Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
Prosím vás, nevíte někdo, jestli pasuje vložka (válec) motoru MTZ 80 na bělorusa(novější typ)?
to neviem ale po malej uprave pasuje z 80 crystalaFiškus píše:Prosím vás, nevíte někdo, jestli pasuje vložka (válec) motoru MTZ 80 na bělorusa(novější typ)?
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Ta vlozka z Crystala je kratsia a piest z nej vychádza.cont33 píše:to neviem ale po malej uprave pasuje z 80 crystalaFiškus píše:Prosím vás, nevíte někdo, jestli pasuje vložka (válec) motoru MTZ 80 na bělorusa(novější typ)?
Zdravím,
Všetkým želám pekné prežitie Vianočných sviatkov v kruhu rodiny.
A po dlhšej dobe pridám prvé video Bielorusa. Bohužiaľ nie je dosť času filmovanie, keď je robota a iné povinnosti tak aspoň "zatiaľ" toto video a dúfam, že nie posledné :-)
https://www.youtube.com/watch?v=wnPS51W ... e=youtu.be
Všetkým želám pekné prežitie Vianočných sviatkov v kruhu rodiny.
A po dlhšej dobe pridám prvé video Bielorusa. Bohužiaľ nie je dosť času filmovanie, keď je robota a iné povinnosti tak aspoň "zatiaľ" toto video a dúfam, že nie posledné :-)
https://www.youtube.com/watch?v=wnPS51W ... e=youtu.be
Všetkým pekne sviatky!!!
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
K tomu videu. si ako inak neodpustím komentar... pri natiahnutom ramene maš menšiu rýpnu silu preto to nejde ... Každý bager ma oprimalne využitie rýpnej sily ked rameno z nasadou zviera pokial možno pravý uhol. Takže ked kopeš v takom zlom materialy snaž sa postaviť tak aby si bol bližšie. do lyžice naberaj material násadou a lyžicu len privieraj po malých usekoch tym ten material podvihneš a ulahčíš naberanie, Pri maximalne natiahnutom ramene a nasade ked kopeš tak že zavieraš lyžicu môže sa ti velmi lahko stať že ohneš piestnicu čo zaviera lyžicu.
Ďakujem Cont za radu
Tak ono kopal brat ja som filmoval, ale musím si to vyskúšať aj ja ako mi to pôjde, aj keď najlepšie keby sa to naučil jeden poriadne a potom ďalší.
musi človek "citit" z tým strojom.. ked mu lahodiš tak dokaže vela... optimalne využívaš silu hydrauliky, nemaš zbytočne dlhý pracovný cyklus. (čas za ktorý naberieš material a vysypeš a znova prideš do polohy ked začinaš naberať) Tym šetriš čas, stroj, aj PHM...Bagrista píše:Tak ono kopal brat ja som filmoval, ale musím si to vyskúšať aj ja ako mi to pôjde, aj keď najlepšie keby sa to naučil jeden poriadne a potom ďalší.
Všem "Bělorusákům" :-D přejeme se Žerykem šťastný nový rok, pevné zdraví a málo poruch :-)
zdravím kolegové, v první řadě bych Vám rád popřál všechno nejlepší do nového roku 2016, ať se daří!
Stal jsem se nedávno majitelem Bělorusu EO 2621 a rád bych Vás poprosil o pár rad. Rád bych vyměnil náplně (olej) v hydraulice a v motoru.
Dostal jsem od kamaráda celkem slušné množství převodového a staršího hydraulického oleje, který bych rád použil (převodového mám více).
Chtěl jsem se zeptat zda je možné převodový olej použít do hydrauliky? Do motoru dám určitě motorový 15w-40, ale trochu se bojím, že do hydrauliky musím dát také motorový (přečetl jsem si to tady u dost příspěvků) aby se mi nestalo, že se mi ten převodový olej z hydrauliky dostane do motoru a motor zadřu - bohužel od původního majitele nemám žádné info, protože to zdědil a informaci zda se dostává olej z hydrauliky do motoru nemám.
Jak byste to prosím udělali? Rád bych samozřejmě ušetřil za nový olej a použil olej co mám k dispozici.
Druhá otázka je, zda vypuštění chladící kapaliny (vody) stačí udělat kohoutem v nejnižším bodě traktoru nebo má Bělorus více vypouštěcích kohoutů a musím vodu vypustit z více míst.
Děkuji moc.
Firewall - Lukáš
Stal jsem se nedávno majitelem Bělorusu EO 2621 a rád bych Vás poprosil o pár rad. Rád bych vyměnil náplně (olej) v hydraulice a v motoru.
Dostal jsem od kamaráda celkem slušné množství převodového a staršího hydraulického oleje, který bych rád použil (převodového mám více).
Chtěl jsem se zeptat zda je možné převodový olej použít do hydrauliky? Do motoru dám určitě motorový 15w-40, ale trochu se bojím, že do hydrauliky musím dát také motorový (přečetl jsem si to tady u dost příspěvků) aby se mi nestalo, že se mi ten převodový olej z hydrauliky dostane do motoru a motor zadřu - bohužel od původního majitele nemám žádné info, protože to zdědil a informaci zda se dostává olej z hydrauliky do motoru nemám.
Jak byste to prosím udělali? Rád bych samozřejmě ušetřil za nový olej a použil olej co mám k dispozici.
Druhá otázka je, zda vypuštění chladící kapaliny (vody) stačí udělat kohoutem v nejnižším bodě traktoru nebo má Bělorus více vypouštěcích kohoutů a musím vodu vypustit z více míst.
Děkuji moc.
Firewall - Lukáš
nazdar Tak nech ťa mašinka dobre poslucha... Ten prevodový by som do hydrauliky určite nedaval... Bielorus ma vypuštaci kohut jeden pred kabinou a jeden je na kolene pod vodnou pumpou. Občas sa stane že ten pod vodnou pumpou je zničeny tak tam namiesto vypuštacieho kohuta je len šrob. Ale pokial ti netečie chladič a sustava je tesna tak tam daj nemrznucu zmes a máš pokoj....
díky za odpověď. S tím, že by jsi nedával převodový olej jsi mě nepotěšil /mám ho fakt hodně/.cont33 píše:nazdar Tak nech ťa mašinka dobre poslucha... Ten prevodový by som do hydrauliky určite nedaval... Bielorus ma vypuštaci kohut jeden pred kabinou a jeden je na kolene pod vodnou pumpou. Občas sa stane že ten pod vodnou pumpou je zničeny tak tam namiesto vypuštacieho kohuta je len šrob. Ale pokial ti netečie chladič a sustava je tesna tak tam daj nemrznucu zmes a máš pokoj....
A tím kohoutem, který je pod vodní pumpou lze vypustit všechnu vodu? Opravovali jsme tento kohout právě, protože byla úplně urezlá zámrzná zátka, takže zatím nechci dávat fridex, protože nevím zda to ještě někde neuniká. Jakmile vyzkouším a bude to OK, tak dám určitě nemrznoucí směs.
to je najnižší bod takže tadial vytečie všetko ale z bloku musiš vypustiť tam pred kabinou inak by ti v bloku voda zostala,firewall píše:díky za odpověď. S tím, že by jsi nedával převodový olej jsi mě nepotěšil /mám ho fakt hodně/.cont33 píše:nazdar Tak nech ťa mašinka dobre poslucha... Ten prevodový by som do hydrauliky určite nedaval... Bielorus ma vypuštaci kohut jeden pred kabinou a jeden je na kolene pod vodnou pumpou. Občas sa stane že ten pod vodnou pumpou je zničeny tak tam namiesto vypuštacieho kohuta je len šrob. Ale pokial ti netečie chladič a sustava je tesna tak tam daj nemrznucu zmes a máš pokoj....
A tím kohoutem, který je pod vodní pumpou lze vypustit všechnu vodu? Opravovali jsme tento kohout právě, protože byla úplně urezlá zámrzná zátka, takže zatím nechci dávat fridex, protože nevím zda to ještě někde neuniká. Jakmile vyzkouším a bude to OK, tak dám určitě nemrznoucí směs.
Chlapi čím se lišil typ 6AM od typu 6M?