
tohle je fotka meho cerpadla. ta spodni cast (s gumovym tesnenim, ktere tam ted neni) se hybe, ale jen o cca 2 mm. ta hodni je pevna. nevim, jak to dostat ven

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#5125 Nový příspěvek od Atlan »

To si toho vela nenafotil. Z sacej strany si vytiahol zaistovaciu rurku ako som pisal ? Odfot to ,musi to ist rozobrat

Killer Koly

#5126 Nový příspěvek od Killer Koly »

ze saci strany to vypada takto
http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka/#Obraz005.jpg
nevim, co bych mel jeste vytahnout. jestli je to ta vnitrni trubka, ta je tam zalisovana a nemam tuseni jak ji vytahnout. zkousel jsem do ni klepat a ani se nehne
od vytokove strany to vypada takto
http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka/#Obraz023.jpg
castecne je videt, jak je to popraskane. cele se to hybe, ale nevim, jak to dostat ven

a co to 130 litrove cerpadlo? nebudee to delat nejake problemy?

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#5127 Nový příspěvek od Atlan »

stym 130l cerpadlom neviem. ale ta trubka musi ist von, inac nevytiahnes vnutornosti. Mas COcko ? zober plochac, zapchaj dieru a ohni plochac do V a to vecko privar o tu rurku. pracuj rychlo hlinik sa nahreje a pojde t ovytiahnut.
Alebo si vyrob, rurku ktora vojde do vnutra, v tej rurke urob zatku s M10 zavitom. cele to bodnes o tu vnutornu rurku, prilozis Ucko s navrtanou dierou a zaskrutkovanim sruby vytiehnes rurku vonku.

Urcite niesu v tej zeleznej rurku navrtane diery na boku cca 8mm ?

Fiškus

Re: Kvalita za všechny peníze

#5128 Nový příspěvek od Fiškus »

:) Takže abych trochu přispěl do mlejna... Naposledy jsem rozhodil čerpadlo vody bo mi nemrznoucí směs valila na zem a zjistil jsem že celej vnitřek je na šrot-i vrtuli jsem měl vylámanou, takže voda kolovat ani nemohla. Nebyl problém nechat si dovézt nový čerpadlo z Ukrajiny. Jako největší problém se ukázalo to že se netočila hřídel :-D Takovej detail... ZAčal jsem teda rozebírat to nový čerpadlo a nestačil se divit. Ložiska byly plný okují a třísek z obrábění. Hřídel byla podtočená tak, že vnitřní kroužek prostě plaval jak cihla ve vodě :-D Aby to nikam neuteklo, roztemovali osazení hřídele kladivem a hotovo. V místě kde běhá ucpávka byla hřídel vyžraná patrně rzí. Spodní ložisko bylo menší než původní originál a úplně v odlitku chybělo osazení na gufero. To prej neni potřeba. Z vnitřní části odlitku nebyly odstraněný okuje po odlití, natož zabroušeno. Díra pro přívod vody byla takřka zaslepená, protože se nikdo neobtěžoval jí prorazit a začistit. Uff už nemůžu :-D

Killer Koly

#5129 Nový příspěvek od Killer Koly »

Atlan píše:stym 130l cerpadlom neviem. ale ta trubka musi ist von, inac nevytiahnes vnutornosti. Mas COcko ? zober plochac, zapchaj dieru a ohni plochac do V a to vecko privar o tu rurku. pracuj rychlo hlinik sa nahreje a pojde t ovytiahnut.
Alebo si vyrob, rurku ktora vojde do vnutra, v tej rurke urob zatku s M10 zavitom. cele to bodnes o tu vnutornu rurku, prilozis Ucko s navrtanou dierou a zaskrutkovanim sruby vytiehnes rurku vonku.

Urcite niesu v tej zeleznej rurku navrtane diery na boku cca 8mm ?
jsou. to je na nejaky vytahovak?

Fiškus

#5130 Nový příspěvek od Fiškus »

Abych to zkrátil vyhodil jsem ložiska (při představě, jak do nich ten ukrajinskej řízek řeže kladivem se mi dělalo mdlo), Litinovej plášť jsem vyhodil a hřídel stejně tak. Byl to nepoužitelnej materiál.Ani strojírenskej bůh by z toho nic nevykouzlil. V ruce mi zůstala jen plastová vrtule, dvě ucpávky a velký gufero. Nic víc. Hřídel jsem si vysoustružil novou. Litinovej plášť jsem použil původní, byť je trochu vyrezlý vnitřek. Ložiska i gufera jsem koupil nový. Tady jsou nějaký ty fotky.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Jen abych nezapomněl-bylo nutný ještě si na soustruhu velice opatrně přetočit dosedací plochu pro kroužek ucpávky v původním plášti a zaleštit jí.
Naposledy upravil(a) Fiškus dne pát čer 24, 2016 10:15 pm, celkem upraveno 2 x.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“