Na 20 strane je fotoKiller Koly píše:koupil jsem tenhle super stroj. zatim se s nim ucim, ale absolutne mi hlava nebere razeni. je tam 4° prevodovka s redukci, vse se radi jednou pakou. mohl byste mi nekdo dat schema toho razeni? dekuju moc
Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
-
Radenie som zistil...podobne ako na bolgari R k volantu dopredu, 1 k sebe dozadu a vedla je hned 2 a oprti 3 a vedla tri na pravo je 4 na lavej strane je dopredu redukciu a dozadu ju vyradis..alebo opacne...
Uz sa to tu sice preberalo, ale najst v tomto vlakne je to celkom problem
Ake su original baterky? kolko AH, nasiel som len ze su dve a 6V a nic viiic...
A aka baterka tam vojde a zvladne aj zimny start? alebo to prerobit na klasicku 180ah bateriue?
A aka baterka tam vojde a zvladne aj zimny start? alebo to prerobit na klasicku 180ah bateriue?
mam tam jednu 125ku baterku a stíha aj v zime ked treba...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
V navode sa píše že su 2 baterie 6 V 135Ah. Daj tam normálne jednu 12V a vyjde ťa to lacnejšie.
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Okrem tej 5metrovej žumpy snim vykopeš všetko A ked ti ma kto stim kopat tak ani nerozmyšlaj za tie peniaze je to bez debaty. V podstate si všetko vykopeš sam a za cenu nafty plus nejaki ten nahradny diel. A ver mi ze ti bude pomahat počas celej stavby. Prajem dobru volbu pri kupeChlapi potrebujem poradiť .
Na budúci rok ma čaká stavba RD o rozmere 15x11 m , ktorý bude čiastočne podpivničený.
Čo budem potrebovať:
1, výkop pivnice o rozmere 16 x 6 m a hlbka výkopu cca 1,8 m.
2, výkop základov pre časť ktorá nebude podpivničená cca 4 x 15 m.
3, výkop jamy pre žumpu o rozmere 3x3 m a hlbka výkopu cca 5 m.
4, výkop pre prívod vody , plynu a elektriky cca 30 m.
No a o čo mi vlastne ide ? , rozmýšľal som nad kúpov Bielorusa. V mojom okolí je síce dosť vhodných kandidátov na kopanie ale , nie vždy majú čas , jednoducho majú kopec roboty.
Tou kúpov Bielorusa by som nemusel na nikoho čakať a chodiť za ním s každou somarinou , jednoducho kopal by priateľkyn otec ktorý je na dôchodku a má času kopec.
Ušetril by som tým nejaké náklady? alebo je to blbosť a mám si to dať vykopať niekomu z okolia?
Zem je tam trochu ílovitá a neviem akou rýchlosťou je Bielorus schopný kopať.
ďakujem za každý názor
To je ten bielorus čo sa mu vyhražaš že ho daš do zberu? A čo maš stu spojku, ved p. Bohuš ma určite diely spojky nove...... Podla mna je tento hranaty dat do zberu škoda, nato su tu iny adeptyKeby niekto chcel vediet ako to vyzera ked sa meni lamela
Zdar,ked som kúpil rusáka ,už som tam mal podla štítku 4 roky starú 125A/h, /ešte rok požila .../ ,potom ked som potreboval íst kopat ,tak som tam dal s auta 65A/h a dalo sa cez leto a dekompres naštartovať.killbydeath píše:Radenie som zistil...podobne ako na bolgari R k volantu dopredu, 1 k sebe dozadu a vedla je hned 2 a oprti 3 a vedla tri na pravo je 4 na lavej strane je dopredu redukciu a dozadu ju vyradis..alebo opacne...
Teraz mám vedla spravený "kaslík" a tam 215ku Vartu.,a tam kde bola baterka mám nádrž na naftu...
Kup novšiu 125ku a v pohode stačí.,aj na zimu...
Naposledy upravil(a) miloss dne čtv lis 07, 2013 12:21 am, celkem upraveno 4 x.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Na spojke ta sruba na spodnej packe c osa steluje pritlak ma strhane zavity, tym padom nedas vsetky tri packy do rovnakej polohy a nerozopnes spojku, okrem ineho je prasknyty spojkovy kos na prevodovke a motore tak ze bola dole medzera caa 1,5cm, nasledkom coho je tisic hrnan v lamele volny a druhy uz nema drzaky... proste traktor je sucu do srotu.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Vďaka za názor .....presne o to mi ide , ušetriť peniaze aspoň na tom , na čom môžem... jasne že nedá sa šetriť na všetkom ale keď mám možnosti tak prečo to neviužiť ...Johny1490 píše:Okrem tej 5metrovej žumpy snim vykopeš všetko A ked ti ma kto stim kopat tak ani nerozmyšlaj za tie peniaze je to bez debaty. V podstate si všetko vykopeš sam a za cenu nafty plus nejaki ten nahradny diel. A ver mi ze ti bude pomahat počas celej stavby. Prajem dobru volbu pri kupe
Dúfam že sa mi podarí zohnať stroj ktorý to v pohode zvládne .
alebo požíčovna a maš to bez oprav....
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
-
V cadci bol jeden rusak na predaj.. 2tis eur, ten novsi model- hranaty cely.,. vsetko fungovalo
Hej až teraz som kukol detail.,nechcel by som takúto blbú závadu opravovat.Len zohnat nový koš a lamelu - tažko zohnatelné veci...Tisíchran na lamele sa dá prenitovat z druhej / zodratej /,a koš zavarit plynom,ale je to fakt babračka za všetky drobné...Atlan píše:Na spojke ta sruba na spodnej packe c osa steluje pritlak ma strhane zavity, tym padom nedas vsetky tri packy do rovnakej polohy a nerozopnes spojku, okrem ineho je prasknyty spojkovy kos na prevodovke a motore tak ze bola dole medzera caa 1,5cm, nasledkom coho je tisic hrnan v lamele volny a druhy uz nema drzaky... proste traktor je sucu do srotu.
Mne sa tiež serie spojka, ale zatiaľ som to neriešil. Koľko máš na tom tvojom rusovi nabehaných motohodín?Atlan píše:Na spojke ta sruba na spodnej packe c osa steluje pritlak ma strhane zavity, tym padom nedas vsetky tri packy do rovnakej polohy a nerozopnes spojku, okrem ineho je prasknyty spojkovy kos na prevodovke a motore tak ze bola dole medzera caa 1,5cm, nasledkom coho je tisic hrnan v lamele volny a druhy uz nema drzaky... proste traktor je sucu do srotu.
Ja by som to nevidel tak čierne, pokial zbytok Bielorusa funguje ako ma tak by som toto asi opravil na tvojiom mieste. Uz len skrz tu namahu co si si dal kim si vitiahol odtial motor. Spojku kupis celu tam nema vyznam sa stim babrat a skrinu ti dobri zvarač zavarí. Bielorus ma podviazanie takze rozlomenie nehrozi.Na spojke ta sruba na spodnej packe c osa steluje pritlak ma strhane zavity, tym padom nedas vsetky tri packy do rovnakej polohy a nerozopnes spojku, okrem ineho je prasknyty spojkovy kos na prevodovke a motore tak ze bola dole medzera caa 1,5cm, nasledkom coho je tisic hrnan v lamele volny a druhy uz nema drzaky... proste traktor je sucu do srotu.