WARINSKY K 162 OSTROWEK
Moderátor: Franta.cz
Re: WARINSKY K 162 OSTROWEK
az budete startovak,natoc video ursusi73! bude mi cest ho videt!
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
Zdravím šťastné a zkušené uživatele ostrowku,
Měl bych na Vás dotaz. Mám možnost koupit ostrowek k162 v relativně pěkném stavu za takřka šrotovou cenu. Měl by mít jen jednu vadu. Nejde zařadit zpatecka. Zajímalo by mě, zda už někdo něco takového řesil a co by to mohlo být. Je mi jasné, že po otevření víka převodovky bych byl chytřejší, ale nechci do toho moc vrtat, aby si to případný prodejce nerozmyslel, pokud by to byla třeba jen vidlička, nebo něco podobně banalniho. Jak je složita oprava, pokud by bylo ko něco jiného - např. kolečko, apod. Je možné jej vyměnit, aniž by se musela sundat celá nástavba? Dá se to nějak rozumně doma svépomocí?
Vím, že je pod tím schovaný ursus/zetor, ale zatím to zkouším tady..jestli to není nějaká specialita tohoto stroje. Jestli se při použití, ke kterému je stroj určen nějaká konkrétní část nadměrné neopotrebovava.
Diky.
Měl bych na Vás dotaz. Mám možnost koupit ostrowek k162 v relativně pěkném stavu za takřka šrotovou cenu. Měl by mít jen jednu vadu. Nejde zařadit zpatecka. Zajímalo by mě, zda už někdo něco takového řesil a co by to mohlo být. Je mi jasné, že po otevření víka převodovky bych byl chytřejší, ale nechci do toho moc vrtat, aby si to případný prodejce nerozmyslel, pokud by to byla třeba jen vidlička, nebo něco podobně banalniho. Jak je složita oprava, pokud by bylo ko něco jiného - např. kolečko, apod. Je možné jej vyměnit, aniž by se musela sundat celá nástavba? Dá se to nějak rozumně doma svépomocí?
Vím, že je pod tím schovaný ursus/zetor, ale zatím to zkouším tady..jestli to není nějaká specialita tohoto stroje. Jestli se při použití, ke kterému je stroj určen nějaká konkrétní část nadměrné neopotrebovava.
Diky.
- malotraktorpetr
ne to je jak zetor ale s ramem a podkopem ale pokud mas cas a mas prostory tak si to udelas sam
pawka: štartovať ostrowek budeme onedlho, ale s tým videom to bude troška ťažšie. S Ostrowkom musíme pred dom, aby sme z garáže vyšli s majorom, potrebujem ho previesť k otcovi. A sme nato len dvaja, ja a otec po operácii .... Okrem toho nemám ani slušný mobil, ktorým by som urobil to video...Inak obrázky nášho ostrowka tu vo vlákne sú, ak by si si ho chcel obzrieť
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
- malotraktorpetr
je to vlastne ursus 4011 motor 4002 a prevodovka je stejna jak 4011 ale ma jinak rizeni myslim ze lepsi reseno ze se dat zdelat pomoci 8 sroubu
http://www.kubikzetor.cz/katalogy-zetor ... chod/?p=99
http://www.kubikzetor.cz/katalogy-zetor ... chod/?p=99
- malotraktorpetr
https://www.youtube.com/watch?v=AWCGOydhSH4
https://www.youtube.com/watch?v=c_SnHidd-Bo
tady neco nasel snad to pomuze
https://www.youtube.com/watch?v=c_SnHidd-Bo
tady neco nasel snad to pomuze
Ok, díky za informaci a odkazy. Ještě bych rád věděl, zda musím opravdu sundat celou nástavbu, abych mohl vyměnit kolo v převodovce..
Diky
Diky
- malotraktorpetr
no nevim jak to rozdelat a le urcite bude reseni . put sundat portaly rozvodovku a pak prevodovku nebo nejak od motoru ale to musis si sam rozvrhnout jak to budes delat
Ahoj.... tak niečo podobné som robil na našom Ostrowku K-162, niekde by tu mali byť aj fotky. Menil som radiace (presuvné) koleso druhej a tretej rýchlosti. Nástavbu som dolu nedával, dokonca ani lyžicu čeláku som nemal dole. Problém je v tom, že musíš vymontovať von prevodovku, čo síce nie je nejak moc ťažké, ale všetko závisí od zručnosti a vybavenia....ono vybrať motor vrchom ponad rám v domácich podmienkach, nie je žiadna malina a tá prevodovka spod kabíny tiež nevyšla sama....A ak treba meniť ozubené kolo (vždy sa toho nájde viac) musíš vymontovať prevodovku.
martta píše:Ok, díky za informaci a odkazy. Ještě bych rád věděl, zda musím opravdu sundat celou nástavbu, abych mohl vyměnit kolo v převodovce..
Diky
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Ahoj pawka, tak som ti natočil to video dúfam, že ti to pôjde, video som robil prvýkrát Inak sme skúšali fungl-novú baterku, štartoval otec a málo mu pridal, obyčajne nám aj po pol roku "chytí" na pol otáčky. A to som teraz aj naftu naťahal.... https://www.youtube.com/watch?v=W7-iCx7oaf4
pawka píše:az budete startovak,natoc video ursusi73! bude mi cest ho videt!
mate ho pekne zachovalej,jen ta maska, kazdej ji ma zmuchlanou,nechapu:-) my ji meli nasracku,jezdili i beznarazniku,ani k nemu nebyl. cytnul pekne. vypada jak nove koupenej,nikne ani spina!
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
pawka: to chytil dosť zle... inak štartuje na pol otáčky aj po zime ale otec sa priznal, že asi pridal málo plynu a zrejme nezaplo v čerpadle štartovaciu dávku paliva. A špina tam nie je preto, že motor a prevodovku som mal demontovanú, obal prevodovky bol vyčistený a nastriekaný farbou. Motor som len očistil..... odvtedy stroj takmer nepracoval, keď nerátam to, že naložil asi 3 multikáry hliny inak fotky z opravy sú tu vo vlákne...asi si ich videl. Tak sa maj
-
ahoj kluci, sem tu novej.. koupil sem minuly tyden Ostrowek 162, zatim se s tim seznamuju, co me teda trochu trapi, ze kdyz nalozim predni lopatu, nebo podkop, tak musim pridat hodne plynu, aby se zvedly.. zaklapavani predni lopaty a otaceni i ovladani zadni lopaty funguje super, ale to zvednuti bez dost plynu nedava... na co se mam prosim zamerit? dolil sem 35l oleje a nejsem jeste ani na spicku merky.. je mozny, ze to dela kvuli tomu, ze je tam malo oleje? dekuju
-
a jeste poradte prosim, kde sehnat manzety na pistnice na ostrowek K162.. dekuju, u nas nic nemaji..
Cau,
K tvemu prvnimu problemu: Nechce se zvedat jen plny nebo i pokud je prazdny (jak podkop ta predni radlice).
Olejem si myslim to nebude, pokud to jde jak pridas tak cerpadlo asi nedava dostatecny tlak na nizke otacky (zkus mrknout na filtr je bud dole u nadrze nebo pod zadnim podkopem, myslim na stane 30 tohoto vlakna je fotka). Ale treba ja pri praci s podkopem mam zvysene otacky on pak dela o dost rychleji nez na volnobeh. A pri prac i s predni lzici to neresim protoze u toho vetsinou jezdim takze si pridavam porad. Jde o to kolik musis pridat, urcita mira je asi normalni.
A druhy: Manzety kupuju normalne v nahradnich dilech na Zetory, Tatry ap u nas v JZD. Nejsou to zadne specialni pro ostroweka ale normalni ceska vyroba. Sada na jednu pistnici je tak okolo 400kc. Hadice si nechavam delat u nas na miru (poradil mi to chlap co ma JCB), Ted sem kupoval na predni zdvih (pomerne dlouha asi 1,25m) a stala 550kc
K tvemu prvnimu problemu: Nechce se zvedat jen plny nebo i pokud je prazdny (jak podkop ta predni radlice).
Olejem si myslim to nebude, pokud to jde jak pridas tak cerpadlo asi nedava dostatecny tlak na nizke otacky (zkus mrknout na filtr je bud dole u nadrze nebo pod zadnim podkopem, myslim na stane 30 tohoto vlakna je fotka). Ale treba ja pri praci s podkopem mam zvysene otacky on pak dela o dost rychleji nez na volnobeh. A pri prac i s predni lzici to neresim protoze u toho vetsinou jezdim takze si pridavam porad. Jde o to kolik musis pridat, urcita mira je asi normalni.
A druhy: Manzety kupuju normalne v nahradnich dilech na Zetory, Tatry ap u nas v JZD. Nejsou to zadne specialni pro ostroweka ale normalni ceska vyroba. Sada na jednu pistnici je tak okolo 400kc. Hadice si nechavam delat u nas na miru (poradil mi to chlap co ma JCB), Ted sem kupoval na predni zdvih (pomerne dlouha asi 1,25m) a stala 550kc
Tomas Vondracek píše:a jeste poradte prosim, kde sehnat manzety na pistnice na ostrowek K162.. dekuju, u nas nic nemaji..