Mapovo UNC

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
koprkam

Re: Mapovo UNC

#346 Nový příspěvek od koprkam »

Tak jsem se dneska pustil do oprav světel, jedno zadní mi taťka rozbil, když couvl do vrat. Přední pomocnej reflektor jsem si rozflákal sám, když jsem na sebe hodil balík sena... 8) Zbytek reflektorů prostě přestal svítit. Tak jsem se do teho opřel, no a výsledkem bylo to, že jsem to provizorně polepil a světlům přislíbil, že celou elektriku vytrhám a udělám odznova... U patice předních reflektorů, těch v blatníku, jsou stejný, jako na střeše Crystalů jsem zjistil, že mi svítí patice jenom když je mám tak nějak na půl zastrčený, jinak ani ranu, myslím si, že přestanou svítit poměrně brzo, až seskoučí do nějaké jiné polohy. No celkově jsem se s tím paplal, ale teď večer jsem to bliknu a svítí to docela hezky.
Když něco nejde vem kladivo,
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.

Širon

#347 Nový příspěvek od Širon »

No voni ty origo patice stojej za velký kulový s přehazovačkou. Přesně jak říkáš svítí to jen v některý nepřirozený poloze. Nakoupil jsem jednou takový žlutý co mají ten plast uvnitř něco jako keramiku a vedou s toho tři zalitý fousy ,si dvacet čísel dlouhý. Ty se mi osvědčili,jiný už nepoužívám.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....

koprkam

#348 Nový příspěvek od koprkam »

Přesně na ty se chystám, mám je na Krystalu v předních světlech a ani o nich nevím... 8)

Tomas6

#349 Nový příspěvek od Tomas6 »

mape píše:Kopírkám: já nejsem žádnej supr odborník.... Jen ten stroj prostě mám a chci ho mít super.
Tomas6 je daleko větší.
Já na to ovládání vymyslím spíš něco že by to bylo pružinou pořád vypnuté a s nastartováním by to třeba ovládací tlak zapnul....
Jak by to zapnul ovládací tlak když čerpadla stojí? To spíš by se dalo řešit nějakým servomotorem, nicméně si myslím že systém ala Unc 750 je nepřekonatelný. Potáhnou páku a startuju.
Já a odborník? Dávno ne... Stárnu a spoustu věcí z mladých let už jsem zapomněl.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

mape
Kontaktovat uživatele:

#350 Nový příspěvek od mape »

No já o tom ještě nedumal.... Ale nějak bych to chtěl vyřešit. To lanko se mi taky líbí. Toho mechanizmu na kapalinu bych se chtěl zbavit..
už žádné domadělané stroje. mám už jen své mazlíčky
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Vlastnoručně vyrobený dvouosak vlek nebrzděný

Tomas6

#351 Nový příspěvek od Tomas6 »

Mi to zatím funguje. Musím teda napumpovat,ale tak na třetí protáhnutí je odpojeno. Jak je kolem nuly tak bez odpojení je bez šance to nastartovat. I tak to nějak blbě chytá studené.

koprkam

#352 Nový příspěvek od koprkam »

Já startuju bez čerpadel vždy, ať je -30 nebo +30, je to lepší pro startér no. Jinak Mape v jednom tématu jsem viděl, že máš napojenej tlakomer oleje na místo ucpávky před čidlem tlakoměru, jakej je tam závit?

frturek1

#353 Nový příspěvek od frturek1 »

Tak Mape mel.si pravdu,byla stipla trubka za prevlecnou matici u jedne z trubek ovladaciho okruhu, ale ve stoje to teklo rovnou na zem, tak nevim jestli se to mohlo nejak dostavat i pod motor

mape
Kontaktovat uživatele:

#354 Nový příspěvek od mape »

Nevím. Vzal jsem zátku a šel do krámu a prodali mi pruchodak i s okem na hadičku.
Ale zkusím to zjistit.
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

koprkam

#355 Nový příspěvek od koprkam »

Jenom pro zajímavost. Starý UNC se dělaly s čtyřválcovejma motorama Slavia (ČKD), myslím to byl typ 4S95, pokud se nepletu je to vzduchem chlazená 4011. Nepotkali jste se s tím někdo někdy? Myslím, že 4V motor musel mít i supr výhody, hlavně nevibroval tak, jako tříválec. V případě toho vzducháče je mi jasný, že zase tekl, kudy to jenom šlo. Ale nešlo by tam dát třeba 6201, nebo tu čtyřicítku?

Tomas6

#356 Nový příspěvek od Tomas6 »

Já už si delší čas pohrávám s myšlenkou tam naimplantovat 4 válec. Je to jen o držácích motoru a chladičích. Ty by se daly umístit po vzoru Unc 061 do zadního deklu. Ale vždycky mne to přešlo. Myslím že by to s ním pěkně cvičilo. Co mi říkal kolega tak se setkal s 750 kde měl někdo nahastrošené nějaké mtdi a to byla prej pila.Ale.to jsem slyšel jen z doslechu.

mape
Kontaktovat uživatele:

#357 Nový příspěvek od mape »

Tam by to chtělo spíš něco s větším kroutakem hned to volnoběhu..... Ten výkon je dost nepodstatnej.
Kubota yanmar, Perkins ......
Nebo ten Zetor 5201 oturbit....ale to je skoro celej předělat.
Třeba u.me není ani tak problém u pojezdů.... Tam on si zahrabe... Ale když ho pošlu do hromady a začnu mu zvedat tak to pláče.....
Jinak s ním nějak problém není...
Teď co to drží teploty tak je to paráda. To ho můžu i trochu pobízet.... Ale to.v tom zase lítám jak ludle v bandě.
Jen mi mrzí že jsem to při zprovoznění nevzal od začátku pořádně.... Pořád se vracím k věcem co jsem na začátku neudělal.
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

koprkam

#358 Nový příspěvek od koprkam »

Já se do hydrauliky, jakožto jejího seřízení musím pustit letos z jara, než začnou sena. Musím to teda udělat i s pár přetěsněníma na motoru. A teda i s oběma stranovejma převodovkama, ty mi zase tečou a pěkně mě to zlobí...
Co se týká čtyřválce, ideální by byla 5501, asi by jsem musel trošku pohodit chladiče směrem vzad. Oměřím si to s 6911, ten motor bude velikostně stejnej. Já osobně bych chtěl přesunout chladiče, resp. udělat jim držáky v zadním víku motora tak, aby jsi odklopil zadní víko a měl jsi hezky přístup k chladičům, kvůli foukání,... I do motoru by byl podstatně lepší přístup, kdyby jsi se tam nemusel drbat přes ty po... chladiče.

frturek1

#359 Nový příspěvek od frturek1 »

Ahoj, proyim vas nevite jaky sou zavity v trubkach ovladaciho okruhu co jdou od pruchodky k rozvadeci?

koprkam

#360 Nový příspěvek od koprkam »

Nejsem si jistej, dával jsem je nový a byla tam myslím M14? Fakt nevím.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“