pretlakový ventil na zadnom rozdelovači... bud roztrhlo gumičky, alebo sa tam dostala nejaká špinaKiller Koly píše:ahoj, potreboval bych poradit: bagr ma dost slabou a pomalou hydrauliku, kope prakticky jen na plny plyn a to nijak uspokojive. olej nikde nijam zvlast neutika, par kapek za den. radlice, otoc a patky ale slapou vyborne i na volnobeh. kde bych mel hledat zavadu? vymenil jsem hlavni cerpadlo, ale vubec to nepomohlo. taky nepredpokladam, ze by netesnily pisty, pochybuju, ze by to byly 4 naraz. zavada se projevila najednou, nebylo to nic pozvolneho, ze by to nejak vynechavalo. kde bych mel hledat chybu? pro jistotu davam video, jak to (ne)funguje
https://www.youtube.com/watch?v=O_5kO09X0O8
Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Alebo v nom praskla spruzina, ale ked hovoris ze obe patky idu, mas stary ci novy typ?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- Killer Koly
mam stary kulaty typ se dvema cerpadly. kde ten ventil najdu? jestli je to ten sroub za pakou ovladani ramene,
http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka/# ... e-0028.jpg
menil jsem tam nedavno gumicky a pruzine nic neni
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
to že si ich nedavno menil neznamená že sú stále dobré... a kludne sa mohlo stať že je pot ventilom kus starej gumičky ktorá sa tam dostala z okruhu z ktorehokolvek piesta a už nezatvorilo ten ventil a uteká ti tadial tlak. Len to znova rozober to je 5 minut roboty..Killer Koly píše:mam stary kulaty typ se dvema cerpadly. kde ten ventil najdu? jestli je to ten sroub za pakou ovladani ramene,
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
- Killer Koly
tak jsem podle rady rozebral ventil (doufam, ze takhle to ma byt)cont33 píše:to že si ich nedavno menil neznamená že sú stále dobré... a kludne sa mohlo stať že je pot ventilom kus starej gumičky ktorá sa tam dostala z okruhu z ktorehokolvek piesta a už nezatvorilo ten ventil a uteká ti tadial tlak. Len to znova rozober to je 5 minut roboty..Killer Koly píše:mam stary kulaty typ se dvema cerpadly. kde ten ventil najdu? jestli je to ten sroub za pakou ovladani ramene,
http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka#F ... e-0003.jpg
a mam par dotazu - predpokladam, ze na vine je asi ta kulicka, je dost vymackana
http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka#F ... e-0004.jpg
dal bych chtel vedet, jestli to osazeni v telese ventilu ma byt opravdu takhle excentricke, prijde mi to divne (vyznaceno zelenou linkou). a ma to nejaky vliv na montaz toho telesa s gumickama?
http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka#F ... -0002a.jpg
a dalsi vec, gumicky jsem nesehnal o ctvercovem prurezu, jen kulate, nicmene tesni dost dobre a jsou OK. muzu je tam nechat?
a jak nastavim tlak, kdyz nemam tlakomer? existuje nejaka stredni poloha toho nastavovaciho ventilu? a kam mam pripojit tlakomer v pripade, ze bych tlakomer sehnal?
http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka#F ... e-0028.jpg
jinak v tom ventilu nic nebylo, vsechno je ciste
diky moc za rady
Tak ta kulička je podle mě úplně v háji.Jestli ti sedla pootočená tím vymačkaným na sedlo,tak to nemohlo bejt dobrý.Oměř průměr a sežeň novou.Tu bych pak vložil dovnitř na sedlo ventilu a jednou středně silnou ranou přes tyčku odpovídajícího průměru do ní klepnul.Aby Ti neutíkala při poklepu ta tyčka z kuličky do strany,udělej na jejím dně vývrt vrtákem.Jen takový zahloubení.(mimochodem to zahloubení pro kuličku je určitě origo i v tom osazeným válečku co na něj pak nasazuješ pružinu viď?)
Tím by se mělo sedlo trochu poddat a přizpůsobit tvaru nové kuličky a teprv pak, bych to montoval dohromady.Jinak podle mě ty O-kroužky tam patří(kruhový průřez).Plochý byly jen proto,že byly omačkaný a ztvrdlý.Teda jestli myslíš ty na obrázku na vnějším plášti ventilu.Jinak abych nekecal-používají se taky o-kroužky v kombinaci s opěrným kroužkem a ten už bývá plochého přúřezu,max s vybráním pro o-kroužek.Ale to bys asi poznal podle toho,že jsou ty těsnění v jedný zástavbě-drážce dvě.
Tím by se mělo sedlo trochu poddat a přizpůsobit tvaru nové kuličky a teprv pak, bych to montoval dohromady.Jinak podle mě ty O-kroužky tam patří(kruhový průřez).Plochý byly jen proto,že byly omačkaný a ztvrdlý.Teda jestli myslíš ty na obrázku na vnějším plášti ventilu.Jinak abych nekecal-používají se taky o-kroužky v kombinaci s opěrným kroužkem a ten už bývá plochého přúřezu,max s vybráním pro o-kroužek.Ale to bys asi poznal podle toho,že jsou ty těsnění v jedný zástavbě-drážce dvě.
Ta excentricita osazení by při správný montáži tý kuličky neměla bejt až takovej problém.Pokud kulička dobře dosedne na sedlo a pružina jí tam jistě dotlačí,bude to OK.(tolik to hozený do strany zas nebude)Jde jen o to, aby si kulička dobře na to sedlo...no hačla. Jinak jak nastavit tlak Ti neporadím,páč mám Žeryka teprve chvíli a to hydr. schéma nemám ještě tak zmáknutý.Ale zkus manuál co je na ULOZTO ke stažení.Mělo by to bejt dost podobný jestli ne stejný.Myslím,že se to bude lišit max úrovní tlaku.Páč starej Bělorus a novej má jiný parametry co se týče průměrů manžet ve válcích atd.Alespoň podle toho co jsem se tu dočetl na foooru Práci zdar!
pokial je to len exentrické ale gumičky tesnia dobre tak to je v pohode. No ked až teraz píšeš že nemaš ako nastaviť tlaky tak je to trocha problem možno že celý problem bol v tom... Tá gulička sa mohla pootočiť a tadial ti utekal tlak. Vymen guličku a tlak nastav od oka a to takto....
1. lyžicu polož na zem tak aby násada išla kolmo k zemi.
2. pomali priťahuj pretlakový ventil pri zapnutom zdvihu a mierne zvýšených otáčkach volnobehu až pokial sa nezačne pomali dvihať. ale len tak že citiš že ma snahu sa zodvihnuť, ale ked uberieš plyn tak sa vrati na zem. To je ale len také krajné riešenie ked nezoženieš tlakomer.
1. lyžicu polož na zem tak aby násada išla kolmo k zemi.
2. pomali priťahuj pretlakový ventil pri zapnutom zdvihu a mierne zvýšených otáčkach volnobehu až pokial sa nezačne pomali dvihať. ale len tak že citiš že ma snahu sa zodvihnuť, ale ked uberieš plyn tak sa vrati na zem. To je ale len také krajné riešenie ked nezoženieš tlakomer.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Nedavaj prosim ta taketo rady, tlak sa mera tlakomerom bodka. Ano O kruzky tam patria normalne oni saa prisposobia tvaru drazky casom. Vymen gulicku a uvidi sa A NIKDE NIC NEKLEP, inak uz si niesom isty ci gulicky som nemal z riadenia lady z loziska co drzia snek. ale pre istotu zmerat priemer http://www.lada-dily.cz/produkty/detail ... 22023.html
Inak este ti v rozvadzaci ostal zvysok ventilu, asi by bolo dobre tto vybrat vonku aby sa vyplavilo vsetko ak tam nieco je, zo spodu je to zakryte krytkou 3xM8 skrutka. A vytlacit to von. zamozrejme prefuknut vsetky mini dierky co tam su
Mam na teba prosbu zmeraj mi rozmery(dlzka, sirka-priemer, hrubka drotu) tej kratkej a dlhej pruziny, dik
Inak este ti v rozvadzaci ostal zvysok ventilu, asi by bolo dobre tto vybrat vonku aby sa vyplavilo vsetko ak tam nieco je, zo spodu je to zakryte krytkou 3xM8 skrutka. A vytlacit to von. zamozrejme prefuknut vsetky mini dierky co tam su
Mam na teba prosbu zmeraj mi rozmery(dlzka, sirka-priemer, hrubka drotu) tej kratkej a dlhej pruziny, dik
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- Killer Koly
http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka#F ... pruiny.jpg
tady jsou rozmery pruzin
jeste mam dotaz: vyndal jsem i ten spodek (puvodne jsem nemel tuseni, ze to ma vic dilu, dik za radu) a nemaji tady taky byt nahodou tesnici krouzky? jestli ano, tak asi vim, proc mi to nebagruje. jinak ventil byl uplne cisty a vporadku
http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka#F ... e-0009.jpg
do kulicky samozrejme mlatit nebudu, taky mi to prislo trochu mimo, krasne tam zapadne vlastni vahou. sehnal jsem ji uplne novou v prodejne lozisek, stala pouhe 3,- kč
a jeste jeden dotaz? zalezi na nastaveni te spodni casti ventilu? je tam zarez jako pro sroubovak a prepousteci otvory jsou vuci rovine toho zarezu pootocene o cca 30°
tady jsou rozmery pruzin
jeste mam dotaz: vyndal jsem i ten spodek (puvodne jsem nemel tuseni, ze to ma vic dilu, dik za radu) a nemaji tady taky byt nahodou tesnici krouzky? jestli ano, tak asi vim, proc mi to nebagruje. jinak ventil byl uplne cisty a vporadku
http://asoffi.rajce.idnes.cz/nastenka#F ... e-0009.jpg
do kulicky samozrejme mlatit nebudu, taky mi to prislo trochu mimo, krasne tam zapadne vlastni vahou. sehnal jsem ji uplne novou v prodejne lozisek, stala pouhe 3,- kč
a jeste jeden dotaz? zalezi na nastaveni te spodni casti ventilu? je tam zarez jako pro sroubovak a prepousteci otvory jsou vuci rovine toho zarezu pootocene o cca 30°
Ano tlak sa merá tlakomerom to je bez debaty. Ked ho nemá a nevie kde to zapojiť tak toto hrubé nastavenie , ktoré som popísal sa bežne používalo ako nudzové riešenie ked bol poškodený tlakomer, alebo ked utrhlo trubku na meranie tlaku. jednudocho sa zablendovala a nastivili sa tlaky tak ako som popisoval kým sa nedostavila pojazdná dielna, alebo stroj nešiel do dielne po vlastných. týmto spôsob ti to kope a určíte tam nemáš väčší tlak ako je povolené, takže nič nezničíš. Ale nastaviť to treba poriadne určite a je pokoj. Niekolko krát som to tu v tomto vlákne už hovoril že u tejto mašiny je velmi doležité aby boli riadne nastavené tlaky a funguje.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Aky je priemer gulicky vlastne, stym spodkom ti neporadim uz davno som to nemal az tak rozobrate. Tusim sa tam ani nic neda nastavovat jedine skontrolovat priechodnost dier a ci tam nieje niekde nejaka spina-gumicka. Ten zarez sa neda vysrubovat vsak? Radsej mensie tlaky ako by mal ohnut piestnicu lopaty alebo ulomit piestnicu hlavneho zdvihu. Istota je tlakomer, ja len aby vedel co sa moze stat.
- Killer Koly
prumer kulicky je 11,15mm. zarez se neda sroubovat, je to jeden kus. jen nahore, co je ta pruzina, je 6mm imbus s otvorem, to je vsechno.Atlan píše:Aky je priemer gulicky vlastne, stym spodkom ti neporadim uz davno som to nemal az tak rozobrate. Tusim sa tam ani nic neda nastavovat jedine skontrolovat priechodnost dier a ci tam nieje niekde nejaka spina-gumicka. Ten zarez sa neda vysrubovat vsak? Radsej mensie tlaky ako by mal ohnut piestnicu lopaty alebo ulomit piestnicu hlavneho zdvihu. Istota je tlakomer, ja len aby vedel co sa moze stat.
zkontrolovane to mam vsechno, je to kupodivu jako nove, nikde zadne ryhy. jen mi dela hlavu to tesneni, jestli tam maji byt ty gumicky nebo ne. ve schematu taky nic nakreslene neni, jsou jen na te horni casti. taky si rikam, ze by asi tezko byl nekdo tak blby, aby tam zapomnel dat 9 gumicek
- Killer Koly
OK, udelam to tak a pokusim se nekde sehnat tlakomer. kam se vlastne zapojuje? nikde jsem tam nenasel nejakou diru, kam bych to nasroubovalcont33 píše:Ano tlak sa merá tlakomerom to je bez debaty. Ked ho nemá a nevie kde to zapojiť tak toto hrubé nastavenie , ktoré som popísal sa bežne používalo ako nudzové riešenie ked bol poškodený tlakomer, alebo ked utrhlo trubku na meranie tlaku. jednudocho sa zablendovala a nastivili sa tlaky tak ako som popisoval kým sa nedostavila pojazdná dielna, alebo stroj nešiel do dielne po vlastných. týmto spôsob ti to kope a určíte tam nemáš väčší tlak ako je povolené, takže nič nezničíš. Ale nastaviť to treba poriadne určite a je pokoj. Niekolko krát som to tu v tomto vlákne už hovoril že u tejto mašiny je velmi doležité aby boli riadne nastavené tlaky a funguje.