Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
Novy stoji myslim 120eur, no mne sa ho podarilo zohnat použivany 2mesiace za 60euro. A teši ma že to je česky Magneton, lebo boli vraj aj nejake činske a tie mali uloženy pastorok v jednom ložisku a ten ničil venec ale tento ma dve ložiska a malo by to byt dobré. Niekedy som dokonca prekvapeny že tak bezproblemovo chytí, lebo mam v prdeli vstrekovacie čerpadlo a aj tak chyta slušne. Čerpadlo už mam tak zlé že mi tlači naftu von cez regulator kolo tiahla plynu, len nemam ho kedy dat spravit. Najradšej by som kupil novu uloženku za solidný peniaz lebo ti dnešní čerpadlari to je slabe štastie.....
Nemáte někdo Bělorusa na prodej, příp. nevíte o někom - kde sehnat?
Resp. dá se vůbec sehnat kus který je jakžtakž bez GO provozuschopný (chci to jen na bagrování okolo domu, a nových základů RD, ...)?
Resp. dá se vůbec sehnat kus který je jakžtakž bez GO provozuschopný (chci to jen na bagrování okolo domu, a nových základů RD, ...)?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
A oplati sa ti to? Lebo sa moze stat ze lacejsie vyjde zaplati jcb alebo podobne bude to skor a ma to aj lyzicu na zasypavanie a posun Do strany.
Mas dielnu a nejke naradie? Si technicky typ?
Mas dielnu a nejke naradie? Si technicky typ?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Opravit cosi asi zvládnu... (..asi i GO, ale nerad bych byl ještě rok po koupi s ním zavřený v garáži )
Jaké typy JCB třeba myslíš?
Bělorusy jsem viděl prodávat i za 40tis., což JCB bude od 140tis a případná oprava asi bude jen stylem "koupě nového dílu" - ale třeba se pletu.
Bělorusy jsem viděl prodávat i za 40tis., což JCB bude od 140tis a případná oprava asi bude jen stylem "koupě nového dílu" - ale třeba se pletu.
Tym JCB myslel zavolat si niekoho na takom stroji aby ti to spravil. Pokial ta tlaci termin tak by som sa tiez priklanal k takemu rieseniu. S Bielorusom to je tak, ze ked si si ho sam nerobil ani sa mu nevenoval, tak nevies ako a kde ta prekvapi. Viem o com hovorim.nnntomas píše:Opravit cosi asi zvládnu... (..asi i GO, ale nerad bych byl ještě rok po koupi s ním zavřený v garáži )
presne tak bielorus je stroj ktorý už 20 rokov nema v podstate žiadny servis... kto ho ma na nom urobi čo musi a pošle ho do sveta, takže najsť kus ktorý je ozaj udržovaný a fit je skoro nemožné, lebo kto ho ma v takom stave tak ho do sveta za 50 tisic neda...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
-
- Kontaktovat uživatele:
Myslel to spíš tak, že je lepší si někoho najmout s JCB kdo ti to udělá, něco mu zaplatíš a máš to bez starostí. Ona je to hezká vize, ale s belorusem opravdu neee. Proležíš pod ním rok než bude trochu provozuschopný, během prace budeš stejně zjišťovat že by to chtělo opravit toto, a tamto, a tady to ještě. Za 40 ho koupíš, 80 - 100 do něj postupně nasypeš, a za 40 ho po 3 letech zase prodáš. Kde je tvůj čas a tech 100? Nedaly se použít jinak a jinde... Jestli můžu radit a máš nejaké penize, kup si slušný minibagr okolo 2 - 3 tun v solidním stavu, udělej si s ním kolem domu, zahradu, a pak ho za stejné love prodej. Pokud penize nemáš, nech si to udělat službou viz výše. Ale beloruse opravdu neee.
Zetor 6718 - motor 7701, portály Proxima 40 kmh :-)
JCB 2CX - takové malé kopátko
Case JXU 95 a Mercedes Unimog U2100 Agrar
Aha...tak to já předpokládal, že za 50tis. koupím, max. 10tis. nasypu... a jelikož je to stará masa železa, tak to bude kopat pořád
Kolik by vyšel nějaký ten "novější" 2-3 tunový stroj na domácí kopání? Kubota, JCB? Dokážou takové ty minibagry kolem 1,5tuny vykopat jámu pro sklep?
Kolik by vyšel nějaký ten "novější" 2-3 tunový stroj na domácí kopání? Kubota, JCB? Dokážou takové ty minibagry kolem 1,5tuny vykopat jámu pro sklep?
-
- Kontaktovat uživatele:
Mrkni se na inzerci jak se pohybují ceny. Osobně bych na základy a sklep doporučil něco od 2 tun výš, váha bagru je alfa a omega pro výkon při práci. Neříkám že s 1,6 tuny se to nedá vykopat, ale zabere to daleko více času a námahy. Projeď si nějaké diskuze, ať už tady, nebo spíš na www.bagry.cz , uděláš si obrázek o značkách, výkonech, možnostech, a uvidíš co dál.
Na bagry.cz jsem diskuze pročítal, něco i tady... vyšlo mi z toho, že na novější stroje je potřeba investovat tak 200-400tis. ...proto jsem skončil u Běloruse
-
- Kontaktovat uživatele:
jojo, s těmahle penězma musíš počítat, ale výhodu máš v tom že je po dostavění domu vpodstatě dostaneš zpět při prodeji stroje. Pokud ho udržíš v dobrém stavu je pokles ceny minimální. Pokud peníze na něco lepšího nemáš, je lepší to nechat udělat službou jak jsem psal já a jiní.
Mj. dělal jsi někdy na bagru nebo podobném stroji? Na staré stroje typu bělorus a ostrovek apod. musíš mít trpělivost a "vědět jak na to", ale i tak je ta práce s tím spíš ke vzteku. Na novém stroji je schopný se za relativně krátkou dobu naučit dělat obstojnou práci i člověk který v tom nikdy neseděl.
Mj. dělal jsi někdy na bagru nebo podobném stroji? Na staré stroje typu bělorus a ostrovek apod. musíš mít trpělivost a "vědět jak na to", ale i tak je ta práce s tím spíš ke vzteku. Na novém stroji je schopný se za relativně krátkou dobu naučit dělat obstojnou práci i člověk který v tom nikdy neseděl.
Ja by som to tak katastrofalne zas nevydel.... Ja som predal Bielorusa ktorí som mal porobeny a dalo sa nan spolahnut, je pravda že zo začiatku boli poruchy alebo teda skvor večšie uniky oleja ktore som postupne odstranil, ale potom k posledku ked stim človek robil rozumne tak nebol stim strojom problem (napriklad z retazou otoču za 5rokov čo som ho mal nebol ani raz problem), ale nebolo nan roboty ani času tak som ho predal a predaval som ho rok lebo som zan chcel aj adekvatnu cenu 2500eur. Nakoniec sa našiel kupec ktori na opravovanie moc nebol tak chcel taki ktori mu spravi všetki vykopove prace, a ked mi po nejakich dvoch rokoch volal tak bol spokojny vraj spravil všetku robotu čo potreboval, a že akurat jeden piest musel dat pretesnit inak že mašina maka v pohode. Ja som si medzičasom kupil dalšieho lebo bola nejaka narazova robota, pretesnil som narychlo 3 piesty a je boja schopny robotu spravil, ale trebalo by sa mu povenovat, veci by som aj mal nachystane len ten čas....
Pasove minibagre sa aj mne velmi pačia, alebo take JCB 2CX len ked by som sa po taku mašinu niekedy dopracoval tak by som musel snou robit každy den, obyčajny človek si nemože nechat stat na dvore pol miliona ked ho v podstate ani nemá
Pasove minibagre sa aj mne velmi pačia, alebo take JCB 2CX len ked by som sa po taku mašinu niekedy dopracoval tak by som musel snou robit každy den, obyčajny človek si nemože nechat stat na dvore pol miliona ked ho v podstate ani nemá
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
To vies ked niekto pracuje z bagrom ako z rylom tak mu to nejde. Ale ked pekne tahas lyzicu a krajas do nej zeminu tak to ide hned inac.majkl.fiat píše:jojo, s těmahle penězma musíš počítat, ale výhodu máš v tom že je po dostavění domu vpodstatě dostaneš zpět při prodeji stroje. Pokud ho udržíš v dobrém stavu je pokles ceny minimální. Pokud peníze na něco lepšího nemáš, je lepší to nechat udělat službou jak jsem psal já a jiní.
Inak dnes sme vymenili povodne hlavy pre mazety za euro manzety. Brnkacka. Hlavne ked uz boli doma cez rok tusim. Navyse po vymontovani starych nas cakalo prekvapko modre manzety boli na urcitych miestach znova spalene . Neskor dodam foto
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
A jakou má vůbec Bělorus hodnotu - třeba starší vs. novější typ? Je v tom nějaký rozdíl? Který spíše brát? Novější má delší rameno, ale prý se sním hůře dělá (5 pák na podkopu). Také je otázka, jestli vzít ten u kterého prodejci píšou "plně funkční" nebo ten kde "něco" teče, má prasklý blok, atd... jestli tedy není lepší si ho dát do "cajku" doma sám. (Dobře, strávím s ním rok v garáži, nic mě zatím netlačí.)
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Ak mas moznost tak novsi typ, na jednu paku navaris pedal a bude . Ono aj na novom type je tusim 3 moznosti napojenia trubiem do rozvadzacov. Vyhodit tie klbove prechodky a dat hadice. Je dobre mat niekoho s CO2 zvarackou alebo autogenom.
Musi to ist nastartovat a musi to hybat vsetkym co ma. Ozaj novsi typ ma jedno hlavne cerpadlo a jednoduchsiu hydrauliku.
Ze to niekde troska tecie to sa vecsinou da spravit myslim hydraulika. Prasknuty blok by som rozhodne nebral.
Musi to ist nastartovat a musi to hybat vsetkym co ma. Ozaj novsi typ ma jedno hlavne cerpadlo a jednoduchsiu hydrauliku.
Ze to niekde troska tecie to sa vecsinou da spravit myslim hydraulika. Prasknuty blok by som rozhodne nebral.