UKT,LKT a parta z lesa VIII
Moderátor: Franta.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII
Chlapi, pro ty kteří znali.. Včera zemřel pan Ing Jaroslav Polák
-
- Kontaktovat uživatele:
Chlapy, jak účtujete vožení dřeva na vyvážecím vleku z lesa od pařezu rovnou do chalupy ?
Mh, hodiny, nebo od kubíku ? Okruh cca 5 - 8 km.
Mh, hodiny, nebo od kubíku ? Okruh cca 5 - 8 km.
Odvoz palivového dřeva účtuju od hodiny, protože kolikrát si chataři vymýšlení nesmysly a pak to za kubík ani Mh nevychází.
-
- Kontaktovat uživatele:
Můžete uvezt nějakou částku ?
Kolikrát se s fůrou počítáno od začátku nakládky po dokončení skládání jebeš tři hodiny + něco procestuješ, a potřebuješ aby ti zbylo něco na kafe a něco pod polštář. Takže když si řekneš tři tisíce za fůru je to málo ,nebo moc ? Když vyvážíš na skládku od pařezu ,uděláš za den plus mínus šest sedum hodin zhruba padesát kubíků. To je při stošedesáti za kubík osum tisíc. Tady se otočíš dvaktát a je to za šest, ale určitě spálíš víc nafty. No prostě tohle šontání s palivem lidem do zahrad je strašně nevděčný a snažím se to nedělat. Další věcí je že na těch našich vývozkách nemáme SPZ a na silnici můžeš jen bez nákladu. Každýmu to rozmlouvám a když mu to takhle hodím na papír od cementu, uzná že je lepší zaplatit pět tisíc dopravnýho za celej klaďák, pakliže toho má víc.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....
-
- Kontaktovat uživatele:
neumíte někdo celý kladak paliva ke Kutný Hoře ale od někoho slušného idealně do sz papír není třeba
RS 09
Já s vyvážečkou 800/mth. Je to opravdu strašně nevděčný. Pro někoho jsme strašně drahej a druhej je spokojenej, že jsem levnej. Podle mě pod 800 nejít to už pak je charita.
-
- Kontaktovat uživatele:
Natočil jsem 21,00 Mh, v traktoru jsem strávil 26 hod. a celkem převezl 51,00 m3. 23,00 m3 bylo na rampě.
Počítám 600/h nebo 800/Mh. Plus mínus to vychází podobně. Vožení paliva nevděčné je, ale už to neřeším. Kdo chce, ozve se zas a ti ostatní moje číslo zapomenou.
Ahoj,
Kolik kubíku smrku nakládáte na silnici ?
Kolik kubíku smrku nakládáte na silnici ?
Ahoj, dělal jste někdo pro firmu Martin Lang od Protivína?
Mám pro něj vyvážet, tak se chci zeptat, jestli je solidní, dík.
Mám pro něj vyvážet, tak se chci zeptat, jestli je solidní, dík.
Do lesa se nedá tak jsem dneska testoval linku na výrobu paliva.Chce to tedy doladit, ale principiálně je dobrá
Franto linka pěkná ale na fotce chybí mezičlánek mezi pilou a štěpinami ve štusu, jestli to je kalač uschovaný mimo záběr, tak to teda neberu
Tohle je do 30cm to topím v celku bez štípání.
Na silnější mám toto.
Na silnější mám toto.
Taky jsem se tak drbal se dřevem, už bych to nechtěl, přešel jsem na stepku a topení mám hotové v lese za 2 hodky, doma naházene do sklepa za půl hodiny a vydrží mi to na na 1,5 měsíce, 1x denně plním nasypku, jinak se nestarám, vím kolik je s přípravou dřeva práce a už bych ho nechtěl.
Zeman není můj prezident. http://www.youtube.com/watch?v=UEHkoHZg50M