Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
milosba

Re: Bielorus EO 2621

#4981 Nový příspěvek od milosba »

dik za radu roman79.
dnes som si makol a mam spravenu skoro celu podlahu, uz len diery dovrtat, povarit a ide sa malovat a potom instalovat :)

milosba

#4982 Nový příspěvek od milosba »

Nazdar,

ked chcem vymenit prevodovy olej kade ho mam vypustit von a ako by som potom mal preplachnut vnutro, s cim a ako potom tu preplachovu kapalinu dostat von.
aky olej doporucujete? na fore som cital ze pp 90 co tam lejete ? ak vobec niekto menil :)

pedro643

#4983 Nový příspěvek od pedro643 »

Ahoj, ja som menil akurát pred týždňom a daval som pp 90. vyčítal som to tu na fore že tam taky dávajú. Na prevodovke su zospodu tri výpustne šroby, dva su v predu na pravodovke tie uvidíš hneď keď si ľahneš pod rusa a tretí je celkom vzadu ako sú koncove prevody ale je našrubovany (sakra neviem ako to napýsať aby si ma pochopil) v zadnom čele prevodovky. Musíš sa doplaziť s predu uplne dozadu a najdeš ho. Čo sa tíka vymývania prevodovky v návode sa píše že tam treba naliať 20l nafty a pretočiť prevodovku na všetky kvalty ale není tam ani čiarka o tom ako potom všetko dostať von asi stačí postaviť traktor vodorovne a nechať vykvapkať.

ipo

#4984 Nový příspěvek od ipo »

Tiež som dával PP90 a ešte myslím že z boku sú dva kontrolné šrouby na MIN a MAX hladinu.

milosba

#4985 Nový příspěvek od milosba »

tych 20l nafty davat po vypusteni oleja alebo ich priliat do oleja a potom vypustit

pedro643

#4986 Nový příspěvek od pedro643 »

Vypustiť olej a naliať naftu aby sa vymila

Jan_2

#4987 Nový příspěvek od Jan_2 »

a ta nafta je pak uz na vyhozeni, nebo to belorus schroupne ?
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#4988 Nový příspěvek od Atlan »

No ak mas oba filtre na palivo, a mas v plane ich coskoro vymenit tak ju mozes pouzit. Akurat to nechaj 2-3 dni odstat a nelej tam spodisko.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

milosba

#4989 Nový příspěvek od milosba »

pre pana to snad nemyslite vazne ze ju potom pouzijete.... sak tam su kovove odlomky a ktovie co este za svinstvo lol. :tyty:

mna stoji l nafty 0,50€ na pumpe 1€ tak tych 20€ by ste mali oferovat ked uz menite....inac to radsej nemente :)

cont33

#4990 Nový příspěvek od cont33 »

len z užasom sledujem tie odborne rady... :shock:
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

Jan_2

#4991 Nový příspěvek od Jan_2 »

samo jsem myslel prefiltrovanou, obcas se nekde dozvim, ze se s motorem DT75 pouziva treba pouzity hydraulicky olej misto nafty.
Predpokladal jsem, ze by nafta byla +- stejna, jen hustci o zbytky PP90, pokud by to byla brecka, ani by mi to nenapadlo o tom uvazovat.
Proste stacilo napsat nejde. Dik.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V

Fiškus

Start Bělorusa po roce

#4992 Nový příspěvek od Fiškus »

Ahoj. Po téměř roce různých repasí drobných věcí,důležitých pro funkci motoru a výrobě litinových kozlíků vahadel se mi zadařilo nastartovat. No musím uznat, že dekompresor na motoru je vynikající věc. Bez něj ani náhodou bez trakční-obr baterie. Když použiju dekompresor stačí mi 75Ah. Samo to chvíli trvalo a musel jsem nejdřív povolit matice na vstřicích, aby se tam snáze dostala nafta a pak zas utáhnout, ale KONEČNĚ naskočil. Také mi pomohly rady uživatele Conta a jemu tímto děkuji. Motor jsem nechal chvíli zahřát a pak už vrčel na první převalení. Jen jsem zjistil, že mi teče vodní pumpa a páč jsem tam nalil před zimou asi 20l nemrznoucí směsi, (žádná levná sranda), nerad bych aby mi všechna postupně vytekla ven. Po rozebrání pumpy jsem zjistil, že musím vyměnit komplet vnitřek. Máte někdo povědomí za kolik se dá sehnat opravná sada? Nerad bych to zase vyráběl... Jen když budu muset..

Johny1490

Re: Start Bělorusa po roce

#4993 Nový příspěvek od Johny1490 »

Fiškus píše:Ahoj. Po téměř roce různých repasí drobných věcí,důležitých pro funkci motoru a výrobě litinových kozlíků vahadel se mi zadařilo nastartovat. No musím uznat, že dekompresor na motoru je vynikající věc. Bez něj ani náhodou bez trakční-obr baterie. Když použiju dekompresor stačí mi 75Ah. Samo to chvíli trvalo a musel jsem nejdřív povolit matice na vstřicích, aby se tam snáze dostala nafta a pak zas utáhnout, ale KONEČNĚ naskočil. Také mi pomohly rady uživatele Conta a jemu tímto děkuji. Motor jsem nechal chvíli zahřát a pak už vrčel na první převalení. Jen jsem zjistil, že mi teče vodní pumpa a páč jsem tam nalil před zimou asi 20l nemrznoucí směsi, (žádná levná sranda), nerad bych aby mi všechna postupně vytekla ven. Po rozebrání pumpy jsem zjistil, že musím vyměnit komplet vnitřek. Máte někdo povědomí za kolik se dá sehnat opravná sada? Nerad bych to zase vyráběl... Jen když budu muset..
Si robiš srandu stim dekompresorom nie? Ja mam 100Ah baterku a teda lozit k dekompresoru sa mi nechce, normalne dam plny plyn zaštartujem a idem kopat. Skus ked tak pozret štarter ked ti to nechyta bez dekompresu, neni treba žiadne velke baterky....

Fiškus

#4994 Nový příspěvek od Fiškus »

Starter jsem celý repasoval.Dostal nové kluzné pouzdro bronzové a novou volnoběžku s pastorkem. Jemným smirkem jsem přečistil komutátor a vyčistil drážky mezi lamelami, zkontroloval uhlíky, celý jsem ho odmastil a natřel a jak píšu. Když použiju dekompresor, startér s tím točí celkem slušně. Běda ale když přepnu páku d. Tak se to 2x pomalu převalí a konec s tou 75 kou. Ventilové vůle jsem seřídil na 0.25 sací i výfukové podle manuálu. Vůli dekompresoru taky podle návodu o půl otáčky šroubu. Když vezmu klíč 36 a otáčím klikovým hřidelem, najdu polohu kde to jde samo. Takže přidřený to nejspíš neni

Jan_2

#4995 Nový příspěvek od Jan_2 »

Jan_2 píše:
Peter768 píše:Tu som o tom pisal....
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =%C4%8D%C3%...

no vypada to, ze mam smulu a nic tam neni. A je to ten stary eo2621A , nebo hranaty eo2621V ?
a je to cislo nastavby, nebo traktoru ? protoze ja mam v OTZ cislo motoru, to sedi, ale jen na stitku,
pak cislo nastavby, to je na stitku v pravo na krytu motoru , to taky sedi a pak mam v kabine pod volantem zleva
stitek s cislem traktrou jumz -6 km a ten je jen v kabine.
Ahoj,

takze pokud to nekoho bude zajimat, tak eo2621 ma 3 cisla, cislo rypadla - stitek v pravo na boku vpredu,
cislo motoru take stitek - nad naftovym cerpadlem, a posledni v kabine vlevo u volantu - to je vyrobni cislo traktoru.
To je pak to, co kouka pod tou konstrukci hydrauliky. Dalsi cislo je nekde na spodni prevodovce- to je druhe vyrazene, ale taky ma spojitost s traktorem a ne s kopadlem.
Montazni zavod nastaveb daval pouze stitky a nevyrazel cisla.Pokud mate nekdovyrazene cislo tady v cechach (slovensku) ,
kdeho mate ?

Honza
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“