Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
cont33

Re: Bielorus EO 2621

#3211 Nový příspěvek od cont33 »

reťaz otoču sa šponuje tak že dáš páku čo ovlada násadu na doraz smerom hore a necháš tlačiť aj ked príde piest na doraz. Páku stale držiš a mierne pocukáš z pakou otoču do oboch strán a je to našponované, Ale musiš mať zapojené páky presne tak ako maju byť lebo nasada je prepojená cez pretlakový ventil z otočom a týmn vlastne odvždušní piesty otoču..
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

cont33

#3212 Nový příspěvek od cont33 »

Včera som bol v Blatnej na ostrove vo firme MTZ slovakia. Maju tam hlavné čerpadlá na EOčka aj lavobežné aj pravobežné. Cena fungl nového je 200 euro z DPH.. Musiš zistiť aké tam máš mať a také aj kupiť a maš pokoj...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

ipo

#3213 Nový příspěvek od ipo »

Ahoj, dneska mi pri kopaní začal striekat olej z trubky čo ide z velkého čerpadla poza lavé koleso dozadu do rozvádzača. Je tam už zopár pokusou opravit to mosadzou tak to asi netečie prvýkrát, chcem sa teda spýtat či to zhánat nové alebo len urobit ,,esíčko,, z trištvrtovej rúrky a navarit patričné závity zo starej? Vydrží to? Treba tam pri demontáži odkrútit zo spodu čerpadla takú platničku zo štyrmi šroubami a z kusom tejto rúrky, ked to dám dole kolko asi vytečie oleja? Pojde von celá nádrž alebo to cez čerpadlo neprejde? Vdaka za každú radu.

jirkasbk

#3214 Nový příspěvek od jirkasbk »

ipo píše:Ahoj, dneska mi pri kopaní začal striekat olej z trubky čo ide z velkého čerpadla poza lavé koleso dozadu do rozvádzača. Je tam už zopár pokusou opravit to mosadzou tak to asi netečie prvýkrát, chcem sa teda spýtat či to zhánat nové alebo len urobit ,,esíčko,, z trištvrtovej rúrky a navarit patričné závity zo starej? Vydrží to? Treba tam pri demontáži odkrútit zo spodu čerpadla takú platničku zo štyrmi šroubami a z kusom tejto rúrky, ked to dám dole kolko asi vytečie oleja? Pojde von celá nádrž alebo to cez čerpadlo neprejde? Vdaka za každú radu.

ja bych tam vodovodni nedaval urcite neni stavena na120atmosfer az to nekomu namlati tak prejde humor.ja jsem resil podobny problem kdyz sem zapojoval kladivo a nakonec jsem sahnul po original hydraulickych trubkach,navaril zavit a v pohode drzi.

ipo

#3215 Nový příspěvek od ipo »

Ok to som potreboval vediet či to vydrží alebo nie lebo pravdupovediac o nejakých hydraulických trubkách počujem prvýkrát. Ja pri mojej práci riešim len ,čiernu, pozinkovanú alebo bezšvovú na plyn :) a rus ako pozerám také nebere a zajtra to chcem robit tak teda skúsim íst touto cestou. Dakujem

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#3216 Nový příspěvek od Atlan »

No par trubiek som uz na bieloruse pomenil kde sa dalo su hadice.... Mosadzov to nevar klasika zelezoma plynom. Najblizsie vyskusam tigom, ale mam obavy koli oleju, ti nemas na nadrzi veentil, krycia matka tusim 22 kluc tu das dole a stiftom co tam je otacas az na doraz.ventil zastavi olej z nadrze do cerpadla... Ekologicka katastrofa to bude tak ci tak zezen si piliny od stolara zidu sa ti.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

ipo

#3217 Nový příspěvek od ipo »

O tom uzatváracom ventile som nevedel ...dík... ale tá trubka je už zdemontovaná, nahradil som ju druhou hrubostennou bezšvovou tak to zajtra skúsim nahodit a vyskúšam.

jirkasbk

#3218 Nový příspěvek od jirkasbk »

jirkasbk píše:
Laznik píše:zdravím, mám pár otázok na mašinku ЭО2621А:

- ako sa dá našpanovať otoč na bieloruse, alebo sa s tým neoplatí zoberať a iba sa zmieriť?

- aký presne je typ hlavného hydraulického čerpadla na ЭО2621А?
originál v katalógu je НШ67K, teraz tam mám založené НШ100-3У ...
rád by som tam kúpil a založil nové, ale neviem aký typ mi tam bude pasovať,
resp. či mi tam bude pasovať a fungovať НШ100A3, ktorý viem zohnať

vďaka

ja mam acka pujdu se podivat a vecer dam info jestli teda najdu stitek na tom cerpadle

trosku jsem na to zapomel ale ted to napravim
NŠ 67 L
gost 8798-71
140atm
1500ot/min

bělorusák

#3219 Nový příspěvek od bělorusák »

Zdravím Vás majitelé těchto super strojů...Zrovna jsem si taky jeden pořídil, ale nemám zatím žádné zkušenosti tak uvítám všechny rady.řetěz jsem došponoval podle návodu tady a povedlo se, ale síla podkopu se mi zdá docela malá.Jaké máte zkušenosti s kopáním? A další věc je, že když mám rychlou redukci a jedu tak něco pod traktorem pořád přeskakuje...Čím to může být? Snad ne převodovka :'( díky za rady

jirkasbk

#3220 Nový příspěvek od jirkasbk »

bělorusák píše:Zdravím Vás majitelé těchto super strojů...Zrovna jsem si taky jeden pořídil, ale nemám zatím žádné zkušenosti tak uvítám všechny rady.řetěz jsem došponoval podle návodu tady a povedlo se, ale síla podkopu se mi zdá docela malá.Jaké máte zkušenosti s kopáním? A další věc je, že když mám rychlou redukci a jedu tak něco pod traktorem pořád přeskakuje...Čím to může být? Snad ne převodovka :'( díky za rady

pokud se ti podari zvednout rusa na patkach do vzduchu tak by melo byt vse ok pokud se sam neuzvedne tak dolit olej do hydrauliky pokud je malo jinak slabe cerpado a to pomuze snad repas nebo vymena za nove :)

ipo

#3221 Nový příspěvek od ipo »

Tak vitaj, rusák je fakt super stroj. Pozerám že si natom rovnako ako ja, ani som v tom nesedel ani skúsenost žiadna ale chcel som ho a odvtedy je to proste ,člen, rodiny :) Vela vecí sa naučíš časom ,za jazdy, je to jednoduchý ale poctivý stroj a často ti stačí len malá rada a urobíš si vela sám doma. Aj mne tu chalani často pomohli, verím že aj tebe ,helfnu, K tvojmu problému... skús pozriet olej v prevodovke, či ti to robí na všetkých ,velkých, rýchlostiach alebo len na konkrétnej rýchlosti. ...ešte snád aký máš typ? zatial ahoj

bělorusák

#3222 Nový příspěvek od bělorusák »

na patkách se zvedne v pohodě..., ale ten podkop se mi zdá slabý.když jsem zkoušel nabírat z hromady hlíny šlo to pomale.je pravda, že to nemám s čím srovnat...Jaký mám typ nevím, ani neznám jejich označení. ale chtěl bych to dát nějak dohromady, aby mi sloužil u stavby..

ipo

#3223 Nový příspěvek od ipo »

Aké máš rameno? Máš na zatváranie lyžice triangel alebo ide piest priamo na lyžicu? Prípadne máš ešte to rúrkové rameno? A kabína býva gulatá alebo hranatá. Ja na mojom tiež pocitujem úbytok sily, mám ho cca 1,5r a už sa pri zohriatom nezodvihnem na pätkách tak si pomáham ramenom a aj to ma predtým v pohode ,pritiahlo, aj zapätkovaného teraz už pri zohriatom nie. Ked je studený tak ide ako drak :smich: takže výmena čerpadla ma asi tiež neminie a to som na nom ,nakopal, len cca 140mH teda ak to ukazuje správne :smich: pri kúpe mal 2855mH teraz za 2hod 3000mH. Ale aj pretesnenie piestnic by pomohlo! :smich: ...skús na tvojom nájst niekde rok výroby.

jirkasbk

#3224 Nový příspěvek od jirkasbk »

jo tak jestli to srovnavas s nejakym novejsim typem imperialistickeho stroje jako je treba jcd tak ono to je pomaly to jo ale nd za pusu a spotreba pri dnesnich cenach taky super ja s kladivem spalim okolo 20litru za smenu nafty tj asi za 8az 9h prace

peppino

#3225 Nový příspěvek od peppino »

Zdravím všechny uživatele a majitele Bělorusa,odhodlal jsem se taky a jeden kousek z roku 1966 jsem koupil. Vše je plně funkční,světe div se! Stál 6roků v kopřivách a na třetí nažhavení a otočení chytil,asi ještě na ruskou naftu! Má ještě to kulaté poslední rameno. Pouze mi uniká hydraulický olej z rozvaděče,co je nad volantem,jsou tam 3ovládací páky,levá na patky vzadu,pravá na radlici a ta prostřední se pohybuje,když se ovládá kopání. Chtěl jsem se zeptat,jaké Okroužky se dají použít na utěsnění rozvaděče,toho oleje tudy uniká dost velké množství. Jinak jsem ho koupil kvůli stavbě domečku,protože mám velký pozemek, Moc díky za info.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“