Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
milosba

Re: Bielorus EO 2621

#4501 Nový příspěvek od milosba »

oleja je dosti, ten som pozeral este cez den.
vyloznik pozriem dokladnejsie ale vidi sa mi ze normalne zacvakovalo aj zuby som citil ked som dvihal pačku.
a ano, cely zadok je mrtvy. ono uz pred umyvanim mi to haprovalo ked som dvihal lopatu tak to malo taky zvuk ako keby zuby presmykovali...

cont33

#4502 Nový příspěvek od cont33 »

milosba píše:oleja je dosti, ten som pozeral este cez den.
vyloznik pozriem dokladnejsie ale vidi sa mi ze normalne zacvakovalo aj zuby som citil ked som dvihal pačku.
a ano, cely zadok je mrtvy. ono uz pred umyvanim mi to haprovalo ked som dvihal lopatu tak to malo taky zvuk ako keby zuby presmykovali...
tak je v prdeli ozubenie na na spojke čerpadla..
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

milosba

#4503 Nový příspěvek od milosba »

cont33 píše:
cauko, no tak dnes som meral hladinu oleja a nadrz je prazdna, volal som kamosom tak donesu mi olej a vyskusam.

kedze predna radlica mi ide tak hadam ze bielorusak ma 2 samostatne hydro okruhy?

jirkasbk

#4504 Nový příspěvek od jirkasbk »

milosba píše:
cont33 píše:
cauko, no tak dnes som meral hladinu oleja a nadrz je prazdna, volal som kamosom tak donesu mi olej a vyskusam.

kedze predna radlica mi ide tak hadam ze bielorusak ma 2 samostatne hydro okruhy?
ano ma 2okruhy jeden se zapina pakou v kabine a druhej packou na motoru

Johny1490

#4505 Nový příspěvek od Johny1490 »

Ked nema olej tak mu nepomožu dva okruhy nadrž je len jedna aj na radlicu akurat ked sa nakloni dozadu tak mu radlicu dvihne. AKurat servo ma zvlašt nadrž inač je ta velka na všetko

milosba

#4506 Nový příspěvek od milosba »

Johny1490 píše:Ked nema olej tak mu nepomožu dva okruhy nadrž je len jedna aj na radlicu akurat ked sa nakloni dozadu tak mu radlicu dvihne. AKurat servo ma zvlašt nadrž inač je ta velka na všetko
dik za odpoved,

aky olej pouzivate na hydrauliku a za kolko sa da splasit najlacnejsie?

A chlapi asi mam aj daco so servom lebo mam velku volu v riadeni pokial sa dostane do zaberu a pri jazde na 4 ho mam problem udrzat na ceste. ako capy a take veci samozrejme pomenim ( ked mate dakto dobry zdroj na predaj nahradnych dielov mozte mi zaslat ss )

idem citat cele vlakno aby som nepisal 2x to iste :)

Johny1490

#4507 Nový příspěvek od Johny1490 »

Olej najlacnejsie zoženeš čapovany, alebo použitý od servisakov, do rusa stači lebo aj tak vyteče :)
V serve samotnom by nemala byt chyba ale dotiahni si gulove čapy. Ked ho nemožeš udržat na 4ke to je dost vola. Ja valím na 5ke a docela sa to dá.

milosba

#4508 Nový příspěvek od milosba »

Johny1490 píše:Olej najlacnejsie zoženeš čapovany, alebo použitý od servisakov, do rusa stači lebo aj tak vyteče :)
V serve samotnom by nemala byt chyba ale dotiahni si gulove čapy. Ked ho nemožeš udržat na 4ke to je dost vola. Ja valím na 5ke a docela sa to dá.
vcera bol u mna sused a prisli sme na to ze domcek riadenia ma velku volu. ako sa to opravuje? nemal som to este rozobrate a tak kazda rada je nad zlato :)
inac olej mam org hydraulicky po 0,80€/l da sa aj lacnejsie ale ten nieje prepaleny.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#4509 Nový příspěvek od Atlan »

Akurat do hydrauliky ide mototrovy ale nevadi, staihi si manual od traktora Bielorus tam je to v reze...
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Johny1490

#4510 Nový příspěvek od Johny1490 »

jaa tam mam hydravlicky, aj v byvalom som mal hydravlicky. Kvoli tomu ze hydravlicky sa da zohnat aj použity za par centov alebo aj zadarmo. Motorak by som musel kupovat, a zas nemam rusa tak dokonale tesneho ze by netiekol olej sneho :D

milosba

#4511 Nový příspěvek od milosba »

Atlan píše:Akurat do hydrauliky ide mototrovy ale nevadi, staihi si manual od traktora Bielorus tam je to v reze...
tak prechadzam cele vlakno pomaly, nemam tolko casu teraz ale ak vies kde je ten manual mohol by si mi dat rovno odkaz alebo poslat do ss dik.

inac tu je foto zo vcera. mam odlomeny vyfuk a idem ho bud vymenit alebo zrepasovat :)
a ako sa da odstranit netesnost na prednej radlici? tecie mi to.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#4512 Nový příspěvek od Atlan »

bud vymenit gumicky, nie velmi efektivne, alebo odrezat z rurok a hadice pripevnit piamo od piesta k rurke, potom netecie nic.
Obrázek Obrázek

Hlavne prichutit trubky na ram, aby neboli namahane.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

VanekPaja

#4513 Nový příspěvek od VanekPaja »

Bagrista píše:Ahojte, takže po dlhšej odmlke pridám fotky z prác. Najhoršie bolo povoliť piest musel sa vyrobiť kľúč a riadna páka a šlo to! Piest sme otočili o 180 stupňov a povolili takto.Holendre z hadicami tam pomohol jedine nastavovací kľúč Herkules, super vecička.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

a nové tesnenia bolo najprv problém zohnať nakoniec taký priemer piestu má CAT, takže to nebolo až tak hrozné 8) ako aj nové hydraulické hadice tie vyšli celkom dosť cez 200,- eur ale zas musia niečo vydržať, no ono po nahodení všetkého sme zistili, že rozdeľovač pod prístrojovkou tečie tak sme tam vymenili O-krúžky za 0,70 centov. Sa čudujem, že predchádzajúci majiteľ tam lial radšej hydraulický olej, čo je drahšie ako by investoval 0,70 centov, wtf?

Obrázek

Predný rozdeľovač

Obrázek

Nové čapy riadenia

Obrázek

Final fotky

Obrázek

Obrázek

Obrázek

A ešte ostáva pospájať elektriku a trochu vylepšiť interiér. Postupne pridám videá. Len, keby bolo viac toho času, hmm...

jaký rozměr mají manžety hlavní pístnice? Na obrázku jsou manžety, na které tlačí olej na zatažení a vytažení pístu a a v hlavě je jen jedna manžeta, která slouží jako stírací a těsnící, nebo jsou tam 2. Mám doma tašku manžet, ale nechtěl bych to rozdělávat dřív, než si budu jist, že mám vše. Díky Pavel

Bagrista

#4514 Nový příspěvek od Bagrista »

Ahoj Pavel,
V hlave sú tam 2, rozmer manžiet na piestnici, ktorá sa pohybuje je 110x90 na oske je ešte okrúžok, a v hlave je 55x73, tu je to najlepšie napísané tá sada s cenou 21,60 http://www.gmd-tomped.vot.pl/index.php? ... a-BIALORUS
Ale, pozor je to B-éčkový typ! Ak máš také manžety teda na typ B, možno máš aj na A, to už neviem.

milosba

#4515 Nový příspěvek od milosba »

Bagrista píše:Ahoj Pavel,
V hlave sú tam 2, rozmer manžiet na piestnici, ktorá sa pohybuje je 110x90 na oske je ešte okrúžok, a v hlave je 55x73, tu je to najlepšie napísané tá sada s cenou 21,60 http://www.gmd-tomped.vot.pl/index.php? ... a-BIALORUS
Ale, pozor je to B-éčkový typ! Ak máš také manžety teda na typ B, možno máš aj na A, to už neviem.
nazdar , to tam maju ceny v € ci zlotych ?

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“