Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
pedro643

Re: Bielorus EO 2621

#3166 Nový příspěvek od pedro643 »

Nevie niekto prečo Keď dvihnem radlicu na doras hore a nepustím v čas paku že začne prepušťať poistný ventyl strieka mi olej von z nádrže cez mierku. Myslím s tej malej čo je pod oknom. Začalo to až po vymene oleja v hydraulike.

Johny1490

#3167 Nový příspěvek od Johny1490 »

a nemaš tam vela oleja? :-/

pedro643

#3168 Nový příspěvek od pedro643 »

Johny1490 píše:a nemaš tam vela oleja? :-/
Nalial som tám asi 23-24 litrov oleja neviem presne, proste na dne 25l bandasky ostalo asi tak 3cm oleja.

Johny1490

#3169 Nový příspěvek od Johny1490 »

malo by tam byt kontrolne okienko nie? teda aspon na tom novom je v kabine okienko a pekne vidis

napster

#3170 Nový příspěvek od napster »

Zdravim,
rád bych se přidal mezi vás - majitele Bělorusů.
Naše monstrum jsme koupili s dědem za cenu šrotu, stav tomu ale odpovídá, takže jsme zatím měnili prorezlé protimrazové zátky v hlavě, čeká nás těsnění, a aktuálně se řeší náhon mazacího čerpadla, který má prasklou jednu hřídel (na sestavě v katalogu ND je to tuším pozice 15, krátká hřídel která se na jedné straně naklepne do hnacího kola a zajistí kolíkem, na druhé straně má drážkování) - vím,že to asi není pravděpodobné, ale když už to sem píšu, zeptám se - neválí se někomu doma tahle součást, nebo torzo motoru ze kterého by to byl ochoten vyndat a prodat? :)

Jinak se jedná o starý typ s kulatějším čumákem, palubovka má jen 4 budíky - nádrž, teplota, dobíjení a tlak mazání. Rameno je ale pokud jsem ho dobře identifikoval to novější (hranatý profil, dvě pístnice.. Na motoru jsem našel rok 76 , je to starší typ s komůrkama a žhavením. No bude na něm ještě fůra práce, než bude vypadat k světu :)

pedro643

#3171 Nový příspěvek od pedro643 »

Johny1490 píše:malo by tam byt kontrolne okienko nie? teda aspon na tom novom je v kabine okienko a pekne vidis
Kontrolne pokienko tam není lebo ja mám ten najstarší typ ale je tam mierka pred oknom ktora je dorábaná a nie sú na nj rysky takže je to na figu. Keď bude rtochu času tak odpustím aspoň 2L oleja a snaď to prestane.

pedro643

#3172 Nový příspěvek od pedro643 »

napster píše:Zdravim,
rád bych se přidal mezi vás - majitele Bělorusů.
Naše monstrum jsme koupili s dědem za cenu šrotu, stav tomu ale odpovídá, takže jsme zatím měnili prorezlé protimrazové zátky v hlavě, čeká nás těsnění, a aktuálně se řeší náhon mazacího čerpadla, který má prasklou jednu hřídel (na sestavě v katalogu ND je to tuším pozice 15, krátká hřídel která se na jedné straně naklepne do hnacího kola a zajistí kolíkem, na druhé straně má drážkování) - vím,že to asi není pravděpodobné, ale když už to sem píšu, zeptám se - neválí se někomu doma tahle součást, nebo torzo motoru ze kterého by to byl ochoten vyndat a prodat? :)

Jinak se jedná o starý typ s kulatějším čumákem, palubovka má jen 4 budíky - nádrž, teplota, dobíjení a tlak mazání. Rameno je ale pokud jsem ho dobře identifikoval to novější (hranatý profil, dvě pístnice.. Na motoru jsem našel rok 76 , je to starší typ s komůrkama a žhavením. No bude na něm ještě fůra práce, než bude vypadat k světu :)
Napster vytaj v klube Bielorusákov :) Hoď sem nejake foto nech sa pokocháme čo to máš za "monštrum" :) Aj ja mám ten isty typ. Ty máš katalóg ND od toho typu?

napster

#3173 Nový příspěvek od napster »

Díky za přivítání :ano: Foto dodám, ale zatím se na něm moc nepokocháte, není sice moc rezavý, ale poslední vrstvu barvy někdo natřel štětkou, vypadá to hrozně, navíc už je to nějaký ten pátek a barva se různě loupe.. Přední světla nemají sklíčka a mají vyrezlé paraboly, budem je muset něčím nahradit.. Zatím na to ale nebyl čas, řeší se funkční stránka věci :)

Je to tenhle typ: http://www.annonce.cz/attachment/296/80 ... 696551.jpg (ale vzhledově je na tom přeci jen lépe :D )

K tomu katalogu, mám katalog k Belorusu JUMZ-6KM , což je nosič toho novějšího rusa, co má nádrž před čumákem, hranatější masku a tuším, že nemá žhavení. Alespoň motor ale až na pár drobností sedí s tím starým :)

Mám těch knížek víc, vše v PDF, ale až na ten katalog, základní příručky a jeden návod na toho novějšího rusa je to vše rusky :(

pedro643

#3174 Nový příspěvek od pedro643 »

napster píše:Díky za přivítání :ano: Foto dodám, ale zatím se na něm moc nepokocháte, není sice moc rezavý, ale poslední vrstvu barvy někdo natřel štětkou, vypadá to hrozně, navíc už je to nějaký ten pátek a barva se různě loupe.. Přední světla nemají sklíčka a mají vyrezlé paraboly, budem je muset něčím nahradit.. Zatím na to ale nebyl čas, řeší se funkční stránka věci :)

Je to tenhle typ: http://www.annonce.cz/attachment/296/80 ... 696551.jpg (ale vzhledově je na tom přeci jen lépe :D )

K tomu katalogu, mám katalog k Belorusu JUMZ-6KM , což je nosič toho novějšího rusa, co má nádrž před čumákem, hranatější masku a tuším, že nemá žhavení. Alespoň motor ale až na pár drobností sedí s tím starým :)

Mám těch knížek víc, vše v PDF, ale až na ten katalog, základní příručky a jeden návod na toho novějšího rusa je to vše rusky :(
Čo Vás viedlo k tomu že ste ho kupily? Dedo s ním za mladi pracoval alebo bol poruke za rozumný peniaz? Prírušky čo su tu mám posťahované, ja len či náhodou manáš k tomuto typu. Ja som raz objavil katalog na nejakej poľskej stranke, maly tam zoznám katalogou a nebolo ich málo. Písal som im meila ale nikto mi neodpovedal.

napster

#3175 Nový příspěvek od napster »

No, koupili jsme ho tak nějak ze zvědavosti, děda má hned za barákem cca 10ha ,takze uplatnění se mu kolem baráku najde vždycky, a když zrovna nebude makat, chleba žrát nebude :) Upřímně nevím, jestli byla cena - 30tis za tento kus (s tolika problémy) dobrá, nebo špatná, nicmene moje rozhodnutí to nebylo :)

Co se tyka příruček, nebyla to tato stránka? : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2125030.html

Odtam je mám postahované myslím všechny, kdybych s nima mohl nějak pomoct, klidně je někam upnu :) , jen to nebude na počkání, mám upload 11kb/s :vztek:

Leo

#3176 Nový příspěvek od Leo »

Odkaz na manuály dám tu na foru do manuálů, kdyžtak prosím někdo to postahujte a dejte v nějakém balíčku na uložto. Já nemám pc v nejlepší kondici, takže kdo může, prosím pomožte.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

napster

#3177 Nový příspěvek od napster »

OK, začnu to uploadovat :)

Postupně budu vše, co k bělorusům mám přidávat sem: http://ulozto.cz/m/Napster126/bagr-belorus

pedro643

#3178 Nový příspěvek od pedro643 »

napster píše:No, koupili jsme ho tak nějak ze zvědavosti, děda má hned za barákem cca 10ha ,takze uplatnění se mu kolem baráku najde vždycky, a když zrovna nebude makat, chleba žrát nebude :) Upřímně nevím, jestli byla cena - 30tis za tento kus (s tolika problémy) dobrá, nebo špatná, nicmene moje rozhodnutí to nebylo :)

Co se tyka příruček, nebyla to tato stránka? : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2125030.html

Odtam je mám postahované myslím všechny, kdybych s nima mohl nějak pomoct, klidně je někam upnu :) , jen to nebude na počkání, mám upload 11kb/s :vztek:
Ja si myslým že cena je viec než v pohode, v tých zopár inzerátoch čo som videl tak boli do 45 tisic.
Ja som myslel tuto stranku http://oldtimercentrum.w.interia.pl/

jirkasbk

#3179 Nový příspěvek od jirkasbk »

panove uz jsem se na to tady ptal a teda neuspesne potreboval bych nasadit lopatu na opak a rad bych vydel jak vypadaji ty zeleza ktera otevyraji dno lopaty
Přílohy
15032012562.jpg

miloss

#3180 Nový příspěvek od miloss »

Ahojte priaznivci , chcem sa spýtat .Mám prerobenú prednú radlicu na nakladanie / ako majú JCB a iné typy / aj s naklápaním a otváraním radlice.Len vznikol mi jeden problém a to že nemám servo ,ale len klasickú skrinku riadenia / Naberiem tak tonu piesku a volantom na mieste nepotočím /.Takže sa chcem spýtat či je rozumné zhánat originál posilovač čo je na novších typoch,alebo to rovno prerobyt na servo typu napr. Orbitrol ORSTA,s piestnicou.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“