Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
Ahoj, netusite nekdo, kde ma belorus vyrazena cisla motoru a karoserie ?
Pokud teda ma, protoze ja je nasel jen na stitkach a co jsem browsil po netu, tak
v CCCP je nevyrazeli, mely jen stitky.
Dik,
Honza
Pokud teda ma, protoze ja je nasel jen na stitkach a co jsem browsil po netu, tak
v CCCP je nevyrazeli, mely jen stitky.
Dik,
Honza
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
Tu som o tom pisal....
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =%C4%8D%C3%...
O kruzky tam urcite mas, len si ich asi nezbadal. Su natlacene v drazke oka z jednej aj z druhej strany.Killer Koly píše:mel bych dotaz: demontoval jsem horni rozvadec a pod temi velkymi srouby neni zadne tesneni, oka hadic jsou namontovane primo na teleso. pred tim to sice tesnilo, ale obavam se, ze po montazi to asi moc tesnit nebude. muzu tam dat medene tesneni? nebo to tam byt nesmi?
Peter768 píše:Tu som o tom pisal....
no vypada to, ze mam smulu a nic tam neni. A je to ten stary eo2621A , nebo hranaty eo2621V ?
a je to cislo nastavby, nebo traktoru ? protoze ja mam v OTZ cislo motoru, to sedi, ale jen na stitku,
pak cislo nastavby, to je na stitku v pravo na krytu motoru , to taky sedi a pak mam v kabine pod volantem zleva
stitek s cislem traktrou jumz -6 km a ten je jen v kabine.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
DAj foto o co sa presne jedna ? Ja som bol v tom ze sa bavime o rozvadzaci v predu na otoc a radlicu ?roman79 píše:O kruzky tam urcite mas, len si ich asi nezbadal. Su natlacene v drazke oka z jednej aj z druhej strany.Killer Koly píše:mel bych dotaz: demontoval jsem horni rozvadec a pod temi velkymi srouby neni zadne tesneni, oka hadic jsou namontovane primo na teleso. pred tim to sice tesnilo, ale obavam se, ze po montazi to asi moc tesnit nebude. muzu tam dat medene tesneni? nebo to tam byt nesmi?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- Killer Koly
Atlan píše:DAj foto o co sa presne jedna ? Ja som bol v tom ze sa bavime o rozvadzaci v predu na otoc a radlicu ?roman79 píše:O kruzky tam urcite mas, len si ich asi nezbadal. Su natlacene v drazke oka z jednej aj z druhej strany.Killer Koly píše:mel bych dotaz: demontoval jsem horni rozvadec a pod temi velkymi srouby neni zadne tesneni, oka hadic jsou namontovane primo na teleso. pred tim to sice tesnilo, ale obavam se, ze po montazi to asi moc tesnit nebude. muzu tam dat medene tesneni? nebo to tam byt nesmi?
omlouvam, se, napsal jsem to nepresne. je to ten rozvadec, co ovlada lzici, vyloznik a rameno
http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka#F ... e-0028.jpg
http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka#Obraz021.jpg
kontroloval jsem jeste jednou, jestli se ty podlozky neprilepily, ale ani na hadici ani na telese rozvadece nic neni
jeste bych se chtel zeptat, jak co nejjednoduseji vymontovat hlavni hydraulicke cerpadlo (mam dvojite). jde mi hlavne o to, jak zastavit privod oleje z nadrze. myslel jsem si, ze ten sroub, co je mezi nadrzi a cerpadlem je ventil, ale bohuzel to tak neni, mam tam jen nejakou divnou cepicku. da se ten olej nejak zastavit, abych to nemusel vypoustet?
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
A na tych skrutkach co idu do vnutra niesu po dva O kruzky ?
Ano je t oventil ale musi mat dobre utiahnutu tu maticku aby sa ti otacala aj ta skrutka na konci ktorej je zapchavatko.
Ano je t oventil ale musi mat dobre utiahnutu tu maticku aby sa ti otacala aj ta skrutka na konci ktorej je zapchavatko.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Killer Koly píše:Atlan píše:DAj foto o co sa presne jedna ? Ja som bol v tom ze sa bavime o rozvadzaci v predu na otoc a radlicu ?roman79 píše:O kruzky tam urcite mas, len si ich asi nezbadal. Su natlacene v drazke oka z jednej aj z druhej strany.Killer Koly píše:mel bych dotaz: demontoval jsem horni rozvadec a pod temi velkymi srouby neni zadne tesneni, oka hadic jsou namontovane primo na teleso. pred tim to sice tesnilo, ale obavam se, ze po montazi to asi moc tesnit nebude. muzu tam dat medene tesneni? nebo to tam byt nesmi?
omlouvam, se, napsal jsem to nepresne. je to ten rozvadec, co ovlada lzici, vyloznik a rameno
http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka#F ... e-0028.jpg
http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka#Obraz021.jpg
kontroloval jsem jeste jednou, jestli se ty podlozky neprilepily, ale ani na hadici ani na telese rozvadece nic neni
jeste bych se chtel zeptat, jak co nejjednoduseji vymontovat hlavni hydraulicke cerpadlo (mam dvojite). jde mi hlavne o to, jak zastavit privod oleje z nadrze. myslel jsem si, ze ten sroub, co je mezi nadrzi a cerpadlem je ventil, ale bohuzel to tak neni, mam tam jen nejakou divnou cepicku. da se ten olej nejak zastavit, abych to nemusel vypoustet?
Daj fotku toho protikusu co si odpojil od rozvadzaca. Tam by mali byt osadenie tieto gumene okruzky.
Ten ventil na nadrzi sa upchava tak, ze si tam das napriklad kontra matice a povolujes ho az na doraz. Ja som nedavno vymnienal hlavne cerpadla za jedno NS 100. Ked som vymenil len jedno, tak cez to male sa mi olej pretlacal naspat a boli v nom bublinky.
nazdar, prave som dokoncil repas hydrovalcov, daval som nove piesty, manzety, okruzky, vycistil nadrz na olej a precistil co sa dalo.
otazka: odvzdusnuje sa to dajako po takejto oprave alebo len nalejem olej, zapnem motor a bagrujem?
otazka: odvzdusnuje sa to dajako po takejto oprave alebo len nalejem olej, zapnem motor a bagrujem?
Valce by sa mali odvzdušniť samé tým že ich opakovane vysunieš a zasunieš. Olej vzduch postupne vytlačí preč.
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
zapnes cerpadlo a odvzdusnujes. Bagrovat s tym hned nepojde. A pozor na okolite stavby, lebo zo zaciatku rameno dobre nebrzdi. Treba pouzit vsetky funkcie, vratane pretlakoveho ventilu aby sa ti to kompletne odvzdusnilo. Ked sa to odvzdusni, prestane ti to hucat v rozvadzacoch a cerpadle.milosba píše:nazdar, prave som dokoncil repas hydrovalcov, daval som nove piesty, manzety, okruzky, vycistil nadrz na olej a precistil co sa dalo.
Ozaj a kde si kupoval nove piestnice? Daval si niekde robit na zakazku?
Vlastne mam cely projekt nafoteny a pripraveny na zverejnenie aby ste videli co a ako.
S prestavbou mi pomahal jeden kolega z fora, neviem ci ho mozem menovat tak ak ano spytam sa ho a dopisem ho
piesty ako aj zvysne diely som si navrhoval sam s vypomocou rodiny a znamich.
ak by mal niekto zajem viem mu ich vyrobit a osadit vhodnym tesnivom. cena zavysi od priemeru valca napr 110mm valec vychadza okolo 45e aj s tesnivom...
S prestavbou mi pomahal jeden kolega z fora, neviem ci ho mozem menovat tak ak ano spytam sa ho a dopisem ho
piesty ako aj zvysne diely som si navrhoval sam s vypomocou rodiny a znamich.
ak by mal niekto zajem viem mu ich vyrobit a osadit vhodnym tesnivom. cena zavysi od priemeru valca napr 110mm valec vychadza okolo 45e aj s tesnivom...
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Idealne sa to odvzdnusnuje tak ze ten 110 piest mas odpojeny od ramena tj je skoro vodorovne,a das ho par krat vysunut a zasunut. To iste tie 2 piesty vyloznika, piest co ovlada lopatu to vies odvzdusnit bez demontaze staci ked rameno a vyloznik das tak aby piest na lopate bol vodorovne a pohybes nim dnu a von. Rozhodne to neodvzdusnovat pod zatazou kopanim.
Radsej povedz ci sa vyriesil ten problem s oneskorenou reakciou, ked ten 110mm piest pustis dole acakad na zaber do hliny. Mne to troska trva kym sa to natlakuje a zacne zaberat.
Radsej povedz ci sa vyriesil ten problem s oneskorenou reakciou, ked ten 110mm piest pustis dole acakad na zaber do hliny. Mne to troska trva kym sa to natlakuje a zacne zaberat.
zatial to je cele zavzdusnene cize na konstatovanie ci sa daco zmenilo je priskoro ale reaguje to sa mi vidi lepsie.
Mne totiz robilo aj to ze ked som s tou 110 dvihal hore je jedno ci nalozenu alebo nie vzdy to o trochu pokleslo a az potom to slo hore.
Repasujem este podlahu a servocerpadlo tak k praci sa nebudem mat ako dostat min tyzden. aj tak je este pocasie premenlive.
Ad dva kedze viem ze to funguje bezvadne vymenim piesty uz rovno aj na otoci a tych zvysnych 2 80 co hrabu material k bagru.. a potom to cele dam von aj s vysledkami.
tak v priebehu aprila - maja by som mal mat aj ten olej novy cize mozno aj s tym pride vyraznejsia zmena.....
Mne totiz robilo aj to ze ked som s tou 110 dvihal hore je jedno ci nalozenu alebo nie vzdy to o trochu pokleslo a az potom to slo hore.
Repasujem este podlahu a servocerpadlo tak k praci sa nebudem mat ako dostat min tyzden. aj tak je este pocasie premenlive.
Ad dva kedze viem ze to funguje bezvadne vymenim piesty uz rovno aj na otoci a tych zvysnych 2 80 co hrabu material k bagru.. a potom to cele dam von aj s vysledkami.
tak v priebehu aprila - maja by som mal mat aj ten olej novy cize mozno aj s tym pride vyraznejsia zmena.....
To rameno klesa aj mne ked moc rychlo tahas za paku. Ked to robis kludne, s citom tak mozes pod lyzicu polozit vajcia a zostanu cele. Zo zaciatku skusat so slepacimy.milosba píše:zatial to je cele zavzdusnene cize na konstatovanie ci sa daco zmenilo je priskoro ale reaguje to sa mi vidi lepsie.
Ten rozvadzac je robeny tak, ze najskor sa otvori privod oleja do pretlakoveho ventilu a az potom do valca. Ked rychlo potiahnes a kopes na nizkych otackach nestihne sa to natlakovat. Skus pridat a nebude to tak padat.