Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
milosba

Re: Bielorus EO 2621

#5041 Nový příspěvek od milosba »

ty clovece mne to otacalo pred repasom do jednej strany viac a do druhej menej, dnes to idem nastavovat tak ti napisem ako po repase aj kolko mam zubov a ako to klopi mne.
pocitam ze aj s tym uz bolo daco robene predo mnou lebo mam ohnuty jeden blatnik :D

milosba

#5042 Nový příspěvek od milosba »

tak a pridavam konecne skompletovanu zbierku fotiek z repasu interieru, nerepasoval som cely len tu cast ktoru som musel koly oprave vybrat :)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek

milosba

#5043 Nový příspěvek od milosba »

a tu prikladam ako sa repasoval podkop, daval som nove piesty a pri tej prilezitosti som vycistil celu hydrosustavu a popretesnoval ju:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

a tu je detail piestov vdaka clenovi fora Atlan , ktory mi pomohol :friends:

Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Shrek

#5044 Nový příspěvek od Shrek »

:OT:
Je tohle z belorusa? Udajne by melo bejt. Kliknutim na fotku se zvetsi.
https://goo.gl/photos/32gk4yaDnZ85tYtC8
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#5045 Nový příspěvek od Atlan »

Inak s clenom JiriSBS som riesil hydrauliku. Tak uvidime ci sa podarilo. Islo o to ze pri kopani ked mal zabrat a zatlacit ten 110mm piest lopatu do zeme tak po zatiahnuti paky sa 5s nic nedialo. A pri zdvihani ramena tymto piestom najprv cele rameno spadlo o 10 az 20cm nadol.
Zavada bola najdena niekto opacne namontoval jednosmerny skrtiaci ventil. Neskor pridam fotky ako to vyzera a kde to je namontovane. (vyze ra to ako spojka medzi rurkou z valca a hadicou.)
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Killer Koly

#5046 Nový příspěvek od Killer Koly »

Shrek píše::OT:
hlavni a pomocne cerpadlo s prevodovkou. pokud je nefunkcni, ma to cenu srotu. jestli je to funkcni, kolik za to chces?
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

milosba

#5047 Nový příspěvek od milosba »

https://www.youtube.com/watch?v=KAdpf_y ... e=youtu.be

tak dal som dole aj druhu stranu retaze a neviem nasadit uz ani jednu stranu :-/ :)
radu od conta som nepochopil ked mozte znavigujte ma dakto. dik

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#5048 Nový příspěvek od Atlan »

Jeden piest celkom vysun (vypni motor a potahaj za vsetky paky aby si tam nemal tlak), ten druhy co sa zasunie , na ten pripevni lano (bude sa zanho tahat), potom povol matice na pieste ktory budes vytahovat (pozor okruh kde je ten jednosmerny ventil je pod tlakom pozor na oci a tvar) pri tahani odtial bude tiect olej. na druhej strane toho piestu tiez povol matku (tam troska viacej lebo tam bude vznikat podtlak a bude to mat tendenciu zapchavat sa to ked to malo povolis.) Tahom za lano sa ten piest povytiahne o tolko ze to budes moct poskladat. (akurat neviem ci trafis stred :) )

Ten retaz si mi nespocital co :zapomel:

Pridavam foto jednosmerneho skrtiaceho ventilu, a jeho spravna orientacia na potrubi, skrti prietok smerom od valca k rozvadzacu. (vyrabal som presuvnik do vnutra, stary bol na moj vkus volny)

Obrázek Obrázek Obrázek
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

milosba

#5049 Nový příspěvek od milosba »

ja mam este menej ako ty , napocital som 20

a co uz ti to zabera jak ma po tom co si to vyrobil a otocil ?

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#5050 Nový příspěvek od Atlan »

tak ze 20 capov + 2 diery ?

Shrek

#5051 Nový příspěvek od Shrek »

Killer Koly píše:
Shrek píše::OT:
hlavni a pomocne cerpadlo s prevodovkou. pokud je nefunkcni, ma to cenu srotu. jestli je to funkcni, kolik za to chces?
je to nove, tedy nove uz asi 40let :D
Lezelo to jezevcum ve sklade a pak me asi 8 let v bedne.
Hele, ja nevim, co za to chci... Nebranim se rozumne dohode, aby si ty dobre koupil a ja dobre prodal...
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

Johny1490

#5052 Nový příspěvek od Johny1490 »

Pri nahadzovani retaze si povol na piestoch všetky 4 holendre a na vytiahnutie si pomož trebarz gurtnou. Ked mi utrhlo retaz v terene a nemal mi kto pomoct tak som uviazal o rameno gurnu a pekne som račnovat a dostal piest tam kam som potreboval. Stred utrafiš jednoducho, ked som mal retaz vonku tak som si na polovičke spravil značku z binderku (je tam myslim podnes den) a najskvor si nasad vzadu na prostredek a potom ju prevleč dopredu na oká. Člankov alebo teda čapov by malo byt jak už som spominal asi 22 ale nejsom si 100% isty, musel by som lahnut pod rusa.

Ten omedzovač tlaklu či jak to nazivaš na tom hlavnom hyd. valci, nerozumiem aki tam ma zmysel ,ale myslim že to tam original nema byt. V byvalej robote som mal aj takehoto hranateho rusa a nebolo tam take nič a z ramenom nebol problem.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#5053 Nový příspěvek od Atlan »

Tak ze by to malo byt 22capov + 2 diery.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#5054 Nový příspěvek od Atlan »

Johny1490 píše:Pri nahadzovani retaze si povol na piestoch všetky 4 holendre a na vytiahnutie si pomož trebarz gurtnou. Ked mi utrhlo retaz v terene a nemal mi kto pomoct tak som uviazal o rameno gurnu a pekne som račnovat a dostal piest tam kam som potreboval. Stred utrafiš jednoducho, ked som mal retaz vonku tak som si na polovičke spravil značku z binderku (je tam myslim podnes den) a najskvor si nasad vzadu na prostredek a potom ju prevleč dopredu na oká. Člankov alebo teda čapov by malo byt jak už som spominal asi 22 ale nejsom si 100% isty, musel by som lahnut pod rusa.

Ten omedzovač tlaklu či jak to nazivaš na tom hlavnom hyd. valci, nerozumiem aki tam ma zmysel ,ale myslim že to tam original nema byt. V byvalej robote som mal aj takehoto hranateho rusa a nebolo tam take nič a z ramenom nebol problem.
Zmysel to ma taky ze rameno ti nepadne rychlo dole, a cerpadlo stihne doplnat olej do valca, vysledok je ten ze potom o reaguje hned na potiahnutie paky. Mozno si si to len nevsimol, na trupkach su na to rigo holendre tak ze bez toho ventilu to ani nepripojis.

roman79

#5055 Nový příspěvek od roman79 »

Atlan píše:Jeden piest celkom vysun (vypni motor a potahaj za vsetky paky aby si tam nemal tlak), ten druhy co sa zasunie , na ten pripevni lano (bude sa zanho tahat), potom povol matice na pieste ktory budes vytahovat (pozor okruh kde je ten jednosmerny ventil je pod tlakom pozor na oci a tvar) pri tahani odtial bude tiect olej. na druhej strane toho piestu tiez povol matku (tam troska viacej lebo tam bude vznikat podtlak a bude to mat tendenciu zapchavat sa to ked to malo povolis.) Tahom za lano sa ten piest povytiahne o tolko ze to budes moct poskladat. (akurat neviem ci trafis stred :) )

Ten retaz si mi nespocital co :zapomel:

Pridavam foto jednosmerneho skrtiaceho ventilu, a jeho spravna orientacia na potrubi, skrti prietok smerom od valca k rozvadzacu. (vyrabal som presuvnik do vnutra, stary bol na moj vkus volny)

Obrázek Obrázek Obrázek
Vlozit jednosmerny skrtiaci ventil do obojsmerneho potrubia mi nepride ako dobry napad. A pokial si ten presuvnik urobil dobre tesny, tak v jednom smere ti rameno pojde straaaaaaaaaaaaaaasne pomaly, podla toho aky tesny ten ventil je.
Ja som ten ventil tipoval na to, aby ti pri SPUSTANI ramena toto nepadlo rychlo dole a netreslo o zem a tymto bolo odolne voci rychlejsiemu a hrubsiemu tahaniu za paku. Pri pohybe ramena smerom hore by mal byt v priepustnom smere aby islo naplno a pri padani ramena by mal redukovat prietok aby islo pomalsie. Nesmie sa preto utesnit v jednom smere, lebo ramenom nepohnes. Volou presuvnika bol nastaveny prietok na pozadovanu hodnotu v skrtiacom smere.
Iny sposob vyuzitia mi nenapada. Na pokles ramena pri tahani za paky to vplyv mat bude, ale len tym ze to zaskrti prietok pri padani ramena a to nebude padat tak rychlo a teda to nahradi to rychle tahanie za paky.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“