Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Peter768

Re: Bielorus EO 2621

#3256 Nový příspěvek od Peter768 »

Dneska som išiel kopať koreň z orecha, ale nedarilo sa. Najprv som prešiel po mnou vyrobenej nabíjačke (musel som dobiť lebo baterka nepretočila) a prešiel som ju tam aj späť :pistol: ale ampérmeter vydržal :) No a pri kopaní mi vytlačilo gumové tesnenie na olejových filtroch. Moc tam nedrží. Chlapi, čo tam máte Vy? Rozobral som filtre a zrovnal ich, lebo nejaké prasa privarilo nádoby filtrov, jeden zo spodu (ten prečnieval), druhý zvrchu (prečnieval zvar) a potom sa to nedalo dotiahnuť. Takže plochy sú rovné, a +/- 0,5mm. Chlapi, čo vy na to ak by som tam dal papierové tesnenie a tmel? Udrží to?
Přílohy
Nabijacka.jpg
Filtre.jpg

pedro643

#3257 Nový příspěvek od pedro643 »

Peter768 píše:Dneska som išiel kopať koreň z orecha, ale nedarilo sa. Najprv som prešiel po mnou vyrobenej nabíjačke (musel som dobiť lebo baterka nepretočila) a prešiel som ju tam aj späť :pistol: ale ampérmeter vydržal :) No a pri kopaní mi vytlačilo gumové tesnenie na olejových filtroch. Moc tam nedrží. Chlapi, čo tam máte Vy? Rozobral som filtre a zrovnal ich, lebo nejaké prasa privarilo nádoby filtrov, jeden zo spodu (ten prečnieval), druhý zvrchu (prečnieval zvar) a potom sa to nedalo dotiahnuť. Takže plochy sú rovné, a +/- 0,5mm. Chlapi, čo vy na to ak by som tam dal papierové tesnenie a tmel? Udrží to?
A nedalo by so to jemne prebrusiť lamelakom? alebo spraviť korkove tesnenie, korok tu nerovnosť vykrije.

Peter768

#3258 Nový příspěvek od Peter768 »

pedro643 píše:
Peter768 píše:Dneska som išiel kopať koreň z orecha, ale nedarilo sa. Najprv som prešiel po mnou vyrobenej nabíjačke (musel som dobiť lebo baterka nepretočila) a prešiel som ju tam aj späť :pistol: ale ampérmeter vydržal :) No a pri kopaní mi vytlačilo gumové tesnenie na olejových filtroch. Moc tam nedrží. Chlapi, čo tam máte Vy? Rozobral som filtre a zrovnal ich, lebo nejaké prasa privarilo nádoby filtrov, jeden zo spodu (ten prečnieval), druhý zvrchu (prečnieval zvar) a potom sa to nedalo dotiahnuť. Takže plochy sú rovné, a +/- 0,5mm. Chlapi, čo vy na to ak by som tam dal papierové tesnenie a tmel? Udrží to?
A nedalo by so to jemne prebrusiť lamelakom? alebo spraviť korkove tesnenie, korok tu nerovnosť vykrije.
Takže gumové tesnenia som odmastnil a dal ich tam bez tmelu a zatial OK. Niekto predo mnou tie gumy ešte natrel tmelom a ja baran som to natieral tiež, no a na tom tmely sa to "šmýkalo". Ale darilo sa a rusák išiel ako hodinky. Pridávam aj foto, nech to tu ožije.
Přílohy
Vykop-korena.jpg
Uz-visi.jpg
Nalozeny.jpg

jirkasbk

#3259 Nový příspěvek od jirkasbk »

jirkasbk píše:
rus opačná lžíce.jpg
jirkasbk píše:panove slavim dalsi uspech improvizace :pohar:

podarilo se mi dnes zprovoznit lopatu naopak je to super vynalez nakladani materialu z hromady.pod sebou mam pekne cisto.cela zahada je v delce zelez ktera drzi lopatu v te spravne poloze.pokusim se se sem dat v kratke dobe nejake fotky dnes pri zkousce uz byla tma :)
tady je fotka sice nic moc a je to vydet jak to pekne vysépá
rus opačná lžíce.jpg

panove kdo mi poradi?ta dva pisty co vybou s vyloznikem (posleddni cast ramene) se daji dat i dolu jako ze netlaci prez paku vylozniku ale jdou na primo ptam se jakou to ma vyhodu?vi nekdo?jde mi o to ze nakladam lzici naopak a zda se mi ze to ma mensi silu kdyz ty pisty mam navrchu a nechce se mi to jen tak predelavat na zkousku dolu protoze kolem toho mam narvany trubky ke kladivu a je tam dost tesno celkove.diky za info fotku vlozim behem dne

cont33

#3260 Nový příspěvek od cont33 »

ked nakladaš z lyžicou opačne tak by mali byť tie piesty prehodené na tie spodné uchyty. Je to kôli tomu že to ma ako píšeš väčšiu silu a navyše sa ti môže stať ked to nemáš prehodené že ti strhne zavity na uchytení tých somarín kde su gumičky a ten bronz na piestnici. Mne sa to stalo ked som to takto používal ako žeriav... už som tu raz pred časom o tom písal. :friends:
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

jirkasbk

#3261 Nový příspěvek od jirkasbk »

cont33 píše:ked nakladaš z lyžicou opačne tak by mali byť tie piesty prehodené na tie spodné uchyty. Je to kôli tomu že to ma ako píšeš väčšiu silu a navyše sa ti môže stať ked to nemáš prehodené že ti strhne zavity na uchytení tých somarín kde su gumičky a ten bronz na piestnici. Mne sa to stalo ked som to takto používal ako žeriav... už som tu raz pred časom o tom písal. :friends:

dekuji velice za odpoved neceho takoveho jsem se obaval a nejsem z toho vuvec nadsen mam kolem te rozbocky natahly trubky ke kladivu a nechce se mi to predelavat ale udelam to at nedojebu ty pisty jak rikas urcite se mi to vyplati na tu megahromadu co mam jeste nalozit
jinak jsem s tim opacnym nakladanim velice spokojen pod sebou mam pekne uklizeno zdvih ramene uplne super takze muzu jen doporucit :)
Přílohy
Obraz0056.jpg

pawka

#3262 Nový příspěvek od pawka »

ja uz chci taky mit fotky jak bagru a ne jak opravuju 8)
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

Peter768

#3263 Nový příspěvek od Peter768 »

pawka píše:ja uz chci taky mit fotky jak bagru a ne jak opravuju 8)
Ak to poctivo poopravuješ, tak budeš bagrovať a bagrovať. Ja som po roku doňho nalial vodu, a zase som opravoval :vztek: Všetky 3 hadice okolo vodnej pumpy tiekli. Tak rozobrať hrdzavé spony, očistiť znovu namontovať, potom zase tiekol olej. Ak by som to hneď všetko porobil na začiatku, dal tam nemrzku tak by som sa v tom nemusel rýpať. Ale nie je čas, tak potom to tak dopadá. :pistol:

pawka

#3264 Nový příspěvek od pawka »

kudy tece olej tudy léčí :-) kde ten muj mel vse mastne,tam to celkem je dobry. a kde se nerejpaly bejvaly opravari, opravari svareckou, tam je to taky dobry a dobry je tri
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

Honza50

#3265 Nový příspěvek od Honza50 »

Zdravím, nevíte někdo, jakej je rozměr gumičky co je na ruční naftový pumpičce? Dík :friends:
zetor 5748, Belarus EO 2621

jirkasbk

#3266 Nový příspěvek od jirkasbk »

cont33 píše:ked nakladaš z lyžicou opačne tak by mali byť tie piesty prehodené na tie spodné uchyty. Je to kôli tomu že to ma ako píšeš väčšiu silu a navyše sa ti môže stať ked to nemáš prehodené že ti strhne zavity na uchytení tých somarín kde su gumičky a ten bronz na piestnici. Mne sa to stalo ked som to takto používal ako žeriav... už som tu raz pred časom o tom písal. :friends:
tak takle to vypada :)
Přílohy
lopata.jpg

cont33

#3267 Nový příspěvek od cont33 »

vidim že si z toho urobil silnú konkurenciu pre tieto stroje... :D

http://www.youtube.com/watch?v=B0tj7clo ... re=related
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

jirkasbk

#3268 Nový příspěvek od jirkasbk »

cont33 píše:vidim že si z toho urobil silnú konkurenciu pre tieto stroje... :D

:) :shock: jj,tak neco podobnyho :) je to nahodou super pod sebou mam pekne cisto nemusim se porad otacet a radlici to rovnat

cont33

#3269 Nový příspěvek od cont33 »

jirkasbk píše:
cont33 píše:vidim že si z toho urobil silnú konkurenciu pre tieto stroje... :D

:) :shock: jj,tak neco podobnyho :) je to nahodou super pod sebou mam pekne cisto nemusim se porad otacet a radlici to rovnat
Tuto lyžicu mam tiež tak urobenú že ju v pohode môžem nahodiť aj opačne. ked som ju vyrabal tak som to robil tak aby to šlo, len som to zatial nepotreboval....

http://www.youtube.com/watch?v=TASEimRZ ... InfALVZ_xg

JeDe

#3270 Nový příspěvek od JeDe »

chlapi, chystá sa renovácia podkopovej lyžice! Brit z buldozéru CAT D9 a 4 zuby z CAT 442 spolu s adaptérmi. Už len to dať dokopy. Čoskoro nahodím foto :)
Bielorus EO 2621 V2, r.v. 1987
http://www.youtube.com/watch?v=-nNP3KPS-_s

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“