UKT,LKT a parta z lesa VIII

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Sniper

Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII

#3181 Nový příspěvek od Sniper »

Sraz dřevorubců a chlapů z lesa kdesi na J. Moravě ;-) :friends:

Obrázek
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

radovann
Kontaktovat uživatele:

#3182 Nový příspěvek od radovann »

Podle čeho soudíš ?

Lars
Kontaktovat uživatele:

#3183 Nový příspěvek od Lars »

chlapi povedlo se mi roztrhnout 50 m lano pěkně v půlce. má cenu to nechávat splést nebo radši koupit nové?
kurva už dvakrát jsem to uřizl a furt je to krátký!!!!!

Codza

#3184 Nový příspěvek od Codza »

Bylo, nebo ještě tu je vlákno o zaplétání lan. Lano jaké a na co? Osobně neopotřebované lano hladce přetržené v půli bych si zaplétl protože vím jak. Ale vůbec nemám zkušenost s válcovanýma lanama. Používám je na ukt pár roků a nebylo potřeba využit znalosti. Trhá se jen krátký konec kde zbíhají žabky.

Sniper

#3185 Nový příspěvek od Sniper »

Mě se tohle stalo na 60m u LKT. Udělal jsem si z něj dvě, protože NIKDY jsem stejně nepotřeboval více jak cca 15-20m a to jsem měl 8 žabek.
Alespoň netrpělo překlady a neničilo se.
Život je otázkou priorit :-/ potřebuješ 50m na práci, nebo stačí 25? ;-)
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

pepikorliklocal

#3186 Nový příspěvek od pepikorliklocal »

tož sem neska vzal do ruky nejakou tu obdobu h550 vo štýlu a musim smeknout ta měla vyloženě radost že muže řezat dvacet let mam husy a asi to skusim,dokonce i spotřeba parádní,startování excelentní
nicneméně druhý zážit je s 550 po roce se zacla píčit v zásadě víc už vod pily neska nečekam,ale nak se mi zdála zachovalá tak sem jí po známim poslal kvyhlášenýmu h servisu at to mu nak pridaj volnobeh protoze svícka,kaminek,filtr vse nový a furt naho , u nás šmudla mi řek že to nejde,kamarad volá že prej loziska a dovíco je v pici prej bůra ta řikam přivez nechci,vrátili mu jí v krabici rozebranou do šroubku,asi aby se mi pomstili,tak mam ted místo záložní pilky spoustu náhradních dílů a už to nechci :pistol:

Burák

#3187 Nový příspěvek od Burák »

Pepo se stihlkou si taky moc nepomůžeš, kolega má 262 po půl roce v prořezávkách ložiska na klice KO.Záruka se nevztahuje prý přetěžování stroje.

Jan Karlik

#3188 Nový příspěvek od Jan Karlik »

Co to je za typ 262? Já mám MS 261 a můžu doporučit. Normálně s ní těžím, 550xp už by se v těch horkách roztekla. Husky v zátěži tak nějak smrdí, myslím, že se přehřívají, že nemají dobře vyřešené chlazení. Když mně takhle začne smrdět štilka, tak je vždycky přicpané mřížkování listím nebo něčím podobným..

Lakatos80

#3189 Nový příspěvek od Lakatos80 »

mam h560 a dva roky úplně bez problemu ted jedu 562
Jonsered 2159,H 560xp 2x,H562xp, H 372Xp

Jan Karlik

#3190 Nový příspěvek od Jan Karlik »

O jednom takovém tady v vím, komu to fakalo 2 roky bez větších problémů. Ale zbytek hrůza. Když držela 8 měsíců, tak se to bral, jako zázrak. Já jsem měl vždycky husky, ale teď válčím se stihlem. MS 440 vozím na navijáku na manipulačku - mikrovlnka s ručkou, ale nezmar. MS 261 mám místo 550 xp a ještě jdu do MS 362 místo 560xp. Na 560tku nic dobrého napsat nemůžu, 550tka mně drží celkem dobře, to je pravda..
A co ten obrázek v profilu? :smich: :friends:

Burák

#3191 Nový příspěvek od Burák »

Jo spletl jsem se myslel jsem 261.Já jedu už třetí 560 několikrát měněny kartery,volná ložiska.Výměna karburátorů,po půl roce zadřený válec píst.Mám i 562 po půl roce výměna karburátoru.Velká výhoda je že vždy byla uznaná záruka.Mám čtyři pily a střídám je takže životnost jedné pily bez poruchy není ani půl roku.

Franta.cz

#3192 Nový příspěvek od Franta.cz »

Tahle jsem fungoval s 18" lištama.Jednou jsem řezal, druhá nová ležela náhradní v autě a třetí na reklamaci.Asi dva roky jsem nekoupil lištu :smich:

Lakatos80

#3193 Nový příspěvek od Lakatos80 »

jo profilu je 660 tu jsem měl, řezal jsem sní na logosolu, jinak ty pila neměla jiný použití, jako ostatní stihlky :D na ty 560 se měnily je npružiny na spojce a 2 silenbloky mojí vinou, ale ta rychlost v odvětvování nemá konkurenci, i kdyby mě vydržrela půl roku tak bych si koupil další
Jonsered 2159,H 560xp 2x,H562xp, H 372Xp

pepikorliklocal

#3194 Nový příspěvek od pepikorliklocal »

nebo jeste tak lepsi by bylo to asi napsat v kubíkach mě ty 550 nařezaly vzdycky tak 2-3tis v sortimentech hmota prumer o,80 pak sou tak do kolny na palivo

Jan Karlik

#3195 Nový příspěvek od Jan Karlik »

Ta štilka 362 s největší řetězkou si v odvětvování s 560 nezadá a je lehčí. A nepíšu tu žádné parametry, které udává výrobce, to je potřeba si zkusit. I štilka se rozsype, ale poměr k padlým huskám co kolem sebe vidím je to tak 1:10. Jasně, husek je tu zatím pořád víc, ale borci, co tu přešli na stihl, mají s jednou pilou nařezané to, co se čtyřma huskama a pořád drží..
On je dnes takový debilní trend, že se nic moc kvalitního nevyrábí a je to tak úplně u všeho. A u pil je tím podle mě míň postižená ta stihlka. Husky se vyrábí vyloženě z konzerv od rybiček. Abych si koupil husku musel bych kolem sebe vidět, že to funguje. Třeba mě zase někdy přesvědčí, od 18ti jsem pěstoval pouze husqvarny, ale teď mně to nesmí přes práh. Nemám čas se pořád s někým dohadovat v servisu, poslouchat, že se neumím o pilu starat nebo že moc řežu. :smich: 560kta je pěkná, rychlá, dobře se drží, ale název "profi" by k ní psát nikde neměli...

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“