UKT,LKT a parta z lesa VIII
Moderátor: Franta.cz
Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII
Jé na ten Fandův jsem úplně zapoměl,ten jsem vyřadil, protože by potřeboval předělat to ovládání a vyšel by podstatně dráž než ty Hávéčka.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....
dík fando do plzně to mam kousek tak tam sjedu a nějak to pořešíme.Franta.cz píše:Tohle je 4,5 tuna.Původně byl na mechaniku.Teď je ovládání předělané na elektropneumatické s dálkou, mimochodem fotky jsem sem dával.Při vyprošťování mě maviják navíjí zároveň s uzávěrkou zadního diferenciálu.Mám ho namontovanej minimálně čtyři roky pokud si dobře pamatuju stál okolo 60 000 kč.
Dneska se dělá 3,5 tuna
parametry zde
http://pdf.agriexpo.online/pdf/farmi-fo ... 12338.html
Poptat můžeš u p Kadlece +420 602 486 818. Agriimport Plzeň klidně se odvolej na mě (Horák)
.zetor fortera 11441+palms 10d 2wd,vimek 610
Zavolej mu on to určitě nemá skladem, bude to objednávat ve Finsku.Kdyby ses chtěl podívat jak funguje není problém zrovna včera jsem na něm tahal
Pokud si dobře pamatuju tak se k tomu dala doobjednat originál dálka, ale pro mě to bylo zbytečný.Širon píše:Jé na ten Fandův jsem úplně zapoměl,ten jsem vyřadil, protože by potřeboval předělat to ovládání a vyšel by podstatně dráž než ty Hávéčka.
Ty comeupy jsou vyproštovací navijáky dávají se na odtahovky.
Jo já vím,měl bych ho na samovyproštění a občasný přitažení,né na dení tahání,samo že bych ho honil hydraulikou ne elektrikou.U Třebíče ho má známej kolik let na UKT Valpadáně a tahá s ní pořát a je spokojenej.
No a k tý Farmině 3,5t mi s dálkou řekli přez 70 tyček tak jsem to zavrhl.Určitě ne kvůli provedení nebo tak něco ,ale cena mě odradila a tak jsem na něj zapoměl.
No a k tý Farmině 3,5t mi s dálkou řekli přez 70 tyček tak jsem to zavrhl.Určitě ne kvůli provedení nebo tak něco ,ale cena mě odradila a tak jsem na něj zapoměl.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....
Chtěl jsem se zeptat, dělá tady někdo palivové dřevo na kšeft? Myslím to tak, že dřevo koupí na stojato v lese od lesů ČR, zpracuje to a prodá zbohatlíkům do krbu? Oplatí se to? V zimě mi stojí traktor za skoro půl mega doma a krom navážení balíků pro dobytek pro něho nemám práci. O to víc mě to láká, že bydlím pod horama, všude okolo lesy a kolem domu mi jezdí traktory na polských spz co jezdí těžit
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341
Pokud dřevo dokážeš prodat za ceny jako na tomhle e-shopu
https://www.tronio-reb.com/products/width/1
budeš za rok milionář
budeš za rok milionář
Já třeba v pátek jsem na něm tahal 10 kubíků.Širon píše:Jo já vím,měl bych ho na samovyproštění a občasný přitažení,né na dení tahání,samo že bych ho honil hydraulikou ne elektrikou.
to asi né. Najdu nějakou cenovku za kolik prodávají měkké dřevo na stojato? Nebo to je kraj od kraje jiné?Franta.cz píše:Pokud dřevo dokážeš prodat za ceny jako na tomhle e-shopu
budeš za rok milionář
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341
Dneska jsou všichni tak vychcaní, že se prodává čím dál tím více na stojato v aukcích, už se takhle draží i polomy apd.
Můžeš se pustit do úklidu pasek po těžbě.
Každopádně, když si člověk spočítá, co to vše obnáší, je topení dřevem jedno z nejdražších.
Můžeš se pustit do úklidu pasek po těžbě.
Každopádně, když si člověk spočítá, co to vše obnáší, je topení dřevem jedno z nejdražších.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Antipo u nás urbár predáva členom drevo zo skládky myslím za nejakých 15€/prm, musíš si ho iba sám napíliť a odviezť. Inak samovýroba čo som počul 3€/prm, aj keď zas to bol kamarát, ktorému je predseda strýko, tak je možné, že tam bola zľava. Tam si musíš po ťažbe aj upratať.
Inak otec mi hovoril, že u nás schválili zákon, vďaka ktorému urbár bude musieť v prípade záujmu spoločníka mu vyčleniť kus lesa. To len tak offtopic
Inak otec mi hovoril, že u nás schválili zákon, vďaka ktorému urbár bude musieť v prípade záujmu spoločníka mu vyčleniť kus lesa. To len tak offtopic
A akeho lesa? Na Orave su lesy uz KO,do 10r tu uz nebude nic,vsetko zozere lykozrut.
Rychlejsi je dvojnohy ten to skor ukradne
No ved aj ten dvojnohy a ten ide hlavne po cerstvom a sucharov plna hora.
Jojof máš pravdu a práve preto si myslím, že to je dobré. Vôbec sa mi nepáči hospodárenie nášho urbáru a celkovo ako niekto má nárok na vlečku paliva a iní odvážajú niekoľko vývoziek. Jednoducho pokiaľ tam niekoho máš, kľudne môžeš ročne kúpiť aj 200 m3 ale pokiaľ nikoho, tak budeš rád, keď ich budeš otravovať dva mesiace a dajú ti aspoň 10 prm. Preto by som si rád nechal vyčleniť niekde kúsok hory a na tom kúsku by som sa snažil hospodáriť tak, ako sa to má.
Inak u nás urbár prišiel po x rokoch na to, že miešané lesy sú lepšie, tak už miešajú smrek+buk. Teraz, keď je celý chotár dodrbaný
Inak u nás urbár prišiel po x rokoch na to, že miešané lesy sú lepšie, tak už miešajú smrek+buk. Teraz, keď je celý chotár dodrbaný