Mapovo UNC
Moderátor: Franta.cz
Re: Mapovo UNC
Navarson - Díky za super nalejvárnu Čili je rozhodnuto, naleju tam buď HLP, nebo HM.
Jinak k filtrům, dnes v době eshopů to řeším přes net, nebo když jedu někam pro díly na některej z mích dalších krámů... Zjistil jsem, že je velkej problém sehnat vnitřní vložku do vzduchovýho filtra Donaldson (teď ho tam nemám, ale chci ho tam hodit). Co se týká motoru, tak mám obyčejný filtry PH11 a PJ11, tam je to skoro jedno, výrobců je plno. Olejovej filtr beru origo Zetor, ale do hydrauliky bych chtěl zkusit ty měděný H22, prej je to lepší oproti obyčejné papírové H22. Máte s nima někdo zkušenost?
Hydraulický filtry jsem měnil na jaře, ale mám problém. Ze začátku vakuometry ukazovali trochu vakuum, ale teď postupem času neukazují nic. Jsou nový a trochu se hnou jenom když je fakt zima (třeba mínus pět). Je to možná i tím, že je tam OTHP 32? Čili olej, kterej je podstatně řidší?
Jinak k filtrům, dnes v době eshopů to řeším přes net, nebo když jedu někam pro díly na některej z mích dalších krámů... Zjistil jsem, že je velkej problém sehnat vnitřní vložku do vzduchovýho filtra Donaldson (teď ho tam nemám, ale chci ho tam hodit). Co se týká motoru, tak mám obyčejný filtry PH11 a PJ11, tam je to skoro jedno, výrobců je plno. Olejovej filtr beru origo Zetor, ale do hydrauliky bych chtěl zkusit ty měděný H22, prej je to lepší oproti obyčejné papírové H22. Máte s nima někdo zkušenost?
Hydraulický filtry jsem měnil na jaře, ale mám problém. Ze začátku vakuometry ukazovali trochu vakuum, ale teď postupem času neukazují nic. Jsou nový a trochu se hnou jenom když je fakt zima (třeba mínus pět). Je to možná i tím, že je tam OTHP 32? Čili olej, kterej je podstatně řidší?
Když něco nejde vem kladivo,
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.
Jj, díky moc...koukal jsem...krásný věcičky, ale to jsou uvahy do budoucna, teď začínám rekonstrukci baráku, tak bude míň času. Strojek se zatím musí spokojit se stávajícíma ovladačema.
Včera dopoledne jsem přivezl nějaké jekly na vidle, odpoledne to nařezal, no a dneska jsem to chtěl posvářet. Otevřu šuplík s elektrodama a krabice s 2,5 prázdná a 3,15 jen dvě. A přitom jsem v palici nosil, že potřebuju doplnit zásobu, a navíc v Kondoru kam jezdím pro železo je mají. Kdybych se sám sebe neměl tak rád, tak by si jednu vrazil.
Tak aspoň sedím u noťasu a hledám, kde co poscháním na mazlíka a na stavbu.
Včera dopoledne jsem přivezl nějaké jekly na vidle, odpoledne to nařezal, no a dneska jsem to chtěl posvářet. Otevřu šuplík s elektrodama a krabice s 2,5 prázdná a 3,15 jen dvě. A přitom jsem v palici nosil, že potřebuju doplnit zásobu, a navíc v Kondoru kam jezdím pro železo je mají. Kdybych se sám sebe neměl tak rád, tak by si jednu vrazil.
Tak aspoň sedím u noťasu a hledám, kde co poscháním na mazlíka a na stavbu.
Sekací traktůrek Hayter H1842.....V podstatě Countax z roku 1995
Babetta 207 chopper....................Prostě brutální mašina
UNC 045 Detvan.........................Nakladač malý, ale šikovný
4 Koprkam...jojo, čím nižší číslo, tím řidší. Čím je olej řidší (buď malá viskozita nebo zahřátím) a čím má filtr nižší hustotu (více mikronů aktivní fitrační látky) tím je nižší podtlak (menší nebo žádná výchylka vakuometru. (Asi, tedy )
- mape
- Kontaktovat uživatele:
Tak paráda.... Další krasavec na světě....
To je to jak jsme hádali co je to za typ....
A co se z toho teda vyklubalo?
Tak přeju ať slouží.
Ten podkop je dobrý monstrům.
Rozvaděč se rozebere snadno... Ale je třeba zjistit odkud teče.... Buď bude problém mezi sekcemi což pak potom obnáší povolit svorníky a vyměnit gumičky mezi sekcemi ,nebo poteče přímo nějaké šoupě.... Tam záleží jestli bude mít gumičku nebo ne...
Třeba rs16 rozvaděč je nemá... Je jen přesně vyroben.
Umyj to a chvíli s tím pracuj a uvidíš....
Chce to hledat.
To je to jak jsme hádali co je to za typ....
A co se z toho teda vyklubalo?
Tak přeju ať slouží.
Ten podkop je dobrý monstrům.
Rozvaděč se rozebere snadno... Ale je třeba zjistit odkud teče.... Buď bude problém mezi sekcemi což pak potom obnáší povolit svorníky a vyměnit gumičky mezi sekcemi ,nebo poteče přímo nějaké šoupě.... Tam záleží jestli bude mít gumičku nebo ne...
Třeba rs16 rozvaděč je nemá... Je jen přesně vyroben.
Umyj to a chvíli s tím pracuj a uvidíš....
Chce to hledat.
už žádné domadělané stroje. mám už jen své mazlíčky
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Vlastnoručně vyrobený dvouosak vlek nebrzděný
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Ano už jsem to tady řešil. Je to typ 600, ten bez vyrovnávání lopaty.
Zde je další takový : https://stroje.bazos.cz/inzerat/117163015/unc-600.php
Jsem rád že ho mám doma. Bude na něj spousta práce hlavně při rekonstrukci domu.
Zde je další takový : https://stroje.bazos.cz/inzerat/117163015/unc-600.php
Jsem rád že ho mám doma. Bude na něj spousta práce hlavně při rekonstrukci domu.
- mape
- Kontaktovat uživatele:
Teda ale ta cena to je mazec.....
Jinak si myslím že k tomu baráku je to výhra....
Já chci taky někdy stavět a už teď vidím jak to bude všechno jednoduchý....
O podkopu už taky uvažuji i když mě pořád hlodá více nějaký minibagr..... Je to o penězích.
Jinak si myslím že k tomu baráku je to výhra....
Já chci taky někdy stavět a už teď vidím jak to bude všechno jednoduchý....
O podkopu už taky uvažuji i když mě pořád hlodá více nějaký minibagr..... Je to o penězích.
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Také jsem dlouho přemýšlel nad minibagrem, ale vše je jen o penězích, takže zatím zvítězil podkop k unc.
Mě na té 600 zaujaly ty chladiče. To by byla bomba na UNCčku, foukání chladiče a štelování ventilů by pak byla hračka Ale teď jak to vymyslet, že? U chladiče na vodu by to asi nebylo těžký, ale olejovej nevím, jak by to šlo vymyslet...
Když něco nejde vem kladivo,
- mape
- Kontaktovat uživatele:
No tam by bylo vymýšlení..... Udělat jde všechno ... Jde o to jestli má cenu se s tím drbat.....
Já tady o tom taky dumal ale pak jsem zjistil že když tam polezu jednou za čas tak je jednodušší to zavzdusnit, vylejt fridex a rozebrat to.....
Ono to ve finále zaze tolik práce není.....
Jak je ten stroj celkem dobrej pracant tak teda servisní přístup šílenost....
Já tady o tom taky dumal ale pak jsem zjistil že když tam polezu jednou za čas tak je jednodušší to zavzdusnit, vylejt fridex a rozebrat to.....
Ono to ve finále zaze tolik práce není.....
Jak je ten stroj celkem dobrej pracant tak teda servisní přístup šílenost....
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Nóóó, zachovalej krasavec. Bez těch blatníků vypadá i docela brutálně Já toho svýho mám teprv měsíc a zatím pilně zkoumám co to umí. (nebo neumí a chtěl bych, aby umělo ) Locust 600 byl asi taky nějaký vývojový mezityp, ne? Jestli nemáš origo dokumentaci, možná budeš mít kapku problém se scháněním. Já mám ke stroji jen takový letmý návod k použití a katalog ND, kde sice jsou ty součástky vyobrazené, bohužel s toho moc nevyplývá, jak k sobě vzájemně patří. Nicméně se mi podařilo v Detve sehnat paní, jejíž otec pracoval na vývoji a výrobě toho mého UNC a slíbila mi, že z jeho soukromého archívu něco oskenuje a pošle. Taky jsem si ho pořídil na práce kolem baráku (stačil by mě i Locust 301, ale ten jsem za "normální" peníz nesehnal) a musím říct, že to je nářez. Loni na podzim jsem začal stěhovat asi 3 kubíky kompostu z jednoho konce zahrady na druhý. Nakládal jsem to lopatou na vozejk za traktůrek a než mě to přestalo bavit, odvozil jsem asi kubík (za půl dne) . Minulý týden jsem ty zbylé 2 kubíky nakládal, kluk to vozil a vyklápěl na to nový místo a za hodinu nebylo co dělat, i s nahrnutím na úhlednou hromadu Že já blbec si usnadňuju žití až teď, na kolena středního věku (no, spíš staršího středního)
Podkop taky řeším, ale fabrickej originál na UNC by asi ten můj bonbón neunesl, tak jsem to vyřešil s pánem, který mě ho vyrobí na zakázku. Bude vypadat takto:
Akorát ta plošina se sedačkou a podélnýma nosníkama do tříboďáku tam nebude, místo toho bude rám s uchycením do mýho atypickýho rychloupínáku, a sloupek s rozvaděčem bude s kloubem, aby se rozvaděč dal po nastoupení přiklopit až před sedačku. Je mi jasný, že je to tak akorát na rýpání krtků, ale váží to jen cca 200kg, ale co mi pán předváděl, tak sice to dýl trvá, ale paseku to umí udělat taky pěknou. Říkám si, furt lepší než krumpáč s lopatou Jinak teď řeším vyrovnávání lopaty. Už to mám namalovaný, akorát musím nechat vypálit bočnice trojúhelníků, ty budou jedním rohem na čepu v místě zlomu výložníku, za druhý roh bude tahat táhlo ukotvené nad čepem výložníku na kozlíku a na třetím rohu bude uchycený horní oko pístnice lopaty. Akorát musím předělat hadice k pístnicím lopaty, páč se pak budou pohybovat taky podélně podle dolní části výložníku. To vyrovnávání nutně potřebuju kvůli manipulaci s paletama, aby jejich obsah nebyl více volně rozsypaný na zemi, než na určeném místě .
Jinak samozřejmě přeju co nejvíce ježdění a co nejméně stání kvůli závadám. A to vlastně všem UNCčkářům
Podkop taky řeším, ale fabrickej originál na UNC by asi ten můj bonbón neunesl, tak jsem to vyřešil s pánem, který mě ho vyrobí na zakázku. Bude vypadat takto:
Akorát ta plošina se sedačkou a podélnýma nosníkama do tříboďáku tam nebude, místo toho bude rám s uchycením do mýho atypickýho rychloupínáku, a sloupek s rozvaděčem bude s kloubem, aby se rozvaděč dal po nastoupení přiklopit až před sedačku. Je mi jasný, že je to tak akorát na rýpání krtků, ale váží to jen cca 200kg, ale co mi pán předváděl, tak sice to dýl trvá, ale paseku to umí udělat taky pěknou. Říkám si, furt lepší než krumpáč s lopatou Jinak teď řeším vyrovnávání lopaty. Už to mám namalovaný, akorát musím nechat vypálit bočnice trojúhelníků, ty budou jedním rohem na čepu v místě zlomu výložníku, za druhý roh bude tahat táhlo ukotvené nad čepem výložníku na kozlíku a na třetím rohu bude uchycený horní oko pístnice lopaty. Akorát musím předělat hadice k pístnicím lopaty, páč se pak budou pohybovat taky podélně podle dolní části výložníku. To vyrovnávání nutně potřebuju kvůli manipulaci s paletama, aby jejich obsah nebyl více volně rozsypaný na zemi, než na určeném místě .
Jinak samozřejmě přeju co nejvíce ježdění a co nejméně stání kvůli závadám. A to vlastně všem UNCčkářům
- mape
- Kontaktovat uživatele:
To přání je asi nejvíce potřeba....
I když zase ve řeknu že to není až taková tragédie.
Já když vezmu že největší problém u mě bylo to zvedání jinak v pohodě..... Ale to teda bylo hrozný....
Nabrat hlínu a pak ji nemít jak vysypat.
To že se třeba ucpe přívod nafty bylo proti tomu brnkačka.
Ještě k těm menším strojům.... Byl bych opatrnej s tím zvedáním vidlemi.... Není to bůhvíjak se stabilitou..... Taky já když vím že budu zvedat něco těžšího .... Prifukuju kola... Ale to je tak maximálně posunout paletu z místa na místo.... Na náklaďák bych si ji zvednout netroufnul.... Jak to opisuje kružnici tak je to rameno hodně před strojem a už na daleko větší snahu letět. On to umí i když jsem třeba nakládal na Tatru a měl hodně plnou lžíci.... A to teda umí letet dopředu i dozadu..... Zkrátka používat zdravý rozum.....
I když zase ve řeknu že to není až taková tragédie.
Já když vezmu že největší problém u mě bylo to zvedání jinak v pohodě..... Ale to teda bylo hrozný....
Nabrat hlínu a pak ji nemít jak vysypat.
To že se třeba ucpe přívod nafty bylo proti tomu brnkačka.
Ještě k těm menším strojům.... Byl bych opatrnej s tím zvedáním vidlemi.... Není to bůhvíjak se stabilitou..... Taky já když vím že budu zvedat něco těžšího .... Prifukuju kola... Ale to je tak maximálně posunout paletu z místa na místo.... Na náklaďák bych si ji zvednout netroufnul.... Jak to opisuje kružnici tak je to rameno hodně před strojem a už na daleko větší snahu letět. On to umí i když jsem třeba nakládal na Tatru a měl hodně plnou lžíci.... A to teda umí letet dopředu i dozadu..... Zkrátka používat zdravý rozum.....
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Jj, pravdu máš...včera sem nabral lopatu 8-16 štěrku, co mám na dvoře do betonu, abych trochu zkulturnil vjezd de dřevníku. Vrchovatá lopata má tak 0,3 kubíku, což odhaduju na 450kg, a už jsem cítil, když jsem schválně zvedl výložník tak metr nad zem, jak se to při brždění u dojezdu na místo, začalo kolíbat na předku.
Estli já bych pro případ neúmyslného překlopení, tu hrazdu tam nakonec neměl nechat, i když by už neblokovala ovládání. Prostě jenom jako zábradlí.
Jinak určitě víš, nebo sám umíš,... joutub je plnej různejch tanečků a nakládání bobíků bez nájezdových ramp. Ale tohle se učit nebudu, zajedno si myslím, že trpí stroj a za druhé se mám docela rád v tom stavu v jakým zrovna sem
Estli já bych pro případ neúmyslného překlopení, tu hrazdu tam nakonec neměl nechat, i když by už neblokovala ovládání. Prostě jenom jako zábradlí.
Jinak určitě víš, nebo sám umíš,... joutub je plnej různejch tanečků a nakládání bobíků bez nájezdových ramp. Ale tohle se učit nebudu, zajedno si myslím, že trpí stroj a za druhé se mám docela rád v tom stavu v jakým zrovna sem
- mape
- Kontaktovat uživatele:
Jsem včera chvilku dělal aspoň na palubních deskách.... Dal jsem aspoň pojistkovou skříňku na místo.... Pořád ale bojuju s místem a s výrobou opěrek pro ruce.
Na páce od ručního plynu mám taky rukojeť řazení Felicie..... Ještě ji možná udělám kratší nebo úplně jinak ... Malou na lanko a do jiného místa....
Na páce od ručního plynu mám taky rukojeť řazení Felicie..... Ještě ji možná udělám kratší nebo úplně jinak ... Malou na lanko a do jiného místa....
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Ahoj kluci, máte někdo na UNC pracovní LED světla ? Nebyla by nějaká fotka pro inspiraci, kam světla umístit ? Dííky