Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Atlan
Kontaktovat uživatele:

Re: Bielorus EO 2621

#3931 Nový příspěvek od Atlan »

To je ktore zapaja dve 12V baterky do serie aby bolo mozne pouzit na startovanie 24V starter, a po nastartovani aby boli nabijane a zapojene ako 12V, to asi nebude z bielorusa ????
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Baky

#3932 Nový příspěvek od Baky »

Atlan-no bylo to v něm tak nevím :( já jen vím že někteří měli 2x baterii 12V.Dnes konečně zpojím tu elektriku aby i to dobíjelo 8) jinak až na pár úniků hydraulické kapaliny z pístnic šlape jak hodinky :wink:

pedro643

#3933 Nový příspěvek od pedro643 »

Baky dovoľ aby som ťa opravil, bielorusi maju 2X6V baterie zapojene do serie. Niekde tu vo vlakne je schema skus pohľadať. Gratulujem ku kupe schopneho stroja, čo s ním budeš robiť a čo tak sa pochvaliť nejakou foto nech je tu trochu pestrejšie

CBS

#3934 Nový příspěvek od CBS »

pedro643 píše:Baky dovoľ aby som ťa opravil, bielorusi maju 2X6V baterie zapojene do serie. Niekde tu vo vlakne je schema skus pohľadať. Gratulujem ku kupe schopneho stroja, čo s ním budeš robiť a čo tak sa pochvaliť nejakou foto nech je tu trochu pestrejšie
Atlan ale popisoval fotku, na nej je prepínač 12/24 V výrobok NDR ale na bieloruse nemá čo hladať, možno ho na niečo používali len ako relé.
To Baky to zapojenie alternátora vyžaduje vypínať batériový spínač, ak sa dobre pamätám, ani sused v bieloruse memá spínaciu skrinku, aj v DT75 je namiesto spínacej skrinky len odpojovač akumulátorov.

Killer Koly

#3935 Nový příspěvek od Killer Koly »

prosim o radu: bagr se mi podari nastartovat, ale nejak divne cvrdlika v motoru. jde to odnekud ze zadni strahy od vackoveho hridele (ze strany spojky), nedokazu to presne urcit. motor bezi tak 10 minut normalne, potom zacnou klesta otacky a chcipne. uz se neda znpva nastartovat, blafne max na par sekund a nejde vytocit do vyssich otacek. nevite cim to je? dekuji
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

P e t r

#3936 Nový příspěvek od P e t r »

Ahoj, píšeš od vačkové hřídele u spojky, jak ho máš dlouho, kdy jsi měnil olej v motoru, já bych vypustil olej, sundal vanu a podíval se, zda šály na zadním pístu nejsou přidřené nebo naopak moc volné, ale spíš přidřené. Při špatném oleji a nečistotách nejdříve přestane mazat nejvzdálenější místo od pumpy a to jsou šály na zadním 4 pístu.
Je to samozřejmě jenom můj laický nazor Petr :prace:

Peter768

#3937 Nový příspěvek od Peter768 »

Killer Koly píše:prosim o radu: bagr se mi podari nastartovat, ale nejak divne cvrdlika v motoru. jde to odnekud ze zadni strahy od vackoveho hridele (ze strany spojky), nedokazu to presne urcit. motor bezi tak 10 minut normalne, potom zacnou klesta otacky a chcipne. uz se neda znpva nastartovat, blafne max na par sekund a nejde vytocit do vyssich otacek. nevite cim to je? dekuji
Podľa mňa nemá palivo. Odpoj hadicu z nádrže a skontroluj prietok. Samozrejme skontroluj aj palivový filter. To cvrdlikanie môže možno spôsobovať že nemôže nacucať naftu.

Killer Koly

#3938 Nový příspěvek od Killer Koly »

olej v motoru jsem menil hned jak jsem ho koupil, loni v listopadu, od te doby nabehal cca 10 mth. zavada se zacala projevovat prave po vycisteni palivovych filtru. zamrzla mi voda v tom spodnim filtru, tak jsem to rozebral, filtry vymenil a od te doby to cvrka.
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

Baky

#3939 Nový příspěvek od Baky »

pedro643 píše:Baky dovoľ aby som ťa opravil, bielorusi maju 2X6V baterie zapojene do serie. Niekde tu vo vlakne je schema skus pohľadať. Gratulujem ku kupe schopneho stroja, čo s ním budeš robiť a čo tak sa pochvaliť nejakou foto nech je tu trochu pestrejšie
Ahoj Pedro643-tak to jsem nevěděl já myslel že tam bylo 2x12V baterie.No mám barák a rekonstrujujem-takže fůra práce pro Bélu 8) teď zrovna předělávám trativod od žumpy zhruba 30m metrů dýlka a do hloubky 1m :idea: je to dělník jen ze zahrady mám teď tankodrom :typek:Pak mě čekají základy na terasu,bourání staré garáže-rozšíření a stavění nové atd.....A když jsem si spočítal když mi tady kopali nový přívod vody a kopání základů na zádveří že mě vyjde levněji když si nějaký ten bagřík koupím a navíc si to udělám podle toho jak já přesně chci ;-) chtěl jsem něco menšího ale to jsou ceny :vztek: a pak se naskytla Béla :pohar: tak jsem jí vzal a navíc jsem s ní asi před 18lety dělal tak jí trochu znám.Fotky jsem určitě nějaké dám,renovoval jsem celou kabinu ze vnitř :hm:
Přílohy
SSA40207.JPG
SSA40198.JPG
SSA40206.JPG
SSA40208.JPG
SSA40199.JPG

Baky

#3940 Nový příspěvek od Baky »

No i já jsem měnil naftové filtry ty staré byly ještě snad z výroby!Vyčistil komplet přívody nafty,trubičky ke vstřikům a šlape jak hodinky jen co mě trápí když jsem to vše čistil tak u pumpičky na naftu když jsem to rozebíral mi vypadla ta pružinka co tlačí tu plastovou zpětnou klapku,dal jsem tam jinou ale asi byla moc tuhá tak to nechtělo nasát naftu,vyndal jsem jí a chodí to i bez toho ale musím jí někde sehnat.
Přílohy
naftový filtry.JPG

cont33

#3941 Nový příspěvek od cont33 »

tu pružinku tam ani nemusiš davať... ja ju tam nemam 10 rokov a chodi to bez problemu... 8)
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

Baky

#3942 Nový příspěvek od Baky »

cont33 píše:tu pružinku tam ani nemusiš davať... ja ju tam nemam 10 rokov a chodi to bez problemu... 8)
Ahoj-to ono to chodí 8) asi je to tam jen proto aby pokud je ochozený gumový kroužek propouštělo by to minimu nafty bez té pružinky na tu zpětnou klapku-to je jen můj odhad ale zatím to nebudu řešit :zapomel:

Johny1490

#3943 Nový příspěvek od Johny1490 »

Mali by tam byť dve ložiská, ale neviem aké Teoreticky kužeľové.....
Niečo som našiel ale bez záruky:
vrchné ložisko kuželové ruské 7536 d=180, D=320, B=86, C=71, T=91 (T-celková výška)
spodné ložisko kuželové ruské 7524 d=120, D=215, B=58, C=50, T=61,5 (T-celková výška)
A daj foto nového stroja, ani si sa nepochválil
EDIT: 7536 ej asi 32236 cena cez 200€
O ložiska by som sa ani velice nebal ze by boli zodrate (predsa je to len kus riadneho ruskeho materialu) ale skvor to budem muset skusit nejako vymedzit :(

Johny1490

#3944 Nový příspěvek od Johny1490 »

Zdravím Vás pánové ,potřeboval by jsem poradit-koupil jsem Bělorus ale byla tam špatná elektrika tak jsem to celý vytrhal a teď dávám novou ale nevím kam vede kabel od altíku jsou tam dva jeden silný a druhý slabí a pak je tam relátko na které je to samé a označení Š a V.Nevíte někdo jak to mám zapojit?Díky
Ja ked som robil elektriku tak som na origo alternator dal škodovkoví regler ( ten tyristoroví či akí to je) a dobijalo to lepšie jak som čakal. Pretože stim povodním reglerom som sa stale jakosi nevedel dohodnut :)

Johny1490

#3945 Nový příspěvek od Johny1490 »

Nechem ta strasit ale asi budu v prdeli manzety na otocí,

No na dvoch je uz ta spodna matka zavarena a nieje co stelovať
Otočove piesty teču obidva tie musim pretesnit tak či tak, ale to mi volu v tom stlpiku nevymedzí :nene: Ona ta vola neni nijak hrozna ale nelubi sa mi to ked to chodí.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“