Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
roman79

Re: Bielorus EO 2621

#5011 Nový příspěvek od roman79 »

Fiškus píše:Ahoj. Vůbec netuším nic o startovacím proudu baterie. Vím jen že se jedná o 75Ah a značka je VARTA. Není sice nejnovější-mám jí v autě, ale je udržovaná...
Pozri sem, su to Varta 74Ah baterie ako sa lisi ich startovaci prud. Je to tam uvedené.
http://www.lacne-autobaterie.sk/15-vart ... 19792.html
http://www.lacne-autobaterie.sk/39-vart ... 19532.html
http://www.lacne-autobaterie.sk/57-vart ... 19426.html
http://www.lacne-autobaterie.sk/75-vart ... 44572.html

Ulohu hra vnutorny odpor baterie. Navyse ak mas zapojeny este aj odpojovac baterie a pouzite tenke kable ku starteru, tak ti to nemoze dobre startovat. Zapoj to hrubym, co najkratsim kablom od baterky priamo na starter. Druhy pol dobre ukostri. Ak to bude stale rovnake, potom moze byt problem este v silovom kontakte v cievke startera. Ale ked si robil generalku startera tak si ho asi ocistil.
Ak ma ta baterka uz par rokov, rastie vnutorny odpor sulfatovanim dosiek.
Roman

Fiškus

#5012 Nový příspěvek od Fiškus »

Mno-baterie je silná dost-to už poznám, když startuju-má výdrž. Jak to dlouho stálo, a bylo to zavzdušněný, trvalo dvě odpoledne než mi to naskočilo. To první jsem jen točil a točil do úplného vybití. Až druhej den jsem povoloval ty matky na vstřicích a to zabralo. Ten originální vypínač mínusového pólu, co je v kabině, jsem už na začátku vyhodil ven, protože byl v prachbídným stavu a mám startér připojenej tak že oba vodiče jsou o délce max 0.5m a průměru čist mědi asi 12mm bez jakýchkoliv vypínačů. To je co do průřezu dostatečný myslím. Plus z baterie přímo na startér a mínus pod šroub příruby startéru.Dal jsem si záležet abych dobře očistil tu přírubu od barvy a ještě jsem tam pro jistotu dal vějířovou podložku. Spínač startéru převádí dobře, jinak by to s tím motorem ani nehnulo. Víc nevím. Spíš mě napadá, že má prostě jenom dobrou kompresi nemůže to bejt tak, že motor s horší kompresí se startuje líp? Sice by pak teoreticky nebyla úplně dobře stlačená směs...ale.. no nevím-nemám podrobný znalosti o dieselových motorech. Vyrostl jsem na Jawě a Škoděnce a pod. :) Kdyby to bylo přidřený- zas by to asi s tím dekompresorem nenaskočilo po zahřátí na první převalení....

roman79

#5013 Nový příspěvek od roman79 »

Fiškus píše:Mno-baterie je silná dost-to už poznám, když startuju-má výdrž. Jak to dlouho stálo, a bylo to zavzdušněný, trvalo dvě odpoledne než mi to naskočilo. To první jsem jen točil a točil do úplného vybití. Až druhej den jsem povoloval ty matky na vstřicích a to zabralo. Ten originální vypínač mínusového pólu, co je v kabině, jsem už na začátku vyhodil ven, protože byl v prachbídným stavu a mám startér připojenej tak že oba vodiče jsou o délce max 0.5m a průměru čist mědi asi 12mm bez jakýchkoliv vypínačů. To je co do průřezu dostatečný myslím. Plus z baterie přímo na startér a mínus pod šroub příruby startéru.Dal jsem si záležet abych dobře očistil tu přírubu od barvy a ještě jsem tam pro jistotu dal vějířovou podložku. Spínač startéru převádí dobře, jinak by to s tím motorem ani nehnulo. Víc nevím. Spíš mě napadá, že má prostě jenom dobrou kompresi nemůže to bejt tak, že motor s horší kompresí se startuje líp? Sice by pak teoreticky nebyla úplně dobře stlačená směs...ale.. no nevím-nemám podrobný znalosti o dieselových motorech. Vyrostl jsem na Jawě a Škoděnce a pod. :) Kdyby to bylo přidřený- zas by to asi s tím dekompresorem nenaskočilo po zahřátí na první převalení....
Potom tam moze byt este vzduch vo vstrekovani. Dlhe startovanie neodporucam, baterke sa prehrievaju clanky a moze sa natavit ta chatrna izolacia olovenych dosiek a nastane skrat jedneho clanku a baterka je na zaciatku konca. Mne odisiel jeden clanok na 180Ah baterke. Bielorus dokazal startovat aj na 5 clankov s pripojenou nabijackou s prudom 20A. Potom mi odiesiel dalsi clanok a to uz bolo trapenie. Tak som kupil uz spominanu baterku. Keby mal dobru kompresiu a daval palivo hned od zaciatku a baterka doda potrebny prud, tak to chyti hned a nemusis mu davat dekompresor aby si nastriekal paliva.
A len taka vec, davas plny plyn ked startujes?

Inak na odvzdusnenie je na cerpadle taky srobik. Povolit a tahat rucnou pumpou az kym idu bublinky.

cont33

#5014 Nový příspěvek od cont33 »

ked štartuješ vypni čerpadla. Aj to male na motore a skus zhodiť dolu remen vodnej pumpy. Ak je vodna pumpa pridreta a ide ťažko tak to vie takto blbnuť.. Tak zistíš či niekde tam nieje chyba... Inak štarter aj ked vypada dobre môže byť niekde prerazene vinutie a tým padom nema potrebný výkon... Mne to chyta na drc aj po zimnom odstavení... ani naftu nemusim naťahať zapnem bateriu a normal bez dekompresora. Normalne to nechapem ani nie jedna otačka motora a naskočí...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

MajklMejn
Kontaktovat uživatele:

#5015 Nový příspěvek od MajklMejn »

Ahoj, dovolte abych se pochlubil s mým bělochem. Letos první startování po 7 měsících. Jedno stlačení ruční pumbičky před startem a to už to bylo pod tlakem. Baterie 100Ah Video zde :

jirkasbk

#5016 Nový příspěvek od jirkasbk »

Fiškus píše:Co jsem tak vypozoroval-Ukrajina zatím není v EU a tak zboží podléhá proclení atd.Nechal jste si někdo z vás poslat už něco z Ukrajiny na rusa? Jaký máte zkušenosti?
nejsem si zcela jist jestli se z ua da neco poslat postou.zkus pana z pelhrimova ten tam jezdi a nd vozi ale uz sem zapomel jak se jmenuje hernajz :vztek:

jirkasbk

#5017 Nový příspěvek od jirkasbk »

nezkousel tady nekdo filtrovat vyjety motorovy nebo jiny olej a pridavat ho v malem pomeru do nafty?vidim v tom usporu penizku za naftu a oleje mam celkem dost.co vy na to? dejte nejaky tip nebo zkusenost diky

cont33

#5018 Nový příspěvek od cont33 »

vybehaný olej predaj niekomu kto z tým kuri v dielni a kup radšej naftu.. davať to v minimalnem množstve je efeket 0,00nič a ked daš viac tak môžeš zapiecť kružky a zakarbonuješ všetko čo sa da...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

Fiškus

#5019 Nový příspěvek od Fiškus »

Díky pročítání fóra jsem věděl o tom vypínání čerpadel a měl jsem je vypnuté obě. Vodní pumpa šla točit malíčkem ruky.Měl jsem sundanej řemen. Co jsem nevěděl je, že na čerpadle je odvzdušňovací šroub. Jen o tom na olej jsem se dočetl, takže olej byl dolit. Naštěstí mě přes noc napadla ta ptákovina s povolením matic u vstřiků a bylo to v pohodě. Proč mi to ale nechce dobře točit bez dekompresoru mě už opravdu nenapadá-když říkáte že vám to jde. Třeba je to opravdu tím jak to dlouho stálo a je třeba ho ROZEHŘÁT dědka starýho :-D Co když jsou stroje který mají třeba dva válce s dobrou kompresí a dva s horší? Neni možný že proto startujou líp? Bělorus, kterýho mám doma pochází ze sdělovacích a zabezpečovacích dílen z Hradce Královýho. Je to tam napsaný na dveřích. Je přestříkanej na tu žlutou. Neni možný, že ho svýho času repasovali a nevynechali motor a díky tomu je ta komprese v cajku? A proto to klade takovej odpor při startu bez dekompu?

Fiškus

#5020 Nový příspěvek od Fiškus »

Tam co je ten nesmysl s počítadlem motohodim čerpadla tak ho někdo na přírubě otočil tak že na to počítadlo neni vidět.Vzal jsem si teda zrcátko a koukal jsem přes něj. Mělo by to mít natočeno něco kolem 300 mth. To asi neni moc ne? Dál jsem zjistil díky vypnuté páce hlavního čerpadla, že mi nefunguje spojka, protože když jsem chtěl zařadit čerpadlo tak ani při velice nízkých otáčkách mi to nešlo. Nevystavuje dobře mrcha. Kouknu dolu a na víku spojky chybí 2 šrouby. Tak mě spojka nemine. No a brzdy zrovna tak. Jsou oblitý olejem a brzda v podstatě nereaguje. Tak si říkám že nemít možnost zastavit rozjetej, skorem šestitunovej stroj je dost blbý. :pistol:

jirkasbk

#5021 Nový příspěvek od jirkasbk »

cont33 píše:vybehaný olej predaj niekomu kto z tým kuri v dielni a kup radšej naftu.. davať to v minimalnem množstve je efeket 0,00nič a ked daš viac tak môžeš zapiecť kružky a zakarbonuješ všetko čo sa da...
jo tak to je dobra rada diky za ni :) zalepit motor karbonem a to zcela dobrovolne to se mi fakt nechce

Fiškus

#5022 Nový příspěvek od Fiškus »

Nemá tady někdo rozebranou vodní pumpu z MTZ ? Potřeboval bych vědět jestli je nějakej rozdíl v průměrech vrtule a hřídele(kvůli ucpávce) oproti EO2621 ? Jestli je shodnej vnitřek a je jinej jenom vnější plášť, tak mám vyřešeno. Prosím můžete mi to někdo změřit?

MAO

#5023 Nový příspěvek od MAO »

Kdyby mel nekdo zajem mam na prodej drapak z UHNZ 750 upraveny na Belouše cena 6000,- inzerat v inzerci

hladik1985

#5024 Nový příspěvek od hladik1985 »

Ahoj prosím o radu. Sháním nakladač nebo traktorbagr (Belorus, Ostrowek, UN053, nebo něco takovýho tak do 100tis). Potřebuju s tim upravit starý sad (stará tráva, nálety a srovnat) a potom na stavbu jízdárny pro koně. UN mi tady "zavrhly" :) , že zem nestrhne. Tak se přikláním k bělorusu.
Dotaz: Jak je to s náhradníma dílama? Zatlačí lžící kůly na ohradu (10-15cm průměr kulatiny..jestli jste to někdo dělal)?

p.s. jinak každá rada na co si dát pozor při koupi (klidně do sz) budu moc rád..našel jsem jen manuál v ruštině a viděl dva modely kulatá kabina a větší prosklená hranatá:)

Děkuju

milosba

#5025 Nový příspěvek od milosba »

Nazdarek bagristi.

Repasoval som trochu jeden valec z otoca ( farba , manzety, a pod ) a neviem nasadit naspat retaz. jak sa to robi? mam uvolnit retaz aj z druheho valca a potom to nejako nasadit ci je na to daky trik?

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“