UKT,LKT a parta z lesa VIII

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
pavel sk

Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII

#3091 Nový příspěvek od pavel sk »

Bez fotky je to tazko identifikovat. Moze to byt cokolvel. Stvorpakove ovladanie+ pedale mali aj ruky ESSEL so Slovnskej Lupče.

Franta.cz

#3092 Nový příspěvek od Franta.cz »

Mildis píše:Chlapi,dokazali by jste urcit typ hydraulicke ruky podle technickych informaci?Nikde neni zadny stitek,krome rotatoru a hlavni pistnice.
Ruka ma dva dvoupakove rozvadece + dva pedaly+sedacku,vse nahore na sloupu,dosah cca 6m,hlavni pistnice je asi h140 a rotator je asi r3 r.v.1989slovenska lupca.
Fotky samozrejme nemam. Kdyby nekdo dokazal urcit typ,nebo kdyby byla nejaka dokumentace,byl bych vdecny
V 89 tady byly hiaby a hary.Hiaby měli křížový rozvaděče.
Hara se dělala 40, 60 ,80
tady jsou všechny typy
http://www.liaznavzdy.cz/kladaky.php

Mildis

#3093 Nový příspěvek od Mildis »

Diky chlapi,je to ta hara,ted zkusim dohledat na netu nejakou dokumentaci,abych urcil presny typ.

Franta.cz

#3094 Nový příspěvek od Franta.cz »

Špatná zpráva je, že když jsem na netu hledal dokumentaci mašin z té doby našel jsem většinou prd.
Dobrá zpráva je, že fabrika kde se Hary dělali pořád funguje.Ted se prodávají pod názvem ESSEL.Tam budou mít kompletní dokumentaci

http://www.essel.sk/sk/essel-crane/

vizovjan

#3095 Nový příspěvek od vizovjan »

Špatná zpráva je že komunikace je slabá. Zkoušel jsem psát pár roků zpátky na mail a žádná odpověď. Možná na telefonu to bude lepší.
Zetor 7245, 3011, 12145 s čelňákem, diskový štěpkovač Junkkari HJ 5G a bubnový štěpkovač Heizohack 6-400, video při práci http://www.youtube.com/watch?v=XWM-i42P ... ture=share nebo starší http://www.youtube.com/watch?v=MSvnIdqCtQI

Mildis

#3096 Nový příspěvek od Mildis »

No uvidime.Mela by to byt snad hara 60,bude potrebovat cela pretesnit,ale nevim jakym stylem jsou reseny pistnice,jestli kvuli pretesneni se sundava oko z tyce,protoze je mam na vsech pistnicich od nejakeho dobrodruha zavareny.snad se to nebude muset vsechno rezat,to by me asi hrablo :jazyk: pak dam vede
t,jak jsem dopadnul

kaja.h

#3097 Nový příspěvek od kaja.h »

Hara 60 dobrý. Akorát u nás dolejvali asi olej se smetim. Pak začali zlobit ty rozvaděče, ale už měli hodně naběháno. Pořád se opravovaly kablíky k jojstikum.
Jede traktor, je to Zetor 3011

vitex

#3098 Nový příspěvek od vitex »

Mildis,nemáš to tak daleko,přes zimu můžu opravit.Jinak se to dá demontovat ze strany pístu.

Mildis

#3099 Nový příspěvek od Mildis »

To mi nastesti nehrozi,protoze mam klasicky packy a ne joystiky :smich: Jak to pretednim,tak to musim cely taky proplachnout,protoze ta napln olej moc nepripomina :)
Viťo,uvidim jak to pujde,kdyztak se ozvu,stejne budu potrebovat i nejaky hadice ;-)

Franta.cz

#3100 Nový příspěvek od Franta.cz »

60 Hara se montovala na matesy.Měla čtyřpáčkový ovládání, páčky za sebou.Kde by se tam vzali lanka vůbec netuším.Spíš nějaká pozdější invence.

pavel sk

#3101 Nový příspěvek od pavel sk »

U ruky HARA 60 sa pozdejsie upravovalo ovladanie na jednopaku. Tak ze boli na ruke dve paky a dva pedale. Bowdenove (lankove) ovladanie na nich nebolo. Ruka bola len jednovysuvova a väcsinou mala len dorazovy rotator. Nedala sa zlozit do Z za kabinu. U oplenovych nakladiakov ako napr Tatra 148 sa v transportnej polohe skladala na ram nad kabinou. U novsich ruk ako napr. ESSEL 120 Z2 uz bolo standarne ovladanie jednopakove + pedale. Jedine co bolo ovladane cez dva bowdeny bolo ovladanie podpier s hora s ruky. Tie bowdeny boli pripojede ku dolnym pakam ktorymi sa normalne pätkovala napr. Tatra. Do ESSEL-u som chodil na servis s rukov.

Milan pavlus

#3102 Nový příspěvek od Milan pavlus »

Ja mam haru 60 bola to dvojpakova teraz som to prerobyl na jednu packu podla essel 90 je to naparadu

Mirek LKT

#3103 Nový příspěvek od Mirek LKT »

Žerykův upgrade LKT 81 Turbo . Osazen Rumunským navijákem TAF
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT

Jan Karlik

#3104 Nový příspěvek od Jan Karlik »

Na TAFu je to taky hnané hydromotorem? Sledoval jsem nějaké videa TAFu a ty navijáky mají pořádnou sílu...

Žerik2
Kontaktovat uživatele:

#3105 Nový příspěvek od Žerik2 »

Jan Karlik píše:Na TAFu je to taky hnané hydromotorem? Sledoval jsem nějaké videa TAFu a ty navijáky mají pořádnou sílu...
Nn taf to má hnane to přes kardan ale to jde udělat i na 81 jen vše má své pro a proti jinak co se navijáku týče kdyby měl někdo zájem sem schopen ho dodat jak na Lkt tak na ukt a případně i namontovat...

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“