UKT,LKT a parta z lesa VIII

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Franta.cz

Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII

#3391 Nový příspěvek od Franta.cz »

antipo píše: :D to asi né. Najdu nějakou cenovku za kolik prodávají měkké dřevo na stojato? Nebo to je kraj od kraje jiné? :)
LČR prodává dřevo na komplexní smlouvy - to Ti nehrozí.
Aukce - musíš se zaregistrovat na aukční portál, přihodíš si na aukci, pokud ji vyhraješ předem zaplatíš, ale LČR garantuje pouze počet stromů ne skutečné kubíky a taky musíš uklidit klest po těžbě
Možná skutečně možná je někde povolená samovýroba.

Jo klest po těžbě na komplexní smouvy co o něm psal Sniper může být taky prodanej v aukcí takže se k němu ani nedostaneš

gbelec petr

#3392 Nový příspěvek od gbelec petr »

pavel z tabora

#3393 Nový příspěvek od pavel z tabora »

potřebuji radu, mám servopohon na pridávání plynu do traktoru od interforstu a origoš vysílačku ELCA, nevite jak to je zapojené, ten kablik od motorkun nevím kam to mám zapojit pavel

Čahoun

#3394 Nový příspěvek od Čahoun »

Nemá tu někdo z vás nebo teda z nás lesáků traktor podvázaný čelákem a zbytek zakrytovanej? Je ten traktor dostatečně zpevněnej na tahání? Myslím aby se nepřelomil. Už jsem slyšel, že někdo přelomil traktor i v nástavbě PTR takže myslím při normálním, lesním používání.

Matúš

#3395 Nový příspěvek od Matúš »

Ja si myslím, že pri normálnom zachádzaní to musí vydržať. Viem tu o jednom, ktorý má 7745 UKT. Dal na to len predný rampovač bez podviazania cez jednu zimu, naťahal s tým niekoľko tisíc kubíkov a podviazanie robil až na ďalšiu zimu. Nevravím, že je to dobré takto riskovať, chcem tým poukázať na to, že by malo stačiť len to podviazanie z nakladača.

feki

#3396 Nový příspěvek od feki »

mne rupla prevodovka na 70tke ked tam bolo len podviazanie z nakladaca, bez stiahnutia prevodovky hore, teda od portalov dopredu ...nakladac bol podviazany az dozadu hrubymy pasmi zeleza, no vrch prevodovky nebol viazany nicim tak to ruplo niekde cca pod radiacou pakou z oboch stran... a to ten traktor prvykrat videl les u nas, takze o unave materialu by som urcite nevravel... pritom stiahnutie vrchu je robota pre sikovneho chlapa tak na den a hodnota materialu par eur, ten risk za to podla mna nestoji :)

ale urcite co celak to ine podviazanie :friends:

pavel sk

#3397 Nový příspěvek od pavel sk »

Ak to hore nestiahnes tak to je riziko. Aj mne to bolo vysvetlene tak, ze spodok (spodne podviazanie) je vlastne len nosic pre celny nakladac alebo prednu gelbovaciu radlicu. Horne podviazanie drzi viac traktor pokope. Ja to tiez teraz riesim. Pravu stranu uz mam urobenu. Este mi treba lavu stranu poriesit. Obrázek Obrázek

fany7777

#3398 Nový příspěvek od fany7777 »

zdravím všechny,chcěl bych se zeptat,jestli nemá někdo vyvážecí vlek s pohonem sampo BB 4.Zajímalo by mě jak funguje a vidět ho při práci.děkuji

Franta.cz

#3399 Nový příspěvek od Franta.cz »

S pohonem jezdí kolega s valtrou ale nevím jestli je to zrovna sampo.Nemůže si to vynachválit.

Franta.cz

#3400 Nový příspěvek od Franta.cz »

Pavle podle mě to nemáš dobře.Tam patří kulatá matka a miska.Traktor nemá tendenci se roztrhnout, ale zlomit.To mě ostatně potvrdil i p. Filip s PTR když jsem s ním naposledy mluvil.
Obrázek

pavel sk

#3401 Nový příspěvek od pavel sk »

Ano to viem Franto. Ale tendenciu rozlomit sa ma traktor ked ho pouzivas s celnym nakladacom alebo rampovacom vpredu. Ja v mojom pripade nic take na traktor neplanujem montovat a viac ho zatazujem na tah. To zviazanie riesim len kvoli mierne nacatek prevodovke.

Franta.cz

#3402 Nový příspěvek od Franta.cz »

Pro šikovnýho chlapa jako ty je udělat misku a kulatou matku chvilka práce.Výsledek je že jsi minimálně o dva leveli výš ;-)

pavel sk

#3403 Nový příspěvek od pavel sk »

To sa tam da kedykolvek dolozit :)

Franta.cz

#3404 Nový příspěvek od Franta.cz »

Čahoun píše:Nemá tu někdo z vás nebo teda z nás lesáků traktor podvázaný čelákem a zbytek zakrytovanej? Je ten traktor dostatečně zpevněnej na tahání? Myslím aby se nepřelomil. Už jsem slyšel, že někdo přelomil traktor i v nástavbě PTR takže myslím při normálním, lesním používání.
Pokud někdo přelomil traktor se šponovacíma tyčema měl něco v nepořádku.Nedotažený tyče, nebo vyházený misky nebo něco jinýho.Naopak mě říkal kamadát co opravuje traktory, že mu přijel na dílnu lesák s povolenou převodovkou.Všechny šrouby mezi převodovkou a diferenciálem povolil bez použití klíče a traktor držel.

Franta.cz

#3405 Nový příspěvek od Franta.cz »

pavel sk píše:To sa tam da kedykolvek dolozit :)
To je pravda :ano:

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“